- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricinus13
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
pidzse4 #35774 üzenetére
Pl nekem mind a két Hawai karim meghalt.Statisztikailag innentől nem ajánlanám se a 290,se a 290x-et.Gyakorlatilag mindkettőt én vágtam haza addig kínoztam őket (nem tudatosan,csak így utólag belegondolva ez lehetett a baj).Pl az első 980tiwf3oc-m hibás volt.Soha többé Giga és 980ti.Ennek ellenére 980tiG1-em van és egész jó.Kötényben a 3. I5-öm van ami átlag alatti és a 2.android boxom döglik meg,pedig másnál megy.
Karma -
Milka 78
nagyúr
válasz
pidzse4 #35763 üzenetére
Nekem sem volt soha pedig volt 2 Hawai és tucatnyi más a 4850-ig bezárólag,szimplán vagy cf-be.Hozzáteszem nem is nyomtam észnélkül az új drivereket fel és a crimson-nál már Nv-n voltam amivel szintén nincs driver frixim.
Ne általánosítsunk már a te példádból.Most ez nem sikerült neki.Ha lassan is de ki fognak jönni ebből a kátyúból is.Én pl tuti Crimson előttivel lőném a játékokat és várnék/fórumoznék. -
ViSAS
senior tag
válasz
pidzse4 #35741 üzenetére
Full HD-ban még jó hogy tudja a 60Hz-et. 4K-ban már más kérdés a 60Hz elérése.
Az nVidia 900-as szériája HDMI 2.0-val van szerelve, ami képes 4K 60Hz-es módra, persze a céleszköznek is - tehát a TV-nek vagy a monitornak - rendelkeznie kell HDMI 2.0 csatlakozóval, máskülönben nem valósul meg.
Az AMD-nek egyelőre HDMI 1.4 csatlakozóval van szerelve a legújabb szériája, az nem képes 4K 60Hz-es módra, csak a DisplayPort-ja.Itt megtaláljátok a HDMI verziók közötti különbségeket.
-
pcsabat
őstag
válasz
pidzse4 #35671 üzenetére
értjük mi a dilemmát, azt hiszem itt sokan jártak ebben a cipőben VGA vásárlás előtt - én is nemrégen -. A lényeg, hogy jelenleg, a jelenlegi játékok mellett jobb és stabilabb választás a GTX 970/980, de most már jövögetnek ki olyan címek ahol karcsú lehet a 4 giga vram, akár full HD-ben is. Ha nem tervezel 3 évre előre, mert mondjuk évente cserélsz VGA-t, akkor az nvidia-t vedd, ha meg hosszabb távon gondolkodsz talán időtállóbb a 390/390X - ha az AMD is úgy akarja a driverekkel -. Jobban nem igazán lehet ezt összefoglalni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
pidzse4 #35632 üzenetére
Azt hiszem szóltam. Ezekután minden egymás utáni hsz-edet törölni fogom. Ha mondandód van még 5 perced van rá, hogy rányomj a nagy piros szerkesztés gombra. Úgy hiszem ez nem egy nagy ördöngősség.
(#35638): Attól még, hogy egy játék annyira rosszul van optimalizálva, hogy nem elég neki 6Giga vram sem a normális futáshoz, attól még a játékok 99%-a tökéletesen elvan 4GB videomemóriával, sőt az esetek nagy többségében még annyi se kell.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
pidzse4 #35629 üzenetére
Én megjártam már a 290-et, volt 390-em, volt egy rövid ideig 980Ti-m is, 2x egy 970-em, gyhogy úgy gondolom van rálátásom a mai high/high-end VGA piacra. Nekem az a véleményem, hogy 3,5GB vram "hiba" ellenére a gtx970 a legkiegyensúlyozottabb VGA a piacon. Ebben benne van persze az is, hogy a legtöbb játékot Nvidiára optimalizálják, de érezhetően simulékonyabban működik minden, emellett kevesebbet fogyaszt és hűvösebb is. A 3,5GB ram elégtelenségbe meg még 1440p mellett se futottam bele, pedig elég sok mindennel játszom.
De nem akarom ezt ajánlgatni az AMD topicban, nem épp etikus
kérlek használd a topicban a szerkesztés gombot!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
pidzse4 #35621 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 390-el ott lennel csak elorebb ahol tenyleg kell a 4+Gb VRAM, amugy nem lenne sokkal gyorsabb mint a 970.
Ha tudnank arakat azt mondanam mostmar huzd ki nyarig, akkor jonnek (elvileg) az uj kartyak. De nem tudunk arakat, es lehet marha dragak lesznek.
Ha mindenkepp ezekbol, akkor igen jol latod a 390 a nyero, abbol Sapphire, Powercolor, esetleg MSI, bar az nem mindenkinek valt be.
A cicergest mar leirtak a tobbiek, az nem gyartofuggo, barmilyen kartyanal elojohet. Tulmelegedni nem fog a kartya ha normalis hutesu hazad van.
-
odorgg
addikt
válasz
pidzse4 #35621 üzenetére
A cicergésre pont ugyan akkora esélyed van, mint Nvidiánál, mivel ugyan olyan tekercseket alkalmaznak itt is a kártyákon, mint ott.
A többit jól összefoglaltad. A 980-390x túlárazott, ha nagyobb teljesítmény kell Fury-X-980TI felé kell kacsingatni inkább.
Már csak az a kérdés mire van nagyobb szükséged? A 390-nél a 8Gb vram van a 970 3,5Gb-jával szemben, viszont a 970 kevesebbet fogyaszt, ezért kevésbé melegszik, és többnyire halkabb működést produkál, amennyiben nem egy cicergős darabot fogsz ki.390-ből Sapphire, MSI, ami tuti, ezeknek a hűtésére sem lehet panasz, ha csak nem vagy extra érzékeny a gépből hallható venti+ szélzajra.
Azzal a tesztel nincs baj, bár nem túl sok game van benne, meg nem valami friss.
(#35622) abridabri
-
N.Ferry
senior tag
válasz
pidzse4 #11779 üzenetére
"Most még a crysis 3 mat teszteletem le meg a metrót amugy nekem csak a crysis 3 nem megy 60 fpssel minden más jóval fölötte igy nekem ez most pont jó persz ez sem elég hiszen ez is kevés csak érdekesség képpen linkeltem be hiszen ha huzol is a gpun akkor sem érsz el semmit hiszen ami addig is lassan futott az utánna is lassan fog. pl ami 40 ment az 44 megy utánna sokszor gondolok arra minek is huzzuk fel hiszen nem lesz tőle jobb."
Ilyen hosszú mondatot életemben nem olvastam.
Egyébként számít minden egyes fps,nekem ez a véleményem,és addig amíg ezt kis időráfordítással meg lehet tenni,addig ki is fogom használni.
-
-
HSM
félisten
-
-
-
-
GeneraL_XTX
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
pidzse4 #11721 üzenetére
Első körben indulj el fesz emelés nélkül 10-20mhz-es léptékben a GPU-n, és teszteld mondjuk valley benchmark-al. Ha hibázik, utána jöhet a feszemelés, alapfeszen 1080-1120mhz körül mennek átlagosan a kártyák. Memóriát majd csak utána próbálgasd, az a kritikusabb ennél a szériánál. A power limit legyen 50%-on, mint már mondtam az csak a fogyasztási limitet tolja ki.
-
-
csabsz13
aktív tag
válasz
pidzse4 #11715 üzenetére
közepesen értek hozzá, ezért ez lenne a tanácsom:
először ne nyúlj sem a power targethez, sem a voltage-hez, hanem az órajelet nézd meg, meddig megy fel alapfeszültségen.
a többiről majd mondanak mások okosat (amúgy szétégni biztosan nem fog a kártya, mert ha túl meleg lesz, akkor úgyis visszavesz a teljesítményből - úgynevezett throttling-ol).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged