- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok .
Volna mára egy utolsó kérdésem ez a teszt helytálló mert ahány oldalon néztem mindenhol más eredmények voltak ? [link]
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok volna egy fontos kérdésem.
ha veszek egy r9 390x akkor annak mekkora táp elég? Mert a gyári oldalon 750 irnak de a tesztoldalakon azt látom hogy kb 450 wattot eszik az egész rendszer lehet kamu?. A kérdésem az 600 wattos táp elég lesz neki vagy nem?
-
pidzse4
aktív tag
nekem 32 samsung 5 szériás tévém van igaz az csak full hd de simán tudja a 60 hercet.
Volt egy 6900 4k samu tévém is és sima hdmi kábelell össze tudtam kötni és ment 4k ban 60 hercen is igaz nekem gtx 980m gpu van , lehet csak az amd nem tudja az nvidia igen.
ha másképpen nem megy vegyél egy display port kábelt az kész. -
pidzse4
aktív tag
Sziasztok az volna a kérdésem igaz hogy a 390 és a 390x kártyáknál minden márkában lokkolva van a gpu feszültség állitása? vagyis nem lehet rendesen tuningolni mivel nem lehet emelni a feszültséget? És ha ez igy van nincs valami megoldás erre?
-
pidzse4
aktív tag
válasz
CptAdamica #35670 üzenetére
ok hiszek neked de attól még használja és kevés neki a 4gb . A másik meg a GTA 5 az is használja főleg ha az élsimitást is felrakod . Szóval a gta 5 is hasonló cipőben jár, lehet az is rosszul van megirva. De ugye nem arról van szó hogy amelyik játék pl: mordor 4 gb v ram kevés akkor rosszul van megirva cimkét sütitek rá?
Szerintem egyszerüen ezek a játékok ha rosszul is vannak megirva már használják a 4gb vram feletti mennyiséget . Szóval ugy gondolom hogy a közeljövőben érkező játékok is már ugy lesznek optimalizálva hogy többet fognak igényelni mint 4 gb vram. -
pidzse4
aktív tag
sziasztok sokan irtátok elég a 4 gb is hát most itt az ellenpélda hogy 6 gb is használ némelyik játék és a rendszermemoriából akár 14 is használ szóval ehez a játékhoz kell egy 8 gb vga és 16 gb memoria.
Persze nem minden játékhoz kell most még de kezd beindulni azoknak a játékoknak az ideje amikor már igen is kevés a 4gb vram ez a video is azt mutatja. aki mást mond hazudik nézze meg ezt.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #35639 üzenetére
és hol találom azt a szerkeztés gombot? és hogyan kell összevonni?
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #35634 üzenetére
figyu a black ops 3 már kell a 6 giga vagy a 8 is és a memoria pedig nem árt ha 16 giga. Láttam a teszteket és 15 gigát is foglal a memoriából és 5,5 gigát a vram vagyis a 4 gigás már kuka.
-
pidzse4
aktív tag
ezt nézzétek meg: http://prohardver.hu/teszt/kicsi_a_bors_az_amd_radeon_r9_nano_tesztje/shadow_of_mordor_dirt_rally_company_of_heroes_2.html?stext=390
-
pidzse4
aktív tag
ezt nézzétek http://prohardver.hu/teszt/vga_driverek_tesztje_2013-tol_2015-ig/eredmenyek.html
ebből is látszik driverileg jobb az nvidia. lehet inkább 980 kéne venni használtan?
-
pidzse4
aktív tag
ebben teljesen igazad van. inkább az nvidiát szponzorálják ami elég nagy baj. akkor még is egy huzott gtx 970 kéne venni de abban meg a 3,5 giga memoria semmit nem ér. Igazság az gyerekek szerintem nincs a piacon egy olyan vga ami árban is jó lenne és teljesitményben is .
-
pidzse4
aktív tag
köszönöm azoknak akik válaszoltak a kérdésemre persze még válaszolhat más is szivesen veszem a tapasztalatokat.
Arra gondoltam veszek egy msi 390x et ugy látom az van a legjobban megrántva 1100/6100 amit gondolom még tovább lehet rántani 1200/6600 ra
és végül is kb 133 ért meg lehet kapni igy már jobbnak tünik az ára mert ugye kb 10 százalékkal gyorsabb mint a ref 390x és kb 20 százalékkal mint a 390. Vagy nem?
Ti mit gondoltok? Hülyeség? Érdemes egy gyárilag tulhajtott 390x venni és azt még rántani kicsit?
ugy a pénzemnél leszek? Mert 200 ezret nem akarok költeni kártyára az már nekem tul sok, inkább ugy mondanám vicc kategoria . Nem tudom hogy lehet ilyen baromi drága egy vga. Régen 60 ezerért futot minden 7870 meg a társai pl gtx 670 bőven elég volt ma meg egy normális kártya 100.000 alatt nincs. Hol élünk !!
nem keresek annyit !! -
pidzse4
aktív tag
Nézzétek meg ezt a tesztet és mondjátok el a véleményeteket. Ez a teszt tényleg reális? Vagy kamu az egész?
https://www.youtube.com/watch?v=JpDybUItXr0
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok.
Remélem tudtok segiteni.
Vga akarok venni. A gtx 970 nekem tul lassu . A mai uj játékok meg igénylik a 4 gbvramnál több memoriát.
Na most a gtx980 elég gyors de csak 4 gb vramos. A 390 és a 390 x az már jónak tünik de hallom hogy cicereg és tulmelegszik és sok a baj vele. A 390 kb 100 körül mozog a 390x 130 körül és a tesztek alapján alig gyorsabb és a 390x kb olyan gyors mint a gtx 980. Ami 160 ezer ft körül mozog szerintem tul drága. Viszont nem cicereg és alig fogyaszt és gyors . A 390 sok memoria aránylag olcsó de lehet cicereg. A 970 meg lassu ha csak nem veszek egy tuningolt verziot de sajnos az sem tud több memoriát csak 4 et. Igy szerintem marad a 390 vagy a 390 x de félek hogy ciceregni fog ami engem baromira zavarna, vegyek inkább még is csak gtx 980 at vagy huzott gtx 970 et? Mivel az olcsobb?De láttam teszteket és a Mordor simán megeszik 6 giga vramot is és a black ops 3 nak is simán megy a 6 gbvram használat 1080p ben max beállitáson és még a mamoriából is emegeszik akár 15 gigát is igy a 8 gb memoria kevés is a rendzsernek de ez a rendes memoria nem a vram . Szóval ugy gondolom ma már a 16 gb memoria és a 8 gb vram kell a gépbe hogy ne akadjanak az uj játékok nem a régiekre gondolok hanem az ujakra .
Akkor tudtok segiteni melyiket vegyem meg? A tápom egy 800 wattos 80+gold szóval elég lesz. és egy 6600k van a gépben és 2x8 gb 3200 memoria .
-
pidzse4
aktív tag
válasz
N.Ferry #11778 üzenetére
Most még a crysis 3 mat teszteletem le meg a metrót amugy nekem csak a crysis 3 nem megy 60 fpssel minden más jóval fölötte igy nekem ez most pont jó persz ez sem elég hiszen ez is kevés csak érdekesség képpen linkeltem be hiszen ha huzol is a gpun akkor sem érsz el semmit hiszen ami addig is lassan futott az utánna is lassan fog. pl ami 40 ment az 44 megy utánna sokszor gondolok arra minek is huzzuk fel hiszen nem lesz tőle jobb.
Vagyis igazatok van ami nem stabil és hibázik bugos az nem jó . Tudom jól hogy igazatok van csak ez is egy lehetőség azoknak akiknek lassu a GPUja vagyis inkább ugy fogalmazok azoknak akik 60 fpss közelében szeretnének játszani kicsivel többet akarnak mint ami van. -
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11774 üzenetére
Nekem most tökéletes megy igaz csak 12 százalékot hozott de semmi gond nincs vele persze nem minden program támogatja pl a Metro last light az szétesik a kép
De a crysis 3 hiba nélkül kezeli eddig.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
ricshard444 #11769 üzenetére
Persze hogy tudom a választ . Mivel ez egy szakmai topik és nem játszótér ezért linkeltem be a képet.
Sokan huzogatják a gput és kb 10 százalékot érnek el jó esetben stabilan.
Na most én meg nem huztam és kb 12 százalékot értem el pluszba ami azért jó mert még mindig lehet ezt huzni kb 10 százalékkal .A lényeg hogy eddig a crysis 3 42 fps sel ment a legelején mikor elkezded a játékot most meg 47 re megy fel overlock nélkül ami szakmailag egész jó vagy nem?
ráadásul még ha huzol is rajta kb 8 százalékot vagy 10 et amit még talán bir is nem fagy ki akkor az már 20-22 százalék a végére kb a crysis 3 elérheti a 52- 53fps is .
Szerintem ez igen csak fontos szakmai szempontból főleg azoknak akiknek lassu a 290 ven.
A lényeg csak az tudja ezt megcsinálni akinek hd 4600 van a gépében és a VIRTU MVP 2 használja.
Azzal lehet összekötöd a két kártyát és máris 12 százalékkal gyorsabb a 290 ami már igy is nekem oc verziós.Gondoltam megosztom veletek ennyi.
-
pidzse4
aktív tag
Várok még egy kicsit lehet valaki rájön a turpisságra .
-
pidzse4
aktív tag
válasz
ricshard444 #11763 üzenetére
Nem sajnos nem minden engedélyezve van 17755 azért az nagyon komoly szám hiszen látod a gpu is 1000 fut és a mem is 1260 a 290 esek körében, szerintem a 290x sem éri el ezt a számot.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11736 üzenetére
Akkor én szerencsés vagyok mert nekem is ASUS 290 oc van de nekem nincs semmi hibája szerencsére.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11732 üzenetére
Én nem igazán bizok a gigabyte ban inkább ASUS vagy SAPPHIRE. TI HOGY VAGYTOK VELE?
-
pidzse4
aktív tag
válasz
daveoff #11725 üzenetére
Rendben akkor a memet hagyom ugy ahogy van és a gput felhuzom 1100 ra remélem birja majd de ez is csak 10 százalék ami ugye nem sok
a crysis 3 ha 45 megy akkor majd 50 fog menni ha meg valami 60 megy az meg 66 megy majd hát nem tudom van e egyáltalán értelme ennek ?
ezen az oldalon nagyon durván meg tudták huzni stabilan ..
-
pidzse4
aktív tag
Szóval 50 százalékon nyugodtan nyomathatom akár 24/7 ben is az a lényeg hogy a gpu és a fesz meg a memfesz mennyi? Azzal kell játszadozni? A gpu fesz az csak a gpu nak ad töblet energiát? É az pontosan lineálisan növekedik a gpu megahercel együtt vagy nem? Ezt ugy értem ha huzok itt is mondjuk 50 megahercet akkor a feszen meg huzok 0,025 ? vagyis akkor nem 1,225 lesz hanem 1,300 : és a gpu pedig 1050? vagy 1100? 1,3 fölé ne menjek? szét nem ég?Mi az a határ amit már ne állitsak be ? 1,5?
-
pidzse4
aktív tag
Oké szóval első körben alapfeszen huzzam de melyiket mennyivel ? és mivel teszteljem? hogy stabil e vagy sem? és mikor kell emelni a feszt és meddig szabad?melyik progi segit ebben?
-
pidzse4
aktív tag
válasz
csabsz13 #11716 üzenetére
Értem és ha felhuzom 1.3 ra a feszültséget a powertargetet meg 50 százalékra akkor mi fog történni?
ehhez nem értesz véletlenül mert én mindenhol azt olvastam hogy ha huzol akkor a feszen is emelni kell mert különben kékhallefagy az egész? az alap volt az 1.225 nem hiszem hogy sokat tudna birni és mekkora léptékben emeljem és közben melyik progival tezsteljem? Mikor tudom hogy jó? És azt hogy meddig tudom huzni? melyik progit ajánlod? a tesztelésre hogy birja e vagy sem?és ha nem birja mit hogyan kell huzni? a power target az pontosan mire jó mert látom sokan 50 százalékra huzza fel azt és vagiznak hogy a memoria igy elbir 1600 megahercet is.. -
pidzse4
aktív tag
Sziasztok remélem tudtok nekem segiteni.
nemrégen vettem egy ASUS 290 oct . az a kérdésem hogy az asus tweak tuning programmal szeretném huzni.
Nem értek ugy hozzá most a gpu 1000 fut a mem 5040 .
Az a kérdésem mi az a POWER TARGET és azt meddig lehet vagy szabad huzni?
Ha az csak az energiát adja a videokártyának akkor maxra lehet huzni ugye ha tuningolsz nem lesz belőle gond?
A gpu voltage pedig meddig huzható biztonságosan ? Ki mit javasol?
A power targetet én max 130 százalékig huztam mert attól félek szétég a kártya vagy ez baromság?
Mire szolgál pontosan a POWER TARGET?
Hogyan állitsam be szerintetek de csak az adjon tanácsot tényleg aki ért is hozzá mert nem akarom hogy szétégjen a kártya de szeretnék egy olyan 15 százalékot stabilan beállitani és huzni gond nélkül hogy kezdjek hozzá ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Parfüm topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest