- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
válasz
belinho #50926 üzenetére
Értem köszi,és akkor a másik kérdésem az lenne hogy tényleg kitudná hajtani egy pentium G630-as cpu a kártyát?
Csak mert az msi afterburner jelzi játékok alatt hogy ugye a gpu használat eléri a 98%-ot?Azt gondoltam kb 30-50%-os lesz a gpu használat ilyen proci mellett. -
szika87
aktív tag
-
szika87
aktív tag
válasz
Apollo_21 #50920 üzenetére
De,eldugott zárt helyen van a gép,valamint belül a gépházban is meglehetősen szűkösen vannak a dolgok ezért nagyon is elképzelhető hogy emiatt van,csak nem gondolnám hogy ez dob rajta +15-20fokot.Majd ha hazaértem megnézem hogy lekapom a ház oldalát és mennyivel lesz alacsonyabb a hőmérséklet.
do3om: Egy Powercolor Myst,bár nem tudom mi jelentősége van hogy melyik Tahitis , mivel egyiknek se kéne ilyen magas hőfokon mennie gyártótól függetlenül.
-
szika87
aktív tag
Van egy 7870 tahiti kártyám,és még csak mostanában néztem,de néhány komolyabb játék közben eléri a 95fokot!?Ez elég húzós értéknek tűnik,lejjebb vettem a gyári feszt 1106Mv-ról 1044Mv-re,lehet menne lejjebb is de nem próbálkoztam,így az értékek többnyire 85-91fokon vannak,még mindig magas de nem tudom hogy árt-e ez a kártyának?Elvileg elég magas hőfokot bírnak.
Másik kérdésem,egyéb okokból le kellett cserélnem a procimat egy sokkal gyengébb intel g630-as intel cpu-ra,ez egy két magos 2,7Ghz-es sandy proci (húzva van 2,8Ghz-re), és az msi afterburner azt jelzi sokszor hogy gpu használat 80-98%,tényleg létezik hogy kitudja hajtani a kártyát ez a proci? -
szika87
aktív tag
Belefutottam egy hibás processzorba és most sok egyéb költségem van, ezért csak egy kis g630-as két magos kis intel cput tudok venni az 1155-ös lapom alá.A kérdésem az lenne h ezzel ártok bármit is a kártyának, vagy csak szimplán kb ilyen 30-50% hatásfoka lesz? Egy tahitis 7870-ről van szó egyébként.
-
szika87
aktív tag
Eladtam az 500-as Chieftec-em, mit gondoltok egy 400-as Corsair visszalépés lenne? Kihajtana az egy 7870-et?
-
szika87
aktív tag
válasz
CirrMee #50293 üzenetére
Értem én,csak eddig nem tudtuk hogy a táp gyengült le vagy sem,nos mivel kihajtott egy 6870-et valószinű hogy a táp hibátlan,és ennek az 500asnak el kell bírnia bőven egy 7870-et is.Az alaplap azért fordult meg a fejemben,hátha a pciE foglalattal van valami és onnan nem tud annyi áramot felvenni.Más egyéb ötletem nem volt,de megint csak azt tudom mondani mivel a másik nagy igényűt kihajtotta nem értem ezt,pont ezt miért nem.
-
szika87
aktív tag
válasz
szika87 #50269 üzenetére
Nos Uraim újabb fejlemények az ügyben.
Haverom elhozta az ő ati 6870-es kártyáját,kb hasonló TDP igényű, ugyanúgy két táp csatis...és láss csodát semmibaja,tökéletesen megy vele a furmark és a játékok is,tehát kezdek azon gondolkodni hogy a táp mégis csak jó,így azon aggódtam lehet mégis az új kártya a rossz.Ezért elvittem a szomszédba,neki 600-as Corsair táp van,meg valami 970-es gigabyte alaplap,lényeg hogy nála jó a videokártyám,vagyis az is hibátlan.A kérdésem,hogy lehet rossz a tápom,vagy az alaplapom ha hasonló kártyát elbír?Mi lehet a baj?
-
szika87
aktív tag
Most vettem hozzá külön két molex átalakítót hogy külön külön kapja a naftát a kártya, de hiba továbbra is fenn áll.
-
szika87
aktív tag
Uraim!
Korábban már panaszkodtam hogy vettem egy hibás 7870-et,amiről kiderült hogy nem hibás,ugyanis miután visszakerült gazdájához nála teljesen jó.Vettem egy másik 7870-et,a hiba jelenség ugyanaz,furmark alatt azonnal újraindítja a gépet mindenféle hibaüzenet nélkül,még felpörögni,felmelegedni sincs ideje semminek ugyanis egy pillanat alatt történik a dolog,játéknál változó vagy egyből ott is,vagy néhány perc,netezés filmezés közbe nem csinálja ezt. 100% hogy két hibás kártyába nem futok bele,ezért valami nem tetszik gépemben nekik.Arra jutottunk hogy az 500-es Chieftec tápom el kell hogy bírja bőven,de akkor mégis mi okozhatja ezeket a dolgokat?Rossz lenne a PCI express foglalat,de akkor gondolom képet se adna?Memória,procinak nincs köze ezekhez a dolgokhoz úgy gondolom.
Ötletek? -
szika87
aktív tag
válasz
HANDO88 #49805 üzenetére
Pontosan ezt akartam megkérdezni hogy az egyik tápcsatin van 6+2-es és hogy lehet ott jön ki hogy pont nem kap elég kraftot a kártya és ezt akartam kipróbálni hogy molex átalakítóval adom neki,viszont nincs itthon ilyen kábelem,ezért ezt ma már nem fogom tudni kipróbálni.
De létezhet hogy ez okozza? -
szika87
aktív tag
válasz
BandiT85 #49801 üzenetére
Megnéztem, a 12V-es ág 20A ad le,megint csak azt mondom,ennek elégnek kell lennie.
Időközben leszedtem mindent,sé feltettem ami az asus honlapján van,már már kezdtem azt hinni jó lesz mivel a furmark 5perce hibátlanul ment,így meguntam és indítottam egy battlefieldet,10perc ééés újraindulás.Dyrg Chieftec CTG-500-80P
-
szika87
aktív tag
Windows 7 64bit
Most mások meg azt írják hogy a táp kevés neki,minimum egy 600-as kéne de szerintem ez hülyeség,ennek az 500nak is el kéne bírnia.Létezhet hogy valamelyik tápcsatlakozó nem jó vagy nem ad le annyit mert ugye ezekbe a 7870-esekbe kettő kell, vagy ha az egyik rossz lenne nem is adna képet?
-
szika87
aktív tag
válasz
ujlakany1993 #49795 üzenetére
A gari papír valami osztrák boltba szól,elvileg küldi a gyerek mert az kimaradt....
-
szika87
aktív tag
Igen elvileg hibátlan állapotban van,és már volt néhány adás-vétele is.Itt vettem a PH!-n.
Erről van szó: http://hardverapro.hu/apro/elado_asus_hd7870-dc2t-2gd5Igen ezért adtam neki plusz feszt hátha jobban bírja mert az a baja de nem,az meg hogy felmelegszik nevetséges, 20másodperc alatt nem melegszik fel,főleg hogy 100%-on mennek a ventik.
-
szika87
aktív tag
Vettem egy Asus HD7870 DirectCU II vga-t,és a következő a problémám,az érzékelők folyamatosan nulla fokot mutatnak a kártyának ami lehetetlen,a speed fan,valamint az asus gpu tweak se érzékeli a hőmérsékletet,kipróbáltam egy kis battlefield 4-el és 5perc után újraindult a gép,nem írt ki semmit csak újraindult,majd egy egy kis furmark az is kb 2-3 perc után újraindította a gépet,a ventik 100%-on mennek és működnek, tehát a cucc le van hűtve rendesen függetlenül attól hogy nem látom hány fokos lehet.A tápom egy 500W-os Chieftec szerintem annak is elégnek kell lenni.
Természetesen raktam fel új amd catalystet a régit pedig töröltem az amd uninstall-al.Ötletek mi lehet probléma,vagy mit kéne megnéznem tesztelnem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged