- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
Mr. Y #139397 üzenetére
Szia! Csak egy megjegyzés! Sehol nem fogsz ON/OFF alkalmazást ROOT nélkül használni. Mivel a ki/be kapcsolást rendszerszinten kell elvégezni. Anno' szenvedtem a HONOR 6-nál BL nyitás root kellett. Természetesen bukta lett utána az összes frissítés és fél nap volt mire mindent sikerült visszaállítani! Aztán belerakták ezt a funkciót az alap ROM-ba. Azóta nem kell mókolni. Tehát Huawei telefonokban van alapból!
-
svgyula
addikt
válasz
Mr. Y #139313 üzenetére
Szia! A biztonsági beállítást azért nem kérdeztem mert az alap. Ott megnézted az alapértelmezett alkalmazásoknál? Sajna nem tudom milyen droid van rajta de már a 7-es droidnál is jogosultságokat kellett beállítani egy-egy új alkalmazásnál. Ott sem ártana vlgignézni minek mihez van joga. Meg esetleg a google Play Protect is beleugathat. Ezt az adatvédelemnél találod(ha azon a telón van ilyen)
-
-
svgyula
addikt
-
-
svgyula
addikt
válasz
Mr. Y #138867 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy csinálsz egy komplett mentést és a frissítés után azt visszatöltöd? Talán megmaradnak az alkalmazások. A hívásrögzítés is egy alkalmazás esetleg a hangrögzítőt is használhatod erre a célra. Nálam az is rögzíti a hívást. Vagy esetleg írsz a samu fejlesztőinek, hogy gyorsítsanak a fejlesztésen az új verzióhoz....
-
-
válasz
Mr. Y #138841 üzenetére
No idő közben úgy hiszem, hogy megtaláltam annak az okát, miért nincsen hálózatom.
Az új ROM valamiért XAS-t tartalmaz, ami ugye ismeretlen.
Úgyhogy az maradt, hogy valamilyen úton vissza kellene lőni egy globális független, de legalább egy XEH CSC-t. Amit persze nem találok ehhez, pedig az volt rajta (már a globális)Ugyanis ez a technika nem működik...
Mert a rajta lévő kódok listája: XAS, VMU, SPR és BST
-
salaud
aktív tag
válasz
Mr. Y #138839 üzenetére
Tehát egy Sprint Galaxy Note 5: SM-N920P-d van. Ez a saját ROM-jával cdma-t tud, B20-at nem. Ha sikerül ráimátkozni a global (G,F) ROM-ot, tudhat B20-at, meg valószínű/talán a nyelvtudása is megjavul.
-
salaud
aktív tag
válasz
Mr. Y #138829 üzenetére
Ezt láttad? [link]
Illetve ezen oldal szerint, neked a N920G firmware is jó, ha jól értettem: https://www.theandroidsoul.com/samsung-galaxy-note-5-firmware/
Merthogy a probléma az, hogy az EU-s note5-ök az SM-N920F verziók, a samobilon ahhoz nem találsz rom-ot.
XDA-n azt írta egy user, hogy ráflashelte az N920P rom-ot és megy, csak nincs LTE. -
válasz
Mr. Y #138828 üzenetére
Aktívan próbálkozok továbbra is. A Sammobile oldaláról szedem le folyamatossan a ROMokat, de mindegyik csak egyetlen MD5 fájlt tartalmaz. Ezt önmagában próbáltam ODIN-nal feltenni (először), amikor ez történt.
Van olyan gondolatom, hogy pont emiatt van. Mert ez csak a rendszer. Máskülönben be kellene engednie recovery-be is, nem?Vagy esetleg számít az, hogy mivel önmagában a rendszerről van szó, azért szakadt meg, mert egy 6.0.1 recovery akart megemészteni egy 7.1-es rendszert? Mert ha igen, akkor ha rátennék egy 6.0.1-et, annak fel kallene mennie, nem?
Kísérletezni persze nem akarok, ha menthető, nem pazarlom el az "életeket" -
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
válasz
Mr. Y #138822 üzenetére
Itt próbáld meg, itt szakik vannak.
-
svgyula
addikt
válasz
Mr. Y #138822 üzenetére
A samsungnál nem elég a típust kiválasztani! Ott régiónként ugyanazt a !típust! más SOC-al szerelték! Neked azt is kell nézni! Az USA-ba készült típusok nem saját chipsettel hanem snapdragon-al szerelik, meg még ki tudja hány országba. Valószínű, sőt szinte biztos, hogy amit felraktál az nem ilyen SOC-hoz való. Ha nem a telefon ajánlotta fel akkor bátorság kell az ilyen műveletez, ha fontos a eszköz. Gyakorolni tapasztalatot szerezni meg teljesen jó
-
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #138820 üzenetére
Először törli és utána írja a rendszert, szóval teljesen törölte de az újat nem tudta feltenni. Újabb telefonokba ezért szokott plusz védelem lenni, mondjuk dual boot vagy hasonlók.
Most jut eszembe fast boot kell, csak úgy tudod újra tenni, gyári programmal fastboot menüből, ha ez se megy akkor van egy téglád. -
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #138818 üzenetére
Szerintem totál törölted, vagyis mikor ezeket írta felül hiba lépett fel és most nem tud betölteni. Gondolom újraindítás után is ezt dobja be, esetleg próbáld meg újraindítani és mielőtt beadja ezt az ablakot recoveryt előhívni.
Vagy újraindítás sem megy? Ha tényleg semmi nem megy akkor hagyd lemerülni, kikapcsolt akkor töltsd kicsit és kapcsold be hogy mit reagák (recoveryt nyomjad mindjárt hátha). És hagyd kicsit tölteni, mert recoverybe nem tölt, szóval legjobb lenne ha feltöltöd. -
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #138815 üzenetére
Rendszert újra kell tenni, azért írja ki mert nem tud bootolni róla.
PC korábban felismerte az telefont? Kiírta típus stb. (Nem csak hogy külső tároló vagy ilyesmi), ez fontos mivel ha nem ismeri fel akkor drivereket fel kell tenni. PC érzékeli mikor csatlakoztatod?
Lehet tégla lett amúgy, de néhány próbát érdemes tenni azért.
Fontos hogy a telefonhoz megfelelő szoftvert használj, lehet hogy újabb nem jó hozzá. -
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #137891 üzenetére
Hát igen, nyilván a megapixelek magukban eddig se voltak döntőek, ezért álltak meg a hátlapi kamerák is 12 Mpixel környékén. Ennél nagyobb felbontású kép sokszor teljesen felesleges, szóval gondolom inkább más irányba kezdték javítani a kamerákat. Szóval ez eddig is így volt, magában csak a növelt képfelbontásnak nincs értelme ha egyébként más téren meg gyengébb a kamera.
-
Ájvé
veterán
válasz
Mr. Y #137888 üzenetére
Hát a megapixelek és fókusz nem tudom miben függne össze, szerintem semmiben. Ha meg így van ahogy írtad akkor teljesen mindegy hány megapixeles.
Kicsit utána néztem, beszéd (mikrofon), hangszóró, kamera (nem meglepő), GPS (ez már inkább, van fix is elvileg), hálózati jel erősségére (ez se túl jó) szoktak panaszkodni, szóval biztos nem hibátlan készülék. Értesítési LED sincs mondjuk, de fentiekhez képest apróság.
-
beg
veterán
válasz
Mr. Y #137888 üzenetére
A thor topik összefoglalójában a hibák szekciót azért nézd át mielőtt ezt állítod.
Nagyon nagy kilengéssel gyártották elég nagy hibahatárok között az árérzékenység miatt. -
Upo
addikt
válasz
Mr. Y #137865 üzenetére
Vernee? Ne vicceljünk már... Ez strapa? Fényes műanyag hátlap, kidomborodó kijelző, ami ráadásul a széléig kihúzott, hogy ne csak az első pofára eséstől porladjon szét, hanem az első oldalról döccenéstől is.
Amúgy meg a szokásos kínai helio p25 strapafon gondok, szerintem egy kaptafára az összesnek ugyanaz a butított video driveres alap mediatek romja van, a szokásos gondokkal (wifi, bt gondok, gyenge térerő, mikrofon-hangszóró gondok, gyorsan merül, bosszantó szoftveres működési hibák, gagyi kamerák, stb.).
Ahhoz képest meg elég sokat kérnek érte. -
-
-
-
válasz
Mr. Y #123585 üzenetére
Aza komoly!
Bátyám panaszkodott, hogy az Androidja rossz, amit legutóbb feltettem neki (Doogee Titan2), mert a partíciós táblákban kevés a letöltőmemóriája. És én azon a rendszeren vicceltem meg őt a screen pinning-el.
Most szintén feltettem neki egy Android 5.0-t, amin elméletileg csak a partíciós táblák változtak (úgy alap észrevétel), de abban már nincs benne a funkció...
Ezek szerint, a beállítások menüpont egyik alprogramja. Ha a ROMban a system.img tartalmából kicserélem a két ROM beállítások alkalmazását (persze ugyan azon készüléké), akkor elméletileg a rendszer zökkenőmentesen megy tovább, csak meglesz a funkció, ugye? -
tibcsi0407
félisten
-
RVR400
veterán
válasz
Mr. Y #122591 üzenetére
Én elég jól elhasználgatom és semmi értelmetlen nincs benne...
Másrészt ugye sokalltad a magokat, merthogy 8 magos (OCTA CORE) volt a cucc, ami Nálad volt. Sokalltad, és még mefejelted azzal, hogy de bezzeg még jönnek a HEXA CORE telefonok, pedig már a 8 mag is sok volt (bár nem tudom, hogy mire sok, de biztos úgy van).
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Mr. Y #122591 üzenetére
Miért is? Van benne 2 DB A72 mag, ami a másik 4 energiatakarékos A53 magot lenyeli keresztben. Nem értem mi ebben az értelmetlen?
Kell a kraft? Bekapcsol az A72. Nem kell a kraft, mert csak a csajokat checkolod FB-n? Alszik a 2 nagy mag és dolgozik a 4 kicsi.(#122592) svgyula
Ennek fuss neki mégegyszer, ha utánaolvastál, hogy melyik cég a LeEco.
-
citkar
addikt
válasz
Mr. Y #122582 üzenetére
Nem tudom mennyiért árulják most a kérdéses (ha jól emlékszem Meizu MX4 pro) telefont, de ha neked tetszik és megér annyit, akkor vedd meg. Rossznak nem nevezné senki, csak kérdés, hogy eléggé csökkent-e az ára, ahhoz képest, hogy mennyi idő telt el, lettek jobb SoC-ok, jött ki újabb android. Valaki a világért sem térne vissza 4.4-es androidra, másnak meg tökéletes.
Nekem a legnagyobb bajom vele a puszta mérete és kicsit bosszantó, hogy nincs frissebb szoftver rajta (bár lehet ez utóbbival kapcsolatban nekem nincs megfelelő információm).
Régen rengeteg teszt volt róla, szerintem el tudod dönteni, neked megfelel-e vagy sem.Körülnéztem, kis tárhellyel (bővíthetőség nélkül) akár 140-160 USD körül találni, nem vészes az ára, ha szoftveresen frissítenék vonzóbb lehetne.
-
svgyula
addikt
válasz
Mr. Y #122556 üzenetére
Szia! Te egy frekvencia huszár vagy! DE a több nem mindig jelent gyorsabbat!
A frekvencia csak és szimplán a mintavételezési sebességet jelenti. Ami nagyon fontos az, hogy milyen utasítás készet áll mögötte, vagyis milyen műveleteket képes kiszámolni. Egy összehasonlítás a 64BIT-es intel G860 2x3Ghz processzor köszönő viszonyban sincs a laposom i5 5200 2x2,2Gzh processzorral! Tehát a nagy "gigaherz" lehet nagyon kicsi is
Továbbmegyek a magok száma sem mérvadó! Az asztali gépem i5 2400k 4x3,1Ghz sem éri el a lapos 2x2,2Ghz sebességét. Most akkor miről is beszéltél?
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Mr. Y #122577 üzenetére
Na ne már. Tudod Te, hogy hánytényezős egy SoC működése? (memóriavezérlő, cache, ARM architektúra, órajel, gyártástechnológia, stb).
A GPU részről nem is beszélve. Túlzottan leegyszerűsíted a dolgot.
Mondok egy egyszerű példát. Egy kétmagos Intel Core i3 rommá ver egy 8 magos AMD FX procit. Pedig papíron jól néz ki a 8 mag és a magas órajel. -
válasz
Mr. Y #122556 üzenetére
Elméleti alapon ugyan ennek kellene lennie a processzoroknál is!
Ha már a matek, akkor az előbbi link tekintetében (ami önmagában cáfolja a 32*2=64-et Bitek esetén);
4Bit =16, de 5Bit nem 17-el, hanem 32-vel egyenlő!Az más kérdés, hogy mint minden más rendszer esetében; Egy program akkor lesz gyorsabb 64Bites keretek között, mint 32Bites között, ha önmaga is megvan írva a 64Bites rendszerre!
-
-
woodworm
veterán
válasz
Mr. Y #122556 üzenetére
"Túl ezeken, ameddig a 64Bites SoC mindössze a kétszeresét tudja sebességre a 32Bitesnek, addig itt valami nagyon el van szúrva. Bitekről beszélünk, nem sztenderd számokról. Sokkal többszörösét kellene tudnia..."
Hiába cseréled le a darálót, ha továbbra is ugyanaz a félkezű ember kezeli.
-
GIJoe
addikt
válasz
Mr. Y #122546 üzenetére
Samsung Exynos 5430-t elég sok minden lenyomja már, 32 bites "csak" a képernyőt sokan dicsérik hogy szinte alig fogyaszt. Már a GPU is kezd soványka lenni, kamera ugyan az mint az enyimben, elmegy. Ahol van fény nappali sok fény ott szép, ahol nincs v kevés hallott... A 100-120$os Thorba is 3G ramot raknak...
Max 150-160$ adnék érte... -
GIJoe
addikt
válasz
Mr. Y #122541 üzenetére
Nekem sima MX4 van szuper, csak én valahogy nem vennék már 2014es telefont. Inkább vennék egy Vernee Apollo lightot
-
válasz
Mr. Y #122520 üzenetére
Tehat gyakorlatilag akkor a kijelentesed fentebb nem igaz
-
Jazz
veterán
válasz
Mr. Y #122493 üzenetére
Milyen három partíció?
A rendszer android, hogy érted hogy rosszul lett megírva.
Egy sim kártyán hogy tároljak összetett névjegyzéket? Ráadásul több százat? Megjegyzéssel, ékezetekkel, címmel, több telefonszámmal? Teljesen alkalmatlan rá, mind kapacitásban, mind formátumban.(#122494) cappa72:
Kicsit részleteztem itt a problémát, a két link-re is felhívnám a figyelmet. [link]
Mi a véleményed erről?
....közben meg is lett a névjegyzék anomália oka: Van a lentebb említett databases mappában 1db 132MB-os file contacs2.db néven. Ez mi??Hogyan tudnék még további helyet felszabadítani? Itt [link] a 3. 4. bekezdést nem igazán tudom értelmezni. foldermount-al külön mozgatni kell a data mapp-okat?
Ha megcsinálom a külön partíciót a belső SD-re, az önmagában nem lesz elég a link2sd-nek hogy teljesértékűen minden adatot átmozgasson a belső sd-re?
(egyenlőre a win10 alatt nem tudom megcsinálni a két partíciót a belső sd-re. Lemezkezelés 1 partíciónak látja, és nem engedi bontani.:S )Köszi!
[ Módosította: Qru ]
-
válasz
Mr. Y #122503 üzenetére
Nem, nincs igazad.
A Doogee Nova készülékemen van 8GB belső tárhely. Ezt használhatom, mint 8GB letöltőmemória vagy mint 8GB felhasználói memória. Nincsenek külön partíciók, stb.
8GB-ot nem tudsz rá letölteni - mivel a nand flash tényleges értéke sem ennyi, de még a data sincs ennyi.A data és a FAT nem képez külön partíciót, ez igaz, ám a 8GB ROM felosztott, és ez tisztán látszik.
A részletek és a pontatlan megfogalmazás néha elég férevezető tud lenni.
Ezért bátorkodtam tisztázni ezt. -
válasz
Mr. Y #122499 üzenetére
"Egyszerű" (na jó, elsőre nem biztos):
A telefonod saját belső emmc csatolású nand flash-e összesen 7613440 kByte, azaz 7,26GB méretű - ez az mmcblk0.
Ezt felosztotta a gyártó 7db valódi partícióra, illetőleg további blokkeszköz-szakaszokra.
A te esetedben a data partíció a 7-es számú, és 5865472, azaz 5,6GB.
Erre települnek a programok.
Továbbá, mivel külön FAT nincs a partíciók között, ezért a data-ra emulált belső sd van.
Így bármelyik esetben (program telepítése és letöltés a belső sd-re) mind ugyanazt a partíciót "terheli" (veszi igénybe).
Így 8GB-ot te sosem fogsz tudni rátenni a telefondora másolva, ha nincs benne legalább egy 8GB-os fizikai sd kártya.Illetve az is látszik, hogy egy 4GB-os fizikai sd kártya van még a telefonban: mmcblk1
-
-
beg
veterán
-
válasz
Mr. Y #122495 üzenetére
Nem az a baj, hogy sületlenség, hanem hogy tényként írod le.
Vagy letöltesz egy terminál emulátort a telefonta, és ott adod ki, vagyadb shell
előtaggal illeted az említett parancsokat.
Csatlakoztatást tekintve usb hibakeresés legyen engedélyezve, ennyi.
(Meg persze kell az adb)
Szerk.: nem kell fastboot. Csak simán a telefon csatlakoztatva. -
válasz
Mr. Y #122493 üzenetére
Nem értem, miért nem lehet egyébként már minden mobilnak egységes tárhelye.
Mert minden telefon más.
Miért nem lehet minden autónak ugyanaz a motorja?A Doogee Nova készülékemen van 8GB belső tárhely. Ezt használhatom, mint 8GB letöltőmemória vagy mint 8GB felhasználói memória. Nincsenek külön partíciók, stb.
Azért ilyen kijelentések előtt egycat /proc/partitions
kimenetet lekérnék, met teljesen sületlenségeket beszélsz.szerk.:
meg egycat /proc/dumchar_info
ha már mt6582 van benne (Ha jól néztem a Nova ezzel jött ki) -
Jazz
veterán
válasz
Mr. Y #122466 üzenetére
Kicsit belemásztam a telefonba (Link2Sd, Diskusage, EsExplorer), akkor összegzem:
Maga a Névjegytár alkalmazás 2Mb.
Az adat az 150Mb!A helye a következő:
Rendszertároló(internal storage)\data\data\com.android.providers.contacts
- ezen belül 4 alkönyvtár:
Database (3500 file 144MB!)
Files (0byte)
Lib (0byte)
Shared_prefs (200byte)Tehát a Databes-en belül van 3500 file 0 alkönyvtár.
Mindegyik file-r azt írja az EsExplorer: Méret: 73byte. Használt: 4096byte.
Mindegyik file ilyen, hogy:
"contacts2.db-mj17AAGF78"
"profile.db-mj1HFK7HG
Ebből az 1-es szám változik felfelé, gondolom ahány névjegy van. Contacts és profil.De ha a 3500filet megszorzom 4096-al, akkor is csak 15MB-ot kapok. Akkor mi ez a 3500 file? És miért kell ennyi néhány száz névjegyzékhez?
A gond az, hogy van 800Mb rendszer tároló hely. Ebből 144Mb a névjegyzék, 700Mb az app, és marad 64Mb free space. [link], [link]
Emiatt belassul a telefon ha virtuális memóriát szeretné használi.
Telepíteni semmit nem enged mert "megtelt a tárhely".
Hába van beállítva hogy az elsődleges a belső SD kártya legyen.
Az összes app mozgatva van belső SD-re, de hiába, mint látható egy csomó adat marad még az internal storage-on. Nem lehet maradéktalanul átmásolni. Talán a link2Sd-vel, de ahhoz két partíció kell a belső SD-re. -
Upo
addikt
válasz
Mr. Y #122475 üzenetére
Azt én tudom, de ahogy a többiek is írták, én a giroszkópra gondoltam, ami valamiért nehéz ügy manapság, a Daydream árnyékában. Nemsokára mindenki a VR-en fog pörögni, ami a giroszkóp nélkül felejtős. Ki kell próbálni pl. EZT a tesztet, ha minden pipa akkor jó a giro. Elindítod mondjuk ezt a videót a telefonon, és a videó alatt a teló mozgatásával körül tudsz nézni.
-
smithsys
aktív tag
válasz
Mr. Y #122422 üzenetére
Ettől tartottam.
Abban biztos voltam hogy nem szoftveres probléma, mert ezt az oldalát már végig zongoráztam.
Szomorú vagyok, mert ebben a kategóriában kevés ilyen jó készülék van (GPS-t leszámítva) és szívesen megmentettem volna.
Alaplapot meg nem érdemes venni hozzá mert aranyárban van, és úgyis csak elvétve.
Köszi a segítséget! -
Proli
tag
válasz
Mr. Y #122406 üzenetére
Köszi, közben harmadjára (vagy negyedjére?) végigment a telepítés, a telefon elindult és ha minden igaz, az állandó újraindulás gondja is megoldódott. Csak épp ez egy szar rom (rossz helyen érzékeli az érintést), úgyhogy rakok rá egy másik romot. Remélhetőleg most már simán fel is megy, nem lesz gond vele.... :-)
-
Proli
tag
válasz
Mr. Y #122401 üzenetére
SP Flash tool-lal.
Android 4.4.2
Fogalmam sincs, hogy ki van-e nyitva a bootloader. A telefon nem az enyém, csak azért adták, hogy kezdjek vele valamit az állandó újraindulása okán. Gondoltam, legfeljebb újra rakom a romot rajta, de behalt már az elején a dolog.
Próbáltam már most a flashtool-al readback-et csinálni, de az is félbeszakad ezzel a hibakóddal:
brom error s_com_port_open_fail (1013)
A telefon azt csinálja ha rádugom a pc-re, hogy elkezd tölteni, majd (mintha újraindulna) pár másodperc után leszakad. Pár perc után (1-3) újra tölteni kezd...és így tovább.
A PC pedig ennek megfelelően hol látja, hol nem, de végig azt írja, hogy az eszközt nem lehet megfelelően telepíteni.... Talán ha nem indulna folyton újra a telefon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest