Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
zserbox #20139 üzenetére
Csináltam még egy utolsó tesztet, pontosabban kettőt. Van itthon egy laptop, ennek a hdmi kimenetéről összekötöttem a monitorral egy dvi-hdmi kábellel, és ugyan nem a natav felbontásában hajtotta meg a monitort, de így nem volt sávosodási jelenség. Ugyanakkor, ugyanezzel a dvi-hdmi kábellel összekötöttem a gépemet az új asus 7870 hdmi kimenetét használva, ezt eddig még nem próbáltam meg, természetesen a natav felbontásában megy így megint a monitor (1680x1050) és így megint jelentkezik a sávosodási jelenség. Tiszta x-aktás eset. És nagyon idegesítő.
Ha szar lenne a dvi portja a monitornak, nem kéne hogy felbontástól függetlenül mindig jelentkezzen dvi-on keresztül ez a sávosodás?
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #20129 üzenetére
Ahhoz képest 90% ig biztos vagyok benne, hogy ott van a lehetőség, ahol elsőnek automatikusan tesztelte, mennyit bír, majd engedte kézileg beállítani, mennyi legyen az órajel. Most nem tudom megnézni melyik verzió, mert nem otthon vagyok, de az a catalyston belül volt tudtommal...de nem tudtam, hogy az összes verzióban tudod, mi van benne, bocsánat akkor... De felőlem mondhatnál valami erre szolgáló progit is, ha ismersz.
Zserbox: ez az amiről szóltam, köszönöm.
Igen, AMD processzorom van ( A8 3870k), ezért kérdem, hogy a többi catalyst verzióban van e mód erre, amit említettem. Jó lenne ha nem kelene még valamit leszednem csak erre. Viszont pl régebbim, ami fent volt, azt hiszem ezt nem tartalmazta, vagy csak nem ilyen szembeötlő módon.
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #20127 üzenetére
Hát, procit lehet túlhajtani onnan, az biztos, mert most onnan van felhúzva. Tudom, hogy lehet a GPU-t is, de azt minek piszkálnám. Nem fogom
Az említett két progi jó lesz erre a célra, amire rákérdeztem? Mert GPU-hoz nem akarok nyúlni. (nem baj, ha egyszerű használni is
)
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #20122 üzenetére
Okés, köszi, akkor kb ahogy gondoltam. Én is úgy voltam vele, hogy a hozzá adott már bőven nem a most kint lévő legújabb. Ha működik majd jól, úgyse piszkálom a drivert egy jó darabig már.
(a most gépben lévőnél is a hozzá kapottal előjött folyton ez a képernyőillesztő nem válaszolt majd helyreállt istenverés, majd frissítettem és el is múlt a nyűgje)
-
Arkennys
addikt
válasz
zserbox #19426 üzenetére
Úgy emlékszem 78% os a hatákonysága, etc. Egyébként nem nagy szám, de egyelőre ennyire futotta. Majd később keresek valami másikat, ha indokolt lenne. Nem futja közkedvelt Chieftech-re vagy FSP-re most
De eszerint akkor csak csak elbír vele.
gyuszaa: Az akkor tisztességes
Akkor eléggé biztonsági tűrésezett szám szerepel a gyártói oldalon... Innentől azt hiszem nem aggódok ezen
Az számít, hogy OC-s kiadású kártyát kapok?
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #19271 üzenetére
Szerintem NV melett szól az is, hogy nem igazán hallottam arról, hogy ők mikro laggokra panaszkodnának. (megjegyzem én eddig AMD kártyával se érzékeltem ilyet) A frame latency egyenletesebben alakul NV kártyákkal. Szerintem +10% pénz amit megér max ez a teljesítményt nézve. 7850+10% 660, 7870+10% 660Ti. Viszont NV kártyáknál jóval nehezebb kifogni jól tuningolható példányt ahogy figyeltem a fórumot. Gondolom ez arra vezethető vissza, hogy az NV korlátozta már a feszültség állítási lehetőségeket.
(#19274) belinho ezzel az a gond, hogy ha tegyük fel nekem egy héten belül szükségem lenne egy VGA kártyára, akkor kicsi az esély, hogy majd megint le lesz árazva 63k -ra a 660ti.
-
válasz
zserbox #18903 üzenetére
Nálam is pontosan ugyanez van, leáll a driver, néha indul el csak. Egyébként meg az illesztő vagy mi nem válaszol. Nálam megy high-on, 72 fps-el, és van hogy leugrik 36 fps-re, 2-3 percentként csinálja 10-15 másodpercig. Érdekes hogy pont felezi az fps-t
Nem is idegesítem magam rajta mert ez még egy nagyon BÉTA játék
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zserbox #17921 üzenetére
igen, tök egyedül. megszoktam....
nekem egyik sem megy fullon, bár néha a vga BF3 alatt... de a cpu leginkább 75-80%-on megy....az ember azért vesz drágán jobb videókártyát hogy kihasználja, mert ha nem kell a plusz teljesítmény akkor vesz egy olcsóbbat és spórolt
egyesetleges platformváltásnál nem kell vga-t cserélni -
-
=HG=
addikt
válasz
zserbox #17764 üzenetére
Nekem is voltak fenntartásaim, mielőtt felraktam.Szeretem a már kiforrott oprendszert használni, ez ugye meg elég friss még. Belefuthatsz esetleg driver problémába (nekem is sikerült) de összességében teszi a dolgát. Én semmi negatívumot nem tapasztaltam játékoknál sem. Még a netbookon is nagyon jól megy, sokkal gyorsabbnak érzem..
(#17765) BomiBoogie : Terjesztem! ....És Zk is !.....
-
-
-
and1ao
őstag
válasz
zserbox #17553 üzenetére
legalább probáljon akkor már mindenki azonos beállításokon tesztelni ha már én így lelettem hurrogva köszönöm! Nem érdekel hogy magának linkeli vagy kinek attól még az eredményét később lehet összehasonlítási alapként használni.(ami itt nem elhanyagolható VGA topic-ban vagyunk)
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #17244 üzenetére
Nekem nem jön be az új kari, nem sokkal gyorsabb, de sokkal jobban pazarolja az áramot, ergó hangosabban is hűthető. Engem hidegen hagy.
Én nem aggódnék nagyon 7850-el se, kb annyival drágább, amennyivel gyorsabb.
Ez az új Tahitis 7870 abban nagyon jó, hogy gyorsabb a sima 7870-nél de megtartja annak ár/sebesség arányát, nemúgy, mint a 7950/70, ami már prémium árú.
Akinek jó ár/sebesség arányú kariból kell a lehető leggyorsabb, és más szempontok nem olyan fontosak, annak igen jó bolt egy ilyen ennyiért, azt meg kell hagyni, abszolút megértem az erre váltó topictársakat is. -
gyuromoj
veterán
-
milszab
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #17217 üzenetére
Több pontot kap a review-ba a kari, és ehhez nem kell jobb minőségű, kisebb fogyasztású GPU-t válogatni rá. Meg kellett lépni, mert az NV is meglépte. Mert ugye az emberek a review alapján választ, nyilván, mert akkor nem kell egy rakás VGA-t megvenie, és magának letesztelni.
Ettől függetlenül örülök, hogy a sima 7870-eket nem sújtották hasonló energiapazarló okossággal. -
Gaboman
nagyúr
válasz
zserbox #17213 üzenetére
Majd ha megjön az enyém a Sapphire 6870el össze tudom hasonlítani hangban és hőmérsékletben is .
Pedig már két teszt is ezt az ábrát mutatja, de majd élőben kiderül mit tud az én régi kártyám ellen, ez is egy halk, jó kártya, ha ilyen hangos lesz az nemem tökéletesen megfelel. -
kovsol
titán
válasz
zserbox #17207 üzenetére
62 fok terhelés alatt ? Kajak mindjárt szétkapom és újra pasztázom lehet csak annyi a baja.
Amúgy azt is érdemes figyelembe venni a borda méretét nézve a képen, hogy a 7850 kártyámnak kb ott vége is volt ahol itt a ramok befejeződnek. Sokkal hosszabb a kártya.
Amúgy ha feljebb rakja az ember a power limitet akkor folyamatosan boost feszültségen megy. -
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #17189 üzenetére
Kosvol kollégát kérdezd neki milyen a szellőzése(ott van már a kari), nálam csak a Bencheket bírta, mert szűk kis házikóm van. De alul feszelve lehet hűvősebb lesz.
Nem fagyott a mért értékeknél, illetve csak hangos volt kicsit, tehát lehet mehetne 24-ben , csak bizonyos feltételekkel persze, ház kérdése. -
kovsol
titán
válasz
zserbox #17182 üzenetére
Tahiti LE sniper elite 2, alap órajel:
Average FPS: 38.0
Minimum FPS: 17.6
Maximum FPS: 276.5(#17186) Raggie én a hűtésben csalódtam meg kell mondjam őszintén. A teljesítménye az rendben van. Én azt tanácsolom, hogy érdemes lenne megvárni alacsonyabb feszültséggel hogy teljesít.
-
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #17178 üzenetére
Mint írtam, lehetnek jobb karik, de a nagy átlag amivel nemcsak benchmarkot lehet futtatni 100%-os ventivel, pixel vibrálással, és nyitott házzal 1 percig, , hanem 24/7-ben tudsz játszani az az kb amit látsz.
31,5% így is megvan, ha a tiéd 24/7-ben menne ennyit. És még Kosvol kihozott a kariból azóta pár %-nyit, tehát le tudod vonni a végeredményt, ami kb 33-35% ha mindenki olyan szerencsés karit fog ki mint te
De játékonként persze eltérő lehet. A Sniper jó példa, mert AMD-s játék, CGN-es.
-
karesz501
senior tag
válasz
zserbox #17074 üzenetére
azt értem, hogy a VGA-n mit szeretnél változtatni, de ehhez változtatni kell az alaplap elhelyezésén is a standard házakban, vagy a kialakításán.
foggalmam sincs, hogy jó ötlet-e én csak azt nem értem, hogy ha a ventit a borda alá tennéd akkor miként érintkezik a borda a chipekkel?
-
daveoff
veterán
válasz
zserbox #17064 üzenetére
szerintem egy jól szellőző fekvő ház a legjobb megoldás, mondjuk egy ilyen, sztem ez lesz a következő házam...
Cooler Master HAF XB -
daveoff
veterán
válasz
zserbox #17059 üzenetére
az a lényeg, hogy a hűtőborda minél hidegebb legyen, mert ez adja a hőkülönbséget a gpu és a borda között.
ezt a ventilátor ráfújásával lehet a legjobban elérni szvsz. a bordák meg elvileg úgy vannak kialakítva, hogy a ráfújt hidegebb levegő miután elvette a hőt a bordáról oldalt távozik. minél nagyobba borda felülete, annál több hőt tud leadni -
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #16894 üzenetére
És 1 Gigás? ..
A többi karinál meg mi a problémád? Havernál/munkatárs-nál erős CPU van. Hadd ne ott ellenőrizzem a VGA-kat néha napján , kizárva a Cpu limitet. És attól hogy 7950-em van épp, ide is benézek, ez van, tiltass ki innen ha nem tetszik.
(#16897) zserbox - Zárjuk le. Jó játékot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Home server / házi szerver építése
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Horgász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest