- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Outblast
tag
fentvan a Crimson 15.11 és MSI AB V4.2.0.7826 (Sapphire R9 390 nitro win7 64bit)
Az lenne a problémám, hogy ma Far Cry 4 közben nézem, hogy 95fok a gpu. Mondom wtf? nem szokott csak 75 fok korul lenni max. erre nezem msi afterburner 20%on jaratja csak a ventit amikor autora van allitva.....
utanna auto ki +be megint es akkor zuzta fel 100%ra es onnan lassan vissza 40%ra amikor a GPU visszahult kb 75fokra.
aztan par oraval kesobb, netezgetek es hallom hogy kemenyen felporognek a ventik, nezem MSI AB-t es 80%on kuldi a ventiket.... megint auto ki es be es utanna jo.Kerdesem az lenne, hogy mi a gyik a baja? MSI AB szar vagy a driver?
masnal is volt mar ilyen? -
Outblast
tag
Sapphire R9 390 nitro 3 óra Far Cry 4 után HWifoban GPU max 74 VRM max 77/83fokos saját venti profiljával. Ez mennyire mondható jónak?
Erre még mindig várom a választ hogy miért írja minden progi azt hogy megy a venti iddle winben, amikor nem is megy egyik sem
(másnál is ilyen vagy nálam van vmi gebasz?)
-
Outblast
tag
Na bekerült a Sapphire R9 390 Nitro a gépbe, újra tettem az MSI Afterburnert és felkerült a Crimson 15.11 viszont azt vettem észre hogy nem jelzi egyik program sem amikor állnak a ventik. Minden progi azt irja hogy megy, amikor megnézem és mind3 áll (persze terhelés nélkül winben).
Néztem MSI AB-rel, HWinfoval , GPUZ-vel. mindenkinél így van? vagy esetleg tudjátok mitől lehet?
Másik kérdés ha kiterjesztett asztalt használok akkor mindig maxon van a Mem clock?GTAV: 270X-el high beállítás mellett ~40fps volt. 8GB ram van a gépben 2GBra volt állítva a virtuális memória és nem volt semmi gond. Most hogy bentvan az új kari felhúztam majdnem mindent maxra és 2szer ki is fagyott kevés memóriára hivatkozva (amikor kb 6GB volt használva max). Beállítottam a virtuál memóriát hogy a win kezelje, nézem OSD-n és 6GB fizikai használva és 11GB virtuális, kicsit sok
ez másnál is így van?
proci 100%on megy vga kihasználtság ugrál 70-100 között a GPU is ugrál 800-1040mhz között, az fps így 40-80 között. (lehet már nemártana egy friss win mert ez már 1 éves)
-
Outblast
tag
Lehet butaságot kérdezek, de ha beleteszem majd az uj 390es karit akkor ugye DDU-val leirtom a regi drivert es mehet az uj. (melyik drivert ajánlanátok most ami megbízható?)
a kérdésem igazából az lenne, hogy ilyenkor az MSI ABt is újra kell tenni? -
Outblast
tag
lehet nem idevaló, de azért rákérdeznék hátha:
Tudom marhaság, de lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel én megrendeltem a Sapphire R9 390et a sajat gepembe, az R9 270Xet faternak adnám.
a kérdés az lenne hogy, beletegyem e a gépébe amiben egy E5200as proci 4GB ram és jelenleg egy 9600 GT van.
van értelme beletenni most vagy csak tegye szépen a szekrénybe addig amig nem vesz uj gépet?
vehet e észre különbséget ezzel a procival a 9600GT és a 270X között.
előre is köszi. -
Outblast
tag
Már megrendeltem a Sapphire 390et, ha minden igaz backplates verzió gondolom ezzel sem lesz gond.
Esetleg ha van ilyen valakinek jöhetne pár hőfok adat, illetve hogy milyen.
bár gondolom ez is jó választás, mert mindenütt ezt vagy az MSI Gaminget ajánlják. -
Outblast
tag
válasz
GeneraL_XTX #34607 üzenetére
Pedig már kinéztem az MSI-t kinézetre is jó (plexis ház) + a hűtésről is jókat írtak.
erre gondoltál? annyiból lenne ez egyszerűbb hogy ezt nem kéne iponról rendelnem, így ha problem van vele egyszerűbb lenne gariztatni (persze ezeknek nincs olyan táp amiket ajánlottak...)
bár erre csak 2év gari van míg msi-re 3év + rondább is, meg backplate sincs ha jól láttam.
nah most jól elbizonytalanodtam -
Outblast
tag
válasz
Televan74 #34598 üzenetére
Azért annyira csak nem fog melegedni.
A 270x is a régi coolermaster k350 házban felment 80-90 fokra, most az NZXT H440ben max 58fok terheles alatt. Szal csak nem lesz olyan nagy melege a kicsikének, legalábbis remélem.Régóta próbálom rábeszélni magam hogy megvegyem ezt a karit, igaz a 270en is megy minden persze nem ultran... Jó lesz végre egy fullos kártya amivel mehet minden nyálcsorgatós grafon.
-
Outblast
tag
Holnap készülök rendelni egy MSI 390 gaming karit, egy Sapphire R9 270x OC 2GB-ot cserélek le vele. remélem nem fogok csalódni benne
-
Outblast
tag
válasz
Outblast #34562 üzenetére
ez a mostani tápom tudom nem mai darab
szal a kérdés továbbra is az hogy ha ez esetleg nem birja el akkor milyen tápot vegyek hozzá ami olcsó és jó is. (tuning nem izgat)
remélem a lap meg proci elég hozzá (annyira nem követem a mostani dolgokat nézzétek el ha marhaságot írtam)
#34563 ahh közben beelőztél, rendben megkérdem ott is köszi.
-
Outblast
tag
Hali!
Úgy döntöttem, hogy lecserélem a 270x-em egy erre.
Az aláírásban szereplő konfigról van szó, annyi kérdésem lenne hogy az 500W chieftec elég lenne e neki? cpu nincs tuningolva mert nem K-s.
ha esetleg kevés lenne akkor tudnátok linkelni vmit hogy milyet lenne érdemes beszerezni? (persze ne 50k legyen)
sztem a hűtéssel nem lesz gond, a 270x max terheléssel 58 fok(persze régi CM K350ben 80volt)
Ha ez számít csak Full HD-ra tervezek, a 4k nem izgat.
előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged