- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricinus13
senior tag
válasz
robertosz91 #37723 üzenetére
Nem akarnak nagyot bukni, mert most láttak valami nagy számot amit egyelőre semmi nem támaszt alá(persze lehet hogy úgy van ahogy az NV állítja) és már kell nekik.
Rubbi Én eddig is úgy tekintettem az AMD tulajokra mint megfontolt tudatos vásárlókra, és a csakazenvé meg kazánáemdéfújfelejtsdel bandára meg úgy hogy az a király mer a jútúbosnak olyan van nekem is kell. Ez a topic csak megerősítette bennem ezt. Pl itt van ez a topik, amióta itt vagyok egyetlen egyszer sem láttam kimondott fikázást, oké, nem szeretjük az NV-t erre felé, de attól még nem kell azt elfelejteni meg nem szar. Egy felől nagyon drukkolok az AMD-nek mert szeretem őket, de szívesen megnézném azt is milyen fejet vágnának ha az AMD befejezné az ipart és a csakazenvé bejelentené a GTX 1130-at 960-as teljesítménnyel 800 USD-s árral. Ezt kéne megérteni hogy a monopol helyzet mindenkinek rossz, meg ezt a stílust záros határidőn belül elfelejteni.
Nekem is előbb rohadna le a kezem mint hogy NV-t vegyek, de nem megyek minden hír alá trollkodni.
-
ricinus13
senior tag
Egyébként aki unatkozik, annak érdemes átnézni a 1070/1080 bejelentős topikba, nagyot lehet szórakozni a csakazenvé fanokon.
-
ricinus13
senior tag
válasz
N@idia #37707 üzenetére
Nem jól fogalmazott a kolega, itt nem arról van szó hogy a 300-as széria kevésbé melegszik, hanem hogy a WF hűtés nem ekkora hőleadásra lett tervezve. Az meg már jó párszor ki lett itt tárgyalva hogy igenis kell a 4+ GB VRAM egyes játékokban 1080p-n is, most így hirtelen minimum 4-et tudnék mondani. Tapasztalatot kértél, ami az hogy a WF3 hangos és meleg, szerintünk nem a legjobb megoldás. Mindamellett jó hogy kipróbálod, csak nem feltétlen ez alapján kéne megítélned majd az AMD kártyákat, hanem mondjuk egy Vapor-X vagy Nitro már sokkal másabb képet ad.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Fortum #37657 üzenetére
Nekem egy FPS Hyper S 500W simán elvisz egy tuningos Nitro-t és egy 3570k 4,7 GHz-en.
Szerintem is hülyeség kazánnak nevezni amikor plusz 45mV-tal 1150MHz-en 68 fokos a VGA. Én is inkább ezt venném a 970 helyett, nem egy játékban volt 4GB feletti VRAM használat, nemhogy a 3,5.
-
ricinus13
senior tag
válasz
abridabri #37602 üzenetére
Oké, köszi az infót, most kezdtem a csendre ráfeküdni, ha böngészek/ilyesmi akkor minél halkabb legyen, játék alatt mindegy. De akkor feleslegesen nem rakok be egy ilyet. Mondjuk nálam a Define R4-en alapból van hangszigetelés, csak még halkabbat szeretnék, jelenleg majd a táppal kell szerintem kezdenem valamit.
-
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #37571 üzenetére
Szerintem ha nem baj akkor ide is jöhet, nálam is beindul a vezérhangya ilyenkor.
-
ricinus13
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a téma összefoglalót egy kicsit fejleszteni kéne mert így ebben a formában nincs sok értelme. Pl ilyenek lennének jók, hogy ajánlott/nem ajánlott darabok, gyakori problémák és azok megoldásai stb.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Bratilla95 #37360 üzenetére
Mondjuk szerintem ez a steam teszt nem egys túl mérvadó dolog, össze-vissza adja a pontokat. Nekem az i5 3570k 4,5GHz-en és a 390 1175/1650-en kevesebb pontot dobott, asszem valami 7.2 lett a vége.
-
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #37211 üzenetére
Létezik már fekete Linus Tech Tips edition is belőle narancs gumikkal.
-
ricinus13
senior tag
válasz
bajnokpityu #37113 üzenetére
Az teljesen elfogadható.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36953 üzenetére
Hát szerintem aki egy-két ilyen játék miatt hagyja ott a PC-t a rengeteg előnyével és szépségével, annak eleve nem is kellett volna egy ilyen gépet összerakni. Igen, van sok bugos optimalizálatlan lagtenger, de több ezer-tízezer olyan játék van ami pöccre indul mindenféle mókolás nélkül, ami meg nem azt hagyni kell, vagy tényleg foglalkozni vele 1-2 órát. De ha valakinek a felskálázott 900p a fétise medium grafikán, 30fps-sel, 18-20k-s játék árakkal akkor vegyen konzolt.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Malibutomi #36894 üzenetére
Na ez igen biztató. Még a 980-at is lehagyja a 390.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36871 üzenetére
Az az FRTC a Global-ban bal felül be tudod állítani minden játékra de az egyes játékokra kattinva is tudod külön-külön állítani.
-
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #36857 üzenetére
Sorry azt hittem ha nem az enyém akkor mehet.
-
ricinus13
senior tag
válasz
SpongyaBob #36713 üzenetére
Nembaj legalább nekik van 3,5GB Vram-juk, de az nem csak egyszer hanem mindig.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36680 üzenetére
Na gratula, az oldalsó venti sokat fog segíteni, bár szerintem ha lenne alsó az mégjobb lenne. Örülök hogy megoldódott
-
ricinus13
senior tag
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36637 üzenetére
Nem nagyon ismerem ezt a házat de ahogy látom alulra is be tudsz rakni egy ventit. Próbáld meg hogy onnan fújjon a kártyára.
-
ricinus13
senior tag
válasz
szente #36634 üzenetére
Azért ennyire szerintem nem kell extrém hűtés alá, elég ha kap normálisan friss levegőt és a meleget elszívja valami vagy ki tud szökni. Ezt 1-2 ventivel simán meg lehet oldani. Nálam legalábbis egy fújja közvetlenül alulról és van mellette sok ementáli ahol elmegy a meleg. Így 67 fok 49% ventivel játék alatt a 390 nitro.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr #36615 üzenetére
Élsz a 14 napos elállási jogoddal, kérdés nélkül vissza kell hogy vegyék.
-
ricinus13
senior tag
Házból tudom ajánlani az Aerocool strike-x-et. Ronda is gagyi is olcsó is de össz vissz 3 ventivel amiből az egyik a proci kompakt vizét hűti játék alatt a sapphire megáll 67 fokon. Persze csak vicc ilyet ne vegyél de nekem az segített hogy a táp mellől alulról közvetlen kap egy adag friss levegőt és így van meg a 67 fok.
-
ricinus13
senior tag
-
ricinus13
senior tag
Ugyan én még csak most taposom a 4-ik évemet és a 2-ik kártyámat AMD oldalon (meg úgy összesen), de amíg nagy hátrányom nem származik belőle marad a piros gyártó, és mindenkinek ezt terjesztem, eddig nem volt nagy ellenkezés miután végig hallgattak. Az a plusz pár watt nem téma, pár ezer forint évente, simán lenyelem, a hőfokok meg amíg nem befolyásolják lényegesen az élettartamot hát ez van itt forróbb a fej, de a tudat hogy nem egy szemét cég cucca van a gépemben, simán ellensúlyozza ezt.
-
ricinus13
senior tag
válasz
LLKobe #35789 üzenetére
A többi cucctól függ, de szerintem elég. A másikban nem tudok segíteni, nekem azért lett a 390 a 970 helyett mert támogatom az AMD-t, legyen csak konkurencia a zöldeknek, nem lenne jó a monopol helyzet. Plusz az AMD rendesebb cégnek tűnik, és eddig nem volt vele semmi driver gond. De ez egyéni vélemény.
-
ricinus13
senior tag
Nem tudom "vótmá"-e, de leírom figyelmeztetésnek: Az Afterburner nekem össze akad a Speedfan-nel és nem engedi felpörögni a ventiket. Speedfan nélkül minden oké, nem a Crimson hiba sztem. Figyeljetek oda rá. (390 Nitro)
-
ricinus13
senior tag
válasz
korion #35287 üzenetére
A legjobb az lenne ha a Sapphire 3 év garit adna, szerintem innentől kezdve nem lenne kérdés hogy mit kell venni. Nálam több mint 3 évig szolgált egy 7950 Vapor-X. Ilyen csendes valamit én még nem hallottam. Max terhelés alatt 66C 40% ventivel. De nekem az MSI plusz 1 éve megéri azt az esetleges többlet hangot.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Malibutomi #35233 üzenetére
Esetleg a fentebb linkelt XFX? Vagy ASUS DCII? Illetve az aprós bazárok között ki a megbízható?
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
Elnézést ha már 1000-szer meg lett válaszolva de nem nagyon olvastam vissza, az összefoglaló pedig nem nagyon tárgyalja. Szóval az már nagyjából megvan hogy 390 lesz az új játszópajtásom de ezen belül még nem. A legolcsóbb a Gigabyte változata. A kérdésem hogy mennyire megbízható/forró/csendes ez a hűtés, illetve hogy érdemes-e egy picit többet rátenni és valami drágább változatot venni.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged