- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
Persze, ezeken az árakon az NFC-s verzió teljesen jó, de én a sima Note 8-at hasonlítottam a többihez. Az pedig lényegében semmi újat nem tartalmaz a Note 7-hez képest, max. a plusz kamerákat, és azokkal pár plusz funkciót.
Meg oké, a külön SD slotot. Ami azért 64 (vagy 128) giga mellett már nem olyan lényeges sokak szerint, ahogy látom manapság a tulajdonosi véleményeket.
A teljesítménye szinte ugyanannyi, SD665 ide vagy oda, aksi, fizikai méret ugyanannyi, BlueTooth-ban és SAR-ban viszont visszalépés a Note 8!!
Ezt se felejtsük el. -
citkar
addikt
Most volt akcióban, kuponnal Note 7 4/64-es 43-ért (nem szürke importos, gagyi gsm boltban, bár nemtom a Telefonkirály ilyen-e, de legalább viccesen hangzik
), plusz 5 ezer forintos, Xiaomi termékekre beváltható kupont is adtak mellé.
Ez átmeneti, de elég ütős ajánlat volt, szerintem sokan vettek így (többek közt én is), de most már nincs, így nem biztos, hogy ez alapján kell megítélni a jelenlegi árakat, de felmerül az emberben talán lesz még jó árban valamilyen akció keretében. -
Upo
addikt
válasz
nyisziati #139185 üzenetére
A Note 8T az már NFC-s, és úgy hírlik hogy mindhárom szolgáltatónál lesz. Voda, Telenor megvan, a T-nél még nem látom.
Simán meg 65-ért szerintem nem annyira rossz ajánlat. [link]
A snapdragon 655 azért nem annyira rossz, ráadásul sokan idegenkednek a Mediatektől, azoknak is jó lehet.
Aztán vannak akik előnynek gondolják, hogy a Note 8 3 foglalatos, tehát 2 sim+SD egyszerre megy benne.
Nem tudom mennyiért láttál akciózva note7-et, a xiaomi.hu-n az is 65 mint a note 8T, magyar forgalmazásban nem hiszem hogy annyival olcsóbb lenne egy note7 hogy ne érné meg a note8T a felárat a jobb kamera, NFC, 2sim+sd, gyári camera2api, gyorstöltő adapter miatt.
Sőt máshol akár egy tizessel olcsóbb [link] vagy 128 gigást kapsz. https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/xiaomi/redmi-note-8t-128gb-4gb-ram-p511773090/ [link] -
bl4ze
veterán
Sziasztok, A 30-40 ezres kategóriában most melyik telefon a legjobb vétel? Családtag szeretne venni telefont a 30-40 ezres ársávban, én első körben Xiaomira gondoltam, de bármi más ajánlat is persze érdekes lehet. EU raktár vagy itthoni beszerzés főként
:) Köszi a tippeket
:) Valami BEST BUY ajánlat érdekelne ebben az árkategóriában !
-
nyisziati
veterán
válasz
bioengin #139184 üzenetére
Note 7 bőven elég szerintem, a 8-as sajnos nem éri meg a felárat.
Aksijuk koppra egyforma és a méretük is. Mi 9 lite-ban van NFC.
Kamera átlagos, Note 7: 2 db, MI 9 lite: 3, Note 8 4db hátlapi kamera. Persze ezek szokásos Xiaomi minőségűek, a kategória átlagát megütik, de nem többet. -
bioengin
tag
Sziasztok!
Ti mire szavaznátok (maradnék a xiaomi vonalon):
Redmi Note 8 pro 84 900-ért
Mi 9 Lite 89 900-ért
Vagy olcsón megúszva: Redmi Note 7 49 900-ért?
(előző Redmi Note 4 volt, és fontos a jó akkuidő) -
svgyula
addikt
válasz
viktorhu #139180 üzenetére
Hát ott inkább az antenna/modem a hiba mert ugye az, hogy " de hívást nem tudtam intézni" nem a B20 hibára utal. Az ugye GSM. Inkább ez valami Indiába vagy Kínába készült cucc mert nem lett a vásárláskor kiválasztva az EU verzió, vagy ki lett, de nem azt küldték........
-
Wolfskin
őstag
Sziasztzok, köszi mindenkinek!
Annyira nem noname... szerintem.
Ez az első ilyen telefon, amin kb minden működik, több min egy éve. Volt már evolveo, oukitel, nomu, agm...
És szerintem sem az a baja, hogy kevés a ram, még sosem akadt, vagy lassult be, igaz nem játszom rajta, vagy futtatok sok párhuzamos alkalmazást, döntően telefonnak használom.
Az ébresztő az nem a gyári volt, hanem a stupid alarm, ami még egy telón se okozott gondot, halál primitív program. 1 időpont = 1 csörgés, mint régen a felhúzós vekkerek. Nem kell hozzá programozni, bepipálni, kipipálni semmit félálomban este. időpont --> csörgés. Ennyi. Már ha ha ki nem lövi valami az appot.
De ehhez miért kell bátorság?Újabb frissítés nincs rá. MEM optimalizációs program nincs rajta, a beállításban egyetlen ilyen opció van, hogy a akkumulátoroptimalizálást alkalmazza-e az adott appnál, de ezt kivettem, ettől még kilövi. Illetve nem minden appnál ajánlja föl a háttérben futás engedélyezését, de attól is kilövi. A háttéralkalmazásokban a leg megengedőbb opció a "normál korlátozás"...
Ami külső app, az a SD Maid pro, de az nem csinál ilyet. a greenfy, és a killer valamit letöröltem.
elég misztikus...
-
svgyula
addikt
válasz
marec1122 #139174 üzenetére
Szia! Kellene működni a net-nek 3G-vel is ha nincs éppen elérhető LTE. A hiba inkább a belépés elérésével van. Ha jól emlékszem a vodefonnál volt valamilyen megnevezési hiba a belépéskor. Azt kellett átírni és működött. De nekem nincs itthoni vodás kártyám. Talán valaki tud segíteni akinek van, vagy vidd be egy "hozzáértő" üzletbe.
(#139171) Wolfskin
Szia! Hát igen nagy "paraszt" volt az az eladó ott az üzletben. Én visszamennék és megkérdezném mi is a szakmája? Szerintem virágkötő vagy pék. Sajna a memóriakezelése a telefonodnak rossz.
Ezen csak(ha van?) gyári frissebb ROM vagy egy mókolt ROM segítene bár az utóbbi szinte biztosan tartogat meglepetést-kompromisszumot. Az érdekes, hogy az én telómban is 4GB RAM van de soha nem volt gond se a 8-as droid alatt se a 9-es droid alatt.
Olyan még nem volt, hogy valami előre beállított dolog "eltűnt" és a teló nem jelzett. Ráadásul sokszor fénykép hegyekkel megrakott emailok csücsülnek a memóriában mert a látványtervet időnként azonosítani kell. De nálam nincs állandóan net-mobilnet így nem férnék másképpen ezekhez hozzá, letölteni pedig nem akarom. -
DJGABI
addikt
válasz
Wolfskin #139171 üzenetére
elmondtuk már mi baja: az, hogy noname.
GSM boltosnál a témában analfabétábbakat még nem láttam. Anno bevittem SE K700-ast (abban az időben mikor még menő volt), megkérdezte unironikusan azok gyártanak telefonokat is? Múltkoriban a Samu A40-re vettem fóliát meg panaszkodtam alig kapni kis méretű telefont, elkezdi ja hát iphone-t kell venni... no comment
-
peestike
senior tag
válasz
egy miui-hoz elég a 4 giga ram, nem egy csupasz droidhoz. a miui ráadásul alap helyzetben eléggé szigorúan kezeli a ramot, de ott legalább normálisan állítható, hogy mit és hogy engedjen futni. esetleg másik, nem gyári rom nincs rá? most már nem tudom, hogy milyen a helyzet, de régen egy mediatek-es telót nem volt nehéz megbűvölni. viszont azért lássuk be, hogy ez bizony ulefone, a huncutságokkal számolni kell.
-
viktorhu
veterán
válasz
Még mindig azt mondom, hogy van benne valami, ami erőszakosan felszabadítja a memóriát, meg kéne találni, hogy mi az. 4 giga ram több mint elég egy AOSP felülethez. Nem elég nálam a Galaxy S8-on, de nem lő ki mindent, csak amikor egy rakás dolog meg van nyitva, újratöltődik mondjuk a chrome-ban az oldal, és kezdhetem elölről beírni, amin dolgoztam. De olyat még ezzel sem csinál, amit te mondasz.
Az ébresztő ráadásul rendszeralkalmazás, azt nem is szabad bezárnia a rendszernek (ha nem a gyári ébresztőt használod, akkor viszont bátor vagy).
-
Wolfskin
őstag
Lehetséges, hogy az android 8.1-hez kevés a 4GB RAM? egy Telefonboltos csávó mondta, hogy 6GB alatt meg se moccan. És ezért lehet az, hogy e telefonom kilő minden háttérben futó alkalmazást (ébresztő, volume lock, proximity service stb.)
Minden csak pár percig, óráig fut, de előbb utóbb mindent kilő a telefon.
Beállításokban ezt sajnos nem lehet orvosolni. (illetve amelyik apphoz van háttérben futás engedélyezése, ott se veszi figyelembe)
A telefon Ulefone Armor 3T -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy teclast tabletet de ahogy betettem a vodas sim kártyát ezt a hibát dobja.
network registration failed, whether to open the automatic selection function
Van valami tipp hogy miért-? -
tomi_x
tag
Sziasztok !
Lehet nem jó helyen járok, de hátha kapok választ a kérdésemre:
Meg tudom azt nézni valahol hogy kártyafüggetlen-e a készülékem ? -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok.
Mik azok a Xiaomi készülékek, amiknek legalább 4000 akksija van 128GB belső memóriája, és támogatja a Camera2api level 3-at?
És úgy 80-90k között van. Gcam miatt kérdezem.
Mi9T-t nem merem, mert elég sok a sw-s bug ahogy olvasom a topikját.Redmi (Note) 8T esetleg?
-
Köszönet mindenkinek!
Általában olyan fél évet szoktam rágni a telefonvásárlást. Asszem' manapság ennyi idő alatt kijön 4 új modell mindenből, szóval most nem ez lett a helyzet.
A bestbuy topikot azért vagy 3x át kellett olvasnom, mire összeállt a kép.
Szumma szummárum:, és note7 lte.
-
Ájvé
veterán
válasz
cappa72 #139155 üzenetére
Mi A3 (LTE-t írtál gondolom utána), elég jó készülék, teszteken jókat olvasni róla, fórumokat azért meg lehet lesni tapasztalatokért. Gyengéje viszont a HD AMOLED pentile pixel kijelző ami észrevehető állítólag, én nem láttam még, van aki azt mondja nem zavaró. Android One pedig kinek mennyire jön be, ez már ízlés kérdése. Minden esetre már ligában játszik mint R7-8 vagy akár RN7-8 is, kamerában esetleg RN8 érheti utol. HD kijelző miatt a rendszer is pörgős amúgy, persze nem egy flagship, de felső közép kategóriában megállja a helyett rendszer sebességben (stock droid is biztos segít).
-
maroni
aktív tag
válasz
cappa72 #139155 üzenetére
Na még ezt találtam [link] , de elég kevés a ram, de használat függő!
Szerintem a note 7 jobb deal! -
DJGABI
addikt
válasz
cappa72 #139153 üzenetére
[link] [link] alzán RN7-es elég jól lekuponozható, 43k. ha méret nem gáz: go for it.
most annyira én se követtem, de a 8-as szériát most valahogy nem találták el, konkrétan gyengébb lett az R8 mint az R7. elején volt pletyka hogy nem lesz benn, csodálom ujjlenyomatolvasó mégis került bele, szerencsére csak az A-s változatokból spórolják ki. meg RN8-nál nem arról volt szó mtk kerül bele?
-
Sziasztok!
Régen lemaradtam már a telefonok követésével, és tanácsra lenne szükségem.
Utoljára egy Redmi 3s-t vettem újonnan, azóta gyakorlatilag elment mellettem a piac.
Miután a 3s megdöglött (emmc kaputt), használt Redmi 4x-et használok.
Most kellene egy új, de a Xiaomi úgy fossa a telefonokat, hogy kb. lehetetlen feltérképezni ép ésszel, miből mennyi, hogyan...
Az elképzelésem valami olyan stabil telefon lenne, mint a 4x.
Még az sem zavar, ha méretben nagyobb.
Talán még a noccs sem zavar.Azt néztem, hogy mostanában az alsó 3 szoft gomb sem divatos már. Ez nem zavaró? Nekem valahogy hiányozna... de ha ilyet keresek, akkor alig-alig találok már, pontosabban nem igazán.
Nézegettem a Redmi 7-et, tűrhető áron van.
A Redmi 8 is lehetne megfelelő, ott még azonban értesítési led sincs. Viszont a kimovil szerint a kamera jobb a 7-esénél.
Redmi 6-ot sem vetnén el...Eh... szóval valahogy szűkíteni kellett a kört így ez a 3 maradt bent.
Keret max 50k...
És persze jöhetnek az ötletek, hogy mégse ebből válasszak ilyen keret mellett... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Wolfskin #139147 üzenetére
Nem azért, de, ha normális androidos telefont veszel, nem ilyen hulladékot, akkor nem lenne bajod vele.
Az meg, hogy az 50 ezres használt iphone nem zárja be a programokat, az sem igaz. Nyugodtan nézz videókat a YT-n. Ha viszont új iphonet nézel 400-500 ezerért, annyiért az Android is jó lesz. -
Wolfskin
őstag
válasz
DJGABI #139150 üzenetére
a proximity szerintem megoldódott, az a progi nagyon jó, hogy minden körülmények közt kikapcsolja a kijelzőt, tehát akár kihangosítva, vagy csak hasra fektetve a telefont.
az a volume lock probléma régebbi, az android alkalmazások kibeszélő topikban már kerestem megoldást, de ott sem sikerült, csak gondoltam itt is rákérdezek.
vagy hat ilyen volume lock progit kipróbáltam, mindegyik működik, amíg ki nem lövi a telefon. ilyen jellegű biztonsági szoftver csak az sd maid van fenn, de abban nem találtam ilyen opciót. a beállításokban sincs, egyedül az akkumulátor optimalizálás, de az alól kiszedve is leáll egy idő után. akár csak az alternatív ébresztő. van egyébként az egyik ilyen volume lock progi, aminél előjött az alkalmazásbeállítások/ akku/spec alatt, hogy háttérben futás engedélyezése (érdekes, a többinél nem is jött elő ez a menüpont), de ettől függetlenül egy percig se fut, leáll. tehát innen kezdve bizonytalan bármilyen programot használnom, indítanom, mert sosem tudom, hogy mi az ami futni fog, és mi az ami egy idő után egyszerűen leáll.
az akkuval nem kellene spórolni, mert elég kb 3-4 naponta tölteni, de van hogy egy hetet is elmegy.
sok ilyen telefont megnéztem, leginkább az szólt emellett, hoyg van hozzá klipsz, mint a régi Ericssonokhoz, hogy rá lehet csíptetni a nadrágzsebre kívülről, meg van bújtató heveder + karabinernek, tehát hogy lehet kívül hordani.
@KamuMazsola ájfont nem szeretnék venni... MÉG nem.
-
DJGABI
addikt
válasz
Wolfskin #139147 üzenetére
_normális_ kínai dual simes telefont simán szabad venni. Redmi 4X-nél nálam is bejött ez a bezárogatás, de ahogy fentebb írták egy alternatív szoft-tal megoldódott nálam is (ugye támogatottabb, meg főleg nem mtk-s telókra találsz n+1 ROM-ot). De az is ilyen noname appnál jött elő, mindennapi használatnál semennyire nem zavart. Na jó, podcast-et is volt hogy kilőtte, de asszem ebbe az optimalizálásba akkor még bele se másztam, amúgy is szabadulni akartam miui-tól.
Meg amúgy az egész onnan indult hogy a proximity szenzorod nem működik egyáltalán/normálisan. Az meg sima minőségellenőrzési probléma...
Nyilván ütésállóval szűkülnek a lehetőségek, de kétlem hogy egy CAT-nél vagy valami normálisabbnál ilyenekbe belefutnál manapság...
-
Wolfskin
őstag
válasz
viktorhu #139146 üzenetére
Nincs. Semmi ilyen és hasonló menüpont nincs benne, Az összes telefonom közül ennek van leginkább lebutítva a menüje, az tény. Ahogy nő az android verziószáma, úgy butul a oprendszer. Semmiféle opció nincs benne.
Az alkalmazásokon belül lehet állítani az értesítéseket, az engedélyeket, hogy mi férjen hozzá a kamerához, meg az sms-ekhez, az alapértelmezetteket, itt 4 db-ot mutat és egy speciális menüpont alatt van egy különleges alkalmazás hozzáférés, itt az egyetlen releváns, az akkumulátor optimalizálás, ezt kivettem ennél a programnál, de nem jelent semmit. A többi menüpont alatt ezt a programot nem dobja fel opciónak.
Kb 4 órát töltöttem, a menü bogarászásával, minden menüpont minden alpontját 1000x végigkattintottam, a programot legalább 10x újratelepítettem, szóval nagy tétben fogadok bárkivel, hogy EZEN A TELEFONON NINCS ILYEN MENÜPONT, de még csak hasonló sem.Konklúzió: EZEN A TELEFONON NEM LEHET ALKALMAZÁSOKAT FUTTATNI MERT KILÖVI ŐKET. Pont. Semmit. Egyet se. Legalább 4-5 ilyen appot kipróbáltam, az egyik fél percig fut, a másik elmegy 10-t is. Ennyi a különbség köztük. Se ébresztőt, csak a gyárit. Ez a telefon maga egy vírus, és minden mást kiöl a közeléből. Volt már ilyen selejt kínai telefonom, az bekapcsolta magától a wifit és telerakta magát kínai appokkal minden reggelre. Lassan kezdem elfogadni, hogy ezek a dual simes kínai telefonok tényleg semmit nem érnek. Kell venni egy iphonet, azt tudja azt, ami az amerikai felhasználók 51%-nak elegendő, de azt tényleg tudja. Erről meg le kell menteni mindent és bedobni a kazánba és megünnepelni, hogy megmagasztaltam tőle. Azért a kazán, mert ütésüllő, tehát földhöz hiába vágom.
Van egy B terv is, INOX-ból hajlítok egy takarólemezt és ráfúrom, így ha megfogom a telefont, nem a hangerőgombnál fogom meg és nem némul le óránként.
Pedig amúgy jó telefon volt
-
viktorhu
veterán
válasz
Wolfskin #139138 üzenetére
Nincs egy background task clear menüpont a beállítások között? Ha minden igaz, az agoldtól veszik a szoftvert, és nekik van egy ilyen opciójuk. Ha belerakták a telefonba, akkor ott kikapcsolhatod teljesen is, vagy még jobb programonként kiválasztani, hogy melyikre ne vonatkozzon.
-
Wolfskin
őstag
válasz
DJGABI #139142 üzenetére
Kösz, megnéztem
szerintem az enyém other vendors, nem?
itt van android 8+ezt írja (amit korábban már valaki)
Android 8+
Check if Phone settings > Apps & Notifications > Your app > Background restrictions or Background limits are not enabled for the app.de nekem itt csak ilyenek vannak:
•Alkalmazásértesítések
•Tárhely
•Adathasználat (ebből lehetne korlátlant adni neki, de szerintem ez nem is ahsznál adatot.)(
•Akkumulátor
•megnyitás alapértelmezés szerint
•memória (ez inaktív)
•Áruház/Alkalmazás adatai --> G Playtehát nyoma sincs háttérben futásnak
-
DJGABI
addikt
válasz
Wolfskin #139141 üzenetére
Egy szó: julifón... Kicsi kínai nem vett fel programozókat, szarul optimalizált rendszer, ilyesmi. Ahogy nézem 4 giga RAM-os, ha más nem fut a háttérben oda még a jövőhétnek is be kéne férnie.
[dontkillmyapp] Itt nézz szét öltetekért (MIUI-ban is pl kismillió helyre el van dugva az "optimalizáció". tied AOSP-közeli. Valami biztonság app, vagy ilyesmi nincs?
-
Wolfskin
őstag
Csak ilyet találtam, hogy "Akkumulator optimalizálás" . Innen kivettem. Sajnos "Háttérben futás" nincs, de a kereső se dob ki ilyet
Illetve a fejlesztői beállításik közt egy olyat, hogy háttérfolyamat korlátozás,
azt "normál korlátozásról" átállítottam "legfeljebb 4 folyamat"-ra (ez a max) ennek van érelme? -
-
Wolfskin
őstag
Köszi, ez tetszik! Nincs semmi opció,állítási lehetőség, de igazából nem is kell.
Ez nem csak híváskor,minden körülmények közt kikapcsolja a kijelzőt, ami nem is baj. Emlékszem, az evolveoban ha zsebben hordtam és kijelzővel befelé, hogy védve legyen, fél perc múlva elkezdett csipogni, aktivizálódott a vészhívás tárcsázója és tárcsázgatni kezdett
Amihez még kéne segítség, hogy egy "Volume lock" nevű appot futtatnék, mert sokszor ahogy fogom a készüléket lehalkítom, aztán némítom a volume gombbal. Van is ilyen app, amíg fut addig OK, de pár perc múlva kilövi valami. Ugyanígy pl.a "Stupid Alarm" nevű app sosem ébreszt, mert kb 5 perc után azt is kilövi valami... Remélem ez futni fog folyamatosan. Mi tesz ilyet egy androidon?: (android 8.1.0)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
van egy ulefone armor 3T telefonom, amivel alapvetően meg vagyok elégedve, leszámítva azt, hogy nem telefon, mert hiányoznak a telefonáláshoz szükséges dedikált gombok, de azok mára minden telefon méretű számítógépről hiányoznak, de van egy problémám, ami szinte minden hívásnál előjön.
A közelségérzékelője annyira gyenge, vagy rosszul beállított, hogy ha nem egyféleképp, egy ponton szorítom a fejemhez, bekapcsol a kijelző, amit onnan veszek észre, hogy a beszélgetőpartner bőszen halózni kezd: haló!.. haló...! ugyanis vagy kikapcsolom a mikrofont az arcommal, vagy valamiféle beállítási menü kúszik elő a dialerből, ami alapból némítja a mikrofont (hogy miért, ki tudja
). És természetesen mire kitalálok belőle,a partner bontja a vonalat.
A power gombra ráállítottam,a hogy screen off, de az is csak kb 10 mp-ig tartja sötéten, utána visszakapcsol a kijelző.
Gondoltam barkácsolok egy kis mechanikus szerkezetet, egy riglit rá, ami telefonálás közben a közelség érzékelő elé tolok, de előbb megvárom, hátha van szoftveres megoldás a problémára. Elég akut a helyzet, a hívások 70-80%-t érinti. Ez súrolja a "használhatatlan a funkcióra" határát, és a legrosszabb az egészben, hogy már nem tudok mint mondani ilyenkor arra, hogy "miért nem veszel már egy rendes iphonet...?"
Kérdésem, hogyan lehetne ezt orvosolni?
1. Vagy valami kiegészítő progi, ami a power gombbal kapcsolgatva végérvényesen megöli a screent, nem engedi visszajönni,
2. vagy a közelségérzékelőt megtuningolni?Hm...?
-
zörgö
tag
válasz
osztszoroz #139130 üzenetére
Hálásan köszönöm!
-
zörgö
tag
Sziasztok, az imént rendeltem meg a xiaomi redmi 8 as készüléket,(Remélem nem bánom meg :-))
Szeretnék segítséget kérni
Hol lehet hozzá kapni tokot? Melyik tipuséval azonos a tok méret? -
tthom
senior tag
Csak amolyan infó: Mi is vettünk egy Sharp C10-et. Ennyi pénzért teljesen jó kis telefon. A hangszóró és a kamera nem nagy szám, meg ugye fura az elrendezése, hogy alul vastag káva, felül semmi, de gyors, üres Android, szép kijelző és pláne az egész telefon rel. kisméretű. Ha valaki gondolkodik ilyenben, nincs vele semmi probléma. A szoft gombok kikapcsolhatóak, így marad az ujjlenyomat érzékelő, így még több hely a kijelzőn.
-
atee_13
őstag
Lenovo Z6 pro
Most nagyon jó áron fut, de semmit nem tudok róla. GSM aréna tesztet megnéztem vannak hibái, de ennyiért egész jónak tűnik, de szoftveresen ha jól tudon nem volt túl frissülgetős a korábbi lenovo vonal. Most valyon milyen lehet ez a széria? -
Ájvé
veterán
válasz
monti0222w #139124 üzenetére
Szerintem kiforrottabb, ha már letisztult szoftver kell akkor inkább AOSP, Flyme engem nem tud vonzani, jó ha jön 2-3 frissítés a készülékre a teljes életciklusa alatt, úgyhogy MIUI-t legalább fejlesztik még ha vannak is benne hibák. Flyme is egy erősen átszabott UI, ebben szerintem nincs köztük nagy különbség.
Az meg hogy kinek melyik jön be teljesen egyén függő ahogy írtad. -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #139120 üzenetére
Igen ez igaz, ezért kell teszt nézni vagy más forrásból tájékozódni (bár még magában a lencsék sem garancia semmire, lásd Sony a legjobb kamerákkal se volt sose az élmezőnyben, de ez már szoftveres feldolgozás eredménye lehet). Azért a szenzor dolgozza fel a képet, vagyis lencsén felül ennek van legnagyobb szerepe a képalkotásban, szoftvert lehet kozmetikázni, de ezeket nem szóval ezek nagyban meghatározzák mire lehet képes egyáltalán. Én ezért írtam hogy szerintem jobb lehet, de néztem azóta tesztet is és ezek szerint is jobb.
monti0222w:
Ugyan az van bennük GSMarena szerint. Itt is ugyan azt írják. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
monti0222w #139118 üzenetére
YT-n van összehasonlító, ott az EIS is jobb a Mi9Lite-ban és a képek is.
Mi9Lite -ra felteszel egy xiaomi.eu ROM-ot meg egy gcamot és bestbuy annyi pénzért.
De még az alap MIUI is kiforrottabb, mint a ColorOS vagy a FlymeOs.. -
-
Ájvé
veterán
válasz
monti0222w #139118 üzenetére
Egy IMX586 vs Samsung GW1 közül az előbbire voksolnák, de igazad van egy összehasonlítás megérne a dolog, mindkettőről vannak teszek pl GSMArenan én így olvastam jobbat is írnak róla, de javítás ki ha tévedek.
-
Ájvé
veterán
válasz
LantosBerry8 #139115 üzenetére
65-ért látom a Meizut. Hardverben jó, kamerában már maximum átlagos viszont, nem rossz vétel ennyiért, de azt tudni kell hogy Meizu nem a frissítések királya, a készülék teljes életciklusa alatt csupán néhány frissítés várható. Szerintem érdeklődj utána a topikjàba vásárlás előtt.
Attól függ honnan vennéd. Mi 9 Lite 82k eustockon, nem mondom hogy jobb mint a Meizu. -
LantosBerry8
senior tag
válasz
LantosBerry8 #139115 üzenetére
Vagy ebben az ársávban milyen egyéb alternatíva lenne még érdekes?
-
Ájvé
veterán
válasz
LantosBerry8 #139113 üzenetére
Hardverben Realme jobb kamera viszont Mi 9 Liteban. Támogatást nem tudom milyen Realmeben, Xiaomi nem olyan rossz ezen a téren.
-
LantosBerry8
senior tag
Üdv!
Szerintetek egy Xiaomi Mi 9 Lite (6/128) vagy egy Realme X2 (8/128) a jobb vétel? Előbbi kb. 70000 Ft, utóbbi kb. 85000 Ft lenne...Egy Leeco LePro 3 Elit utódja lenne valamelyik a kettő közül.... - sajna az akkuja így 2 és fél év után már elég gyatra.... :/
-
atee_13
őstag
Az 5G lenne az egyik nem sima mix3 a 855 miatt. Romolgatni nem akarok ezért is gondolokozom a xiaomi vonalban.
1-2 évig használnám csak nem tudom akkor mi lesz a helyzet szoftverügyben, hogy mennyire lesz eladható, ha elmaradott a főverzió.
Köszi az infót eddigi infókat.
Még titkon reménykedek egy 1+ 7 ben bár sok realitást azért nem látok rá, jelenleg kb 18 ezerrel van a keret felett, de a remény hal meg utoljára
-
Ájvé
veterán
válasz
atee_13 #139109 üzenetére
Mi Mix 3? Szerintem ha nem is első körben de gyorsan megkapja a frissítéseket, MIUI 11 Android 10 alapon van már rá úgy olvastam. Mi szériának messze jobb a támogatása mint a Redminek. Kamerában lehet elmarad a mostani csúcsmodellektől, de jó fajta Sony kamera van benne OIS-el (ami például Mi 9-be sincs) szóval biztos korrekt minőségben lehet vele fotózni (gcam is elvileg lehet rá).
MIUI támogatás szinte az összes Xiaomi készülékre hosszú ideig biztosított, szóval ettől nem nagyon kell félni, Android főverzió frissítés viszont nem ilyen biztos, de a Mi széria esetén 1-2 frissítés biztosan garantált. Mix 3 réteg telefon szerintem azért nem annyira népszerű, elég drága volt mikor megjelent és mondjuk egy Mi 8-hoz képest nem nyújtott annyival többet, szerintem azért nem nagyon pörög a topikja. Külföldi topikok azért mennek úgy láttam, néhány ROM is van rá.
Ha 5G-s Mi Mix 3-ról van szó akkor sem viszont nem gondolkodnék rajta, jobb választás mint a Mi 9T Pro (talán ha a custom ROM-ok világa vonz akkor nem). -
atee_13
őstag
A kis kínaiaknál 11.11 el próbálnék levadászni valami telefont.
Igazából a legjobb ár/érték arányt keresném így kifejezetten kokrét típus, márka nincs. A keret az max 100 ezer lenne nyilván ha kevsebb az jobb.
Jelenleg 2 teló van jobban előtérben 9T pro és a tegnap majdnem 100 ezerre besett mix 3 5G.
Sok tesztet nézegettem a 9T pro-ról olvasgattam a topikot is. Tragédiákat nem olvastam és elképzelhető, hogy a miui sokáig aktuális lesz rajta. Viszont a mix3 ról már kevsebbet tudtam kideríteni ebben a kb 1 napban. A mix 3 topik nem nagyon aktív. Nagyon tetszik a készülék, bővel elég, a szétcsúsztatható megoldás meg külön vonz. Viszont elvileg szoftveresen nem kell sokat várni tőle frissítések terén ahogy hallom.
Jelenleg kb 7-8 ezerrel drágábbra jön ki a mix szerintetek van értelme afelé kacsingatni, ha lesz rá még extra akció holnap és árban lőtávon belülre érkezik vagy nem ér meg annyi rizikót a dizájn és jobb választás a 9T pro?
-
-
citkar
addikt
Régen volt china phone szervíz, de nem találom, hasonló kínai (Blackview) telefonnal is foglalkozó szervízt ismer vki?
-
sntt
csendes tag
ha mindösszesen három szempont van
- xiaomi,
- max 75e,
- minél jobb kamera,
akkor milyen telefonok jöhetnek szóba?(a kimovil tippje a mi8 vagy a redmi note 8, kérdés, igaza van-e, vagy van-e más)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- BestBuy topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest