Új hozzászólás Aktív témák
-
Sarkadi
tag
A legutóbbi újrapasztázás óta nálam is érdekes hőfokok születnek, valami lehet, hogy nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. Mikor megláttam közel másfél óra játék után a 90 fokot gyorsan ki is léptem és amint lesz rá időm szét is kapom aztán minőségibb pasztával megcsinálom ill. teljes takarítást csinálok.
Mellesleg hány V-ot sikerült elérni legkisebb, de még stabil értékként? 1,094V-al nálam már hibázik a kártya, de a gyári értékkel alapjáraton is melegszik.
-
Sarkadi
tag
Én a 7870-es kártya mellett döntenék, nekem is Sapphire van és megvagyok vele elégedve! 40%-os ventilátor sebesség mellett max. 70C°-ot érek el, a legújabb driverrel Windows 10 alatt problémamentes. 1920x1080-as felbontás mellett a The Wicther 3-at pl. Magas beállításokkal játszom, Battlefield 4 Ultra beállításokkal fut és még sorolhatnám. Ami pedig alapból optimalizálatlan játék, annak teljesen mindegy milyen erősségű VGA-d van. Illetve némi tuninggal nyerhetsz pár plusz FPS-t, ezt ki kell tapasztalni.
Remélem tudtam segíteni!
-
Sarkadi
tag
Nem igazán értek ennyire a dologhoz, de nem egy tuningképes darab a kártyám úgy érzem, vagy csak én vagyok béna. Minden esetre marad minden alap értéken és 1,1V-on, ahogy eddig is használtam, végül is gyárilag OC-s, tehát nincs miért panaszkodni.
A pasztázás pedig jó ötletnek bizonyult, eléggé rászáradt volt már a gyári és 10-12 fokot nyertem a korábbi terhelés alatt elért hőfokhoz képest, ami azért nem rossz. Jelenleg 60 fok fölé nem melegszik.
-
Sarkadi
tag
válasz
rvn_10 #54424 üzenetére
Annál a kártyánál, ami neked van úgy tudom, hogy már másabb a hűtő felfogatása, nekem sikeresen megvan a pasztázás.
MSI After Burner-be pedig ezt kell engedélyezni: Unlock Voltage Control, legalábbis nekem csak ezt kellett és ettől kezdve mindent tudok szabályozni.
Z10N: Úgy, hogy a legkisebb emelésnél is már kell hozzá olyan mértékű fesz., amit én már nem szeretnék mert melegedéssel jár.
De mindjárt mondom, mit értem el az újrapasztázással.
-
Sarkadi
tag
válasz
rvn_10 #54422 üzenetére
Nekem is Sapphire a kártyám, de ez nem befolyásol semmit. A programon belül be kell állítani, hogy engedélyezze a húzást és onnantól kezdve ki kell tapasztalni milyen fesz. mellett milyen értékeket bír.
Mellesleg most tervezem az újrapasztázást a VGA-nak, kissé sokallom a hőfokokat. Majd jelzem mire jutok vele.
-
Sarkadi
tag
Hajnalba még rászántam magam némi állítgatásra/tesztelésre és érdekes, hogy amint a Memory Clock-ot 1300MHz-re állítom máris a max. fesz.-t kéri. Core Clock 1200MHz-re való állításánál szintén, szerintem én ilyen érdekes darabot fogtam ki.
Több érték után, ezzel stabil és 65 foknál jobban nem is melegszik játék alatt.
1,200V
Core Clock: 1050 - > 1150MHz
Memory Clock: 1250 - > 1275MHz1-2FPS-t úgy néztem nyertem ezzel, ami azért több mint a semmi, későbbi játékoknál még jól jöhet ill. ahogy olvastam inkább a Core Clock-on érdemez húzni, és így végül is +100MHz-et tudtam.
-
Sarkadi
tag
FullHD-be idáig nekem is elég játékhoz is, már ha az normálisan megvan írva, nem pedig egy optimalizálatlan ... mint ezt mostanában tapasztaltuk. A melegedést arra értem, hogy azért 70 fok fölötti értéket már nem szeretek látni.
Így a fentebb írt értékekkel 64-68 fok körül megáll a kártya és ha azt nézzük elég jó órajeleken megy.
-
Sarkadi
tag
Némi állítgatás és tesztelés után arra jutottam, hogy a gyári értékhez képest a húzás nagyon feszültség igényes, legalábbis az én kártyámnál és a gyári értéket is sokalltam, így a nagyobb tuning kilőve. Gyári értékekkel 1,100V-on használtam a kártyát jó ideig, most ugyanezzel az értékkel +25MHz emeléssel stabil, ennél nagyobbhoz már kéri a feszt rendesen. Úgyhogy én maradok ennél a kicsi húzásnál, valamit azért csak számít és nem is melegszik a kártya.
FX-6300-al 4GHz-en így szerintem elég jó páros.
Core Clock: 1050 - > 1075MHz
Memory Clock: 1250 - > 1275MHz, ezekre állítottam. -
Sarkadi
tag
válasz
CoolBoy323 #54397 üzenetére
Elég sok panasz érte idáig, az Omega-t stabilabbnak mondják és egyes beállítások alapból jobbak benne. Persze ami kikerült az újból még csak BETA, így kár erre alapozni, de én pl. problémamentesen használom!
-
Sarkadi
tag
Feszt. nem igazán akarok emelni, mert fix. 40%-on használom a ventiket, efölött már hangosnak találom és így elég magas hőfokokat érnék el. De tekintve, hogy a fentebb írt feszültségi értékkel stabil a kártya a húzással együtt, remélem nyerek pár FPS-t egyes játékokba. Persze tényleg csak párra számítok!
-
Sarkadi
tag
Adataim között található VGA-nál 1,194V-al az alábbi "tuning" jött össze:
Core Clock: 1050 - > 1150MHz
Memory Clock: 1250 - > 1300MHzVan értelme ennek a +100/50MHz-nek vagy nem fogom érezni?
Köszönöm!
-
Sarkadi
tag
Én ezt a hangossá válást hosszasabb játszás után úgy orvosoltam, hogy fix 40%-ra raktam a ventiket, így alapjáraton és terhelve is teljesen halk. 45-50%-nál jön elő a hangja.
-
Sarkadi
tag
Olyan alkalmazáskonál/játékoknál jön elő a hiba (ha van) ami teljesen terheli a kártyát. Csíkozódás, villódzó textúrák stb., tehát a játszás az jó lesz úgymond tesztnek, de csakis stabil driverrel! Ami vagy az Omega vagy az annál kicsivel frissebb 14.502.1002 verziószámú, én jelenleg ezt használom, problémamentesen!
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #54202 üzenetére
Pedig az én választásom mindig Sapphire-ra esett. A korábbi és a nemrég vásárolt 7870-esem is ez a márka, hűtési megoldásaik terén nekem elég szimpatikusak, persze vannak gyengébb darabjaik.
-
Sarkadi
tag
Azért egy 7870 mellé az FX-6300 némi tuninggal elég kell, hogy legyen. Nekem is ez az összeállításom van, igaz a procit 4GHz-re húztam (magasabb értéken már kevés lenne hozzá a hűtő) és képes kihajtani a kártyát Far Cry 4 alatt is, ha már ez került szóba. De az megint más, hogy az utóbbi idők optimalizálatlan játékain kár tesztelni.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha a Vsync-et bekapcsolom játékon belül eléggé visszavesz az FPS számból, ami érthető, de enélkül sokszor megjelenik egy-egy csík, ami kissé megtöri a képet és ez számomra zavaró. Ha a CCC-ben állítanám be ezt fix-re és nem a program által meghatározottra akkor FPS szám csökkenés nélkül orvosolna lenne a probléma?
Köszönöm a válaszokat!
Szerk.: Illetve CCC-n belül tudtok olyan dolgot amit mindenképp állítsak be?
-
Sarkadi
tag
Az FSP Hexa 400W-os táp azért nem rossz darab, nekem is elbír a konfigommal, nem volt vele gondom a gyári venti hangosságán kívül, de ezt cserével orvosoltam.
-
Sarkadi
tag
Hogy vissza térjünk az eredeti témához. Megvolt Ultra beállításokkal az ismert "kártyaizzasztó" Far Cry 4 tesztje és 68-70 foknál tovább nem melegszik az adataim között található VGA.
Azért az érdekes, hogy bár eszi rendesen a kártyát, de fut tökéletesen, és ennek ellenére van, hogy a korábban írt 4GB-os verziókat is letudja terhelni
-
Sarkadi
tag
válasz
kavics325i #54093 üzenetére
Azért a gyári program egyes lehetőségein kívül is kéne finomítani, hogy stabilan érd el a kívánt értéket, ez így elég hanyag munka.
-
Sarkadi
tag
Hosszasabb tesztelés után (játékok alatt) a max. érték a 70 fok volt, amit sikerült elérnem ezzel az 1100mV-ra való állítással, gyári órajelekkel. FIFA 14 alatt pl. 45 foknál megállt a kártya, de egy Shadow of Mordor ill. CoD jobban izzasztja, ezeknél érte el a 70 fokot. Így azért hosszabb távon mégis csak jobb a kártyának/kondiknak, mintha 80-90 fokon üzemelne ekkora terhelés mellett.
-
Sarkadi
tag
Jogos, én is nyugodtabb vagyok ha nem 80 fokot látok pl. játék közben az érzékelőn. A fentebb írt adatokkal 63 fok fölé nem ment egy játék alatt sem, úgyhogy ez elfogadhatóbb érték, mint a gyári!
-
Sarkadi
tag
MSI AfterBurner-el állítottam a Core Voltage-en a gyári értékről 1100mV-ra és fix 40%-on van a venti, a gyári órajelekhez nem nyúltam. Így a Shadow of Mordor alatt 50-52 fok körüli értéket értem el.
Ez azért már jobban tetszik!
-
Sarkadi
tag
SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5-hoz tudtok olyan beállítást mondani amivel kevésbé melegedne játékok alatt? Far Cry 4 alatt pl. 70 fok körüli értéken megy, igaz ki is használja a játék. Vagy nem gond a hőfok? Korábbi kártyám hűvösebb volt, igaz, nem volt képes ekkorra teljesítményre.
-
Sarkadi
tag
válasz
papírzacsi #54036 üzenetére
BIOS gond volt, sikerult egy masik procival frissiteni es igy mar latja ezt is.
-
Sarkadi
tag
A fentebb kirakott kép általi beállításokkal több játék is fagyott, úgyhogy visszaállítottam a gyári értékre mindent. Ettől függetlenül ha van valakinek tippje, hogy mi lenne az ideális beállítás megköszönném!
-
Sarkadi
tag
Az alábbi beállításokkal a max. 59 és min. 34 fok jó értéknek számít? Igazából a max. hőfokot akartam lejjebb vinni, ezért állítottam az értékeken.
-
Sarkadi
tag
Bár off, de gondoltam jelzem, hogy egy korábbi procival sikerült megoldanom a BIOS frissítést és így már tökéletesen működik az alaplap az FX-6300-al, tehát itt volt a gond!
-
Sarkadi
tag
A BIOS-al van itt a gond, regebbi verzioju es nem "latja" a procit. Intezek valahonnan egy regebbi procit es azzal frissitem. Ha sikerul megoldani jelzem, koszonom a segitsegeket!
-
Sarkadi
tag
Ujjonnan vettem. Kolcsonkerni nem tudok. Nincs valami megoldas a BIOS frissitesre?
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53963 üzenetére
Azt mar eladtam.
-
Sarkadi
tag
válasz
papírzacsi #53961 üzenetére
Csatlakozo a helyen. BIOSt hogy frissitsek ha egyaltalan nincs kep?
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53958 üzenetére
Koszonom azert jo lenne megoldast talalni. Minden a helyen es minden kap aramot, kabelekkel sincs gond. A processzor csere okozhat ilyesmit?
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53956 üzenetére
Az pedig nincs. A VGA osszes kimenetet megprobaltam, egyik sem ad jelet. Par napja meg jatszottam vele azota a mai napon tortent processzor csere es ez fogad.
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53954 üzenetére
Egyaltalan nincs kep, a BIOSig el se jutok. :/
-
Sarkadi
tag
Sziasztok.
Az iment szereltem be a megerkezett FX 6300 procit. Az alairasomba lathato konfigba kerult de barmit csinalok a monitor nem talal jelet se dvi, se hdmi porton. A kartyat mar teszteltem, jatszottam is vele, a csatlakozokat ellenoriztem es a tap ellatasa is megvan a kartyanak, de tovabbra sincs kep. Hol lehet a hiba? Kezd bosszantani.
Koszonom a valaszokat!
-
Sarkadi
tag
Dragon Age - Inquisition is fut szépen, olyan beállításokkal amit a korábbi kártyám már nem bírt. High és Ultra beállítások mellett szépen viszi, viszont itt már előjön a processzor. Tovább nem is nyúzom, így nem látom nagy értelmét, jelentkezek majd, amint megjön az új!
Köszönöm Nektek az infókat és tanácsokat!
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53862 üzenetére
Ó, akkor én voltam tudatlan, mindig is azt hittem, hogy ezzel jobban terhelhető. Köszönöm az infót, amint sikerül a procit is cserélnem és kitapasztalnom, hogy mennyire lehet húzni úgy, hogy stabil legyen a rendszer, közlök majd egy-két adatot!
Szerk.: Bár az utóbbi idők optimalizálatlan játékaival nehéz pontos eredményt mondani.
-
Sarkadi
tag
válasz
Bjørgersson #53859 üzenetére
Rendben, megfogadom, bár nem szoktam használni egy játéknál sem, de itt direkt bekapcsoltam, hogy még jobban terhelje a kártyát!
-
Sarkadi
tag
válasz
katt777 #53857 üzenetére
HDAO nincs ha jól rémlik, de állítok majd rajta, köszönöm, erről nem tudtam.
Inteles procihoz pedig alapcsere is kéne és világ életemben AMD/ATI párti voltam. Így köszönöm a tanácsot, de maradok az FX-6100-nál, azon majd húzok amennyit csak tudok, ahogy olvastam úgyis tuningra született egy széria ez az FX.
Aztán a következő fejlesztés kitudja mi lesz később...
-
Sarkadi
tag
Közbe a Battlefield 3-at sikerült letesztelnem vele FullHD-ben, mindent Ultra-ra állítva, HBAO, Vsync bekapcsolva, teljesen stabil FPS számot hozott, minimális laggolás sincs. De a processzor sajnos nem volt túl stabil 4GHz mellett, így minél előbb próbálom cserélni a már beszélt FX-6100-ra és azon húzok, az úgy biztosabb megoldásnak tűnik!
-
Sarkadi
tag
válasz
papírzacsi #53853 üzenetére
Nincs, de szerintem nem lesz vele gond, makulátlan állapotban érkezett, minden tartozékával, azok is az eredeti zacsijukban, tehát odafigyelt rá a tulaj.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Nos, kézhez kaptam a kártyát, egész pontosan ez érkezett: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5
Beüzemeltem, teljes driver készlet törlés, majd újbóli felrakás, az Omega-t tettem fel, aztán majd meglátjuk, jelentkezik-e vele hiba. Alapjáraton 32 fokos, terhelve még nem igazán néztem meg, de este felé letesztelem! Nem hiszem, hogy tuningot igényel, elég jók az órajelei így is. A procit pedig, amíg nem lesz csere 4GHz-en járatom mellette, így csak elég lesz játékok alatt, hogy kihajtsa.
Szerintetek jó vétel volt 35k-ért?
-
Sarkadi
tag
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Sikerült 7770-ről váltanom Sapphire HD7870 OC-re, izgatottan várom, hogy mekkora teljesítmény különbség lesz a kettő között. Így első lépésként ajánlotok valamit, minimális húzás mindenképp kell neki?
Köszönöm!
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
7770-ről tervezek váltani Sapphire HD 7870 Ghz Dual X 2Gb DDR5-re, AMD 965-ös proci társaságában, mely 3,6GHz-re húzva üzemel jelenleg. Az lenne a kérdésem, hogy Full HD felbontás mellett bírja-e a jelenlegi játékokat és elég lesz-e neki a jelenlegi FSP Hexa 400W-os tápom ill. melyik R7 vagy R9 szériás kártyával van egy szinten?
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged