- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sarkadi
tag
-
lowzor
veterán
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53745 üzenetére
Hát, én a Sapphire-rel sosem éreztem, hogy bármivel is megszívattak volna (driverek bugjait leszámítva, de az ugye ismert feature AMD-nél, ha megveszi az ember a kártyájukat, magát szívatja
). Pont annyira (280X/7950) lehet túlhajtani, hogy mindent vigyen maxon full HD-ben, tehát egy drágább kártyával sem nyertem volna semmit. Hogy 30 v. 34FPS, nincs jelentősége. Ilyen szempontból szerintem teljesen jó a kártya, mivel némileg olcsóbban kaptam meg ugyanazt a grafikai élményt. Aki persze nem ilyen jó karit fogott ki (és ez a jellemzőbb), az érezheti szívatásnak.
Amúgy holnapra tiszta kék-zöld leszek, és még élvezni is fogom.
Első dolgom lesz megnézni, hogy a lag nélkül, maxi grafikával 2GB RAM-mal lazán futó programok (pl. FC4) mennyivel több RAM-ot fognak zabálni, ha lehetőségük lesz rá, a semmivel nem minőségibb teljesítményért. Ha tudom megnézem majd BF4-et és CoD AW-t, de utóbbit nem biztos, mert nem nagyon komálom a negyed órás várakozást a játék betöltésére, majd a grafika minden egyes átállítására.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53743 üzenetére
Csak aztán akkor van gáz, ha a hűtés nem bírja a szükségtelenül magasabb feszt. Az egyébként jónak tekinthető hűtésű kártyám, amelynek már a gyári fesze is csökkentett, egy komolyabb tuninggal (amit egyébként bír) megfőzné a VRM-eket gyári hűtésvezérléssel, de még a GPU is eléggé melegedne.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53721 üzenetére
Egy komplett hátsó blokkért, és pasztamentes felhelyezhetőségért? (Tehát tutira nyom nélkül visszateheted a gyári hűtést.) De sztem abban a topicban folytassuk azért van.
Utánanéztem azért, mekkora különbség van pl. 970-ek esetében hűtéstől függően egy-egy kártya teljesítményében. Hidd el, olcsóbb az S3, mint egy jóval drágább kártyát venni.sephi: Nyilván nem 30k-s karira kell (lásd fent).
Balancee: Szívesen. Mantle-lel csak a sebesség a bajod? Pont AMD procival kéne gyorsulnia. De végül is a lényeg, hogy ne laggoljon és ne dobáljon ki.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #52688 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy legyen használható és TELJES ÉRTÉKŰ a VGA-m.
doboka98: Nem DRIVER, és ha én mondom!
Furmark alatt egyenletes terhelést kap a kártya, nem ugrál fesz/órajel. Ha pucolás volt, mindenképpen fesz-probléma, és bizony táp is lehet az, főleg, ha nem ad le legalább 18A-t 12V VGA ágon stabilan.
nagy.matyika: Ha bizonyítható (értsd: látható vmi olvadás, deformálódás), buktál. 1. Nem kell széthajtani a kártyát. 2. Gondoskodni kell a megfelelő hűtésről. GPU hőmérséklet nem mérvadó, VRM ált. sokkal magasabb (tuninggal akár +20-25°C is lehet), RAM-okról nem i beszélve.
...
Huh, próbáltam Far Cry 4-et. Full HD Ultra graf. be sem nézett 40FPS alá, és ez még VGA-tuning nélkül.
(Mondjuk min 45-46FPS-szel sem lenne más a grafikai élmény.) Ócska, elavult kártya...
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #52668 üzenetére
Mintha letiltott számolóegységekről olvastam volna nemrég.
Mondjuk ha a -1GB RAM, nem herélés...nesh_019: Inkább várd meg a DX12-es karikat.
doboka98: Ez nem a 7870XT hibája.
Ez a hiba nálad van, vsz. érintkezés. lehet, ha kiveszed a karit, és portalanítod a gépet, máris elmúlik (a hiba).
Érdemes lehet még az állapotjelző ledeket figyelni mert a időszakos hiba van, felvillannak. (Elméletileg.)
Ami még szóba jöhet, hogy a VRM-ek túlmelegszenek (gyári hűtés és egy erősebb tuning garantálja), ilyenkor hajlamos lekapcsolni a kátya. HwInfo-t dobd fel, és monitorozd ki, mielőtt végleg kifexik a kari, ha ilyen baja van. Lehet tesztképpen lejjebb venni az órajeleket, így is jelentkezik-e a hiba, mert éppen a hőérzékelő is tönkremehet, amitől nem pörögnek fel kellően a ventik (ezt mondjuk hallani), ergo megint csak túlmelegedés lesz.
Ha fentiek OK, még mindig lehet a hunyó táp (esetleg tápkábel, főleg, ha átalakítót használsz), vagy valóban meghibásodott a kari.sunci_02: Minden képernyőnél számít (ill. nem feltétlenül a 60Hz, hanem a saját frissítése).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #52196 üzenetére
Ja, enyemek gyarilag 1000res GPUn jarnak, mem alapon, nincs veluk semmi olyan problema, ami ref kartyakkal nem jon ki. Gpun van 16%, memen kb nulla, ehhez kepest mukodik jol. Btw a 7870 is 1200on jar alapbol memre, szoval marcsak emiatt se valszinu, hogy szinkronizalva lennenek. De biztos van whitepaper ami leirja, hogy hogyan vannak kotve az alkatreszek.
Feszre 1.163/1.225 itt is.
-
törölt tag
válasz
Speed® #52194 üzenetére
Sapphire HD7850 OC (920/1250) használtam 1000/1250 MHz-en VRAM tuning nélkül. Ezen a kártyán a memória tuning nem segitett semmit. A videókártya konstans gyorsult 1050 MHz-ig, de ez főlé már nem akartam húzni (fogyasztás és melegedés miatt). Most az R9 R270X TOP órajele 1120/1400 MHz-en megy és a több shader is gyorsitott valamit a játékokban. Ezt a tempot egy agyonfeszelt-húzott HD7850 sem vinné hosszú távon, kivételt képezve néhány OC-s Sapphire Toxic példány, aminek minőségibb felépitése és hűtése van.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #52183 üzenetére
Igen, effektíve, mert a GPU-t ÉS a RAM-okat is tudtam húzni!!!
Ezért igyexem minőségi VGA-kat vásárolni, amit nyilván nem tud, akinél a VRAM-ok tuningolhatósága nem szempont.
A mostani kártyám ugyan csak +13%-ot tud, de azt is mindenből, így effektíve ennyi a teljesítmény-növekedés. AMD-nél nekem ez is jó, mert a legtöbb AMD kártyámból csak 10% körüli pluszt tudtam kihozni (mondjuk az legalább mindenben és mindig stabil és laggolásmentes volt).
A "másik"-on a másik hsz-t értettem, ti. hogy a bátorság a további tuninghoz kellene; ebben tévedtél, ami tény. Biztosan nehezen érthető voltam, bocsesz.
Nem ideged nincs, hanem érved, mert te is pontosan tudod, hogy ha VRAM-ot nem tudsz a GPU-hoz húzni, akkor kamu +50%-os teljesítményt akárcsak sejtetni is mindössze GPU-tuninggal.
AMD meg jobban melegszik (legalábbis az általam használt teljesítmény-kategóriában), ez is tény, 1950XT óta tapasztalom, ami nem ma volt, ahogy azt is, hogy MINDEN nV kártyán legalább 20%-ot tudtam húzni, AMD-nél meg max. 13%-ot (most), de 7850-em nem volt, hogy kipróbálhattam volna azt az álomszerű tuningot, amely okafogyottá tenné az egész 7870 sorozatot, de talán még a 7950-eket is. -
Jeollam
aktív tag
válasz
Speed® #51863 üzenetére
Szia!
Igen, én is leszoktam, nem tudom miért, valahogyan megszoktam, no meg azért azért jobb is az játék közben!
A tápot én is mondtam már neki sokszor, de az a fura nekem gyengébb géppel sosem jött elő, pedig nem lőttem ki mindig régebben az aerot. Sőt.. Volt mikor kifejezetten szerettem ha bent van játék alatt!
Én tápra gyanakodok, de a szakik véleményét természetesen várjuk
Update #1: Mindenből a legfrissebb van fent, windows eredeti!!
-
gaborbol
őstag
válasz
Speed® #50154 üzenetére
Koszi!
Siofokon lakik, ott aztan semmi nincs van harom szamtech bolt semmit nem ertenek hozza, Amikor a gepet kapta tolem nem tudott tapot venni helyben, mert csak markatlan szar volt mindenhol a polcon. Pestre kellett menni tapert.
Ez is onnan lett megrendelve, egy jo fel nap-nap lenne busszal-vonattal felmenni aztan keresni valami boltot ahol ertenek is hozza, meg meg is csinalnak aznap. Csak a ram huto ragaszto szaradasra 60 percet ir a kezikionyv. Alap cucc annak aki ert hozza,meg havi szinten csinalja, de o meg sosem csinalta, aztan nem kene lesarkazni a gpu-t vagy egy zarlattal kinyirni a kartyat.
-
DEV_NULL
őstag
-
lowzor
veterán
válasz
Speed® #32251 üzenetére
Majd ha levetted a ref hűtést lefényképezed, hogy hogy néz ki a burkolat alatt? Így ránézésre elég vérszegénynek tűnik. Mondjuk lehet, hogy csak a nagy meleg miatt engedi 75 fokig...
Mondjuk a TF3 is felment 1,225V-on 70 fok fölé nálam, mikor kezdett beköszönteni ez a kiváló idő, igaz akkor még rosszul szellőző házam volt. -
zserbox
őstag
válasz
Speed® #32249 üzenetére
ez az egész nettó hülyeség, mert nálad nem is változik a fesz a 860 és 1100 között és azért nem melegszik 75°C fölé egyik esetben sem mert úgy van beállítva a ventiprofil(azaz 1100MHz-en magasabb fordulatszám mellett tartja a kitűzött hőfokot)
nem kell feltételezni, hogy melegszik mert le is írtam hogy mennyivel nő.ezt meg hogy alapfeszen 1100 akár hányszor mondod el félinfó, mert hozzá kell teni hogy a gyári 1.21-el kaptad amin másé 1200-nál is többet megy.
-
Speed®
titán
válasz
Speed® #32020 üzenetére
Nno, itt a kártya
1.21V alapfesz, 75°Con tetőző hőmérséklet 2500rpmen, pici hangja van, de teljesen elfogadható. Persze OChoz ez karcsú, de meglátjuk alulfeszre hogy reagál. Tuningot majd később, ha olyanom lesz, ráhajítom az Auras Fridgeet a polcról, hogy ne izzadjon ;p
Negatív tapasztalat első körben visszajött sajnos, 13.4el olyan microlagot produkál GTA4ben, hogy tuti nem lesz hosszú életű nálam..anyagi megfontolásból megérte elcserélni, de ennyi..azért igyekszem kitapasztalni, mit tud, mielőtt megy a levesbe :S
-
kovsol
titán
válasz
Speed® #22465 üzenetére
Az a 336W egy 430 -as táptól tényleg elég harmatos
Nekem a 400W -os tápom 384W 12V -os ággal egy Tahiti LE kártyát 1270/1725Mhz és mellé 4800Mhz -es i5 -t is elvitt. Mondjuk a vga úgy van kötve nálam, hogy a két tápkábel a két különböző ágról megy bele így az se gond, hogy ketté van osztva.
-
sharm
tag
válasz
Speed® #22459 üzenetére
8giga memoria azt kihagytam.. majd beirom. nem eredeti amugy, nem probaltam meg mast, ezzel akartam megizzasztani direkt.
szerk: most egy dologra tudok gondolni, az pedig a tapellatasnal van.
Az egyik 6os pinbe dugtam a pci os csatit, masikba meg atalakitoval, amibe meg ketto masik szabvanyut kell berakni, es lehet hogy azok egy agon vannak.. Ilyen okozhatja a problemat? -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Speed® #21829 üzenetére
A stuttering/akadozás nem a HT baja, hanem a winfos pocsék core parking marhasága, illik kikapcsolni 8 szálnál/felette.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Speed® #21829 üzenetére
Én ezt nem így látom a next gen konzolok korszaka lassan beköszönt és akkor jön a "masszív párhuzamosítás" ha nem is azonnal. Volt i7-es gépem igaz noti (n55sf) és nem tapasztaltam egy játéknál se mikro laggolást. Bf3 multinál olvastam hogy hátrány a HT mondjuk. A jövőbe tekintve jobb egy i7 szerintem.
(#21833) kovsol Még távolabb tekintve nem a bulldózer korszaka jön hanem az APU-k korszaka.
-
Arkennys
addikt
válasz
Speed® #20702 üzenetére
Hát, ha olyan hamar hogy amint kiléptem meglestem, akkor értem. A mondott programot majd lehet fölteszem megnézni, ha így lesz, majd mondok rá valami eredményt. Mindenesetre nem hiszem hogy melegedne, elég szép hűtés van a kártyán.
Sondi1986: Ahhoz képest, ahogy a játékból eddig kinézett videók/képek elémkerültek, eléggé kemény gépigényt állítottak elé proci terén. Bár az az ajánlott gépigénynél szereplő HD 5850 (512 mb) már ésszerűbb. Mindegy is, nem a graf a lényeg, csak én pl meglepődtem kicsit azon, ahogyan kinéz, ha hihetek a már látott infóknak. De ha a története jó, sarokba a grafikával
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Speed® #20689 üzenetére
mondasz vmit...de..
bár én már azt sem értem mindek megy a vs vita. mire? a 7870 azért 7870 mert nem 7850. ennyi
( hú, ez szállóige lesz, az az érzésem xDDD )
tök nem ugyan az a két kártya, felesleges hasonlítgatni. 6950 vs 6970... same bökkenő(#20690) kovsol
hát nem tudom. én a józan paract észre hagyatkozom.
eltérő a két kártya? igen. van különség, ami befolyásol méréseket? igen... akkor már bukik a c2c teszt. vsz (Y)de akinek számít, áldásom rá. én úgyv agyok vele, hogy xx70-es kártya a "bikább"... ez nem véletlen az AMD-nél, gondolom
....
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Speed® #20658 üzenetére
Nem olyan vészes játék alatt az a 67 fok.
A tuningról meg egy szót se ejtettem az ajánláskor. Sokan megelégszenek az alapórajellel ahogy én is.
[link]
Itt meg load+oc-val 78 fok [link] messze van még a maglassulási küszöbtől."Temperatures under load are higher because of the increased heat output of the Tahiti GPU, but they are still perfectly safe with overclocking taken into account, which increases temperatures more than on most other cards."
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Speed® #20655 üzenetére
Az egy dolog ki mit ajánl azért van a fórum hogy megosszuk megbeszéljük a dolgokat kinek a pap kinek a papné.
Szerintem így szerinted úgy. Több dudás megfér ebben a csárdában. A végső döntést a vásárló hozza meg.
1 ventis 7950-et is láttam nem épp vastag bordával és elboldogult a kártyával.Én is a több ventis vga-k pártján állok de 63-ért nagyon jó vétel az a vtx black.
-
nubreed
veterán
válasz
Speed® #20057 üzenetére
A kalibrálást nem én csináltam, hanem volt teszt a monitoromhoz még anno itt a prohardveren és azt a színprofilt használom évek óta, amit a tesztnél készítettek, és eddig mindig tökéletesen működött. De mindegy is mert közben uninstalltam a Catalystot és újraraktam, kipróbáltam a másik dvi kimenettel is, illetve most catalyst újra installálás után a fentebb említett színprofilt nem töltöttem vissza, direkt azért hogy nem e az a gond. De nem, a jelenség mindezek után is ugyanúgy fennáll. Nem tudom mit csináljak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Speed® #18705 üzenetére
A tuninggal meg sokra megy aki épp mondjuk három hete vár a kártyája cseréjére.
Meg ugye ilyen szempontból a garival is, mivel nehezen reprodukálható (főleg lusta szervízben). Ha BS-t kap visszaküldi, 2 hét, aztán visszakapja, hogy a szervíz szerint jó, ha még mindíg BS akkor újra vissza, megint vár 1-2-3 hetet, vagy kicserélik vagy nem.
Szerintem ez inkább akkor is kerülendő. Én nem vállalnám be...garival sem. -
-
Alpachino
veterán
-
Dyrg
aktív tag
válasz
Speed® #17938 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy kis szar e6500 as Dual core-s procim van, 4gb rammal. Ami nem fogja kihajtani tudom, de tervezek egy cserét. Eddig Hd4830 am volt (512mb-os), kompromisszumokkal az is elvitte full hd-ba, a teszteket nézve ez is elviszi, azért nem adok ki még 10 ezret, hogy 2gb asus-om legyen...
-
-
törölt tag
válasz
Speed® #14308 üzenetére
Üdv mindenkinek! És Boldog Karácsonyt! Így első körben!
HD6870-et használok de előszeretettel olvasom ezt a topikot is! Nos Ezzel csak annyi a probléma hogy kb mióta megjelentek a 7xxx-es kártyák azóta csak azt lehet olvasni a kommentekben hogy milyen hűvös,mennyire halk kártyák,alapon 20°c, terhelve meg még az 50°c-ot is alig éri el 99%-on. Csak azt felejtik el mellé leírni hogy mindezt a hőfokokat egy 18-19°c-os szobában mérik. Vagy kamu! Vagy nem azzal a ventiprofillal. Véletlenül sem vitatkozni szeretnék de nekem 25-26°c-os szobahőmérsékleten 99%-os kihasználtsággal már igen csak 70°c-os a kártya. És ez kb 45-50os venti használat mellett. Ha alapon hagyom a venti fordulatot akkor tényleg ultra brutál halk, csak éppen már 80°c-os a kártya. Tehát a "sírás" abban a formában nem helytálló kijelentés -
and1ao
őstag
válasz
Speed® #14278 üzenetére
Egyrészt nem merült fel a CF mint ötlet legalábbis én nem láttam és nekem a hangja zavaró volt terhelve hangos halottam láttam tapasztaltam.
Másrészt ha CF-et épít valaki akkor merem feltételezni van hozzá normális lapja amiben nem mint a heringek vannak a kártyák a másik van normális háza ahol tud a felső kártyára vagy 2 kártya közé legalább friss levegőt juttatni. -
and1ao
őstag
-
sb
veterán
válasz
Speed® #13341 üzenetére
Vagy a GTX460-at is alul lehet feszelni és órajelezni.
Nekem is az volt, pl. Portal 2-ben meg hasonlókban a 150-200fps helyett vissza lehetett venni 2D feszre és 4-500 körüli órajelre. Máris annyit fogyasztott, mint egy 7770 és a 60-120fps úgy is megvolt.Ilyen szempontból jó lenne egy értelmes throttling-os megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged