- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Diablo 3-mmal játszottam kicsit/Tomb Raider Benchmarkot is elindítottam, de ott nem produkált ilyesmit.
Erről van szó: http://www.kephost.com/images4/2014/4/19/a1_2014_4_19_ycbihjxnsz.png -
TBT
addikt
válasz
CirrMee #48202 üzenetére
Az ki van kapcsolva, ahogy a merevlemez kikapcsolás is.
Viszont már lefrissítettem a VGA biost. Utána nagy kedvem volt lefrissíteni az alaplapi Biost is, bár azt lehet, hogy nem kellett volna.
ASUS oldaláról letöltöttem az alaplaphoz szükséges legújabb Bios fájlt (P8P67EVO-ASUS-3602.ROM), majd újraindítottam a gépet és beléptem a Biosba.
Megkerestem a Bios frissítő lehetőséget és megkerestem a meghajtón a ROM fájlt. Be is olvasta, ki is írta, hogy ez "megfelelő" és hogy akarom-e frissíteni a BIOS-t.
Rákattintottam az Igenre, majd el is kezdte frissíteni a dolgot. A folyamat végén ki is írta, hogy a frissítés sikeresen befejeződött és hogy újraindítja a gépet.
A gépet lekapcsolta, majd pár pillanat után indította újra, ekkor egy hibaüzenet fogadott (Reading failed!). Mondom fasza.
Egér mozgatására folyton megjelent ez az üzenet, így csak billentyűkkel tudtam navigálni. Megkerestem újra a ROM fájlt és megnéztem mi van. Ismét engedte frissíteni, így lefrissítettem mégegyszer.
Újra azt írta ki, hogy sikeres lett a dolog, majd megint újraindult. Újraindítás után már nem rinyált. Elindult a Windows is (mely elkezdett összetevőket telepíteni + hardvereket ellenőrizni). Újraindítottam a rendszert és úgy tűnik, hogy rendben van minden.
Aida64 szerint is "sikerült" a VGA és az alaplap Bios frissítése, mert mindkettőnél a legújabb verziót írja (alaplapnál 1503 volt az előző, most a 3602 van).Csak szerintem kellene ennek elsőre ténylegesen sikerülnie mindenféle hiba nélkül?
Amúgy meg most meg fekete kockák jelennek meg fórumozás és videónézés közben. 25 fokos a kártya és még így is (szóval nincs túlmelegedve). Frissítenem kéne a VGA Driver-t (2013. decemberi van telepítve) a jelenlegi bétára?
-
TBT
addikt
Valahol meg azt is írják, hogy VGA csere esetén érdemes kivenni a CMOS elemet, majd visszatenni. Ez mennyire jelent megoldást?
-
TBT
addikt
Beszereztem egy R9 270X kártyát az ASUS-tól. Egész jó teljesítménye van (kicsi felbontásban játszom), de vannak gondjaim vele.
Ha 20-30 percig önmagára hagyom a gépet, a videokártya automatikusan "lekapcsolja" a gépet. Merevlemezt, mindent. Mikor megmozgatom az egeret, kékhalál fogad merevlemez írási hiba üzenettel (gondolom, mert lekapcsolta a merevlemezeket és a Windows írni akart rá), majd ekkor kezdenek el felpörögni a merevlemezek. Mindezt úgy, hogy ezt a beállítást kikapcsoltam a Vezérlőpultban.
Nem tudom, hogy ez mennyire bajos vagy sem, de más fórumokon írták, hogy az ASUS R9 270X és 280X-nél vannak képhibák (remegés, kékhalál). És, hogy ajánlott a Bios frissítést elvégezni. Kíváncsi vagyok rá, mert ez így nem buli.
(És gondolom a VGA lesz a ludas, mert az előzőnél soha nem produkált ilyet.)
Hűtése biztosan jó, hisz az előző kártyával sem voltak gondok, pedig annak még borzalmas hűtése is volt (HD6970 referenciakártya) és a tápegység is elegendő (750W-os Chieftec 80 Plus-os verzió).Illetve az ASUS oldalán ezt találtam:
VBIOS Update for R9270X TOP 2G
1.Resolves intermittent flickering seen on some R9 270X graphics cards.
2.Improves power efficiencyItt ajánl is hozzá egy driver-t, ami még a decemberi kiadás. Akkor azt már nem kell telepítenem (jelenleg az van fennt)?
Mert máshol azt írták, hogy a lehető legújabbat töltsem le (bétát, azt meg nem nagyon akarok).VGA Bios frissítéstől nem fog elveszni a garancia a kártyára (IPON-hoz szól)?
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Egy ASUS R9 270X TOP kártya vásárlását tervezem. Kérdésem az lenne, hogy ez a kártya milyen teljesítménnyel dolgozik az új Tomb Raider játék alatt?
Mert, ami teszteket találtam, ott meglepően jó volt Ultra grafikán (TressFX-et alig használták), YT videóknál pedig komolytalan volt a dolog (CPU limit + V-sync bekapcsolva).
Érdekelne, hogy mit tud a kártya FullHD-ban Ultimate grafikai beállításon.
Illetve milyen drivert érdemes telepíteni hozzá (gondolom, ami a mellékelt lemezen lesz, az kuka)?Eredetileg R9 280X TOP kártyát akartam volna venni (i7 proci mellé), de 90k-t nem akarok VGA-ra költeni. 270X kártyát (garanciával) pedig tudok szerezni viszonylag olcsón.
Köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia tulajok OFF topikja
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged