- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whaazzup
senior tag
válasz
old gray #10932 üzenetére
Szia.Hát ez király nem semmi ez a proci,de nem sok a 1,52v neki.Én is teszteltem alapon de megkellet emelnem a GEIL ramok feszértékét 0.150voltal mert kifagytak most jók 1,952 volt lett /4.4.4.12 van és remekül mennek,Ez szerinted a rammok kénti 64 bit kezelés miatt van vagy csak a Geil kényes erre.Jó a VGA karid is.ÜDV.
-
Gorneck
legenda
válasz
old gray #9625 üzenetére
Köszöni jól meg van a szekrénybe a mini ninja mellett...
A 3 felső lamella lejár az enyémről (első beszereléskor esett le az első null kilóméteresen), sőt...sztem már 4 és nem akartam szórakozni vele...a ventit is elég nehézkes így rögzíteni...szal megkapta haverom a felfogatót és meg vettem egy Coratort.
-
-
jones965
Modder
válasz
old gray #7993 üzenetére
Egyelőre még csak a procitól válltam meg, mert azért elkótya-vetyélni nem fogom ezeket a cuccokat. Amennyiben pedig nem lesz rá elfogadható ajánlat, akkor marad.
Egyébként a lap kiválasztásánál a modding, és a cpu lefogatási lehetőség is bejátszott.
Kevés lapok egyike, amelyiken van lga1366 és 775-ös lefogató hely. A vizes dolgok pedig sok lapra kompatibilisek. A modding pedig sajna fertőződéssel maradt rajtam.Off vége.
-
jones965
Modder
válasz
old gray #7991 üzenetére
1. Rosszul használt kód miatti megjelenítés.
2. Előző konfigom is a beszerzésekor még felső kategóriának volt tekinthető, amiből próbáltam a maximumot kihozni.
3.Most is szvsz ilyet vásároltam, bár Oliverda erről másképpen vélekedik.
4.Hülyeséget beszélek, hmm...lehet, de legalább személyesen megtapasztalom, hogy a 2 platform között milyen különbség van.Nem az árbelire gondolok,mielőtt ezzel jöttök.Flame-t kellteni pedig nem fogok, mert sem eddig, sem ezután nem tettem-teszem meg egyetlen szakmai topikban sem.Ui:-remélem az új konfigom negatív befolyásoltsága kapcsán azért érthetően fogalmaztam.
-
old gray
addikt
válasz
old gray #7426 üzenetére
Köszi mindenkinek, főleg Overnek a kiváló példányért.
Folytatás:
2h prime blend teszt, listába is mehetne (nem tudom hirtelen kit kell megkérni, hogy felrakja:S).
Kipróbáltam az AOD-ot is, u.azokat a max. subtimings értékeket engedi csak belőni mint a BIOS.
Ezzel a ram szorzóval most már rágyúrhatok a validra is, ha meg korlátozna az max. Ext. Clock akkor mehet a CPU NB-nek +fesz.
Amit még észrevettem: a Xigmatek S1283 nem biztos, hogy elég, zárt házban 60-62fok körül volt a proci hőmérséklete terhelés közben. Levettem az oldallapot és minden ok. Kell egy nagyobb bordázattal ellátott cpu-hűtő,már bánom, hogy eladtam a Z600-at.
antikomcsi: írtam: 1,35V-ot kapott a képen pedig a sebessége látható: 2400MHz. Már most homály van?
Boldog Új Évet mindenkinek!
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #7426 üzenetére
Gratula!
De én csak felpiszkálnám 267-re.
Egyébként az NB-t mennyin járatod végűl?
(#7428) Gabor970
Aztán ha nemsokára kopogtat a hatóság ne csodálkozz!
Mi a csuda az? Kéztörlő, meg folia guriga? Plusz megtömted a kémia szertárból megmaradt hipermangánnal és aluminium porral?
Mielőtt meggyújtod ne felejtsd el kivinni.
Amúgy Happy New Fear!
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #7404 üzenetére
Én úgy 2 hónapig 1.4V-on járattam. Aztán kitapasztaltam, hogy fölösleges, mert bár az igaz, hogy everestben jelentősen nőtt a memória írás,olvasás késleltetés a játékokban gyakorlatilag semmit nem jelentett.
Úgyhogy, ha magas pontszámokat szeretnél akkor megéri, egyébként felesleges szerintem. Ennek hatására 1MHz-el sem sikerült jobban húzni a procit. 3800MHz-nél mindenképpen vége van. Így visszatettem 2400-ra, és 1.2V-ra.
Ez a memória szívás érdekes, hálisten nem találkoztam ilyennel.
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #6819 üzenetére
Tavasszal tuti fogsz látni!
A mostani procim is megy nyögve-nyelve 3.8GHz-et, hameg kifogok egy gyenge példányt, aminek 3900-nál vége van hosszútávon adható feszültség mellett, akkor tökön szúrom magam.
Lehet érdemesebb megvárni, míg bővűl a felhozatal, és tudjuk mikori darabokra érdemes befizetni. Csakhát ezt a legnehezebb....... várni.
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #6598 üzenetére
A szeretet ilyen téren kevés.
Inkább valami turpisságot szimatolok a háttérben az AMD lelkes mérnökeitől az utasításkészletek körül.
Aminek én mondjuk módfelett örülök, mert amelett, hogy nekem az AMD a favorit, még jó is. És harmad/negyed áron megkapom ugyan azt a teljesítményű procit. Ez persze lehet nem mindenkire igaz, de nállam a játékos teljesítmény az irányadó, és a hozzá kapcsolt ár.
Úgyhogy szeretettel várok a háztartásomba egy C3-as 965-öt.
-
-
Gabor970
addikt
válasz
old gray #6136 üzenetére
bocs, semmi listába nem pályázok, és nem is bizonygatni akarok, aki elhiszi jó, aki kételkedik nekem full mindegy, csak a hűtés miatt raktam fel. Nem azt mutattam, hogy garantáltan prime stabil a procim az adott körülmények mellett. Még én magam sem futtattam soha 2 órát a prime-ot, a 1,5V-3,8GHz mellett pedig nem is szándékozom, az alaplapom nem ekkora terhelésre van kitalálva. (150W-160W TDP ebben a tartományban)
-
keIdor
titán
válasz
old gray #6063 üzenetére
Iskolában nem lehet nyelvet tanulni, teljesen mindegy, hogy ki melyik iskolában mit "tanult".
Magyar oktatás teljesen szét lett verve, ami az iskolák zömében megy, az nem nyelvtanulás, hanem vicc.
Nyelviskolában, vagy magántanárnál lehet értelmesen elsajátítani egy nyelvet.Nem értem miért kéne Oliverdának fordítani, ezért nem kap pénzt, valamint sok idő. Én se fordítgatnék... aki nem érti az vagy használja az internetet, vagy tanulja meg a nyelvet.
-
gyiku
nagyúr
válasz
old gray #6056 üzenetére
lehet, hogy magyar forum, de IT forum, az meg angol. akinek elsokezbol kell info, az elolvassa angolul, akinek magyar kell, var 1 kicsit, mig valamelyik oldal lehozza szepen megmagyarva.
Oliverda: mi az, hogy nem tudsz romanul?
amugy a grafikonhoz minek kell nyelvtudas?
szoveget aki akarja leforditja maganak. vagy vár.
-
Oliverda
titán
válasz
old gray #6056 üzenetére
Eddig is így csináltam és a jövőben is így fogom. Ha nem tetszik akkor légyszi ugord át ezeket a hozzászólásokat. Amúgy feljebb gyiku egy román tartalmat linkelt én pedig egy büdös szót nem tudok románul, de ahelyett hogy magamat alacsonyítottam volna le azzal hogy hőbörgök inkább lefordítattam egy webes fordítóval, és ugyan nem lett egybefüggő a szöveg de a lényeget megértettem.
"úgyhogy AMD kedvesen megkért minket, hogy távolítsuk el az információt az új C3 illetően miközben lépünk."
Itt van a szövegben a lényeg. Örülök hogy sikerült megtalálni.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
old gray #5998 üzenetére
A 939/940/AM2/Socket 1207-es lapoknál a HT 1000MHz (5x200), a 754-es lapoknál 800Mhz (4x200). Ezeket a Host Clock és a HT szorzó összeszorzásával kapjuk. Általában max. +200MHz-et bírnak, aztán csökkenteni kell a szorzót. A HT tuningolásával érdemleges változást nem érhetünk el (nem szűk keresztmetszet), ezért mindegy hogy pl. 840MHz-n vagy 1160MHz-en megy, nem fogjuk érezni, 800 alatt azonban már csökkenhet a gép teljesítménye. A sávszélességhez nem érdemes nyúlni (754 16/8, 939/AM2/1207 16/16 bit), maradjon alapon.
-
Tom19
tag
válasz
old gray #5998 üzenetére
Sziasztok!
Én emeltem fel ezekre az értékekre. HT-t visszaveszem akkor 2Ghz-re. Ha lejebb vettem a CPU NB VID-et akkor már instabil.
Én eddig úgy gondoltam hogy a HT-hez kell az északi híd feszültségét emelni(nem a CPU NB). Vagy ez a HT sebesség a processzorban van, vagy pedig a chipsetben akkor?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
old gray #5619 üzenetére
hmmmm, köszi a tippet.
próbáltam egész nap rájönni hogy mi lehet ennek az oka, aztán több extrém hűtéses eredmény is egyhangúan bizonyítja hogy alap HT és NB frekivel senki nem tesztel, valszeg ezt így bukhattam be
de lesz folyt köv, mert ezt nem hagyom ennyibennebancsa ez folyékony nitrós eredmény. jéggel a Phenom II legjobb esetben is csak 5000-5200at tud, azt is nagyrészt csak validra
-
Pero
senior tag
válasz
old gray #5565 üzenetére
hamár hivatalosan tekintjük akkor a maximálisan adható cpu core voltage 1,425V az AMD ajánlása szerint, utána ugrik a gari. cpu-nb nek felesleges az alap 1,1V helyett 1,425V-ot adni mert csak iszonyatosan fog melegedni a cucc. inkább arra érdemes figyelni, hogy cpu core voltage és cpu-nb voltage között max 0,4V legyem a különbség, ellenben hajlamos kijönni az a bizonyos füst amitől működik a proci;)
ui: nállam nb megy alapfeszen 2,4GHz-t az mire nem elég?
-
Morden24
nagyúr
válasz
old gray #5554 üzenetére
Auto-n hagytam a feszültségszabályozást. Úgy vettem észre, hogy ~2500-ig nem emel, viszont a mostanihoz (2769) már húz rajta. Tegnap csak gyorsan átsuhantam a BIOS-on, ha lesz időm, akkor úgyis elkezdem kézzel lejjebb venni az értékeket.
Alapban amúgy 1,4 az NB fesz. Meddig lehet ezzel elmenni, mi egészséges?Igazából szintetikus teszteket nem fogok csinálni, nem akarok hárdkór tuningolni, meg tényleg nem izgat a pontvadászat.
Be fogom lőni egy baráti tuningértékre, ahol még veszek észre változást az alkalmazásokban, amúgy nem akarom izzadósra hajtani meg felülfeszelni a masinát -
Morden24
nagyúr
válasz
old gray #5544 üzenetére
Értem.
És van valami egyéb összefüggés, számít, hogy a CPU ill. a memória milyen sebességen fut?Amúgy annyit sikerült kisilabizálnom a BIOS-omból, hogy az NB Clk az 2000MHz, ellenben a HT Link sebességét nem találtam sehol.
A megfelelő beállításoknál mind a CPU/NB Frequency, mind pedig a HT Link Speed "auto"-ra van állítva.
Akkor gyakorlatilag hogyan tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest