- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
válasz
candyman83 #8618 üzenetére
A játék nem csak a procit használja, hanem a VGA-t is. Teszteld azt is...
-
nebancsa
senior tag
MSi-t és Asrockot messze elkerülném, majd ha kicsorbult hírnevüket kijavítják csak akkor ajánlanám, de annak el kell telnie pár évnek. Giga sikeresen túljutott a minőségi javuláson, bár ezt az ára is követi, de konkrétan azt a lapot sem ajánlanám, mert nincs a FET-eken hűtés, az pedig kell ha tuningolni is szeretnéd.
Ha már kiválasztottad az alaplapot, akkor a gyártó support-án tudsz informálódni melyik tipusú ramokat ajálja. -
nebancsa
senior tag
válasz
antikomcsi #8016 üzenetére
C3-as verzióból nem létezik 2 magosított változat?
Gondolom nem, mert akkor mindenki azt venné...H50 annyit ér amennyi az ára, egy középkategóriás vízhűtés nehezen áll meg 60e alatt, jobbak meg bőven 100e fölött vannak
-
nebancsa
senior tag
c3-as stepping csak a Phenom 2 X4-es prociknál lett, vagy várható a X2-eseknél is? Esetleg ott már megtörtént?
Vennem kell a közeljövőbe egy am3-as procit egy htpc-be, ott nem fontos a 4-mag. Azért persze kiprobálnám tuningba az én rendszerembe, és ha jobban húzható megtartanám. -
nebancsa
senior tag
válasz
Motion_Blur #7520 üzenetére
Nekem ilyen feszel 3,9-en megy még a valid, de a prim nem bír 2 órát.
Úgy hogy sok értelme nincs nálam
Te a szerencsésebbek közül vagy. -
nebancsa
senior tag
-
nebancsa
senior tag
válasz
Caudillo #7489 üzenetére
Látom valakinek bántja a válaszom a szemét, de érveit nem nagyon akarja kifejteni.
Én csak arra akartalak rávezetni hogy ha xp-t használsz egy mai konfigon olyan mintha az udvarodban állna egy ferrari te meg trabanttal járnál mindenhová.
Jó pár probléma volt már itt is a fórumon, ami az xp hibájából adódott, pl. szaggatnak a játékok hibás energiagazdálkodás miatt.
A win7-et meg azért ajánlom mert nekem bevált, jóval gyorsabb mint a vista, és jópár idegesítő dolgot kivettek belőle.
Egyébként mielőtt másnak az is szemet szúrna és szólna, én figyelmeztetlek ez egy phenom II-es topik neked meg sima Phenom-od van, nem ebbe a fórumba való. -
nebancsa
senior tag
Elég láma kérdésem lenne:
- Phenom II -ben volt c1-es széria? -
nebancsa
senior tag
-
nebancsa
senior tag
válasz
jones965 #6610 üzenetére
Sajna csak felvetésekbe tudok bocsátkozni, mert egyik alaplapgyártó sem hajlandó közkézre adni az alaplapja kapcsolási rajzát. Így feltételezem hogy amit a tápból felvesz a 3,3V-os ágról és az 5V-os ágakról majd 15-20A nem az alaplapi chipset meghajtásához kell.
Sőt ha továbbviszem a gondolatot nem is olyan régen egyáltalán nem az volt a fontos a tápoknál hogy 12V-nál mekkora ampert tud leadni, hanem a 3,3v és 5V-os köröknél kellett a szufla.
-
nebancsa
senior tag
válasz
jones965 #6580 üzenetére
JA végül is tök feleslegesen adják meg az ATX 2.2-es szabványban hogy a 3x3,3V-os bemenet legyen az 5V-os meg 5 db. az alaplap csatiján Meg nem is értem mért úgy tervezik a tápegységeket hogy a teljesítmény 30-40% nem a 12V-os ágra esik. Szóval vágjuk le a csatlakozóról az a sok kábelt, csak a sárgákat hagyjuk meg, azon folyik úgyis az a 12 Volt.
Antikomcsi: Való igaz, nem ismerem a Giga és az Asus tápokat, alaplapokban nem rosszak. Így ha csak kimondottan erre a tápra alapoztál hogy kevés a rendszerhez, igazat adok neked.
Ha viszont a tápegység valóban leadja a 36-40 A 12V-os ágon elégnek kell lenni egy Ph 940-es és ati4890 hardverhez. Nekem is ilyen a konfigom és az 580W-os hyper tápom elbírja, és nem tud többet a 12V-os ágon 38A többet. Ja és a táp gyártója SLI vagy CF konfighoz méretezte, ezt az értéket, szóval nyugodt szívvel belemernék rakni még egy 4890-es kártyát.
Fogyasztásmérőm nincsen, de teljes terhelésnél sem hiszem hogy elérné a 400W-otTom5 mérésén alapulva, eléggé húzva a konfigját sem érte el a 300W-ot [link]
Szóval egy valóban 550W-os tápnak lazán el kell bírni. -
nebancsa
senior tag
válasz
antikomcsi #6576 üzenetére
Arról viszont megfeledkezel hogy a CPU nem csak a 12V-os ágról vesz fel teljesítményt. Tehát ha a 12V-os ág tud 360W-ot akkor bőven elég a konfighoz.
-
nebancsa
senior tag
válasz
antikomcsi #6566 üzenetére
Én vitatkoznék ezen, az a 2x18A-os 12V-os ágat nem nevezném harmatosnak, elégnek kell lennie, ehhez a konfighoz, még húzva is bőven.
-
nebancsa
senior tag
válasz
chegauvara #6516 üzenetére
Én is win újrarakásra tippelek. Nekem is hasonló a konfigom, és az 580-as tápom bőven elég.
-
nebancsa
senior tag
válasz
eszakas #6391 üzenetére
Amit belinkeltél én pont azt értelmezem, hogy nem hülyeségből raktak rá 8 pines csatlakozót. A hozzászólás is a proceszor tápellátásáról beszél, nem a videókártya meghajtásáról. Ha az alaplapod leirásában külön megemlíti ezt az opciót hogy akkor dugj rá molexet mikor sli-be használod, az biztos így is van, de 8pines csatlakozóknál ilyet nem fogsz olvasni.
Az hogy a kollégánál 1 óra alatt nem füstölt el, az egy dolog. Én biztos nem használnám így az alaplapomat. Ez majdnem olyan mindha Vargáné táppal használnám a konfigomat... -
nebancsa
senior tag
válasz
werszomjas #6331 üzenetére
Ár teljesítmény szempontjából a 720-as viszi a pálmát. Ha ezt választod biztos nem jársz rosszul. Még nincs sok alkalmazás ami kihasználja a plusz magokat, bár már valaki jelezte hogy a win7 megtáltosodott neki, mikor 2 mag helyett 4-et használt.
-
nebancsa
senior tag
válasz
tome.jr #6217 üzenetére
A tuning sose volt tuti
Viszont egy 945-ös is tud annyit húzva mint egy 965-ös ha ez vigasz.
Egyébként ezek alapórajelen is tudnak annyit, amennyit még egy alkalmazás sem tud kihasználni. Ha meg ASUS alaplapot választasz az meg 100% hogy tudni fogja a C and Q így még bios-ba sem kell állítgatni. MSI-nél nem tudom hogy működne-e? -
nebancsa
senior tag
válasz
tome.jr #6208 üzenetére
Ami komoly léggel nem bírja az a vízzel sem a 4Gigát.
Mellesleg ennyin járatva sem egy kevésfogyasztású gép lesz, fog annyit fogyasztani mint az i7 ha nem többet.
Szerintem is a hybrid SLI parasztvakítás, eleve csak 8xxx kártyákkal működne, az meg már jócskán elavult a mai kártyákhoz képest. -
nebancsa
senior tag
válasz
Mákos7észta #6147 üzenetére
Állítólag senki sem használja a gyári hűtőket, én sem
-
nebancsa
senior tag
válasz
Kartács #6141 üzenetére
Mindig csökkennek az árak, közrejátszik az aktuális forint, dollár, euro árfolyam is, esetleg ez miatt növekedhet az ára is. Csak ha erre vársz, hogy minél olcsóbban megvegyed örökké csak várnál ...
Kivételes esetbe ha leég egy gyár még emelkedhetnek az árakVolt már ilyen a memóriáknál, emlékszem.
Egyébként magyarhonba az a szokás, hogy karácsony előtt a nagy kereslet miatt, emelik az árakat, ezt is belekalkulálhatod... -
nebancsa
senior tag
Segítséget szeretnék kérni, hol találok infókat hogy egy 955BE procinak mik az alap feszültségértékek.Ugyanis 3,7 Gigán 1,45V-nál nem hibázik a prim, de fölöslegesnek tartottam a húzást , ugyanis alapba is minden elmegy rajta. Visszaraktam mindent defaultba, a fesz értékeket auto-ra és a prim meg a futuremark futtatása közben 10 perc után elkezd hibázni a prim. Arra gyanakszok hogy az alaplapom hibásan állítja be a fesz értékeket. Nem csak a proci fesze érdekel, hanem másé is, ht, nb, sb, stb...
-
nebancsa
senior tag
válasz
- = Zk = - #5876 üzenetére
Én vízzel iszonyú fesz emelések árán se tudtam 3,9-nél stabil prim-t produkálni. 3,8 a vége. Bele kell törődni. 3,7 alapfeszen nagyon szép eredmény, helyedben nem keseregnék
-
nebancsa
senior tag
válasz
Zizikekoma #5708 üzenetére
ddr2-nél talán nem lesz gond, ddr3-nál lehetnek gondok egy gyártón belül is. Ezt a platinum gondot én is olvastam már valahol. Mindenesetre az a biztos ha az alaplap gyártója megemlíti azt a típust amit szeretnél venni.
-
nebancsa
senior tag
válasz
Zizikekoma #5705 üzenetére
Az alaplap támogatását nézd meg szerepel -e benne.
Én ezt használom [link] -
nebancsa
senior tag
Na akkor leírom az én beállításaimat Amivel nálam atomstabil még a 955BE 3700MHz
18X szorzó
206MHz FSB
100MHz PCI EX.
1648MHz DDR
2678MHz NB
2060MHz H.T.
1,45 Vcore
1,35 NB
1,96 V DDR RAM
1,3 V HT
1,3 V SBAhogy látod lehet mit állítgatni, ha nem tudsz dolgokat a tuningról, előbb olvasgass utána kicsit mi, mit jelent, és utána emeljed a feszt...
Egy stabil 4 GHz-es beállításra én is kiváncsi lennék... -
-
nebancsa
senior tag
válasz
nebancsa #5401 üzenetére
Viszont azt észrevettem ezzel a programmal, ha valamibe megcsúsztam, a windows összeomlik, de még a BIOS-ba be tudok lépni, ott visszaállítom a megváltoztatott értékeket, akkor sem lesz jó, hiába is mutatja a BIOS a helyes beállítást a windowsom nem boot-tól. Legingább a memória időzítés változtatásánál tapasztaltam ezt.
Ilyenkor a Bios-t default-ra kellett állítanom, és egyenként visszaállítani az értékeket.Vagy egy elmentett profilt visszatölteni...
-
nebancsa
senior tag
válasz
DeckardCain #5315 üzenetére
Ha ilyen ütemben és órajelben dobják a piacra az új procikat akkor az enyém Phenom II X4 995
(3,7GHz) -
nebancsa
senior tag
-
nebancsa
senior tag
Úgylátszik a processzorgyártás lehet a legjobb üzlet, a selejtet is el lehet adni
-
nebancsa
senior tag
A HT Link sebessége mennyire befolyásolja a proceszor teljesítményét, érdemes azon is emelni külön az FSB-től függetlenül?
-
nebancsa
senior tag
Erre nincs bizonyíték hogy a ésszerű fesz. emelés károsítja a procit. Vagy ha van, nem 70 évet bír ki hanem csak 59-et. Viszont 5 év múlva már az alsókategóriás procik is nagyobb teljesítményt tudnak mint most ez.
Nekem volt egy régi Bartonom, 3 évig "full" tuningban használtam, majd eladtam és akinél most van az is már 3 éve használja, és nincs probléma.
Nem akarlak győzködni, de ha ilyesmitől félsz akkor ne tuningold..."A 940-es is BE, 15k-val olcsóbb mint a 955, ha nem lehet jobban tunningolni akkornem látom értelmét a plussz költségnek" Ezt neked kell eldönteni mit szeretnél, valóban a 940-esnek jobb az ár/teljesítmény aránya.
-
nebancsa
senior tag
A vízhűtéssel az a tapasztalatom hogy nem lehet vele számottevően jobban tuningolni mint egy jó léghűtéssel. Én azért váltottam, hogy csendes gépem legyen, de ezt is tudják már a komoly léghűtések.
Viszont a Vga-nál már más a helyzet erősen gondolkodok hogy ott is áttérek vízre, mert ha felpörög a venti, jelentkeznek a decibelek
Viszont a 4890-es kártyára még nagyon drága a blokk, várok egy kis áresésre..."24/7 kompatibilis" ezt igazán nem értem ha egy értéknél stabil a proci, teljesen mindegy mennyit használod nem fog tönkremenni.
"Ha 1.45-1.5V-on nem stabil akkor már emelheted a feszt az egekig akkor sem fog magasabb órajelen stabil maradni. Kb 1.45V-on már megtudod a max órajelet amit még stabilan bír a proci, ahoz hogy 4Ghz fölött járasd a procit 24/7-ben már óriási szerencsédnek kell lennie csak ezt a többiek nem mondták"
Ez így igaz, szerencse kell hozzá, vagy olyan kapcsolatok hogy tudj válogatni.
"függetlenűl attól hogy 940, 945 vagy 955-öst veszek" Én csak a 955-ösről tudok nyilatkozni nem tudom a 940, 945-el mit értek el. Amire érdemes költeni pluszba hogy Black Edition legyen, így tudod a szorzót állítani.
-
nebancsa
senior tag
Köszi!
Nem érzem az én érdememnek, szerintem ezek mindegyike ennyit tudhat, lehetnek kivételek amik többet is, külföldi fórumokon olvastam, valakinek 4,5Giga is sikerült sima léghűtéssel.
Azért írtam le az eredményeket, hogy aki ilyet vesz, és tuningolni akarja, kb. mire számíthat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest