- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukaszokni
aktív tag
válasz kovsol #23611 üzenetére
Jaja. Szemből 2 giga, fentről már 3 giga.
Mivel nem akarják megtéveszteni a vásárlót...
Viszont kérdeztem a boltba és azt mondták, hogy manapság már nem zárják le ragasztóval a kartont, csak a kártya zacsiját olvasszák le. Azt ellenőriztem, az rendben volt.
Egyedül a szériaszámot nem ellenőriztem még, de csak nem lesz semmi.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Trebron09 #23624 üzenetére
Na, hülyeséget mondtam. Nem láttam futtában. Alul volt leragasztva olyan celluxszal, ami szétbomlik, meglátszik, ha matatva volt.
Mielőtt vettem volna, sokat olvastam a "feketelistás boltok" topikot és ott írták páran, h belenyúlkáltak, plusz itt, h kivették a kuponokat... Azé' azt nemá'! Kicsit izgultam, de már meg vagyok nyugodva.
Gyönyörűen duruzsol, hibákat nem látok, majd nemsokára leterhelem kicsit, h mit tud.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Üdv ismét!
Asus 7870-hez a drivert honnan szedjem, az asus oldaláról, vagy az amd oldaláról? Mit ajánlotok?
Régebben volt gondom gyártóssal is, meg maggyártóssal is...[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Keresgéltem a topikok között, de nem találtam - dobnátok egy linket vga tuning mélyvíz jellegűt?
Olvasom, h mindenki húzogatja ide-oda, de amíg nem értem a részleteket nagyvonalakban, nem vágnék bele.
Köszönöm!mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
1 óra bf3 után 69 fokos volt az asus 7870 v2, ez normális (auto 51%on volt)? Gyorsan áttettem a fant autoról manuál 65%-ra így lett még egy óra után 65. Jó értékek ezek?
Amúgy i5-2500K csúnyán 99%-on hajtja, meg vagyok elégedve. 1280x1024, minden ultrán.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz gyuribácsi88 #25431 üzenetére
Hát most le van szedve a ház oldala, szal direktbe kapta a friss levegőt, amit szívott magának.
Akkor nem aggódok, köszi nektek!mAtx4ever!
-
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Algotis #25436 üzenetére
Ha funkcióra építettem volna gépet csakis, akkor Gigát vettem volna én is, de a fekete-fehér összképbe nem illett volna bele. Nagyon jó a hűtése, láttam a hőkamerás tesztet.
(#25435) proci985: Na igen, ha le van fojtva, akkor kapkodhat a levegő után, hiába. Nálam is tervben van a megfojtása egy hangkártyával. Viszont szerencsére egy slotnyi helyem marad azért közöttük.Jut eszembe: nem értek a pci-hoz, mit veszítek, ha lejjebb teszem egy slottal a kártyát? Most elméletileg egy 3-as pci-ban van, lejjebb csak 2-es van.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz proci985 #25451 üzenetére
Az utolsó bekezdésedet nem teljesen értem.
Nekem most így néz ki a gép:És a tervem az volt, h legalulra rakok egy hangkártyát idővel, így maradna közöttük egy slot, h kapjon levegőt az asus. CF-et nem tervezek, az lenne az igazi kínzás a kariknak ebben a csöpp házban.
Bár már erősen gondolkodom a cpu hűtő cserén is, viszont hogy oda értelmes léget tudjak tenni, lejjebb kellene tennem eggyel a kártyát, tul képp ezért kérdeztem, h mit veszítenék, ha elhagynám a pci-e 3-as slotot (így viszont buknám a hangkártya lehetőséget). Kompakt víz meg lutri, h kerreg vagy nem, ezért azt kihagyom.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz lowzor #26336 üzenetére
Nekem áramtalanítanom kell az elosztót, amibe a gép dugva van, mert a tápból olyan irtózatos sípolás jön kikapcsolt állapotban, hogy nem lehet megmaradni a szobában. Üzem közben minden rendben van, csak terheletlenül... Nonszensz..
A fülesben hallható prüntyögésről/cicergésről nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz lowzor #26340 üzenetére
Hmm, érdekes.
A tápom már 3 éves, megélte az előző konfigot, egy 775-ös P4 volt, abban is sípolt, most Asrockkal, 2500K-val is sípol... Szal szerintem a táppal van a gond nálam, bár a fene sem tudja... Lehet, h tényleg az a gond, h nem a táp maximális terhelhetőségének megfelelő mennyiségű hardvert kötök be?! Lehet elég lett volna egy 430W-os táp? Nem tudom, de ez már így marad, mert nemsokára harisnyázom.Dealer95: Dettó! Z75 volt az egyetlen lapom, ami nem cicergett, de el kellett adjam..
Anaren91: Élmény lehet a géped mellett ülni.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Servustok!
Készítettem egy ilyet az Asus hátuljára:
Mit gondoltok, hagyhatom így telibe, vagy fúrkáljam szanaszét a mag fölött, h távozhasson könnyebben a meleg levegő?
Így egységesebben nézne ki, szívem szerint így hagynám, viszont azt sem akarom, h megfőljön szegény kártya. Akinek van, az tudja, h kb. milyen hőfokokat produkál játék közben. Plexiből van, a nyák és közötte van ~3mm légrés, szal minimálisan tud mozogni a levegő.Vélemény?
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Steve198310 #28355 üzenetére
Egyrészt gondolom jóval drágább lett volna, ez megvolt 67k-ból (top-v2).
Másrészt igen, jobban néz ki, letisztultabban, mint a nagy szabad nyákfelület, amin csillognak a kis fémrészek.
Rákeresni nem akartam, h ehhez adnak-e gyárit, mert nem akartam volna plusz pénzeket kiadni rá. Plexi volt a melóban, matrica meg megvolt 160 forintból. Igen, tudom, h a hő hatására felhólyagosodhat, arra jön majd a B terv.(#28348) Anaren91: na, tudtam, h van teli is. És elvileg a tied egy picivel jobban is melegszik.
(#28350) Repsol600: egyre jobban hajlok felé.
(#28352) zserbox: mi a baj a ragasztással? Nem akarom a kártyát meghekkelni a garancia miatt, így fogtam 4 apró szivacsos kétoldalú ragasztót, azokat tettem a hűtést tartó csavarok fejére és gyönyörűen rajtamarad. Nem fogja működés közben olyan mechanikai hatás érni, ami miatt tartanom kéne ettől, úgy gondolom.Fémre meg gondoltam én is, viszont amihez hozzájuthattam volna, az cirka 450g-mal megdobta volna az amúgy sem csekély súlyú kártyát. Azt meg nem akartam, mert már pár mm-t így is belóg. Itt-ott kikötni, meg alátámasztani nem akarom, mert dizájnra építem a gépet, nem csak funkcióra.
szerk.:
(#28361) zserbox: ha van már negatív tapasztalatod - vagy ismersz olyat, akinek van - a plexis és ragasztott megoldással, oszd meg velem.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz zserbox #28364 üzenetére
Olvass, azt írtam, amihez hozzá jutottam volna fémlaphoz, az olyan nehéz.
Nyilván egy vékonyabb alu lemez könnyebb lenne, de azt nem tudok jelen pillanatban szerezni, sem eloxálni.(#28363) Steve198310: a gyáriakkal is lezárják, csak vannak rajta lukak. De van olyan is, amin nincs.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Steve198310 #28368 üzenetére
Na jól van, meggyőztetek. Az lesz a legtisztább, h ha megcsinálom alumíniumból is, és le fogom tesztelni mindkettővel.
Véleményem szerint, ha szétjuggatom mindkettőt ugyan olyan mértékben, akkor pár fokos különbséget fogok mérni. Értem, h a fém jobban leadja a hőt, de valahol az is lezárja a tetejét, az is bent rekeszt. A levegő-fém hőátadás így álló helyzetben nem hiszem olyan gyors lenne, mint egy cpu hűtőnél, ahol x számú lamella kapja a szelet folyamatosan. Szal ha jobb, akkor max. 10 fokkal, szerintem. Nem beszélve arról, ha a bordázott fémnek akkor lenne igazán értelme, ha a felületről közvetlenül hozhatná el a hőt, nem pedig nyák-levegő-fém átadással.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
-
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Apollo_21 #29200 üzenetére
Hat mostanaban eleg faradt voltam munka utan, h ertelmesen fogalmazzak - mondjuk pihenten sem megy sokkal jobban - de lassan osszeall a gep, es megirom, meg mérek.
Vegulis talaltam hoallo ketoldalu ragasztot, kenytelen vok azzal feltenni, mert csavarluk csak egy van sajnos a nyakon, ami ures. Bontani meg nem bontom.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
[link] Ha valaki belevágna hasonlóba. Hőmérsékletekkel majd még frissítem.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Steve198310 #43145 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igen, ismerem a gappad-et, de nem mertem bevállalni, mert egyrészt nem ismerem a hőátadási képességeit a levegőhöz képest, vagy fordítva, másrészt úgy voltam vele, hogy a lukakon azért a TY-147 rendesen be tud kavarni levegőt.
Tehát megrekedni nem reked meg ott semmi, mert a likak engedik a légmozgást.do3om-é is faszányos! Szép lesz nagyon.
Jó látni, hogy ennyien foglalkozunk ezzel.Akinek meg nincs szerszáma, az kérjen kölcsön. Egy fém fűrész kellett hozzá, egy reszelő, de nem fontos, egy hegyes csavar furatot pontozni (plusz kalapács, vagy nagy kő), meg egy akkus fúró. Ennyi.
Festéket meg veszel a boltban, ragasztót úgyszint.[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Szép lett! Majd hőfokokat toljál róla.
+kérdés mindenkitől, bocs ha láma:
- Ez a ZeroCore működik Asus HD7870-nél is, csak driver függő? Jó lenne, ha nem pörögne feleslegesen a venti.
- Illetve melyek azok a programok, amikkel hitelesen le tudnám tesztelni a karit hőfokok tekintetében? Mondjuk egy óra BF3 alatt/után. Tehát mik legyenek a screenshoton?[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem lecserélni a monitoromat (1280x1024). Szerintetek az Asus HD7870-DCIITG-2GD5-V2 kicsit megrángatva megbírkózna még egy 1200p-s monitorral, vagy maradjak a "határeset" 1080p-nél?
BF3, BF4-ezek, általában low-on, de kiváncsiságból szoktam játszani a beállításokkal - ultrán nagyon ritkán tolom.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz bozont #51884 üzenetére
Köszönöm! Csak BF-ezek, úgyhogy a magasabb fps miatt inkább az 1080p mellett döntöttem, jó lesz az nekem. Következő cserénél már lehet más arány lesz.
(#51886) anderledani: Nyomom a 4-el is, azt még ide-oda frissítgetik, ki tudja mennyire fogják elrontani... biztosra akarok menni. Plusz az alap FOV is szebb arányban jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz katt777 #51887 üzenetére
Ha ez célzás akart lenni, egyáltalán nem sírok a kevés fps miatt, van elég a tarsolyban, csak mivel kicsi monitorom van, fogalmam sincs, hogy mennyi is valójában. Azért (is) fektettem be egy ilyen gépbe, hogy ha valami "meredekebb" dolgot akarnék vele megcsinálni, akkor azt is tudja, ne kelljen évekig alkatrészeket cserélgetni. Csak biztosra akarok menni.
Valaki azért játszik így, mert így áll a szemére. Engem nem érdekelnek az egyenként kirajzolódó hajszálak, sem a fűszálak éleinek a simasága. sőt, a levegőben repkedő füst-köd, foltok, falevelek egyenesen kikergetnek a világból, ezért játszom low-on, mert picivel kevesebb felesleges "csicsát" látok.
Valóban nem értek a szakmai hátteréhez a dolognak, csak józan paraszti ésszel gondoltam, hogy ha a kártyának 237600 pixellel többet kell "megfestenie" másodpercenként 60-szor, akkor %-osan elvileg egy kicsivel többet kell dolgoznia, mint ha 1080p-t kellene csak megjelenítenie. De ha azt mondod, hogy ez a szám kevésbé terheli meg, mint a minőség állítás, akkor med.-high-on beleférhet az 1200p-s monitor, ha jól értem. Akkor már csak a FOV-nak kell utánanéznem, hogy mennyire jön be alapesetben.
Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, hogy ez a kártya bírja-e, mert egy 1280x1024-es monitorom van, ami jóval kevesebb pixel, kölcsön kérni sem tudok 1200p-set kipróbálni. Az aláírásomban szereplő konfiggal meg lusta voltam kiguglizni tesztet, bár gyanítom, hogy nem is találnék.
A váltás oka meg alapvetően az lenne, hogy ne kelljen a FOV-ot az 5:4-es monitoron 110-re állítanom (távolodik a cél, "kisebbedik" az ember), hanem fizikailag benne legyen a perifériában ez a szög nagyjából, hogy észrevegyem, ki lő oldalba. 80 centire van a fejemtől a monitor, nem is látok valami jól, ezért szeretnék egy 24 colosat - na de milyet?[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz papírzacsi #51896 üzenetére
Engem sem az zavar, h nem fHD, hanem h nincsen szele a kepnek, nem wide a monitor.
mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz katt777 #51899 üzenetére
Ezért (is) vettem ezt a kártyát, mert úgy éreztem, hogy ez illik a gépházamba. Ez fétis és hobby.
"Ha tartasz tőle, hogy az ellenfél elbújik az effekt mögött, akkor legalább valld be ezt..." Abszolút ez az indokom, nem tagadtam sehol sem. Csíterség ide, vagy oda, a szemem miatt alapból kétszerese a reakció időm egy normális gémerének, ezért hagy csaljak már ennyit, kéremszépen.mAtx4ever!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Egy Intel Pentium G3420 kihajtana egy HD7870-et? 1440*900-as felbontáson.
mAtx4ever!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest