- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #51923 üzenetére
Na, Sam 2-vel akartam játszani, hiba volt. Hogy én mindig megtalálom!
Elindítom a játékot, már az intro-nál fél p-enként 1 kép bevillanás. Sebaj, régi beállítások törölve, játék indul, szépen bemegyek a menübe, semmi gond. Ahogy alkalmazom a magas grafikai beállításokat, máris újra a bug!! Ahogy menti a beállításokat, odaragad a kép a betöltő csíkkal, szép kékben, se tovább.
Úgy fest, tényleg nem avultatnak semmit.
Kompatibilitási beállítások sem segítenek.
proci985: Gondolom, nem 580X chipsetes alaplapod van, és csak tréfából írtál mást az adatlapodra... Mintha kb. 50x említettem volna, hogy az alaplapi CF támogatás tűnt el.
sb: Eddig mindenkinek bejött Inteles lappal. Szerencsére nálam már nincs ilyen probléma. Vagy az AB miatt?
Amíg feltelepítettem, legalábbis nem jött elő, csak mindig elég hamar feltelepítem.
Én is gondolkodom, várjak-e 960-ra, de a 970 elég imponáló. XT árának duplája, teljesítménye szintén, kvázi megérné, csak egyelőre egyik játékomnak sem kell, én legalábbis elvagyok 30FPS-szel és full grafikával. Azért ez a BF4 FPS-visszaesés kicsit idegesítő játék közben, főleg, ha éppen célzás közben történik. Vagy tényleg Mantle fut kérdés nélkül, vagy valamit lqrtak DX-ben is. -
katt777
félisten
válasz
Pityu. #51912 üzenetére
AMD-nél régi, ami helyett már adtak ki újat, 78x0 sorozat tehát elavult. Kész szerencse, hogy a driver-támogatás még ezekhez jó, az újakhoz kevésbé, de jön még egy széria, és ezek is esni-kelni fognak. (Tapasztalat HD3870 óta.)
lukaszokni: Vak végzet.
Mit mondott Obi-Van Kenobi: Ne higgy a szemednek, az megcsalhat. (Én eszerint közlekedek az utakon.
) Használd az erőt!
Az én szemem szerencsére ennyire nem rossz, de így értelek. Csak akkor megint minek ilyen kaliberű kártya CPU-limittel?
Tipp: Bármerre mész, mindig tüzelj. Én még jó szemmel is ezt szoktam, akinek van esze, úgysem áll a tűzvonalba, aki meg igen, azt úgyis kihalásra ítélte az evolúció. -
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48359 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem hibásodhat meg, ugyebár. Évekig voltak nV kártyáim, gond nélkül használtam mindet, soha egy driver probléma (még a nevezetes, gyengébb konstrukciókat érintő bsod sem), akár cserélgethettem is pucolgatás nélkül, felülvezérlések is problémamentesen működtek amivel AMD-n egészen a 7870-ig mindig jöttek bugok. Meghibásodás sem volt, de mint írtam, ez nem gyártó-specifikus, mindegyik hozott anyagból dolgozik.
Lehet, hogy 1x majd nálad is kiugrik. Amíg AMD-s lapban volt a karim, képernyőkímélővel sem volt probléma.
kona005: Illeszkedik rendesen? Mert ha csak 1mm-t elemelkedik, már okozhat ilyen hibát, ill. tápellátás. Másik gépben jó a VGA?
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48284 üzenetére
ez a Zero Core az mikor a monitor kikapcsol és vissza veszi a ventilátorok fordulatát mert lecsökken pihenő módban a kártya terhelése?
Még nem volt vele problémám, szóval nem tudom hogy mi ez...
Ezek a kártyák idle is keveset fogyasztanak, magam részéről nem látom nagyon értelmét fokozni ezzel a zéró core dologgal..
J.
-
Zsohi
őstag
válasz
Pityu. #48141 üzenetére
Szerintem meg komolyan stagnál a piac, a több mint két évvel ezelőtt piacra került 7xxx-es széria még a mai napig(280x) is csúcskategóriásnak számít és könnyedén elboldogul minden játékkal. A mobiltelefonok és egy távoli példával élve a kerékpárok piaca, ma az ami igazán a fogyasztó megfejéséről szól.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48127 üzenetére
Én az ilyen szoftveres okosságokat hanyagolnám, érezhető sebességelőnyt/fogyi csökkenést egy-két
kivételes esettől eltekintve nem fog hozni, viszont a plusz driver miatt megnöveli a szoftver (driver) bugok
kockázatát. Utánna meg lehet keresni, hogy miért nem működik begfelelően/miért fagy/miért akadozik stb...J.
-
zolisx4
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48068 üzenetére
AMD kártyákon a PhysX szar. Metro LL is fullban fut gond nélkül fhd-ban, PX bekapcsolásával 5 FPS-re zuhan. nV-t kell venni (CUDA is van ott), ha majd lesz DX11.x-es kártyájuk, de jelenleg csak a gyöngus 750 van. Ráadásul a driverek is megbízhatóbbak, jobban tuningolhatóak, és hűvösebbek a karik. Egyelőre viszont teljes DX feature-eket (+ a semmire nem jó Mantle-t) csak AMD-vel kapod meg, az ezzel együtt járó hátrányokat meg el kell viselni.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48070 üzenetére
a játék beállításai között "függőleges szinkron"-ként szerepel és ki van kapcsolva.
A gépem most nins előttem, így nem tudom megmondani, hogy hol van az opció a CCC-ben..A képen amit linkeltél: "várakozás a függőleges ...." és igen, a megfelelő beállítás van itt is bekapcsolva.
J.
-
Steve198310
őstag
válasz
Pityu. #48072 üzenetére
A Phyx egy Nvidia által támogatott megjelinités. Ha pl a földet lödözöd a mafiában akkor a törmelék látszik és megmarad egy darabig. Ha futtatsz egy tesztet a maffiában bekapcsolt phyx mellet akkor látod a törmelékeket a földön meg az autók elött ahogy lövik a az utból kiszálló törmelékeket. Ha kikapcsolod ÚJRA INDÍTOD a játékot látni fogod a külömbséget
-
Steve198310
őstag
válasz
Pityu. #48046 üzenetére
Na szóval ha kikapcsolod a Phyx-et akkor maxon fog menni. De a játékot kilépéssel újra kell indítani. Az elején van egy igen elcseszett rész amikor gránátot kell dobni a többi közé ott van gond. De amúgy nagyon jó.
Kevés a processzor a Phyx-hez. Mivel AMD karinál az számolja
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48068 üzenetére
V-Sync nincs bekapcsolva (a játék menüjében és a CCC-ben is ellenőrizd)
Ha a V-Sync be lenne kapcsolva, próbáld meg nélküle...
A bekapcsolt V-Sync masszív laggot okozhat, ha a VGA nem bírja folyamatosan a monitorod képfrissítési rátáján (álltalában 60/sec) tartani az FPS-t...
J.
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48066 üzenetére
Közben jutott eszembe: Lehet, hogy valamit eloptimalizáltak amd-nél. Próbáld meg eltávolítani az AMD meghajtókat (Catalyst uninstall), és utána kizárólag a drivert feltelepíteni eszközkezelőből, így a profilok nem fognak belesz.rni a képbe (ez gyakran segít). Másik driverrel is meg lehet próbálni ugyanezt, esetleg WHQL-lel.
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48059 üzenetére
Tutira nincsa VGA-limited, még 7870 alá is elég egy 5800K full HD-be.
Eredeti játékról annyit, hogy érdekes dolgokat művelnek olykor a gyárilag mellékelt kémprogramok és vírujsok (értsd: másolásvédelem), bár alapból inkább meghajtókat szoktak hazavágni, de láttam Starforce által csutkára pörgetett gépet, amelyet csak konnektorból kihúzva lehetett megmenteni. -
BogyóBP
addikt
válasz
Pityu. #48048 üzenetére
Azt hiszem sejtem melyik rész az, nekem egy 7870 is lazán vitte a játékot. Nem igazán volt akadozás sehol sem. Nézd meg a CPU diagramot és a hőmérsékletet is nem melegszik e túl valami. Ha a CPU diagram nagyon a toppon van vagy tiszta egyenes felül akkor cpu limit ha nem akkor a VGA kevés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
szasanyi
félisten
Nem, egyáltalán nem mind1, sőt... éppen ez a lényeg! Az árakkal nem tudunk mit kezdeni, de akinek van esze és számít a pénz az vár az emberibb árakra. A félreértések elkerülése végett: ezek a kártyák nem indokkal ilyen drágák, hanem azért mert egyelőre nem hajlandóak olcsóbban adni!
Természetesen meg is érdemled, hogy elégedett legyél mert rendesen megfizettették veled.Nyilván telt rá, különben nem vetted volna meg.
-
szasanyi
félisten
Ezt mindenki tudja, csak az az az "apróság" valahogy elkerülte a figyelmedet, hogy a 6870 használtan elmegy olyan 30-35k körül, és további ugyanannyival (!) meg kell pótolni egy 7850-hez.
Na ez az, amit sztem sem ér meg - tehát nem az a kérdés jobb-e, hanem az, hogy ~2x ár mellett mennyivel?!
De ha tudsz olyan helyet, ahol csak simán kicserélik 7850-re szólj!Speed(R): és ha nem tuningol? Vagy az már nem is számít normálisnak? Mert alapon, FullHD felbontásban a 7850 szvsz nem hoz 2xsebesség a 6870-hez képes, amit az a jelenlegi ár mellett elvárható lenne!
-
Löncsi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged