- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokad
senior tag
válasz
jones965 #14378 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a CPU-val van a gond, azért kérdeztem, hogy mi lehet. Szóval lehet a VGA-val is van valami.
Nem főként játékra használom sőt, nem is játszom nagyon, de ez a probléma a HD-videók lejátszása alatt is megjelenik néha!westcoastog: nemrég raktam újra a win-t és azon nem állítottam semmit, most is megnéztem és kiegyensúlyozotton van és a gond nem szűnt meg.
sith7: futtatam kb fél órán keresztül a FurMarkot xtrem is be volt kapcsolva, de nem írt ki semmit. Vagy meg kell várni míg végez? Mert nem volt semmi arra utaló jelenség. -
westcoastog
veterán
válasz
jones965 #14378 üzenetére
Elég kiegyensúlyozottra állítani a windows energiagazdálkodást, nem kell azt kikapcsolni.
Nekem is ez volt a bajom régen, energiatakarékosra volt állítva a win, így sokkal kisebb teljesítményt kaptam mindenhol mivel visszavette azt, nálam is cs source alatt látszott legjobban. -
-
SirKero
őstag
válasz
jones965 #8213 üzenetére
Köszönöm.
Természetesen AMD-re gondoltam / keverem még őket most váltok platformot Intel+nvidia helyett AMD+ATI lesz / . Feszültség emeléses tuning nem hiszem,hogy lesz egy 955BE C3-t vettem ez szerintem visz mindent amit az alapfesz emelés nélküli húzással el lehet érni egy Gígabyte MA770T-UD3P lapban. -
Oliverda
titán
válasz
jones965 #8206 üzenetére
Ugyan a Dell 3008WFP "csak" bruttó 340K kiskerben. Alig több mint duplája mint amennyibe most egy 5970 kerül. Nem kell 3D tervezőnek lenni hozzá, ismerek olyan embert akinek 2 ilyen is van az asztalán mégsem 3D-zik sőt még nem is nagyon játszik. Én is el tudnám képzelni nem arról van szó.
-
Oliverda
titán
válasz
jones965 #8200 üzenetére
Na de most komlyan... aki ilyen kártyát vesz az vajon milyen felbontású megjelenítőt használ? Szvsz minimum 1920x1080 de még ehhez is szinte felesleges egy 5970.
Ezek a 800x600as tesztek meg max érdekességnek jók de hasznuk nem sok van. Ki használ manapság már ilyen felbontást PC-n? Lassan a mobilok kijelzőjének felbontása is nagyobb lesz...
-
old gray
addikt
válasz
jones965 #7992 üzenetére
Nem akarok én sem flamelni, csupán kíváncsi voltam, hogy miért válsz meg az AMD-s platformodtól. Elsőre nem tudtál meggyőzni...másodszorra sem. Tény, számomra a modding nem jelent sokat, így nem tudom értékelni, de ha neked ez a hobbid akkor tiszteletben tartom a döntésed.
Áldásom rátok..vagyis csak rád, az Intel cuccokra meg átokszórós smiley. Ámen
-
old gray
addikt
válasz
jones965 #7986 üzenetére
old gray/B
Ez valami /B+ kapcsoló lenne?
A többi része is zavaros számomra.
Most akkor az AMD-vel nem lehet a határt feszegetni (kérdés a kérdésben: milyen határról van szó?)? Vagy az AMD nem szereti a vizet?
Vagy a jelenlegi vizes cuccod egy az egyben passzol majd az Intel platformra?
Nahszóval míg AMD-d volt normálisabbnak tűntél...Intelre váltsz és egyből elkezdtél hülyeségeket beszélni.
-
-
jones965
Modder
válasz
jones965 #7270 üzenetére
Úgy néz ki, egyelőre lemondtam a 965BE proci beszerzéséről. Nem tudtak megbízható információval szolgálltatni a kapcsolataim, úgy hogy lemondtam róla.
Azóta a 940 BE procimat is eladtam, hirdetem a lapot és a memót is.Sok sikert kívánok a régi és új tulajoknak a minél magasabb órajelek eléréséhez.
Ui:-jelenleg beleszagolok az intel platformjába, igaz a PIII óta nem volt a kezem között, most kipróbálom.
Kérem ezért nem megkövezni. -
-
-
nebancsa
senior tag
-
nebancsa
senior tag
válasz
jones965 #6610 üzenetére
Sajna csak felvetésekbe tudok bocsátkozni, mert egyik alaplapgyártó sem hajlandó közkézre adni az alaplapja kapcsolási rajzát. Így feltételezem hogy amit a tápból felvesz a 3,3V-os ágról és az 5V-os ágakról majd 15-20A nem az alaplapi chipset meghajtásához kell.
Sőt ha továbbviszem a gondolatot nem is olyan régen egyáltalán nem az volt a fontos a tápoknál hogy 12V-nál mekkora ampert tud leadni, hanem a 3,3v és 5V-os köröknél kellett a szufla.
-
nebancsa
senior tag
válasz
jones965 #6580 üzenetére
JA végül is tök feleslegesen adják meg az ATX 2.2-es szabványban hogy a 3x3,3V-os bemenet legyen az 5V-os meg 5 db. az alaplap csatiján Meg nem is értem mért úgy tervezik a tápegységeket hogy a teljesítmény 30-40% nem a 12V-os ágra esik. Szóval vágjuk le a csatlakozóról az a sok kábelt, csak a sárgákat hagyjuk meg, azon folyik úgyis az a 12 Volt.
Antikomcsi: Való igaz, nem ismerem a Giga és az Asus tápokat, alaplapokban nem rosszak. Így ha csak kimondottan erre a tápra alapoztál hogy kevés a rendszerhez, igazat adok neked.
Ha viszont a tápegység valóban leadja a 36-40 A 12V-os ágon elégnek kell lenni egy Ph 940-es és ati4890 hardverhez. Nekem is ilyen a konfigom és az 580W-os hyper tápom elbírja, és nem tud többet a 12V-os ágon 38A többet. Ja és a táp gyártója SLI vagy CF konfighoz méretezte, ezt az értéket, szóval nyugodt szívvel belemernék rakni még egy 4890-es kártyát.
Fogyasztásmérőm nincsen, de teljes terhelésnél sem hiszem hogy elérné a 400W-otTom5 mérésén alapulva, eléggé húzva a konfigját sem érte el a 300W-ot [link]
Szóval egy valóban 550W-os tápnak lazán el kell bírni. -
chegauvara
csendes tag
válasz
jones965 #6523 üzenetére
Rájöttem, hogy mi a baj
Ha mesélték volna nem hiszem el. Sajnos az egeremmel van valami és az okozta azt a feelinget mintha akadna a játék, miközben csak az egér ugrasztja meg a játékot. Akkor kezdett gyanús lenni az egér miután kipróbáltam a GRID-et, és ugye az nem egérrel hanem kontrollerel, vagy kormánnyl megy, és ott nem jelentkezett a hiba. Szóval ennyi volt a nagy probléma, nem baj legalább elcsesztem vele 1,5 napot. Köszönöm azért a segítséget.
-
gmiki
csendes tag
válasz
jones965 #6348 üzenetére
Kipróbáltam a PhenomMsrTweaker programot. Sajnos nem igazán jól kezelhető a program (vagy én nem jöttem rá a használatára). Hiába állítom át az energiatakarékos üzemmód paramétereit nem csökkenti le a frekvenciát a szokásos 800MHz-re. Sőt a beállított értékekekt sem hajlandó elfogadni ragaszkodik az ő alapértelmezett 13,5-es szorzó(?)-jához.
Valaki esetleg meg tudná adni milyen paramétereket kell megadni és hogyan?
Továbbá az sem világos, ha sikerül beállítani akkor az elfogadás után ha újraindítom a gépet akkor amíg a programot el nem indítom újra hogy fognak a beállított értékek élni? -
gmiki
csendes tag
válasz
jones965 #6345 üzenetére
Köszi! Elég a ventillátort kicserélni? Milyen típust ajánlasz?
Az a fura, hogy a házba szereltem először 2 ventillátort ami hátulról szépen kiszippantja a meleg levegőt. Jelenleg is így használom. Majd próbaképp, a ház processzor előtti oldalán lévő lyukacsos venti helyre is felraktam egy 12cm-es ventillátort. Így a processzorhűtőre a saját ventillátorán kívül még a 12-es ventillátor is fújt. A hőfok eredmények sokkal rosszabbak lettek. A két ventillátor mintha egymás ellen dolgozott volna.
Kipróbálom az ajánlott programot.
-
tome.jr
addikt
válasz
jones965 #6206 üzenetére
Van hydrid SLI lapom, egy ASUS M3N HT Deluxe, de soha többé nem veszek semmi ASUS-t eddig csak szívás volt velük (VGA, alaplap). Szóval az ASUS helyére jönne az MSI. Tudom hogy a hybrid SLI onboard GPU-ja visszafogja a teljesítményt, de mondjuk 3 way SLI-ben már elhanyagolható a teljesítménycsökkenés. Pont az SLI miatt kellene ez a lap, hogy netezés közben ne fogyasszon +300 wattot feleslegesen. A 4 Ghz egyrészt az SLI-hez kellene, másrészt most van egy i7-es konfigom amiben 4400-4500 Mhz-en simán megy a proci. A Phenomra váltásnál tudom ilyen eredményt soha nem érek el, de azért annyira nem akarok downgrade-elni, hogy még a 4 Ghz-et se érjem el. Most két gépem van egy netező meg egy gémer, ezeket akarom összeolvasztani. A Phenom egyébként vízzel lenne hűtve, talán úgy tudná a 4 Ghz-et?
-
Morden24
nagyúr
válasz
jones965 #5546 üzenetére
Igazából nekem az NB-nél is vannak opciók, tehát egy szép hosszú istából kiválaszthatom, hogy milyen értékre rakhatom.
Ezek szerint akkor nincsen összefüggés a CPU/ram sebesség és az NB/HT között, oksa.
A kérdésem annyi lenne, hogy itt milyen mértékű tuning jelenthet lényeges (tehát érzékekkel mérhető, a pontvadászat nem érdekel) teljesítményjavulást, mert igazából feszemelés nélküli tuningot szeretnék egyelőre eszközölni csupán.
Köszönöm az eddigieket mindenkitől, lassan kezdem azért kapisgálni, mi fán terem az AMD, legalábbis igyekszem
-
Grof-Zero
tag
válasz
jones965 #5527 üzenetére
Hali !
Az nb-t nem tudom nem néztem meg de ha kell megnézem majd. A ramok nem igazán bírják nekem is ez a bajom sztem egy jobb rammal még többet ki tudnék hozni belőle.
Hűtő: Thermaltake Sonic Tower a két hűtő rész között 1 db golyóscsapágyas szerver hűtő 12cm es 4000-5000 pörög majd felszáll, meg a vidkarin is még 2db 8cm es meg az alaplapi hűtőkön is 2db 4 cm-es, ja meg egy sima asztali 30cm es szoba hűtő ami az egészet hűti. Ja nincs házban asztali a cucc.
Tegnap teszteltem mobil klíma melett 3D mark 06 Gigabyte/AMD versenyes kiadásával alapon 22200pont volt a proci stabil volt 4112Mhz-n 257FSB-vel. (http://www.futuremark.com/community/competitions/gigabytedragon/
a 2. helyre elég még mindig csak a cucc. Első helyes 4896ig tudta húzni a procit, ugy hogy van még perspektíva.)
1.6V-on de 30-35 fok között mozgotta proci maghő. Szóval a mobil klíma sokat dob rajta, még ja a Nb-t kellene utána állítani hátha megy még feljebb is s cucc.
De mint mondtam, mikor pl szorzóval a 4000Mhz főlé szeretném húzni megáll a rendszer.Üdv
-
Ginew
aktív tag
válasz
jones965 #5523 üzenetére
nekem ott nemsokerült semmit állitani mert mindig ugráltak az értékek amit meg lehetett állitani az meg sehol nem volt, szal biosban állitottam, a 227mhzt levettem 210re, kivolt irva hogy normal voltage 1,35 és erre van még +0,005 adva asszem, bár lehet 1 nullával kevesebb van és akkor 1,4 jön ki.. megnéztem terhelve, 1,35 van
-
ooooobi
senior tag
válasz
jones965 #5382 üzenetére
A procin ninja 2 lessz, ami szerintem pond leárnyékolja azt a részt légmozgásilag, már ha azok a kis feketék azok a fetek amiket mondasz. Maradt ki a mushasimból ramtüske, azt rápróbálom, meg valami ventit beirányítok oda. Amúgy hogy ellenőrizzem a melegedést? tapizással?
Ja megint megkérdezem hátha valaki tudja, a TITAN Nano Greas hőpaszta jobb vajon a scythe hűtők mellé adott szürke izétől? Ez fehér színü. -
ooooobi
senior tag
válasz
jones965 #5378 üzenetére
Na csak elindult, csak rá kellett raknom a régi crt monitoromat, mert proci cserekor olyan ablakot dobott a lap amit a tft nem birt frekvenciaval, vagy felbontassal, nem tudom.
Bootkor felismeri 955nek, persze nem ehhez a procihoz talaltak ki, ha lessz ra lecso majd lecserelem. Az mit jelent h "azokkal a tápáramkörökkel sok jóra nem lehet számítani"?
Majd milyen lapot érdemes venni hozzá, persze normális árban, nem ilyen 45ezres kategóriában. Vagy csak azok között van jó?
Ez a gyári hűtés egész jól hűti alapon, kár h ilyen hangos, a scythe hűtőmhöz adtak anno zacsiban szürke trutyit, jó az? vagy vegyek mást, monjuk alternatívaként csak valami TITAN nanot tudok venni, nincs itt más Debrecenben. -
- = Zk = -
félisten
válasz
jones965 #4700 üzenetére
Javagy úgy.. Okés. Fura, de OK.
Amint meglátom, megkérdezem ezügyben....
Vagy vagy...szerk: Buldózer? Hm. Nem mozgat. Én a Denebbel is kibékültem Mindíg is 4 magos rendszert akartam, megkaptam végre. Nehezen válok/válnék meg tőle. Ha tehetném, a procit vinném, a többit költöztetném....
-
- = Zk = -
félisten
válasz
jones965 #4669 üzenetére
Nemtudom mit értesz passzív alatt per pill...A vga egy 4870 Silent Efficiency...Tehát aktív. Vagy féreértettelek?
De köszönöm a megerősítést. Amint lehetőségem adódik rá, beszerzek egy nagyobb oldalventit....
De legalább megvan a 3,6G igaz sok órával később kinyiffan.. Amiből én a hőmérsékletre tudnék következtetni. Vagy vmi más... -
- = Zk = -
félisten
válasz
jones965 #4658 üzenetére
Nálam melegebb a mag, mint a cpu. Terhelésnél is
Nikk:: Nálam egy hőcsöves 4870 SE dolgozik. Énis arra gondolok, hogy annyira felmelegszik, és csak a procin keresztül tudja kiszipkázni a levegőt....! Ha sikerül beszereznem egy 20-22,5mm-es ventit, beszuperálom az oldallapba, hátha....
-
Nikk
senior tag
-
Nikk
senior tag
válasz
jones965 #4642 üzenetére
Elől hátul van rajta egy-egy 12-es venti, úgyhogy a szellőzéssel elvileg nincs baj.
CM Centurion 590 azért ebből a szempontból nem olyan rossz ház...
Melyik hőmérsékletet érdemes nézni? CPU vagy mag? A hivatalos honlapon csak a magra vonatkozó hőt írják. Viszont az is aggasztó, hogy elég magas a két hőmérséklet közti különbség. Ez vajon mitől lehet?
-
Oliverda
titán
válasz
jones965 #4476 üzenetére
Hát ő már csak ilyen...
Már az elején lehetett sejteni hogy ez lesz a vége, de mindegy. Legalább mostmár elmondhatja hogy neki már kétszer (10 percig) is volt Phenom II-je.
Amúgy ahhoz (is) hasonlítják, de hogy 3%-al gyengébb minden alkalmazásban az enyhén szólva is hülyeség.
-
slett27
addikt
válasz
jones965 #4473 üzenetére
Már nem fogom tudni megmondani, mert eladtam ezt a procit is. Hiába, jól láttam, hogy azonos frekin kb 3%-al gyengébb (minden alkalmazás) mint a Q6600 és kb 6%-al mint a Q9550. Nekem egy jól tuningolható Q6600-om volt egy "gyík" P45-UD3R-ben és 18k-ba került a csere, szal marhára nem érte meg a csere. Nem mondom hogy rossz proci, sőt. Viszont nem Q6600 után.
Majd a K11.
Az alaplap pedig sztem a végét járja.
5 indításból egyszer nem indul default BIOS, minden alapon.
További sikereket kívánok nektek ! És köszönöm a segítséget, főleg neked hogy mindig olyan gyors voltál !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DOOM - The Dark Ages
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- EAFC 25
- Mini-ITX
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest