Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 
			  Mobilarena Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

#63718632 törölt tag Sziasztok! 
 Elnézést ha rossz helyre írok, de jobbat nem találtam.
 Adott ez a ZTE mobiltelefon:[link]
 Egyik napról a másikra jött az a probléma, hogy nem érzékeli a SIM kártyákat.Azt szeretném kérdezni, hogy alternatív OS megoldaná-e ezt a problémát, vagy lehet-e egyáltalán valami mást tenni a gyári OS helyett? 
 Vagy ez már hardveres probléma és kuka a teló?
 Tudom nem nagy érték és nem egy erőmű, de csak telefonálásra használom-használnám.
- 

Nozy82 tag válasz  Peaceliker

üzenetére Peaceliker

üzenetéreHát úgy lenne az igazi,környéken voltam három telefon boltba is, de sehol nem kapni :( 
- 

salaud aktív tag válasz  Peaceliker

üzenetére Peaceliker

üzenetére
- 

Nozy82 tag válasz  Peaceliker

üzenetére Peaceliker

üzenetéreA másik tálca a memóriakártya megy bele. De abba nem fér bele a nano SIM... 
- 

svgyula addikt válasz  Nozy82

üzenetére Nozy82

üzenetéreAzt már próbáltad, hogy ki lehet-e onnan azt a sim helyet törni? Az is lehet, hogy csak a stabilitás miatt hagyták a helyén ha valaki csak 1 simmel használja. 
 Na meg azért én belenéznék oldalról, hogy egy vagy két sor csatlakozó van? Ha csak a második(belső) sim mélységében van csatlakozó akkor ez egy szoftveres placebó és ne foglalkozz vele tovább..........
- 

Nozy82 tag válasz  maczera

üzenetére maczera

üzenetéreNagyon megörültem mikor olvastam amit küldtél, azt hittem csak én vagyok olyan buta, hogy nem tudtam a memóriakártya helyére berakni a simet. De sajnos nem, az nem megy oda be :( És a dobozban lévő használati utasítás sem úgy mutatja. 
 De ötletem sincs, akkor ehhez, hogy csak egy simes tálca van.
- 

citkar addikt válasz  Nozy82

üzenetére Nozy82

üzenetére"És nem a memóriakártya helyére kell a másik sim..." 
 Biztos? Próbáld meg elforgatni, nem tudom, hogy néz ki, de manapság sok telónál a 2. SIM a memóriakártya helyére tehető.
 Mondjuk, valahol olyan slotot láttam, ahol külön van (egy tartó a 2 SIM-nek és egy különálló a kártyának), szóval nem tudom.
- 

Nozy82 tag Üdv mindenkinek! 
 Lenne egy kérdésem.
 Hozzám került egy Nokia 5 teló (TA-1053) szóval dual sim, telefonba is két sim kártyát és két imei számot mutat. De sim kártyát csak egyet tudok bele rakni, ez hogy lehet?
 Sim kártya tálcán csak egy sim kártyának van helye. És nem a memóriakártya helyére kell a másik sim...
- 

pluhm aktív tag Tök mindegy mit adsz hozzá, csak bt-n csatlakozzon akkor, amikor azt akarod, hogy kóddal/újlenyomattal/..stb. ne kelljen feloldani. Ha egy megbízható eszközként mented, nem kell, csak "simítással" feloldani a kijelzőt... Én sem "hordom" magamon a kocsimat, de ha véletlenül nincsen rajtam az órám (neked a mi karkötőd), nem kell a kocsiban kóddal, újlenyomattal bíbelődnöm a képernyő feloldáshoz, mivel megbízható eszközként a kocsim rendszeréhez is csatlakozik a telefon... 
- 

Ájvé veterán válasz  pluhm

üzenetére pluhm

üzenetéreHát akinek van "okos autója" vagy tett be ilyen autós media centert (tudom is én minek nevezik). 
 Mellesleg a karkötő mindig a kezemen van (kivéve mikor töltöm meg zuhanyzásnál is leveszem, szóval néha alkalmanként leveszem) egyébként mindig rajtam van, na most a kocsim még nem volt rajtam szerencsére, de a közelemben sincs olyan sokat. Szóval szerintem ezért is jó a karkötő/óra vagy más viselhető eszköz.
- 

pluhm aktív tag Magát a kocsit is hozzá lehet adni biztonságos eszközként, ha csatlakozol a rendszeréhez bt-n. Nem kell az okosóra/karkötő...stb. Az én Redmi N4 készülékemen is csak úgy működik ez, hogy nem MIUI van rajta... Megbízható eszközként a Garmin órám és a Vitara kocsim van hozzá adva, de ha csak a kocsi lenne, úgy is működne, kipróbáltam. 
- 

sajtjani tag válasz  junkpod

üzenetére junkpod

üzenetéreSziasztok! 
 (ha már volt, akkor bocsesz!) EU-ban sok minden le van tiltva. Állj át Svájc régióra, hátha megjelenik a funkció! Lehet még játszani: ideiglenesen angolra állítani a nyelvet, beállítani ami nem megy, aztán vissza.
 A leg energia takarékosabb hálózati mód a VoLTE. (ahogy olvasom 10-15%-kal)
- 

Ájvé veterán válasz  junkpod

üzenetére junkpod

üzenetéreAzért nem egészen, telefonnal ügye üzenetet olvashatsz írhatsz stb. Sokkal jobban el tudja vonni a figyelmed mivel jobban érdekel, mint egy sima érintő képernyős rendszerben navigálni. Legalábbis szerintem, de lehet nézőpont kérdése is. 
 Engem mondjuk zavar hogy nem látom, előre akarom tudni hogy mikor kell lehajtani stb. Az meg hogy fogyaszt vagy nem, majdnem mindegy, töltöm ha kell.
 De mint mondtam, ha van BT eszközöd (mint nekem a Mi Band) hozzá tudod adni biztonságos eszközként és akkor nem zár le.
 De mondjuk ilyen erővel egy mintát se nehéz berajzolni már, ha van hozzá konzol.
- 

junkpod nagyúr Pont annyira amennyire a kocsi érintős vezérlőit...  
 Zene váltás, keresés... Illetve ez pont arra jó lenne, hogy kikapocsold a képernyőt (nem világít, nem fogyaszt), navi szól ha van teendő, aztán egy gombbal bekapcsold mikor beersz a városba, vagy helyzet van.Svgyula: na ezt az arc dolgot kipróbálom... 
- 

DJGABI addikt sáomi elvileg nem nagyon nézi, meg nem is számolja a moddolást a la samsung knox.. ha vissza tudod tenni a gyárit meg visszazárni szerintem nem sok vizet zavar... (#138752) junkpod ja azt hittem out of box benn van abban a romban de ha ennyire körülményes akkor felejtős. csak emiatt én se rootolnék. veszteni nem vesztenél mondjuk eu rommal, én szerettem. R4X-en használtam mondjuk amúgy samsung is csinálja, mienkből (a40) az ambient display-t irtották ki. de más aod-t se tettek bele helyette  
- 

svgyula addikt válasz  Somatom

üzenetére Somatom

üzenetére+1! Én is azért váltottam inkább a honor9-re a honor 8 helyett mert azon elöl van az ujjlenyomat olvasó. Nem kell hátul vakargatni  . Bár nálam segít az arcfelismerés is mert elég ránézni a kijelzőre és már feloldja. Persze éjszaka már semmit nem ér de napközben hasznos, ha koszos a kezem. . Bár nálam segít az arcfelismerés is mert elég ránézni a kijelzőre és már feloldja. Persze éjszaka már semmit nem ér de napközben hasznos, ha koszos a kezem.
- 

vizimento senior tag UMIDIGI telefonnal mik a tapasztalatok? 
 F1 play-t nézegetem...
- 

Ájvé veterán válasz  Somatom

üzenetére Somatom

üzenetéreAkkor a tok rossz, bár nekem más készülékem de nincs ilyen próblémám, kicsit mélyebben van az ujjlenyomat olvasó, de elérhető, még ha esetleg kicsit jobban is oda kell illeszteni az ujjam. 
 Másrészt nekem van pl Mi Bandon ami ha telefon közelében van nem kér jelszót vagy más azonosítást, simán lehet csúsztatással nyitni.
 Autózás közben meg rossz szokás telefont nyomkodni, nyilván én most nem teszek magamra terhelő vallomást.
- 

KTU addikt válasz  junkpod

üzenetére junkpod

üzenetéreNem használjuk a BT smart lock funkciót. 
 "mindig be kell pötyögni....."Ujjlenyomatolvasó? Mi is vettünk családba egy 128-ast az alzáról, 
 bootloader nyitás megvan, ment rá twrp, elő is jött a jelszókérés.
 Ezután "OrangeFox-R10.0-1-Stable-lavender", + Magisk.Nem is néztem hogy garivesztéssel járnak ezek.  
 Pár hét használat "gyári állapotban", nem volt gond.
 Ezért jöhetett a rootolás.Global maradt rajta. Alzánál is elveszik a gari a fentiek miatt? De igazából már mindegy.  Note 4-et váltott. 
 Nálad gesture control vagy gombok.Én még Note 4-t használok a gombok miatt.  
 Bár fiam azt mondja jó a gesztus vezérlés.
 .
- 

junkpod nagyúr 
- 

válasz  Alabástrom

üzenetére Alabástrom

üzenetéreKét telefon jut eszembe, de egyik sem felel meg teljesen az elvárásoknak. 
 Huawei P20 használtan 70-75k körül elérhető, mindenben megfelel.
 Xiaomi Redmi Note 7 kicsit nagyobb kijelzővel bír
- 

Peaceliker addikt válasz  Alabástrom

üzenetére Alabástrom

üzenetéreGb email onlyban annyi vagy egy hónapja 
- 

Alabástrom senior tag válasz  Peaceliker

üzenetére Peaceliker

üzenetéreaz már kissé drága, ráadásul 270usd-ért nem is látok... 
- 

Peaceliker addikt válasz  Alabástrom

üzenetére Alabástrom

üzenetére270usd körül xiaomi mi 9t? Az kicsit több, de ezeket tuti tudja amit leírsz. 
- 

Alabástrom senior tag Sziasztok! 
 200 EUR körül (inkább alatta) mi most a best buy?
 6 inch körül, nem játszok, kamera és akksi fontos lenne, dual SIM, illetve hogy jó legyen kézbe venni, ne legyen gyenge minőség-érzete.
 Köszi!
 Laci
- 

junkpod nagyúr Sziasztok, itteni tanácsra redmi note 7-nel kötöttem ki. Szipi-szupi minden, egy kivételével, ezt talán érdemes minden miui varomanyosnak tudnia: nincs benne BT smart lock funkció, azaz az autó BT-je nem oldja fel a képernyőzárat, azt mindig be kell pötyögni... Hihetetlen, de igaz minden miui romra, meg a csúcs készülékekre is. Más, örömmel láttam, hogy kártyánként tudom állítani a hálózat típust. Milyen hátránya lenne ha a csak hanghívás és sms funkcióra használt simet 2Gre állítom? Tudok ezzel energiát megtakarítani? 
- 

-ZeeZee- senior tag Kicsit off, de hátha tudtok segíteni. Van pár telefonom, amitől "megszabadulnék". Van amelyik működik, van amelyik nem. A működő nem gond, ott kijelentkezek, visszaállítás, stb. Viszont ami nem működik, azt hogyan tudom lenullázni? 
 1. Van olyan, ami működik, csak a kijelző nem mutat semmit. Valószínűleg alaplapon megsérült a csatlakozó, nem mutat semmit. Kijelzőcsere volt már, nem segített. Viszont ha hívom, akkor kicsörög, ha email jön jelez. Csak látni nem lehet semmit. (Vernee Thor)
 2. Van olyan, amit bekapcsolni sem tudok, de fogalmam sincs, hogy mi van rajta, ki hova jelentkezett be. Ezt is szeretném megszüntetni. (Open Dott/P4502)Van rá esetleg módszer? Előre is köszönöm. 
- 

válasz  svgyula

üzenetére svgyula

üzenetéreIgen, ellopott telefonnál semmi érdeke a szolgáltatónak abban, hogy IMEI alapján tiltsa a készüléket. 
 Ugyanakkor itt díjnemfizetésről beszéltünk, amikor a szolgáltató maga tiltja le a készüléket, mert nem fizették még ki - egyből érdekeltté válik. Azt nem tudom, hogy még mindig így van-e, de régen még úgy tudom, volt megegyezés a három szolgáltató között, hogy mindenhol le legyen ilyenkor tiltva, hiszen a nem fizető ügyfél "közös ellenség"
- 

svgyula addikt válasz  fateless

üzenetére fateless

üzenetéreSzia! Csak egy megjegyzés a tiltás csak akkor működik ha szolgáltató függő a telefon és fizetsz a tiltásért. Ha független akkor egy másik szolgáltató szóba sem áll veled. Cserélhetsz sim kártyát de ezzel nagyjából a végére is értél. Ha nincs mindhárom szolgáltatónál előfizetésed akor ez a dolog reménytelen. Ezt egyszer már végigjártam egy ellopott telefonnal kapcsolatban. Ahol vettem ott pénzért tiltották x ideig.(ha tartozás áll fent akkor nem tudom a teljes menetet) 
 Viszont a másik 2 szolgáltató simán elhajtott azzal, hogy nekik semmi közük a telefonhoz. Egy esetben szerencsés a helyzet ha a botloader nyitás kell és az vagy tulajhoz vagy szolgáltatóhoz kötött. De ahogy hallottam már ez sem teljesen biztos.
- 

bigrock addikt Köszi a válaszokat, Redmi 6A lesz a cucc. 
- 

marec1122 senior tag Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy samsung j7 telefonom. Sim kártyát cseréltem benne és az új bekapcsoláskor elakad a frissítések keresése felirattal. csak teker és teker. Ha kikapcsolom a wifit ugyan ez csak 4g.-vel. Kihagyni nem lehet a műveletet. Mi lehet a baj vagy a megoldás? 
- 

andrás47 senior tag Üdv ! Néztem egy telefont vásárlásra, dual SIM-es A50, kicsit bizonytalannak véltem, mert szolgáltatónál vették, és kérdeztem készpénzre vagy részletre, erre azt írta az eladó ne aggódjak mert a szolgáltatók a dual SIM-es telefonokat nem tiltják le, ha jól írta az eladó, vodás az első kártya, a második független ha igaz. Jól gondolom hogy ez így nem igaz, és tudják tiltani ezeket a telefonokat is ? Köszönöm 
- 

DJGABI addikt válasz  bigrock

üzenetére bigrock

üzenetére[link] turbado outleten volt pár jóáras készülék, de nézd meg a leírását mennyire karcosak. hát amúgy meg inkább valami használt ha tényleg nagyon olcsó kell. újak közül doogee-t, ulefone-t elfelejteném, anyámnak leagoo kiica power már évek óta bírja, lekopogom. csak 4g van diginél, szerintem kell a b20b3 kell
- 

Ájvé veterán válasz  bigrock

üzenetére bigrock

üzenetéreÚgy néztem csak 3G-t használ (Voda hálózatát), szóval nem kell 4G (se B30 se más). Nagyon olcsó készülékkel nem biztos hogy jól fogsz járni, ezek sokszor gyenge pontjai a gyenge minőség miatt, vagyis lehet olcsón megkapod de pont arra nem lesz jó amire szántad. Előttem írtam használt készülék, ez se rossz opció, egy régebbi csúcsmodell mindkét feladatra jó, ha tudod tölteni akkor gyenge akksi ár lehet gond. 
- 

jmarcell csendes tag Sziasztok! 
 Van egy Nokia 5 telefonom és mostanában alig lehet érteni a vonal másik felén lévőt, miért lehet ez? Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Azt kétlem, hogy a hálózat lenne szar...
 Előre is köszönöm a segítséget!
- 

bigrock addikt Sziasztok! 
 Pofátlanul olcsó droidos telefont keresek, két dolgot kell tudnia, semmi mást:
 1. A Waze tudjon vele navigálni
 2. Mobil hotspot-ként tudjam használni, UPC-s mobilnet kártyával. (Itt kell a B20? )
 Köszi a válaszokat.
- 

pluhm aktív tag válasz  KamuMazsola

üzenetére KamuMazsola

üzenetéreNekem RN4-en MIUI esetében minden újraindítás (repülőgép mód be-kikapcsolása után is) újra be kellett állítani. Jelenleg Pixel Ex. rom-on újraindítás után is megmarad a beállítás. 
- 

Sanyesz. őstag válasz  KamuMazsola

üzenetére KamuMazsola

üzenetéreJól tapasztalod. Ez valóban így van, legalábbis a Xiaomi-k esetében. 
- 

tthom senior tag Sziasztok! Nem tud valaki olyan appot, amivel külön-külön lehetne szabályozni a két sim kapcsolati tempóját? Tehát 2G, 3G, 4G.. A gyári egyben kezeli a kettőt. Persze lehet, hogy maga a modul nem teszi lehetővé, de egy próbát megérne. 
- 

Ájvé veterán válasz  nyisziati

üzenetére nyisziati

üzenetéreSzámomra nem opció Doogee és társai, Meizu az márka, de ezek nem. Nem sokáig árulták ezeket. Mint ahogy Vernee se. Ha neked jók ezek akkor csak vegyél, de én nem tartom ezeket márkának, szóval ennyi (megint egyéni vélemény). 
 A storyt meg lehet sosem tudjuk meg (miért döntött így az eustock), de mellesleg ha korábban ment a kettő együtt (cég és magán ügyfelek), de most már nem megy, nekem egy kicsit gyanús.
- 

KamuMazsola őstag válasz  pècsimunkás

üzenetére pècsimunkás

üzenetéreMi 9T. Igaz van "csak" 30 ropival drágábban is. 
- 

Ájvé veterán válasz  nyisziati

üzenetére nyisziati

üzenetéreSzóval nem írtam hogy nem hihető, csak azt írtam le hogy szerintem mi lehet a háttérben. Véleményem csak lehet. 
 Lehet hogy 3 partner felér az addigi magánrendelésekkel, csak ezt a három partnert is nagy nehezen tudták megnevezni, másrészt egyik se egyszerű, APEH eljárás meg miegymás folyik ellenük, persze ha fizetnek kit érdekel (én mondjuk meg biztos garancia mellett is elgondolkodnék a rendelésen.
 Nem csak Xiaomi van, de az adta a javát.
 Meizu után nem értem mit írtál ... Elephone ha nem tévedek nem is volt eustockon, ilyen mélyre talán azért nem süllyedtek.
- 

nyisziati veterán Miért ne lenne ez hihető? 
 Mégha a MiStore miatt van is ez, forgalomcsökkentést szerintem nem terveztek.
 Tehát az a 3 partner könnyen lehet, hogy felszívja az eddigi igény szerinti rendeléseket.Meg aztán a Xiaomin kívül is van élet. Ha csökken a forgalom, lehet rendelni Meizu-t, Doogee-t, HomTom-ot, Elephone-t. Ezek még vállalhatók. 
- 

Ájvé veterán válasz  KamuMazsola

üzenetére KamuMazsola

üzenetéreCsak kintről sok a rizikó, áfa (ezt mondjuk most megoldják hollandia vagy belgium irányából), garancia elég kétséges (bár erre van EU-s apparátus is) és vissza küldés szintén bajos (paypal esetleg). Drágább készülékek esetén van szerintem elég differencia ahhoz hogy ez megérje. 
- 

pècsimunkás addikt válasz  KamuMazsola

üzenetére KamuMazsola

üzenetéreÉs mi az a teló , ha nem titok ? 
- 

KamuMazsola őstag Hogy mi miatt van, azt nem tudom, de mi csak ráfizetünk. Azaz a viszonteladóknál drágább, mintha közvetlen az eustocknál vásárolnánk, így nálam ismét előtérbe került a kínai beszerzés, még akkor is, ha sok pénzem is áll benne. Ami telót most kinéztem magamnak hazai forgalmazónál több mint 40 ezerrel drágább, mint kínából. Jó persze akciós, de ott mindig akciós szinte minden. 
- 

nyisziati veterán válasz  iMaverick

üzenetére iMaverick

üzenetéreSzerintem itt nem az egy darabos haszon a lényeg, sőt. Nagykernek mindig kisebb a haszonkulcsa. 
 Inkább az a lényeg, hogy nem kell mindenkivel egyedileg foglalkozni, minden csi-csup ügyet intézni, mert nincs rá ember.
 Egyszerűbb berendelni egy 1000 darabos kontingenst, amiből 6-8 kiskereskedő elviszi a maga porcióját.
 Klasszissal kevesebb meló, a (kevesebb) haszon pikk-pakk realizálódik, amint utalnak (egyben!) a kiskereskedők, a garit meg szintén ők intézik a lengyel szerződött partnerrel, így arról is levan a gond.Kisebb ugyan a haszon, de negyedannyi a munka is. A pénzt meg nem kell minden darab után nézni, hanem csak pár partner utalását kell figyelni. És erre már lehet szerződést is kötni, ütemezetten utalni stb. 
- 

citkar addikt válasz  monti0222w

üzenetére monti0222w

üzenetéreEustockon láttam Meizukat, de ezt asszem nem árulják, azért érdemes ránézni. 
 Alirol rendeltem a Meizu official storebol (van meizu online vagy más nevű is) ,mert itt 25 USD körül DHL postával atpakolva egyéb költség nélkül megjött nekem, meg másnak is itt PHn. Én ott venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Akku: 100%, Újszerű, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- iPhone 13 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4528
- AKCIÓS! Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Idézem:" Az pedig csak a hab a tortán, hogy a VoLTE alapú hívás kevésbé terheli az akkumulátort, azaz kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos beszélgetés." És nem csak a hangminőség javítása a cél!
 Idézem:" Az pedig csak a hab a tortán, hogy a VoLTE alapú hívás kevésbé terheli az akkumulátort, azaz kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos beszélgetés." És nem csak a hangminőség javítása a cél! 

. Bár nálam segít az arcfelismerés is mert elég ránézni a kijelzőre és már feloldja. Persze éjszaka már semmit nem ér de napközben hasznos, ha koszos a kezem.
 . Bár nálam segít az arcfelismerés is mert elég ránézni a kijelzőre és már feloldja. Persze éjszaka már semmit nem ér de napközben hasznos, ha koszos a kezem.