- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RVR400
veterán
válasz
mobilizmo #140295 üzenetére
Sok telefon kerül hozzám törött kijelzővel, vagy éppen úgy, hogy a TG-t legyek kedves kicserélni. Az utóbbi 5 évben talán 2 telefon volt, ami TG mellett is elrepedt, de ott valóban a készülékházak deformálódása miatt történt. Sok esetben csak a TG repedt el, a maradék esetben pedig vagy egyáltalán nem volt rajta semmilyen kijelzővédő, mert sosem ejtett le a tulajdonos telefont, vagy pont leszedte a régit, mert szilánkosra tört, de nem pótolta még, és ismét sikerült leejtenie. Ez is olyan, mint az óvszer, nem kötelező használni, ha tud vigyázni az ember mindig mindenre, de elég, ha csak egyszer beüt a krach.
Másrészt nem is értem, hogy üveget minek hajlítgat valaki. Gondolom a borospoharat sem kezded el tekergetni, hogy jobban beleférjen a mosogatógépbe...
-
trebrona
nagyúr
-
Joeker67
aktív tag
-
Papooo
senior tag
válasz
mobilizmo #140258 üzenetére
DOOGEE S96 Pro.
Már több mint egy éve nyúzom, de tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Strapabíró, gyors és pontos GPS, jó anyaghasználat, jó kamera, aktív használat mellett is 3 napos akksi, vezeték nélküli töltés.
Az éjjellátos kamera persze horror minőségű, az infra lámpák kis teljesírménye miatt, de azt előre sejtettem. -
Ájvé
veterán
válasz
mobilizmo #139884 üzenetére
Csak újra telepíti, mentett adatok csak akkor lesznek újra elérhetőek ha online szinkronizálja az app, ezért is kellett újra aktiválni a banki appot mert új telepítés volt. Titanium backup tudja ugyan úgy visszaállítani a korábbi mentést ahogy korábban volt, de ahhoz root hozzáférés (BL nyitás) kell, ez meg garancia vesztéssel jár, van olyan készülék ami ezt naplózza is (Samsungok tudtommal) így biztos kiderül. Másik a Mi Move amit írtak korábban.
Persze ha elég hogy újra telepíti az appokat csak, akkor jó megoldás ez is. -
viktorhu
veterán
válasz
mobilizmo #139834 üzenetére
Szerintem félreérted a dual standby fogalmát, a dual standby az, amikor mindkét sim egyszerre elérhető, és csak az egyik simen folytatott hívás alatt deaktiválódik a másik.
Annak, hogy a dual sim módhoz ki kell kapcsolni az 5G-t, az 5G mód bekapcsolásával pedig kikapcsol a dual sim mód, semmi köze a dual standby-hoz, ez VAGY 4G dual standby VAGY 5G single sim üzemmód.
Akkor lenne 5G dual standby, hogy ha az 5G bekapcsolásával nem tűnne el a menüből is a második sim kártya (ahogy a 4G-s telefonokon nem is tűnik el, mindkét kártya elérhető marad).
-
válasz
mobilizmo #139791 üzenetére
Köszönöm, igen, így kezdtem:
"...Mivel máshol (xiaomi-pont-hu, alza) konzekvensen dual SIM-esként árulták,..."
Ezért is vagyok most itt, mert nem értem, ami oda van írva. Tehát ennek a mondatnak a jelentését nem értem: A DualSIM mód elsődleges 5G + másodlagos 4G/3G/2G támogatással később lesz elérhető OTA frissítés után
Ez nekem teljesen értelmezhetetlen, mert nem értek hozzá. Ebben kérnék segítséget. Hogy mi az összefüggés az 5G képesség, és a dual SIM üzemmód között. Hogy fizikailag be bírom-e tenni a második SIM-et. 5G-re semmi szükségem.
-
Mercutio_
félisten
-
dethroner
veterán
válasz
mobilizmo #139699 üzenetére
Szerintem meg nagyon szűk réteg venne ilyen méretben telefont. Itt is az az elv érvényesül, mintbaz autóknál. Ha ugyanannyi pénzért adnak egy swiftet vagy egy vitarát, szinte mindenki a nagyobbat választja. Tudod, nem hülye az ember, az adott pénzért a lehető legtöbbet, legnagyobbat kéri
-
pècsimunkás
addikt
válasz
mobilizmo #139699 üzenetére
A Samsung A40 kb akkora mint egy régi 5-5,5 collos telefon, csak 6 coll körüli kijelzővel.
Azért az A40 nem rossz telefon.
Szóval ha nem is túl sok telefon van kicsi méretben, de azért van. Samsung A20e, A40, A41, S10e volt. Ez utóbbit nem tudom, hogy lehet- e még kapni. Gondolom nagy sikere nem lehetett, ha utód nélkül megszűnt. -
svgyula
addikt
válasz
mobilizmo #139598 üzenetére
ÓÓÓ! Ezt nem én találtam ki! Szervizes haverok mondták akik rengeteg ilyen hibával találkoztak. Aztán megnézve a chippet látszott a hiányzó láb. Volt olyan ahol csak egy-egy funkció esett ki ez miatt. De ez mind csak elmélet mert ugye egyikünk sem látja azt, hogy mi van a telefonban. Lehet, hogy csak az aksi csatlakozója oxidálódott be ettől olyan mértékben, hogy nem megy át a "villany"
-
svgyula
addikt
válasz
mobilizmo #139596 üzenetére
Szia! Igen! Bármennyire furán hangzik a telefonba bekerült szemét és víz elegye úgy működik mint egy galvanizáló természetesen kicsiben.
A rövidzárlat esélye kisebb és általában a chipekben van védelem. A koszos víz pedig nem fém és nincs direkt rövidzárlat! Másképpen a telefon aksija simán kigyulladna. Viszont amint írtam is azokat a lábakat amihez hozzáfér és feszültség alatt vannak nagyon rövid idő alatt eltünteti!Volt hozzá szerencsém.
-
svgyula
addikt
válasz
mobilizmo #139321 üzenetére
Szia! Megvolt az "újra lakás" Mindent ami nem kell takarítottam és láss "coddát" működik. Szinte biztosan a rendszer frissítéskor akadt össze valami. Még jó, hogy van rendszermentés mert nem kell órákig telepitgetni csak pár beállítást megcsinálni. Sajna az ADB-s takarítás az elsőre mindig szopatós mert van benne ADB csatlakozási engedélyezés is. Meg ahhoz újra kell indítani a telót és előtte a hisunyi programot letakarítani mert az nem enged csatlakozni. Az meg ugye a legszebb, hogy ezzel tudom a PC-ről visszarakni az alkalmazásokat mert ebben ugye nincs SD így helyi mentésből sem megy a visszaállítás. De hát meglett a hiba. Köszi a segítséget.
-
svgyula
addikt
válasz
mobilizmo #139319 üzenetére
Szia! Hát én is azt hittem. De ott mindent engedélyeztem. Egy hónapja jött meg a 10-es droid eddig nem is figyeltem ezt a részt. De tegnap előtt volt egy fontos hívásom de mivel a képernyő feloldáskor semmit nem jelzett nem tudtam róla. Aztán tegnap reggel telefonáltam és akkor látom a "piros" számokat a híváslistában. Most még csinálok egy mentést aztán egy gyári visszaállítást utána meglátom. Tényleg egyenként végigmentem az összes beállításon, mint értesítések, jogosultságok, fejlesztői beállítások. A furcsa az az egészben, hogy a hívásoknál van 3db menü amin lehet állítani(természetesen mindenhol engedélyezve van) ilyenek:
Beérkező hívások
Letiltott hívások
Nem fogadott hívások
VoLTE hívások
Mindegyiknél ott virítanak az engedélyek
Szalagcímek, zárképernyő, hang, rezgés, ezek engedélyezve.
Igen gyári tárcsázót használok. Ha nem segít a visszaállítás akkor keresek egy másikat hátha!? -
citkar
addikt
-
bb71
őstag
válasz
mobilizmo #139054 üzenetére
Ismét köszönöm mindenkinek az együtt gondolkozást!
Nos eustock nem akadály, eu adószám van... valóban elég brutális az a Meizu, csak éppen milyen a valóságban? Ha jól láttam, nincs sd bővítési lehetőség, és 3,5mm-es jack dugó sincs, ez is fontos kitétel! Habár eléggé elgondolkoztató! Sajnos csak fekete van...
MM-ben az új Mi9 SE nem is volt. Viszont ez szóba jöhetne lányom szerint: Xiaomi Mi A3 4/64 okostelefon - MORE THAN WHITE eustock-nál 54200,- DE banggoodon kuponnal 46284,- + szállítás:
Priority Direct Mail 645Ft 6-14 business days Tracked
Air Parcel Register 687Ft 7-35 business days Tracked
EU Priority Line 1,207Ft 7-15 business days TrackedEzek közül az EU Priority ÁFA mentes még ugye?
MI A3-ról vélemény, tapasztalat esetleg?
-
Zeki
nagyúr
válasz
mobilizmo #138242 üzenetére
Az a baj, hogy konkrétan a fényképezőgépből is LEGALÁBB annyiért kell venni gépet, amennyiért kap egy jó telefont, jó fényképezéssel. Nyilván már a gyártók is erre fekszenek rá, a zászlóshajók telefonjai mind jó képeket csinálnak. Nyilván egy 30-40 ezres fényképezőgéphez képest.
Mert sajnos azok nem fejlődnek. -
-
-
bendi806
aktív tag
válasz
mobilizmo #133268 üzenetére
Sajnos vidéken lakom, és a B20 hiánya a fene se tudja, hogy mennyire lenne fájó pont, szerintem egyenlőre meglennék nélküle, bár a fene se tudja az egyik kártya amúgyis blue mobile-os lenne, a másik meg vodás, de a vodást csak telefonálásra használni
Mivel annyira nem akarok belemenni, nekem egy stock rom teljesen megfelelne, nemakarok "téglásított" telefont
Köszönöm az infót
(sikerült lebeszélni a lenovoról
)
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #132445 üzenetére
Én tudom hogy létezik, de 4-estől újabb androidon nem nagyon szokott menni, csak a pc-s szoftverrel együtt. Tényleg raknak fel szemetet, de nálam is volt olyan hogy semmi más megoldás nem volt, mert custom recovery nem állt rendelkezésre, csak a kingoroot vagy iroot lett jó pc-ről, aztán a rootolt telefonon már lehetett cserélni a szemetet supersu-ra. és utána a maradékot kitakarítani.
Gyanús hogy nem nagyon fog olyan mai telefont találni amit ne kéne egyszer gépre dugni, akkor meg nem nagyon értem a bootloader parát, mert egy füst alatt azt is el lehet intézni. -
viktorhu
veterán
válasz
mobilizmo #131945 üzenetére
Az ios nem multitaskol úgy, mint a droid. Lefagyasztja a háttérbe küldött alkalmazásokat, ezért kevesebb task fut - kevesebb ram és processzormag kell, mint az android alá.
Ezzel együtt ebből a kategóriából akkor inkább az iPhone SE érné meg a sokkal újabb hardver miatt. De amíg nem csinálnak belőle dual simes verziót, addig itt off topic marad -
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #130288 üzenetére
Ráadásul az örökös küzdelem az erőforrásokat is jobban eszi, mintha az okot szüntetnénk meg.
Amúgy még feltétlenül rootolni se kell, fastboot alól lehet bootolni egy rá való twrp-t (ha van), és a beépített fájlkezelőjével el lehet intézni azokat a rendszer appokat. Mivel nem flasheltük csak bootoltuk a twrp-t, ezért egy reboot után marad a gyári rendszer/recovery a kártevők nélkül. -
tahepa
senior tag
válasz
mobilizmo #128922 üzenetére
Azt én is hagynám a készüléken.Elég volt rávarázsolni....nincs nagy létszámú felhasználói csapat a mobil mögött.
A rootolás is macerás volt...
Egyenlőre összes fiók törlése + gyári adatok visszaállítása + TWRP-ben dalvik, cache wipere gondoltam...a data wipe már sok lenne? (régen romolgattam már...) -
törölt tag
válasz
mobilizmo #128022 üzenetére
Ó nagyon kedves vagy de több mint 100 kilcsi választ el egymástól, egyáltalán nem bp-i vagyok, nagyon is heves-megyei...így nemigen jön össze, hogy megnézzem.
Kicsit még jobban elbizonytalanította a vásárlással kapcsolatos elképzeléseimet, mert azt gondoltam, hogy 1 ilyen 16mpx-es teló, ami a kimovil szerint is nagyon jó, sőt magyar oldal szerint is különösen ajánlott kategóriába tartozik és jelenleg igencsak drága, ennyire nem azt hozza, amit sokan elvárnak/vártak tőle.
A B20 problémája, vagyis nem működőképessége az adott 3 féle tipus sajátossága. A Spemall-os szerintem tudni fogja pszt....nem akarom elkiabálni és itt a világ és persze a megye végén jól jön az említett LTE freki...
-
Milestone2
nagyúr
-
tibcsi0407
félisten
válasz
mobilizmo #126278 üzenetére
A TG-nek pontosan az a dolga, hogy ideális esetben a hirtelen történő erőhatást elnyelje, akár úgy, hogy eltörik, de ezzel a kijelzőt védi. Itt most ezek szerint az történt.
Ha a kijelző törne együtt a TG-vel, akkor mindenki csak egy sima fóliát használna, mert a TG-nek kvázi nem lenne értelme. -
paulkaresz
aktív tag
válasz
mobilizmo #123829 üzenetére
Olvasom a saját fórumát ,engem (is) az érdekel hogy van-e B20.Ahány webshop annyi féle leírás.Nem tudja megmondani senki hogy megy a 4G a Z90-7 verzióban?Igazából a vételt nem befolyásolja,de azt hogy a telefon képes-e rá csak ki lehet deríteni valahogyan.Illetve az érdekelne hogy hol érdemes megvenni.Spemallal jó tapasztalataim vannak,de nála ez a telefon még bőven 200USD felett jár.A TD Eu pedig nincs a helyzet magaslatán mostanában,sok csomag elvész
-
WOT-H-A-C
veterán
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
mobilizmo #123735 üzenetére
Ez Vibe Ui fícsör!
Lenovoék szerintem direkt b@szakodnak ezzel. Több telefont is tudok aminél gyári rommal hiányos volt a noti led működése, vagy szinte egyáltalán nem ment. A megoldás többnyire custom rom volt. Pl. valamilyen CM rom. Egyből feléledt a noti led a szivárvány minden színében!
-
válasz
mobilizmo #123735 üzenetére
Gyári rendszer alatt, ha van root jogosultságod, és Link2SD-ben letiltod a "kettős fény" vagy LEDLight apk-t, akkor se?
P70-nél ezzel sikerült üzembiztossá tenni gyári rom alatt a LED-et.
Habár gyors utánaolvastam, lehet nincs is bekötve úgy, hogy használható legyen.
Akkor marad az alsó gombsor villogtatása programmal esetleg
-
-
Outlander
addikt
válasz
mobilizmo #122263 üzenetére
Inkább 3.... egyébként rohadtul bejön nekem is... illetve ki is próbáltam.... nagyon kell...
No de 180-ért?! Ugyanmár...Most úton van egy teló, és ha nagyon nem felel meg, akkor befejeztem egy időre a kínai telefeon tsztelős témát és jön p9 0%-os hitelre, előfizu hosszabbítással.
-
viktorhu
veterán
válasz
mobilizmo #122202 üzenetére
Nem lehet, hogy a ráflashelt rom miatt nem tudja a 4G-t? Más telefonnal láttunk ilyet, hogy a más sávokat támogató verzióra való rom bekavart. Ha ez a specifikáció helyes a z90a40-ről, amit ráflasheltél (nem nyomoztam, csak megnéztem kb. az elsőt, amit találtam), akkor lehet ez is mögötte:
http://www.snapdeal.com/product/lenovo-z90a40-32gb-gray/634853187106
Connectivity
GSM 900/1800 MHz
CDMA No
3G/WCDMA 1900/2100 MHz
4G/LTE 2300 MHzEgyébként jó ötlet ilyen képet kirakni? Nem biztos, hogy minden infót a nyilvánosságnak szánsz rajta
-
-
-
-
Kornel
veterán
válasz
mobilizmo #121525 üzenetére
Nem nagyobb kapacitású, ugyanolyan (volt)
Egyhelyben állva felpuposodott, de nem egy helyen, hanem az egész felfujodott.
Azért fényképeztem kicsit oldalról,hogy látszódjon, hogy a két egyforma akksibol az egyik kicsit K.O. lett. Jó hogy nem gyulladt ki.mobilizmo
(senior tag)
Ha mégsem, akkor rájött, hogy ökörséget mondott.Mi ökörseg?
En vettem a telot, két ugyanolyan akksival adta a webshop, az egyik ilyen lett fel év állás utan.
Gyakorlatilag másfélszeresére puffadt.
Ne nézz már madárnak, hogy két különböző akksit fenykepezek le egymás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest