Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem is majdnem pontosan ez volt, eljen a legujabb nV driver...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
szasanyi
félisten
válasz SzlobiG #9232 üzenetére
Ha van elég hely - a képről nem derül ki egyértelműen - akkor felülre érdemes a radiátort betenni. Csak azért mert akkor bentről/alulról kifelé/felfelé áramoltatja a meleg levegőt ami köztudottan amúgy is felfelé emelkedik. És úgy elől a ventik valóban friss levegő áramlik be, mert most a radiátorról langyos (sőt, ha jó a hőátadás akkor meleg) jut be. Én pont ezért vettem el a vizet, mert nem tudom felülre betenni és az első elhelyezés javíthat és ronthat egyszerre.
Na, majd látom mert talán holnap érkezi a 3700X és kiderül jobb darab-e mint az előző 3600 volt (főként hűthetőség szemontjából mert amúgy nyilvánvalóan annak kell lennie). -
X Factor
addikt
válasz SzlobiG #9218 üzenetére
Nálam h440 és én is vettem egy brutál AIO-t, aztán minnél többet olvastam/turtam a dolgokat, rájöttem h. elkell felejteni a hőmérsékleten és a custom értékeken való izgulást.
Azóta minden default, minden megy szépen, szokásommal ellentétben nem a gpuz,cpuz, hwinfo-n logok, csak használom és minden szép és tökéletes
Valszeg ez a hosszu élet titka.Make things work
-
Whysperer
addikt
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
törölt tag
Találkozott már valamelyikőtök hibás r5 3600-al? Csak azért mert nálam a gépbe már minden ki lett cserélve de akkor is azt csinálja, hogy vagy elindul vagy nem. Felpörög minden ventillátor, de se kép se hang. Az alaplap amúgy egy Asrock b450 hdv r4. Tápegység 2 hetes Evga 80 gold plus-os.
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Tegnapi napon összeraktam egy konfigot: MSI B450 Mortar MAX, Ryzen 5 3600.
Érdeklődni szeretnék hogy melyik programmal tudom monitorozni játékok alatt a CPU/VGA/Memória terhelést? Továbbá milyen tesztprogramok vannak amikkel 100%-ban le tudom terhelni a CPU-t és Memóriát?Előre is köszönöm a válaszokat.
ÜDv
[ Szerkesztve ]
Intel & ATI
-
Ribi
nagyúr
válasz #43458816 #9270 üzenetére
Én nem tudom, mert nem írtad, bocs hogy kérdezek.
Lehet a lap is hibás, de akár a proci is.
Előzőleg sem derült ki, hogy egyszerre akarod használni a memóriákat vagy külön. Ezért is mondtam, hogy egyszerre 1 legyen benne.
Bármi ramot beleraksz a gépbe az alapból 2133-on indul. Vagy ami bele van írva mint alap freki, de ez általában 2133 asszem.(#9272) wredox89: Ennek meg aztán tényleg rohadtul semmi köze a mostani problémához. Ez gyártó és bios függő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A dolog érdekessége még, hogy az előző lassabb géphez képest jóval lassabban indul a rendszer (már amikor elindul)
-
veterán
válasz #43458816 #9257 üzenetére
Az nem derült ki, hogy a tápegység már a második darab, vagy még az első amit frissen vettél, és ezért mással nem is próbáltad? Ha utóbbi, akkor keress egy tápot, pár hetes Chieftecnél futottam bele pont ilyen hibákba anno.
Memóriákat lenne még érdemes 2133 Mhz-en hajtani, BIOS-t resetelni, és így nézni. Esetleg, az ErP-t kapcsold ki az UEFI-ben.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Közben olvasom te is így jártál
(#9188) fudi2002: 1.0.0.4 patch B (7B89v24)
(#9191) Tyrel: Nem véletlen akartam kerülni az MSI cuccokat. Legalább a VRM állítólag jó. Akinek csak arra kell, hogy mókolás nélkül menjen a gép, annak jó választás így is.
Várom már a B550-es Asus lapokat, aztán le is cserélem. -
Brownn
tag
Sziasztok
Atx gephazba Tomahawk max vagy mortar max alaplapot szeretnek venni. Ryzen 5 3600 proci menne bele.
Mivel a vrm kb ugyanolyan eros igy az alapjan fogok valasztani h melyiken jobb a hang. Tudom tudom mindketto ugyanolyan hangchipet tartalmaz, de aztmondjak hiaba alc892 de tipusonkent lehet elteres. Jo nincs 5.1es hangfalam, csak egy 20ezres logitech de valahol olvastam h már annál is eszreveheto a kulonbseg.
Valakinek van tapasztalata mindket alaplappal kapcsolatban?Melyikdt valasztanatok?
-
Locutus
veterán
Tényleg szeretnél, vagy csak azok a legolcsóbb lapok amiket néztél?
Én az itteni tapasztalatok után biztos nem döntenék egyik MSI B450 lap mellett se... ALC892-es mellett meg úgy egyik márkából se.
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Paxker315
addikt
korábban én is csípőből csak MSI-t ajánlottam B450-ből, de, a Zen2-es BIOS-ok mintha hajlamosabbak lennének "kehesek" lenni. Igaz, ez más gyártóknál is (ASUS...) megeshet. Szigorúan VRM borda szerint tényleg a legjobb vételek az MSI lapjai, de, mostanság a BIOS-ok mintha nem sikerülnének olyan jól.
A hangcsipekhez nem konyítok, azért csak nem lennének annyira népszerűek ezek a lapok, ha annyira alávalóak lennének : ) Az a baj, hogy, a Zen2-vel szinte minden gyártó termékénél lehet probléma
[ Szerkesztve ]
legyen üres
-
fudi2002
veterán
válasz Paxker315 #9289 üzenetére
A 341-es biost használom amióta megjelent. Hibátlan. A memótuningban pedig nagyon ott vannak msi-ék. Filóztam, hogy eladom és rápróbálok egy x570 aorus elitre, de szerencsére időben észhez kaptam. Elköltök 40.000ft-ot alaphangon, teljesítmény javul kb 2%-ot, ráadásul ezen van debug led, 6 fan csati amikkel a 70.000-es lap nem büszkélkedhet. Szóval 40ért én sem tudok jobbat nála. Most D15 hűtővel ami jobban odafúj 65fok a vrm max, előtte 75 volt, szerintem ez is baráti 3900x mellett..
Szerintem valamit le kell szögezni. Minden gyártó "szenved" az új biosokkal. Kis jobban, ki kevésbé. Sztem 1-2 hónap és letisztul a kép, márkafüggetlenül.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
szasanyi
félisten
válasz Locutus #9286 üzenetére
Én most is MSI B450 lapot rendeltem - egy 3700X-szel együtt - mert nincs jobb B450 lap. Stabil, gyors, a kategória legjobb AUDIO és LAN/WiFi szekciója van rajta izmos és jól hűtött RVM mellett. Utóbbi a Toma MAX és Mortal MAX esetén is hasonlóan jó, csak más a körítés és az ár.
De kíváncsi vok, hogy szerinted melyik B450 lap jó? -
Blax
tag
válasz fudi2002 #9291 üzenetére
Ezt az értékeket már néztem nálad korábban is, nem is igazán értettem, mert nálam a VRM 50-51 foknál eddig még egyetlen egyszer sem ment feljebb, a procim sem látott még 80 fokot eddig... 77-78 foknál megállt mindig - a HWinfo szerint, sok órás terhelés közben - igaz, rohadt jó hűtőm van.
-
fudi2002
veterán
"VRM 50-51 foknál eddig még egyetlen egyszer sem ment feljebb"
Jaja, csak az én procimban 2x annyi mag van mint a Tiédben, így többet is fogyaszt.
Proci pedig 70 fokos, a felületesen elolvasott hozzászólásomban pedig le is írtam, hogy direkt fixáltam a feszt és a frekit, hogy melegedjen, ráadásul prime.
Tessék figyelmesebben olvasni, mert ebből lesznek az ígyszar-úgyszar véleményes hozzászólások.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
snecy20
nagyúr
3950X-ről mély csend, semmi hír? Már lassan egy hete benne vagyunk a Novemberben.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz szasanyi #9253 üzenetére
Van hely, de oda pont hogy nem érdemes betenni, mivel ugyanaz lesz a probléma mint idáig a VGA forró levegőjét rászívná a radiátorra ezzel melegítve a vizet. Így mivel szar a hőátadás a víz 30-35 fok körül tanyázik csak szóval nem tol befele meleg levegőt. Vizes topikba is így ajánlották, hogy ne felülre tegyem a radit, hanem előre és be is vált.
-
Locutus
veterán
válasz Paxker315 #9289 üzenetére
Én is úgy látom, hogy kezdetben a VRM-re vonatkozó ajánlások miatt kezdték felkapni az emberek az MSI B450 max lapjait, csak ugye ezzel messze nincs vége az alaplappal szemben támasztott követelményeknek. És más téren meg elég sok a panasz rájuk.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz szasanyi #9292 üzenetére
Kategória legjobb audio? Húha.. Mármint a 100$-os kategóriában, úgy érted?
Mert a 892-esnél kb kizárólag jobb megoldások léteznek, csak ugye pont ezekre az MSI lapokra nem teszik őket.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft