- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
IlilIiIlilI
csendes tag
válasz
darál0w #14199 üzenetére
Okés, megvolt. Eddig minden ok, 3,500 mhz Fesz-t felraktam 1.375 re de aida64 1.350 et mutat CPUID szintén. Futtatok egy aida stability test et. A 4 mag eddig max 55 Fok maga a proci pedig 48 ez gondolom rendbe van tudomásom szerint 62 a max.
Ha a test sikeres mehetek tovább 3.6-7-8 ghz ig? Feszt mennyivel növeljem? 3.8 fölé nem akarok menni.
-
Winne
nagyúr
válasz
darál0w #13928 üzenetére
ok
Most továbbfejlődött a dolog arra, hogy a Zalman 9700-am hogy menne fel ill. hogy teljesítene nála.
A mostani procijánál milyen értékek a határok kb? AMD tuningnál mire kell figyelni? Emelem a szorzót, melléállítom a memória órajelét és játszok a voltokkal? Geil Ultrája van úgy emlékszem, én annak adtam simán 2.1-et anno, szerette is.
-
Winne
nagyúr
válasz
darál0w #13918 üzenetére
Hát én itt nem nagyon látok közös pontot, de mint írtam nem követem régóta az AMD-ket, szal még kb se tudom, hogy melyik széria mit képvisel.
A lényeg az lenne, hogy olyan kellene, amiben van tuningpotenciál, 4 magos, alapon 3 GHz környékén elszaladjon azért, kb ennyi.
-
sCr89
tag
válasz
darál0w #13763 üzenetére
nos, nem értem azért az egészet, úgy gondoltam hogy ha a gép mikor nincs terhelés alatt akkor ugye pl mind a 4 mag 800mhz kb amire beállítja és ilyenkor a feszt is lejjeb veszi 1.00-ra, na most ha én beállítom azt hogy fixen legyen 1.4 a fesz akkor a terhelés mentes proci(800mhz) is 1.4-et kap?
-
sCr89
tag
válasz
darál0w #13746 üzenetére
lejjeb nem ajánlott állítani bios szerint: min 45, max 65. Most már amugy felpörgeti 50C-nál nincs gond, viszont néztem a feszt és az 1.00 és 1.5 között ugrál állandóan, ez normális, vagy jobb lenne manuálisra állitani? a procit 3.4-ről 3.51 re húztam Async-be szal nincs nagy tunning. Amugy az acc kikapcsolásával megoldott a tegnapi kérdésem AIDA64-ben, irja külön mind a 4 magot hőfokát.
-
sCr89
tag
-
BalaNce87
addikt
válasz
darál0w #13594 üzenetére
Ezzel amúgy nem feltétlenül értek egyet. Mármint azzal, hogy az alap hűtő nem elég. Akkor adjanak ki olyat, hogy tuningra hűtővel.
Nekem anno az E8200-as Wolfdale gyári hűtővel is vitte a 3400-at. Minimális fesz emeléssel. Aztán rátettem egy 3000 Ft-os EKL hűtőt, ami meg ilyen 24 fokra vitte le idle-ben, load alatt meg 44fok volt.Elképesztően jó processzor család volt a Wolfdale és mindenki tuningolta szerintem, aki tudja mit jelent.
Az már más kérdés, hogy az AMD processzorok sokkal jobban melegednek, de azért nézd már meg a gyári hűtést.Szerinted egy felső kategóriás TUNING (BE) procihoz ilyet kell csomagolni?
Apropó visszavittem a 212+-t és adtak egy másikat. Talán holnap lesz időm majd újra letesztelni és megnézni mit alkot. Ha ez is elvérzik, akkor felakasztom magamat -
válasz
darál0w #13530 üzenetére
Szóval az alábbi adatokat sikerült összeszednem:
Beállított érték H/W monitor által kijelzett
1,35V 1,392V
1,325V 1,368V
1,3125 1,352VTehát 1,3125V-ot beállítva kapja a CPU névleges 1,35V-os feszültséget? Kipróbáltam, de 3600MHz-en a prime 5 másodperc után kékhalállal elhasalt....
Mit csináljak? Hagyjam 1,35V-on a beállítást (ténylegesen 1,392V) és ne foglalkozzak vele, hogy kicsit több?
-
Torry
addikt
válasz
darál0w #13475 üzenetére
Akkor mi a tanács?
Most úgy áll a dolog, hogy 4. mag engedélyezve, 200*15.5, 200*10 és 200*10.
Feszek belőve mindenhol.
Ami érdekes, hogy beállítok 250-es ext clock-t, és nem hajlandó indulni a gép, visszadob az alap 3100-as órajelre. Persze a szorzókat levettem úgy, hogy az alap órajel legyen vagy körülötte. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
darál0w #13437 üzenetére
Ilyenkore amikor ilyeneket csinálok mindig elgondolkozom, hogy hogy lehete ekkora barom. Ha megsütöm,, akkor legaláb le lehet garizni. Így most vettem egy procit garivel, és 1 hét latt lelőttem róla a garit....
Mindegy, mostmár egy ideje megy a prime, hagyom menni, aztán nekiállok meggyötröm egy kicsit.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 10
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple asztali gépek
- BMW topik
- Wuthering Waves
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest