- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
3700x tulajok figyelmébe: [link] (ha volt már akkor sry)
The games I've been benching for my analysis are:
Assassins Creed Origins
Assassins Creed Odyssey
Deus Ex Mankind Divided
Devil May Cry 5
Far Cry 5
Metro Exodus
Shadow of Mordor
Resident Evil 2
Rise of the Tomb Raider
Strange Brigade
Witcher 3
The Division 2
Divinity Original Sin 2Mértem egyet CB-el:
Latest Chipset driver / AMD Blanced profile
Offset -0.0750
AUTO voltage
Előtte AUTO feszen volt egy teszt mérés is és ott 4753 pontot adott, szóval ha azt veszem alapul akkor Offset mellett még kb hozza a gyári teljesítményt alacsonyabb hőfokok, illetve ventifordulat mellett.
Mindjárt nézek clock/temp adatokat is, csak gondoltam első körbe ne kavarjon be semmi... -
Juzzie71
tag
Sziasztok!
Megvettem a procit az Alzában (ryzen 7 3700x), de az alaplapon még jár az agyam. Olvasgatom a teszteket, bemutatókat és ez a két alaplap maradt a kalapban:
Asus ROG Strix X570-E Gaming vagy Gigabyte X570 AORUS Ultra?
Szerintetek?
Üdv.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #2941 üzenetére
Régi IBT 95-97GFlops között ad. Ez az AVX-es hibaval leall.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem se mukodik a linkelt. Alap hogy rendszergazda vagyok.
alldaybig: en igazabol azt tudom javasolni hogy meghutod normalisan es hasznalod alapon első körben. Memoriat finomhangolod majd utana jöhet a PPT/TDC/EDC értékekkel való játszás. Kesobb leirom nekem hogy van most.
-
Palinko
tag
Én utoljára XP-n voltam abban aztán Linux átszoktatott a nem admin módban levéshez és mivel sokszor látogatok gyanús weboldalakat ezt meg is tartom már
Igaz a Windows 10 nekem nagyon új mert csak 1 hete használom kb és elméletileg jó a defendere szal most az avast telepítés elmarad de nem tudom az aktív védelme is olyan jó-e mint mondják.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Palinko #2936 üzenetére
Az ilyenek miatt is van az, hogy amint fent van a Win, még bármiféle driver-program telepítés előtt megcsinálom Windows-ban az administrator/rendszergazda szintű fiókot már Vista óta: [link]
A másikat amit meg alapból csinálni kell a telepítés során, azt törlöm már az administrator fiókból.
-
MPowerPH
félisten
válasz
sittes79 #2895 üzenetére
200W -ot fogyaszto proci alatt az Apex VRM bordaja 45 fokos, passzivan.
Ezt a mini ventit a lapokon nem tudom hova tenni.Senki ne mondja nekem, hogy hangtalan. Rendszer nalam idle passziv, 2db D5 leszabalyozva fut csak, load a tap venti nem megy, a radikon meg 400-500rpm kozott mennek a ventik. Szoval erdekes lehet egy ilyen mini ventit beiktatni a rendszerbe...
-
alldaybig
tag
Sziasztok,
Berendeltem egy Asrock B450M Steel Legend lapot (bios upgraded) es egy 3700x-et.
AMD-m nem volt az Athlon II 650k ota, se Asrock bios-al nem volt dolgom.Tudnatok segiteni milyen funkciokat kell tweakelnem h mind a 8 magon menjen a max turbo (4.4ghz)?
Elore is koszi
-
jokeph
nagyúr
válasz
wwenigma #2923 üzenetére
Hát, az a gazság, hogy csak SC2 multit játszom, a többi "népszerű" játékról nem tudok nyilatkozni.
Ebben a játékban meg egységszám függő a min. FPS és az FPS drop mértéke is, ami a VGA-tól nem igazán függ, leginkább csak a CPU-tól. Az biztos, hogy az FX CPU-knál sokkal jobb, a RyZen 1xxx-től is jobb, az R5 2600X-el kb pariban van, ebben a játékban az öreg XEON.
Szívesen lefuttatok pár játéktesztet, ha van hozzájuk elérhetőség.
A VGA egy R9 380 4 GB-os Radeon, 1600*1200-as felbontáson.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ryzen 5 3600X esetén mennyi az ideális hőmérséklet alapjáraton gyári hűtővel?
BIOS-ban 50 fokot mutat alapjáraton.
-
Értem, köszi a tesztet. Nekem winrar nem bontja ki, hibát jelez. Tököm se érti ezt!
Ez valami béta BIOS egyébként? A termékoldalra még mindig nem került fel.
@edari: szerintem igen, ez így nem lehet normális állapot. AUTO-n pedig, ha nincs berakva 39 CHR, akkor olyan voltot ad neki még - offset mellett is, hogy a gépház oldalát nyaldossa. CB-ben meg elér tőle 5-8 százalékkal többet, nekem annyit nem ér az üvöltő ventilátorzaj.
-
wwenigma
Jómunkásember
Érdekesség Gigabyte B450 Aorus M lappal. Az uj bios changelogja szerint kivették a PCIe Gen4 supportot viszont még benne van a kapcsoló.
Utolag kerult a leirasaba mert tegnap még nem volt odairva, ugyanaz a file elerheto most is mint tegnap.
F42a 2019/07/31
Update AGESA 1.0.0.3 ABB
Improve Destiny 2 gaming compatibility
Remove PCIe Gen4 support when using a 3rd Gen Ryzen (Matisse) CPU -
edari
őstag
Ahol beállítod hogy a feszt hogy akarod adni (itt állítod ugye be az offsetet), ott 3 lehetőség van: Auto, manual és offset.
Lehet ma megpróbálok egy bios alaphelyzetbe állítást, és utána megpróbálom újra, hátha...Pumpás dologra nem tudok mit írni, nem használok vízhűtést (pont a pumpa miatt), másrészt én még 2406-os bioson vagyok. Majd az új AGESA-s bios upgrade-lek sztem.
-
Nekem is ez a lapom van ezzel a processzorral, és ugyanez van. 3.9 fixen megy 1.188 Vcore mellett (offsettel oldom meg). Neked enged egyáltalán fix vcore-t adni? Nekem nem, hanem auto-n van, és ehhez jön a + offset.
Más. Most vagy én fogtam ki egy hibás alaplapot, vagy a vízhűtésem haldoklik, de az utóbbi 3 hétben 4-5 alkalommal megállt a vízpumpa a processzor felett. Először még a ventilátorok megállására is dobta a figyelmeztetést az AIDA (monitorozom a rendszert, pont az llyen dolgok miatt), de azoknál fals riasztás volt, mert jól láthatóan mentek. Erről leszokott az utóbbi időben, cserébe az AIO_PUMP foglalaton tényleg megállítja a pumpát, mert láthatóan nő a hőmérséklet is (68 foknál lőttem le tegnap), másrészt CPU temp warning üzenettel indul el a következő indításnál a deszka. Már leszedtem az ASUS fanexpertjét a teljes AISuite-tal együtt, UEFI alól vannak belőve a ventilátorok, és csak az AIDA fut a háttérben. Mivel a hűtés 2 éves, és az előző lapomban hibátlan volt, úgy sejtem, nem azzal van a gond. Szintén az anomáliák sorát gyarapítja, hogy egyik napról a másikra megszűnt működni a POWER LED-em, és tegnap már a HDD aktivitást mutató LED sem működött (NZXT S340 Elite). Ma szétszedem a gépet, és megnézem, nem-e rosszul kötöttem be, és eddig nem tűnt fel, hogy nem mennek ezek a LED-ek, de nem hiszem, hogy ez történt, már 2 hete ezzel a konfiggal megy a gép. Az AIO pumpáját talán próbából átkötöm egy másik slotra, de nagyon nehéz lesz detektálni a hibát, mert nem függ semmitől igazán. 0 celsiustól 100 százalékra raktam most be a teljesítményt, eddig ez úgy volt, hogy 55 fok alatt csak 90 százalékom ment a pumpa, de ez sem lehet gond, mert ez 2500-as fordulatot jelent, az előző deszkán pedig 2000-en hajtottam terheletlen rendszer mellett. A pumpa leállása érdekes módon nem idle-ben és nem is nyélgázon történt, Spotify szinte mindig megy a háttérben, és közben böngésztem.
Nálad van ezekből a hibákból bármi? 2409 BIOS van fent, mert a 2501 mellett még fix 3.9-en sem indult el a rendszer, újabb BIOS-t pedig linkelt itt valaki feljebb, de az sérült, legalábbis a 16 mega helyett 7 jön le a dropboxról, és azt sem lehet kicsomagolni.
-
Palinko
tag
válasz
hokuszpk #2897 üzenetére
Köszi, ahogy kiírta a teljes nevét úgy rá tudtam googlezni és megtaláltam de 3 betűből még biblia fordító szervezetet is kidobott
Szerintem az a legjobb megoldás hogy először fullra kiírod valami nevét aztán 2. alkalommal már rövidíted. Bár gondolom ez olyan program amit illett volna tudnom, de nem használtam még eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest