- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #51567 üzenetére
Beszeltem f27 kollegaval. O szokott BGA-zni.
Amiket linkeltem neki hogy miket produkalt a kartya neki az jott le hogy maghiba...
Elkuldom neki megnezni hatha segit.
Mint emlitettem a kartyan mar akkor is igy volt az alkatresz de mivel nem latok mikroszkopikusan es nem volt vele gond nem tulajdonitottam neki jelentoseget mivel mukodott.Nem ezzel a hibaval kuldtem el gariba. mindegy koszonom a segitseget majd lesz valami max decemberben veszek egyet.
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #51081 üzenetére
Ergo ha tenyleg tulfesz vagy egyeb.... Az lehetseges ugy hogy a gepben minden mas mukodik? Honnan kaphat tulfeszt? A tapom minosegi. Van tulfeszvedos elosztom bar nem tudom mennyi koze van a dologhoz...
Kerdes ha lehet javittatni valoszinu hogy megszunik a problema? Kep van csak 2D-s orajellel hibazik.
Mert ha meglehet akkor nem kuldom sehova aztan decemberben veszek masikat.
Csak tudjatok bizonyos okok miatt ez a hobbim es eleg erzekenyen erintBocs ha ertetlenkedek csak probalok rajonni. Mert ha tulfesz akkor a biztositos szerviznek is azt kellett volna mondania ergo ok is kerestek az egesnyomot...
-
belinho
senior tag
válasz
CirrMee #51070 üzenetére
De azt is értsd meg, amit ő mond, ha már ilyen nagy szaki vagy, hogy ő még jóként vette és nagyon sokáig nem volt semmi probléma a kártyával.
Ha oldalba lett taszítva és vitt magával mindent, már akkor egyből jelentkezni kellett volna a hibának, de azt írja nála biztosan nem lett oldalba taszítva.
Szóval közel sem biztos, hogy oldalba lett taszítva, lehet jött egy kis túlfesz, aztán kilökte a lábat a forrasztásból, és elcsúszott. -
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #51068 üzenetére
Figyi nezd mar meg a Collector labat... ott a lab a forrasztasi pont tetejen csucsul....
Ha jol van beforrasztva es utes eri amit nem ertek... mert mikor vettem is olyan volt es ment a kartya.
Akkor nem hiszem hogy kiszakad a lab a forrasztas tetejere....
Gondolkodj mar! A fuggetlen szerviz azt nyilatkozta hogy a forrasztashoz senki nem nyult vszleg rosszul lett beultetve.... Szoval megy vissza gyartonak aztan eljatszunk meg kicsit mig vegre kicserelik.Az ASUS meg azt nyilatkozta hogy kulso behatas nem erte szimplan csak tulfesz de a biztositom kirendelt szervize meg nem ezt mondja....
-
do3om
addikt
válasz
CirrMee #50793 üzenetére
Azért régen volt. De sokan mondják hogy fegyelmetlenségből károsodhat is. A fórumban is találkoztam olyannal aki órákra engedte rá aztán hibás lett a vaga. Végén kiderült hogy csak tesztelni akarta aztán ment vagy fél napot a furmark. Ki tudja milyen elzárt házban meg hány fokra főtt szerencsétlen vga.
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #50646 üzenetére
Ertem koszi a segitseget! Ismerosom javit mindenfele cuccokat. TV,Hifi, egyebek.
Van eleg sok szerszama ki is tudna merni a cuccokat meg hasonlok.Bizom benne hogy sikeres lesz a dolog mert azert sokaig VGA-nelkul lenni eleg durca xD
Kepi hibam gyakorlatilag amit tapasztaltam az a Warframe login kepernyo csikozott. Jatekokon belul semmi a War Thunder launcher meg a betuk a toltokepernyon ugraltak,League of Legend szinten ugraltak a betuk nem mind csak par igy villogott.
Valamint tomb raider toltokepernyojen voltak ilyen feher harmoszogek de amugy egyik jatekban sem volt mmint jatekon belul hiba.Bizom a legjobbakban
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #50640 üzenetére
Jah lehetseges... de mondom nem volt semmi nyoma hogy le lett volna szedve a burkolat mert azt a hutobel egyutt lehet csak... Gyarto kiszurta volna azert hogy mar le lett szedve amugy meg annyi hely ott nincs hogy marmivel meg lehessen utni... ugy....
Csak meg akkor nem tudom hogy ha ujraforrasztatom megszunik e a hiba.
Gyarilag meg nemhiszem hogy igy raktak ra.... mivel gep ulteti be.... Bar az is fel tudja venni rosszul ha a vakumpipetta elvan tomodve...
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #50636 üzenetére
Es ilyenkor mivan? Fenyegessem meg oket?
En is hasznaltan vettem. Szetszedve nem volt mert a matricak mindenhol a helyukon voltak en sem szedtem szet...
Huzva volt az igaz de neztem a homersekletet. Max 65 fokos volt a kartya.
De mindig csak akkor volt huzva ha 1-2 jateknal az alap orajel nem volt eleg.... Nem allando szinten.Feszultseg emelessel meg nem hiszem hogy ilyen lehetne utanajartam megkerdeztem lehet e hiba milyen erteken teszteljem stb.
En mindenre ugy vigyazok mint az allat mert nem vagyok olyan helyzetben hogy hu ez elromlott akkor vegyunk masikat ....
Meg gyari dobozba jott, abba is kuldtem el....
-
Apollo_21
addikt
válasz
CirrMee #50403 üzenetére
Házat nemláttam még...elvileg egy Kandalf házba van beledobva a cucc..eddig..(4hónap) hibátlan müködött...
Tápot nekérdezd nemtudomHolnap visszakapom a kártyát.bedobom saját vasba és megnézem miújság..
Gyanakszok...tápra, bár nemtudom okozhat-e gagyi táp ilyesmit..esetleg driverrel teleszemetelt win..stb. -
Steve198310
őstag
válasz
CirrMee #50352 üzenetére
Persze logikus. miért is? Mert a driverek nem csak a Windows 7 gyatra de a Windows 8 8.1 még szarabb. A tapasztalatok beszélnek. Van eredeti Windows 7 fillérekért hozzá lehet jutni. De majd a Windows 9 jóval jobban alakul majd mint a 8 és társa. Na de tegyük hozzá nem a PC re készült elsősorban hanem a tábla gépekre érintő meg a fos dolgokra.
A lényeg driverek hibák miatt okozza majd el halalozik mint az enyém. És mindegyik kártyával élő lehet hozni nem kell kifejezett márka. Nem márka függő. -
csabi0805
senior tag
válasz
CirrMee #50345 üzenetére
Levettem a ház oldalát a biztonság kedvéért,plussz a procihûtôm egy 12 centis Cooler Master szóval az is mozgatja a levegôt.Néztem a hômérsékletet is 65 foknál talán vagy kétszer volt több mióta megvan.
Ha felveszem 45-50%-ra a ventit és úgy játszok vele akkor meg 50 valamennyi fokos. -
katt777
félisten
válasz
CirrMee #50279 üzenetére
1. Mert évek óta nem képes pontosan olvasni a VRAM órajeleket. egyébként +1 bibi: a dragon skinek sincsenek ben a bétában. Egyébként nem ez a "poén", hanem, hogy külön jelezték: "stable beta".
2. ok: Sokaknak segíthet, ha valaki teszteli, mert nem mindenki keni-vágja a témát, és volt itt jó pár driverszidás ilyen segédprogramok miatt. Ez nem kell, a drivereket anélkül is elég okkal lehet szidni.
freestailo: Szerintem egy betesztelt, használt 7870-nel sem jársz rosszabbul, ráadásul kevesebb a driverhiba is velük. Én használt XT-t vettem, elégedetten használom több mint fél éve. Az erős melegedés miatt én egyébként a Gigabyte twinforce-os verzióit ajánlanám, Sapphire-nél hűvösebbek.
szika87: Én egy CM Silent Power 600-ast vettem, tökéletesen megfelel (C7 mód nincs, ez kb. egyáltalán nem érdekel).
-
szika87
aktív tag
válasz
CirrMee #50293 üzenetére
Értem én,csak eddig nem tudtuk hogy a táp gyengült le vagy sem,nos mivel kihajtott egy 6870-et valószinű hogy a táp hibátlan,és ennek az 500asnak el kell bírnia bőven egy 7870-et is.Az alaplap azért fordult meg a fejemben,hátha a pciE foglalattal van valami és onnan nem tud annyi áramot felvenni.Más egyéb ötletem nem volt,de megint csak azt tudom mondani mivel a másik nagy igényűt kihajtotta nem értem ezt,pont ezt miért nem.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
CirrMee #50185 üzenetére
Nekem amikor konkrétan játszom. Megint csak a CS:GO-t tudom felhozni, néha kedvet kapok hozzá, és amint elindul az első kör, elkezd zizegni, de este a crysis 3-at mis kipróbáltam, ott is, de csak amikor játszom, a videók, animációk tökéletesen mentek.
Na mind1, azért már annak is örülök, hogy kipucoltam, tehát az nem lehet, és hogy ez nem befolyásolja a működést. Kicsit azért levert a víz, hogy el fog szállni a kártya. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
CirrMee #50181 üzenetére
Nem a venti, megnéztem. Egyértelműen a kártyából jön. Meg útközben áttúrtam a netet oda vissza, és sok helyen írják, hogy nem annyira para.
Mondjuk engem eléggé zavar, főleg, hogy tudom, hogy ilyen. Na mind1.
Afterburner-rel én is próbálkoztam, és amikor csak fel lett tolva a fordulatszám, akkor nem zizegett.
Amúgy van erre valami mód, hogy "eltüntessem" ezt a hangot, vagy ez már így marad amíg működik? -
rovid89
csendes tag
válasz
CirrMee #49763 üzenetére
mára ugy is rendszer tatarozást terveztem akkor ennek a keretében ki is takarítok a kuckóban, a szellőzéssel szerintem nincs baj 5 házventi van talán inkább az lehet hogy a porszűrők már kicsit tele vannak.
este szépen megcsinálom mindenki javaslatát aztán ha működni fog majd törhetem a fejem hogy melyik megoldás vált be
-
katt777
félisten
válasz
CirrMee #49593 üzenetére
Vagy belebuheráltak a biosába.
Vagy még egy lehetőség: Paszta rossz, érzékelő jelzője is rossz, de valójában forró, és ezért pörög. Ez sem angyon esélyes, ha ugyanis a hőjelzés rossz, ált. az érzékelő is, és akkor éppen nem pörögne még melegebb kari esetén sem. 1700RPM mellett ráadásul a 27°C teljesen reális.Én látatlanban arra gyanakodnék, hogy volt ott egy AB (vagy más) felülvezérlés, amely már nincs, ilyenkor teszi 50% fixre a CCC a hűtést, a fordulatszámból ez tűnik reálisnak számomra.
-
Steve198310
őstag
válasz
CirrMee #48416 üzenetére
Mindíg ott csinálja ahol nincs meg terhelve a kari töltés,Menü ezek a leggyakoribbak
De ez így a helyes. De meg keresem neked a cikket amit ezekről írtak át olvasod és rá jössz , hogy igen és tényleg.
Hallottad már búgni az oszlopon lévő transzformátorokat. Na ez is olyan Megrezgeti a levegöt a mágneses tér
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CirrMee #48217 üzenetére
Tiszta sor, ez természetes.
Az is lehet, hogy a monitort fogom kipróbálni máshol, mondjuk most hirtelen a HDMI-s problémát kicsit macerás lesz megoldani, de mindenképp összehozom.
Csak azért gyanakszom monitorra, mert úgy gondolom, hogy a zerocore problémát egy monitor ki-bekapcsolás nem orvosolja ha jól sejtem.
-
TBT
addikt
válasz
CirrMee #48202 üzenetére
Az ki van kapcsolva, ahogy a merevlemez kikapcsolás is.
Viszont már lefrissítettem a VGA biost. Utána nagy kedvem volt lefrissíteni az alaplapi Biost is, bár azt lehet, hogy nem kellett volna.
ASUS oldaláról letöltöttem az alaplaphoz szükséges legújabb Bios fájlt (P8P67EVO-ASUS-3602.ROM), majd újraindítottam a gépet és beléptem a Biosba.
Megkerestem a Bios frissítő lehetőséget és megkerestem a meghajtón a ROM fájlt. Be is olvasta, ki is írta, hogy ez "megfelelő" és hogy akarom-e frissíteni a BIOS-t.
Rákattintottam az Igenre, majd el is kezdte frissíteni a dolgot. A folyamat végén ki is írta, hogy a frissítés sikeresen befejeződött és hogy újraindítja a gépet.
A gépet lekapcsolta, majd pár pillanat után indította újra, ekkor egy hibaüzenet fogadott (Reading failed!). Mondom fasza.
Egér mozgatására folyton megjelent ez az üzenet, így csak billentyűkkel tudtam navigálni. Megkerestem újra a ROM fájlt és megnéztem mi van. Ismét engedte frissíteni, így lefrissítettem mégegyszer.
Újra azt írta ki, hogy sikeres lett a dolog, majd megint újraindult. Újraindítás után már nem rinyált. Elindult a Windows is (mely elkezdett összetevőket telepíteni + hardvereket ellenőrizni). Újraindítottam a rendszert és úgy tűnik, hogy rendben van minden.
Aida64 szerint is "sikerült" a VGA és az alaplap Bios frissítése, mert mindkettőnél a legújabb verziót írja (alaplapnál 1503 volt az előző, most a 3602 van).Csak szerintem kellene ennek elsőre ténylegesen sikerülnie mindenféle hiba nélkül?
Amúgy meg most meg fekete kockák jelennek meg fórumozás és videónézés közben. 25 fokos a kártya és még így is (szóval nincs túlmelegedve). Frissítenem kéne a VGA Driver-t (2013. decemberi van telepítve) a jelenlegi bétára?
-
zolisx4
őstag
válasz
CirrMee #48122 üzenetére
Igen FS 2013 jól mondod nekem max 35 fps van játék közben de ez a legtöbb amúgy 15-18 fps körül mozog .
Egyszerűen nem tudok rájönni a bajra .Pityu.
Nem érted a lényeget ,engem nem érdekel milyen kártyám van ,270 vagy legyen bármi ,nekem a farm szimulátor menjen ennyi a lényeg ,azért gondoltam mert mikor indítom a játékot ,akkor egy nagy nv logó jön be ,ezért gondoltam hogy kell hozzá.
Nem akartam lecserélni a kártyát 650 re hanem ez mellé gondoltam. -
-
De4d
őstag
válasz
CirrMee #48113 üzenetére
Áh nem háborgok, inkább értetlenkedem, hogy miért van ez így ahogy.
Írod neked 270ed van sima és elég a full hdhoz, no de milyen játékokban és milyen beállítások mellett?
Egy 2-3 éves játékokhoz valóban elég lehet, a maiakhoz minden fullon? Nem biztos.
Nos hogy lehet szídni azt aki ennyire optimalizálatlanul írja játékot jogos, de ha ilyenek a játékok, akkor a talán a vga gyártók is gyárthatnának jobb karikat, vagy ha nem, de ne horribilis áron.
A tesztes fórumban azt is olvastam hogy ez a bizonyos crysis 3 minden fullon az r9 290x-et is megeszi. Hogy a kártya gyenge vagy a program van pocsékul megírva ez nézőpont kérdése, nyílván egy játékfejlesztő azt mondaná hogy mi komolyabb programot tudunk megírni mint amilyen komoly vga-t tudtok ti gyártani. -
zolisx4
őstag
válasz
CirrMee #48111 üzenetére
Na most már így semmit sem értek miről is van szó.
Farm Szimulátorozom de nagyon szaggat a játék mivel Nv re van írva nekem amd kártyám van,ezen ugye nincs physx akartam venni egy Nv 650 es kártyát gondoltam jó lesz beteszem az amd mellé és lesz physx,de megfelelően sikerült össze zavarni ,most akkor mi is van??Mi támogat mit? Vagy ez igy nem is jó ahogy gondoltam? -
katt777
félisten
válasz
CirrMee #48106 üzenetére
Az nyelvtanilag teljesen helyes, hogy AMD kártyákkal a physx szar, ebben semmi nem utal semmire, egyszerű tény, hogy ha ilyennel szereled a géped, szar lesz a physx (Geforce-szal meg jó). Nem mentegetek senkit, elismertem, hogy rossz ragot használtam, de magyar nyelvből nem kell kioktatni, főleg nem olyannak, aki nem érti azt. Az "utalást" az képzeli, aki nem érti a szavak jelentését. Téma lezárva.
-
Steve198310
őstag
válasz
CirrMee #47879 üzenetére
Nem igen kell a fényezés mert itt is sokan panaszkodnak a piros haláltól a hupikékig.
Te meg azt használsz minkára amit akarsz a kompatibilitási probléma akkor is meg marad. Lehet az én trágyám a gyenge hozzáNálam és még pár embernél is előjött bekapcsolod a gépet vagy 5 percig csak nagy feketeség majd Ctrl+Del és hopp van kép. Köszönöm ha nem VGA Driver kompatibilitási gond. AMD és Nvidia oldalon is van ezzel még gond
Én részemről a téma lezárva -
- = Zk = -
félisten
válasz
CirrMee #47869 üzenetére
mi ebben a hiba...
pl annyi, hoyg a W7-em eredeti... 35K-ért vettem X éve ugyebár.. most is olyan ~25-30K.... nem fogok megint 30ezret kicsengetni, hogy pár év múlva kiadjanak egy jobbat, mint a 8/8.1
értem én, hogy üzletpolitika, de... ne másszunk fára, mert elüt a villamos...tudom, volt valahol ilyen pár ezer forintos akció is, de... nem találom. tán lecsúszhattam róla. na mind1
jah:
igen, ismerősömnek tettem fel 8.1-et... de mit szüttyögtem mire W7 külsőt adtam neki...aztán közölte, hogy jó neki a 8.1 dizájn, mert XY azt mondta, milyen jó, meg hú és há
...
na mondom faca -
kona005
senior tag
válasz
CirrMee #47816 üzenetére
Na ne csináld, tényleg
Azóta csinálja amióta megvan az új kártya, de nem tudom mi lehet... Amúgy megy rendesen minden...
Más: Feszültség állítására milyen lehetőségek vannak? Mert se GPU Tweak, se az Afterburner nem engedi...
Firestrike alatt max 1,219 mV volt a fesz, de sajna így csak olyan 70Mhz-et tudok ráhúzni stabilan...
Mennyit lehet adni neki max, amitől még hosszabb távon se lesz baja? -
törölt tag
válasz
CirrMee #46696 üzenetére
Hát én sehol nem olvastam azt sem, hogy az én nem túl ritka 770DCUII-m ventifordulatát is rosszul olvassa ki a furmark, és én tudomásom szerint nincs hozzá fw frissítés.
Szóval ezek jelenleg pusztán _feltételezések_. Az, hogy ezekből a tulaj lassan elbukja a garit az lassan tény, ami viszont remélem nem lesz az én problémám, és hát gondolom az is érthető, hogy mivel időnként csak adok-veszek én is a hw aprón, nem szeretnék besarazódni egy olyan ügy kapcsán, amiben nem érzem magam felelősnek, és feltételezéseken alapult
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest