- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzseki
csendes tag
válasz
Sanyi19 #54998 üzenetére
Sima 250, próbáltam már ki-be rakni a kártyát, igazából eddig jó volt, a lap, van egy elfekvő Geforce 7950-em azzal most is működik a 16x, az AMD meg megy más lapban, igazából az is lehet, hogy csak a kijelzés nem megy és amúgy az is működik, csak a kártya tényleg ennyit tud. Csak ez meg azért furcsa mert a videokártyás topicban pont ezt ajánlották, hogy ez majd jó lesz a 4850 helyett, meg hogy a 250x-et ki se hajtaná a procim...
-
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53685 üzenetére
Áááá!...talakító nem üres ágon???
Asszem meg is van a hibaforrás (persze nem biztos, csak ez elég sanszos).
Afterburner leírásomat belinkeltem pár napja, csak beállítás kérdése, hogy rendben kezelje a karit. Viszont más progi (Trixx) ne legyen fent, és CCC overdrive-ot is hanyagold, ez alapvető.
blu79: Kösz a megerősítést, tudom, milyen jó kari, és a sebessége is megvan. 7870XT tökéletes a mostani konfighoz, viszont szélesvásznú monitorra tervezek váltani (2560x1080), és oda tényleg kell a +VRAM, no meg az erősebb GPU. És végre a PX-et + a CUDA-t sem kell nélkülöznöm. Hátulütő az elszart Ft árfolyam, de úgyis csak rosszabb lesz.
Balancee: Pont azt írtam töbX, hogy NE hagyjuk az amd-nek befolyásolni a játékot, mert jön a laggolás és a kidobás. AMD és egyéb optimalizálást mind kapcsold ki, tegyél mindent legjobb minőségre tessz-t vezérelje az alkalmazás, morf is mehet, 3x bufferiint, AA-t állítsd 24x ED-re, AF-t 16x-ra, aztán hadd szóljon! Nem tudom, melyik küszöbölte ki a hibákat, de úgyis mindent rá szoktam tolni, VGA-dnak meg bírnia kell, CPU-limit sem lesz.
1920MB-tal nem fut ki a RAM-ból, van ott még 128MB. Nálam 1980-at evett a fenti durvított beállítással.
Már látom, bele is futottál a hibába.Én szóltam...
FPS megfelelően erős procival (értsd: kihajtott VGA) inkább romlik, amiért én kedvelem a Mantle-t az a füst és pára effektek élethűsége DX11-gyel szemben, amit nagyon jól szemléltet pl. Thief-ben a menü háttere.CirrMee: Inkább azt kellett volna elolvasnia, hogyan küszöbölhetők ki a driver hibái.
-
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53683 üzenetére
Bocs, akkor csak az avatár ua.
VGA órajel és fesz ugrálása okoz problémákat youtube-on (főleg Crome), ill monitor váltással. AB-rel fixálva nem lépnek fel, vagy hardveres gyorsítást letiltva.
Befagyást okozhat nem 100%-os tuning (elég egy szűkre vett RAM időzítés, de VGA tuning is), amelyet lehet, hogy régebbi, kevésbé kihegyezett driver nem hoz elő. Nálam a gagyi Borderlands volt anno, amely a minden játékban stabil tuningot kiakasztotta,a random játékidő után, azt sem lehetett reprodukálni, csak játszani jó sokáig, adott esetben csak 1ó 50p után dobott ki, de volt, hogy 30p alatt fagyott.
Szintén kifagyhat hibás windows hotfix miatt, nálam erre is volt precedens, későbbi frissítés megoldotta.
VRM-ek túlmelegedése szintén hibaforrás, ill. hardveres VRM-hiba szintén elképzelhető.
AMD-re amúgy jellemzőek az ilyen megismételhetetlen, vagy random ismétlődő hibák, tehát driver, ha nem a többi. -
ZSOLO76
csendes tag
válasz
Sanyi19 #53662 üzenetére
hát pedig direkt megnéztem mégegyszer
,mert sokallottam én is. a twin frozerénél a vbe7-ben ezt írja 210...
közben szétkaptam a gépet 2gb-os a matrica rajta,a ramokhoz sajna csk úgy lehetne hozzáférni,ha leszedném a bordát
arra gondoltam,hogy akkor átírom a frekiket viszont a feszültséggel nem tudom mi legyen, csökkentsek kicsit rajta?
-
ZSOLO76
csendes tag
válasz
Sanyi19 #53659 üzenetére
köszi,ez működött
,szétszedés előtt elindítottam megnéztem a "gyárit" és a twin frozerét is kíváncsiságképpen ami most rajta van ott valóban 1050mhz és 1350mhz szerepel a VDDC pedig 125,a twin frozernél viszont már a VDDC 210 ami gondolom 2.1V lenne,most egy kicsit tanácstalan vagyok,lehet tényleg célszerűbb lenne csak átírni az órajeleket.... na gyorsan szétkapom,hátha addig mondtok valami biztatót
-
Milo629
aktív tag
válasz
Sanyi19 #53656 üzenetére
"utána a kártya és egy másik vga-val (pl integrált vagy igp ha van) bootolva kell visszaállítani a régit."
Volt osztálytársamnak volt még egy hatalmas ötlete amikor a fent említettek nem jöttek össze, mégpedig a távoli asztal kapcsolat, sikerült is életre kelteni így egy HD4850-et. -
ZSOLO76
csendes tag
-
Lacuss20
senior tag
-
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Sanyi19 #53336 üzenetére
DVI-DSUB átalakitó.
A hullámzás olyan mintha valami zavarná az analóg jelet vagy nem tom.
PL:Játékban,alúlról felfelé jönnen áttetsző hullámok 3-4 másodpercre,utánna kb. fél percig semmit nem csinál és utánna megint jönnek pár másodpercre a hullámok és igy tovább.Nem tudom a jelenséget lehet-e recordolni ha igen felveszem. -
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53259 üzenetére
Viszont, Neked is.
Ja, hát ha Chrome van a gépen...
De mondok egy érdekeset: Eddig mobilnetem volt, Windows-on csak Update, semmi más, rendben szaladt hónapokig. "Okosok" Cat. topicban lehülyéztek, amikor szóltam, hogy nem jó ötlet állandóan wint frissíteni (miközben konkrétan többen megírták, hány win frissítés okoz problémát), na, gondoltam, hátha változott a helyzet. W8 frissítések felmentek, gép esett-kelt, restartolt, és amit még el tudsz képzelni, de még ha nem történt ilyesmi, akkor is előfordult 200MB-os hibajelentés. Azóta helyrekalapáltam némi pucolgatással, de ha valami miatt vissza kell majd tennem a rendszert, tutira maradok a szervizcsomagoknál.eldiablo: AMD-nek annyira nem gond 1.4V jó hűtéssel. Auto-n persze nem szabad hagyni semmit sem, turbót főleg nem, annál nagyobb lassítóerőt én még nem láttam.
Amúgy nem egészen vágom már, hogy ez milyen topic...
-
Tournament
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest