- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
r3dsnake #55780 üzenetére
Reális órajel.
75c° felé hosszútávon lehetőleg ne menjen a kártya. Én 70 felé sem engedném. Memóriából vissza lehet venni, akár alapra is így az nem fűt annyira.
Pár évvel ezelőtt volt Sapphire 7870ghz edition vga-m dual x hűtéssel azt is 1150mhz-en használtam, a memória talán 1250-1300környêkén ment erre nem emlékszem. De jól szolgált, sőt szolgál mind a mai napig egy kollégámnál. -
Giot
addikt
válasz
r3dsnake #55774 üzenetére
Gondolom fix feszen megy a kártya. A sapphire szokott ilyet csinálni. De azt hiszem a gpuz rálát a fesz értékre.
270x vaporX-em is így volt megoldva.
Sőt 5850 toxicom is ilyen volt nagyon jó volt tuningban, de a feszültséghez nem lehetett nyúlni. Ez azért érdekes volt tekintettel arra hogy a toxic a tuning szériája a sapphire-nak. -
Giot
addikt
-
Steve198310
őstag
válasz
r3dsnake #55199 üzenetére
Ha a TDP limitet ki tolod +10/+20%-al akkor pl nem fog ugrálni az órajel az ALAP és a BOOST órajel között vagy a beállítót órajel között. pl 920-ról ugrik 1150 re de itt ott idegesítő lehet ha nem tud tempót tartani a játékkal. Ha le húzod pl -10% ra akkor nem BOOST-ol. És csak az alap órajelen megy.
Talán sikerült leírnom a TDP limit mit segíthet. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
r3dsnake #55187 üzenetére
Na kipróbáltam, 72hz-re és 60hz-re állítva is ciripel ugyanúgy játék alatt vsync-kel is, de böngészésnél, filmnél nem. Erre tud valaki okosat? Érdemes megpróbálni gariztatni, vagy úgyis azt mondják, hogy ez vele jár és használjam? Teljesítményre nincs panaszom, kinyomtam a szemét a kártyának a GTAV-ben.
-
Steve198310
őstag
válasz
r3dsnake #55180 üzenetére
Normális a dolog
És igen. A Kártya okozza a hangot. 70-80 körül nem szokott inkább magas FPS-eknél jön elő.
Még esetleg a tápegység adja de elegendő ahogy nézem.
Nálam a HD7850 óta mindegyik tudott ciripelni. A mostani prémium kategóriás 280x vapor-ból is tudok kicsalni nagyon csendes ciripelést. Ezek mondjuk átvezetőknél jön elő. Ha megterheled elmúlik.
A Sapphire R9 270x dual-x és a 270x Vapor-x is ciripelt -
-
belinho
senior tag
válasz
r3dsnake #53415 üzenetére
Az integrált az más tészta, azt ne keverjük ide!
DVI-al vagy Display-port-al használod? Ki kéne próbálni a másik csatlakozóval is, ha ragaszkodsz a DDC/CI-hoz, hátha azzal megszűnik a hibajelenség.
A szervízben biztos nem fog előjönni a hiba, főleg ha valami régi monitort kötnek rá, szóval sok jóra ne számíts.
A nagytudású szervizes kollegák meg rákötik, működik kb ennyi lesz, de ezen is jó sokáig fognak ülni, és addig is kártya nékül leszel. -
belinho
senior tag
válasz
r3dsnake #53407 üzenetére
Pedig ez szokott lenni a probléma, hogy megveszik ezeket az új monitorokat, amik minden féle új ficsőrt tudnak, csak nem tudják mi-mire való és elfelejtik beállítani, aztán persze megy a szidás, hogy szar az AMD!
Pedig a DDC/CI-al működnie kell!
Ugyanilyen monitorja van öcsémnek és nála is ugyanez a probléma volt, és miután ki lett kapcsolva a DDC/CI azóta tökéletesen ébred. Erre is csak úgy jöttünk rá, hogy az én Samsung monitorommal meg tökéletesen ébredt, így kizárólagos alapon a monitor lett a hunyó.
Mondhatnám, hogy próbáld ki egy másik monitorral a biztonság kedvéért és így esetleg megkímélheted magad egy hosszabb garanciális ügyintézéstől. -
belinho
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
r3dsnake #53390 üzenetére
van egy rossz hirem: ez valszeg alaplap/platform/OSfuggo.
nalam p55a-ud3al visszajottek a 7850ek, x79ud4el mar nem win8.1 alatt, csak win7 alatt. a gtx970 szinten neha beakad (win8.1 szinten). namost a gtx970 nem igazan AMD. (kieg: win7 x64 ultimate, win8.1 x64 pro, mindketto termeszetesen bolti, felpatchelve, beta drivereket nem hasznaltam)
---
mondjuk lehet ket eltero hibarol van szo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest