- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz
#20844032 #46720 üzenetére
A Gigabyte kártyákat egytől egyig meg lehet bontani, nincsen matrica és a garanciális feltételek között se láttam a hűtőcseréjének tiltását, egyedül a kiskerek. kukacoskodnak ilyenek miatt, hiszen ha esetleg valami kifogásolnivalót talál a gyártó akkor több tízezres kárt kénytelen benyelni. A te helyezettedet, pedig abszolút megértem, én is szívnám a fogam, ha az új tulaj hülyesége miatt én szívnák. A hűtés, pedig csak abban az esetben képes ellátni a feladatát, ha szorosan és egyenletesen fekszik fel a gpu-ra. Már tizedmilliméterekben mérhető hézag is sokat képes rontani a hűtés teljesítményén és a hővezetőpaszta még véletlenül se ilyen hézagok betömésére lett kitalálva.
-
Zigi
senior tag
válasz
#20844032 #46713 üzenetére
Nézd èn segíteni próbálok még ha ez neked nem is így jön le.
Másrèszt nem derült ki a válaszodból, hogy nálad is 100 on forgott a venti vagy sem. SImán lehet az is, hogy eladtál egy jó káryát a vevő hazavitte újrapasztázta, nem sikerült ès azóta melege van. Nem kell mindjárt felkapnia vizet, csak információ helyett hárítasz.
-
DanielLong
senior tag
válasz
#20844032 #46699 üzenetére
Mielőtt a légkör elharapózik, szeretném leszögezni, hogy nem leszel besarazva. Megpróbálom a kollégák által ajánlott dolgok tesztelését, ideértve másik driver, másik bios és több játék kipróbálását. A helyzet az, hogy a most 18 fokos szobában a furmark 2 perc alatt 90 fok felett van és jól látszik, hogy ez messze nem a teteje. Játék közben 91 fok körül megállt, de nyáron ebből lesz 100 is, a venti pedig közben 100%-on pörög, jól észrevehető és engem kicsit zavaró hangerővel. Az az álláspontom, hogy amennyiben a hétvége alatt nem találok megoldást a problémára(itt legalább 10fok csökkenésre gondolok) felkereslek és örülnék, ha visszavennéd a kártyát. Addig is vigyázok rá, tudtommal a paszta csere pedig nem jár a gari elvesztésével.
Másik kérdés: Csak F12-es biost látok a kártyához a Gigabyte oldalán, de jelenleg is ez van rajta. Próbáljak valahonnan régebbit szedni hozzá?
-
CirrMee
addikt
válasz
#20844032 #46694 üzenetére
A GPU simán kibírhat ilyen értéket akkor is ha valós. És ha netán tényleg a valós értéket írja ki, akkor az egyrészt gáz (...a sz*r hűtő miatt), másrészt meg nem lesz hosszú életű az a kártya.
Hibás értéket leginkább rossz kiolvasás miatt szoktak produkálni videokarik és alaplapok, amire BIOS javítást szoktak kiadni (legjobb példa rá az egykori Abit NF7-S REV2.0 vas volt, aminél több javítás után vagy 10°C -ot zuhant az érték, bár ott eleve 56-60°C felett fagyás volt
). De ha eleve sz*r BIOS -al jött volna ki, akkor azért több júzer is itt tobzódna, lásd 7790 bugok, stb, valamint lenne javítás hozzá a gyártó oldalán..
-
Dany007
veterán
válasz
#20844032 #46694 üzenetére
Én nem mondtam, hogy te lennél a hibás vagy hogy hibás lenne a kártya.
Sőt, azt is mondtam, hogy a több programmal, több játékkal is ki kell próbálni. Ugyanígy másik biossal másik driverrel stb...
Ha játék közben nem nagyon megy 70 fok fölé akkor nincs gond.De ha játék közben több programmal mérve, többféle driverrel, biossal próbálva is kijön az a 90 körüli fok akkor ott valami nem stimmel.
Nem kell egyből leszedni a hűtőt meg elveszteni a garit ez nyilvánvaló nem is ezt mondtam. Viszont ha kiderül hogy valósak az értékek akkor így még mindig az esetek többségében könnyedén orvosolható a dolog. -
Dany007
veterán
válasz
#20844032 #46689 üzenetére
Pedig az biztos nem normális működés.
Ilyen rövid idő alatt nem tuningolt órajelekkel 96 fokig felmelegedett gpu biztos nem okés.
Pedig én is mindig azt mondom, hogy sz...ok a hőmérsékletekbe, de ez már tényleg a határt közelíti.Mert azt mondom, ha szénnél enne húzva, zárt szar szellőzésű házban akkor okés. De a kollega leírása szerint szellőztetett házban próbálta.
Az a gond, hogy ilyen hőfokon jobban használódnak az alkatrészek, csökken az élettartamuk. Ki kell próbálni komolyabb játék alatt is, mert persze a furmark durva terhelést ad, de akkor se szabadna ennyire felmennie. Itt már nem 4-5 fok eltérés van az átlagtól, hanem minimum 25-30 fok! Az pedig durva.
És nem biztos, hogy a gari bármit is számít, mert erre v.színűleg nem veszik vissza amíg konkrét játék alatt le nem kapcsol a VGA. Ellenben az állandó magas hőmérséklet csökkenti az élettartamát.
Persze ezt több programban és játékban is le kell mérni. De ekkora eltérések azért igen ritkák ok nélkül. V.színű csak a hűtővel van valami. Nincs korrektül rögzítve? Pasztázás? Nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged