- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
Nálam ugyanaz ha fenn van meg ha nincs, mert amennyit javul a hűtés leszedett oldallappal, annyit romlik a légáramlás.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
ilovedigweed #12772 üzenetére
Bőven jó. Emeltél 25%ot és kb 20% teljesítménynövekedés. Ez ilyen.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Colos1 #12370 üzenetére
Csak azért tesztelj játékokat is. Én a 920at alapfeszen 3400en használtam sokáig, aztán befigyelt néha egy egy programbólkidobás (olyan tünetekkel mintha a videó lenne a hunyó) Most visszavettem 3360ra és azóta nincs gond. Úgy látszik az a pici a fix stabilítás határa. Tehát a prime az egy szintetikus teszt, használd pár hétig így és kiderül hogy tényleg stabil-e.
-
-
JoolsNOS
veterán
Na 10 kör ibt után 52 fok, de most a szoba is melegebb picit. Elég jó lett.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10593 üzenetére
Eddig megtévesztett a neve ezért nem is használtam
De a Linxről is +5 foktot írtak. Bár ezt most inkább nem akarom kipróbálni(mármint IBT-t), mert az idle 40 fölött van ebben a bazi melegben.
(#10596) tibi72: Mindig figyelj ilyen esetben ha gyári hűtős verziót akarsz akkor oda legyen írva: boxos verzió
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csokad #10433 üzenetére
Tesztelés: Prime 3féle teszt van benne: te kettővel ellenőrizd: small fft, illetve blend. Mindegyik legalább menjen fél órát (de minél többet megy annál jobb), de a hőmérsékleteket figyeld!!!! pl everestel vagy coretempel. 60 fölött nem szereti. 62 fölött állítsd le. Először gyári állapotában nézd meg meddig mennek el a hőmérsékletek. Akkor tudsz viszonyítani. Nézd meg mennyi gyári állapotban a feszültség. 0.025 voltonként tudsz majd csökkenteni. Szépen egyet csökkentesz és nyomsz egy fél órás small tesztet. Ha megy akkor még csökkentesz.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csokad #10430 üzenetére
A feszek manualra állításával kezdj, mert ha autón hagyod a bios automatán feljebb emeli amiből gond lehet. Nem kell mást csinálnod: 1 voltage control autorol-manualra. 2: proci szorzó: a gyáritól emelsz egyet 3: pci express freki fix100. Leteszteled. Ha jó akkor jó. Ha utána gondolod akkor szép lassan elkezdhetsz proci feszt csökkenteni, mert valószinű úgy is elviszi. 3400et 1.35ön el kell vinnie. (nem tom mennyi a 955 alapfesze) De szerintem tönn mint 1.35.
-
JoolsNOS
veterán
Na ma játszottam picit, és kiderült, hogy a 3.4et alapfeszen elviszi a proci. 20 perc blend 20 perc small, egy óra gta4. Szerintem stabil.
Alapfeszes tuning mehet 24/7ben nem? -
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10420 üzenetére
3.5ön a proci. 8as ht, nb mellett 2000az nb. Ezt alapfeszen elviszi. De a 2250es nb-nek már adok feszt.+0.05. Ma megnézem akkor a memo teszteket.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10401 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10399 üzenetére
Feszültséget tudok emelni, de szorzókat csak procinál, nbnél htnél ramnál tudok állítani.(tehát cpu nbnél csak feszt tudok, de szorzó vagy egyéb nincs) Ha most nbt 1800ról 2250re emelem akkor nb vagy cpu nb feszt emeljek? (ugye sima nbnél tudok feszt és szorzót is állítani)
jones965: általánosságban beszéltem a giga és asus lapokról. (illetve egy 50ezer forintos laptól el is várni hogy tudjon tuningot. Míg gigánál egy 15 ezres lap is hajlamos tuningra.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10392 üzenetére
Namost én konkrétan csak egy nb-t tudok emelni nem? Vagy?
-
JoolsNOS
veterán
Jó reggelt!
Ha NB-t emelek akkor feszt az NB-n vagy a CPU NB VID nél emeljek?
köszi -
JoolsNOS
veterán
válasz
Lucifer6280 #10377 üzenetére
Pedig a giga lap jobban szereti a tuningot, mint az asus.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10371 üzenetére
Egyenlőre smallozok. De a 3.6 is elszállt 1.4 volton. Pedig nb is kapott +0.1et pedig csak 2064en ment. Marad a 3.4. Az bírja. meg 54 foknál nem megy feljebb.
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10347 üzenetére
Szerinted meddig menjek el órajelben? 1.45nél többet nem akarok adni feszt. Szerintem ott már nem szeretné a freezer sem. Teszem azt ha felviszem 3.8 körülre (amit szerintem ezen a feszen nem fog elvinni) akkor a ht nb nem baj ha vissza van osztva 1800-2000 közé, vagy érdemes valami arányos növekedést ezekbe is belevinni. Főleg nbnek mert ht azt tudom nem szeret 2000 fölött.
-
JoolsNOS
veterán
Az én procimnál 1800 a ht és az nb(920). A 945 nek 2000 a ht és az nb. Én eddig azt hittem, hogy ezek lapfüggők. Ezek szerint nem. Tuningnál eddig mindig próbáltam 1800hoz közeli értékeket nyomni ezekben. Nyugodtam lehet inkább 2000 környéki a visszaosztás?
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Amúgy vicc, hogy milyen hűtővel érkezett a 945. Kb a 3500+on láttam ilyet utoljára. (mégcsak nem is telitalpas hűtő volt) Én alapból rakni akartam rá a 920 gyári hőcsövesét, de tesóm ragaszkodott, hogy próbáljuk ki. kb 2 perc prime után 63 foknál állítottam le. Bár ez elvileg 71 fokig van biztonságban. Amúgy tesóm régi procija meg 62 fokra van írva és nemegyszer 75 körül volt, de nincs semmi baja.
Azért én nem szeretem ha az enyém már a 60at verdesi. -
JoolsNOS
veterán
Na megjött ma a 945 meg a giga lap. És f6 bios volt rajta, nem kellett frissíteni. Viszont bekapcs gomb után kb 1 perc mire csippan a speaker és utána kezd bootolni.
-
JoolsNOS
veterán
Eddig egy plusz pont: A ramfeszültséget 1.92 -ről levette 1.82 minimumra.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10270 üzenetére
Na megvolt életem első biosfrissítése.
Úgy néz ki sikerült, bár ezzel a @Biossal nem volt nagy művelet. Bár majd a másik gépet biosból kell frissítenem mert nem lesz win rajta.
Legrosszabb esetben ha el sem indul a 945, akkor meg átrakom a 920amat az új lapba (azt felismeri alap biossal) és úgy frissítem.
köszi a segítséget még 1*. -
JoolsNOS
veterán
Ez egy exe file. Bootolok pendrivról és kész?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #10251 üzenetére
Egy teljesen "friss" rendszer lesz összerakva, tehát formázott vinyó. Ha pl a második eset jön elő (remélhetőleg az első nem fog) és indul a bios, csak furcsaságokat ír a procira - akkor azt pendrivról tudom frissíteni? Az új biost már most letöltöttem, de a cucc hétfőn érkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honda topik
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest