- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7841 üzenetére
a hatmagos procival az a gond, hogy kicsi az eselye, hogy jo ar/ertek aranya legyen. a masik, hogy 45 nanon baromi kazan lesz.
osszel kellett volna vennem i5ot ddr3al, csak vartam hogy az 5800 melle befut a fermi is, es inkabb azt akartam kiprobalni. ez a q6600 mar ugyis elbukta az aranak nagy reszet, igy igazan mar vesztenivalom nincs rajta. tuningolva pedig meg mindig egy olyan 1.5x gyorsabb gepet rakhatok max ossze jo sok penzert... ez meg nem sok. en szivesen aldozok sokat a gepre, csak akkor lassam is a differenciat. azt hiszem tulsagosan elore mentem ezzel a q6600al anno
felraktam a legujabb biost a 780g lapra is - ott is van mar c1e. kb 5%ot lassit a c1e a videolimites reszeken! erdekes, hogy ahol tekerni kell, ott nem. ami meg erdekesebb, hogy directcompute benchben ez 15%... csodalkoztam, hogy miert lett kevesebb hirtelen.
de tuti nem ez volt a gond 785nel, mert ott sem alap biosbeallitas.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7839 üzenetére
igazad van, csak akkor mar nem eri meg q6600rol valtani. igaz igy sem
azert mertem batran belevagni az integralt videos dologba, mert anno 2.5 eve a q6600hoz egy g33as giga lapot vettem - nem a video miatt, hanem mert akkor "minieromuvet" epitettem (kicsi antec matx hazba). az semmivel sem volt gyengebb, mint a "nagyok". a mostani p45 szvsz szarabb lap, mint az a g33as volt - baromira bantam, hogy lecsereltem cf rendszer miatt.
az amd sajna htpcbe se valt be igazan - a hw jo, csak a tamogatasa ratyi, egy ion alapu cuccal sokkal elobbre lennek, azt nativan tamogatja az xmbc.
-
arn
félisten
jah a dirt2es dolgot meg nem tudom hova tenni... pedig ket lappal, def biosbeallitassal es szuzi windowssal olyan nagyon nem tevedhetek.
egyket helyen meg elcsipheto hasonlo dolog.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7835 üzenetére
nah akkor patthelyzet
igy mar nem jo bolt nekem a p2. szamitottam egy 10-20% sebessegelonyre, meg alacsonyabb fogyasztasra. sebessegben azonos kb igy szolid tuninggal, fogyasztasban meg idleben vagyok elobbre. amit varnek egy masik laptol meg egy be procitol kapnam meg. hetfoig asszem eldontom, hogy a q6600ot vagy a p2ot tartom meg. csak az ara miatt valasztottam a p2ot, meg hogy ddr2 - ha ramot is cserelek, akkor i5ot veszek.
q6600bol ne tuning nelkuli eredmenyt nezz, ahol 266os fsb van es alacsony orajel. itt egy @3.6os. [link] en is hasonlot tapasztaltam. ott porog az amd, ahol kijon a kes es a mem elonye. ahol a proci szamit, ott clocktoclock sem lenne nyeregben.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7812 üzenetére
majdnem azt vettem, de nincs rajta firewire kimenet. a htpcmhez meg studiokartyat hasznalok, amihez kell. ettol fuggetlenul lehet visszakuldom a lapot, mert nagyon nem erdekel, hogy miert nem jo
idle fogyasztasban van egy ~6w hatranya a c1e hianya miatt. mast nem nagyon tapasztaltam. tuningban is tovabb megy, bar ez sem tul acelos: 265ig bootol.
955be c3ak meddig mennek nagy atlagban?
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7806 üzenetére
a 780g - erdekes levelezesem volt a gigaval, ugy kellett oket felvilagositani, hogy milyen proci megy a lapjukban
beta biossal jo volt mar. azota novben adtak ki hozza rendes biost.
a lap a ludas... ezzel a 780gvel rendesen megy a pcie, nincsen belassulas.
mar csak az a kerdes, hogy ez a lap rossz, vagy tipushiba.
-
arn
félisten
a 955be c3 atlagban mennyire tuningolhato?
-
arn
félisten
válasz
- = Zk = - #7784 üzenetére
csak arra irtam, hogy mennyire szamit az, hogy ugyanaz a foglalat (am3).
-
arn
félisten
válasz
antikomcsi #7762 üzenetére
visszatekertem a memet 400ra, de probaltam mas osztassal is. az timingot manualisan visszaallitottam spdnek megfelelore, hogy ne bazirgalja el magatol. amugy 1066os kingmax 4x1g. probaltam 2 dbbal is (de igazabol ez elmeleti dolog, mert nekem 4g kell, es nem akarok meg ramot is venni).
tegnap meg kuzdottem vele kicsit, kettovel korabbi biossal. 255on ok, 260-265on mar van hogy elindul, van hogy nem. de ugyanakkor ez a pont, amikor ugy elszall, hogy csak a biosreset segit. efelett viszont magatol is rajon, hogy nem fog menni
meg ez az fsb dolog engem nem is nagyon erdekelne... eleg a 250 is. a videolimites reszek intelhez kepest lassusaga ami idegesit, total kiabrandultam az egeszbol.
-
arn
félisten
nah megvolt a winreinstall is (teljesen szuzi win, def biosbeallitasok). most sem megy egy dekaval sem tobbet
a "szep" az egeszben, hogy nincs kis/nagyker, aki ilyen hibaval kicserelne a lapot. ha hiba egyaltalan.
ez igy ennyit tud... asszem kuka lesz a dologbol, mert igy inkabb visszarakom a 2.5 eves q6600ot.
-
arn
félisten
válasz
- = Zk = - #7750 üzenetére
ez eleg elmeleti kerdes... a marciusban vett lapomba pl mar csak beta biossal ment bele szeptemben a proci. ha nem stimmel a vrm, vagy nincs friss bios, ugyanugy dobhatod a cuccot. ha nem gyakran cserelgeted a procit, akkor procicserevel gyakran lapcsere is jar.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7715 üzenetére
igy sincs a kivancsisagon kivul tobb racio egy q6600ot 925re cserelni, igy nem akartam sok penzt lapra kolteni. meg a 770es volt a kepben, de ha esetleg eladom a kartyat, idolegesen jo az integralt video. ill a htpcben 780g van, csinalnek azon egy frissitest, ha valtom a jelenlegi kombot.
* probaltam az integralt videot teljesen letiltani
* legujabb bios, azelott nem allok neki a a tuningnak
* a pcie sebesseget nem neztem - auton, hagytam, az utobbi x lapomnal sose maszott el. itt jellemzo? a szorzoja 16x, arra figyeltem (ez volt az elso, ami eszembe jutott). -
arn
félisten
beirom ide is, hatha van vkinek otlete... kivancsisagkepp a q6600 @3.2g + p45 konfigot lecsereltem p2 925 + gigabyte 785g kombora. egy 5850 van benne. igazabol ket gondom lenne vele (a masodik idegesitobb):
* nem tudok 250es "fsb" fole menni. 260on mar se kep se hang, nem segitett semmilyen szorzo, feszemeles, stb. @3.5g (250x14) feszemeles nelkul, 2g nb/ht mellett ok.
* mintha a pcie busszal vmi gebac lenne. konkretan a VIDEOLIMITES (!!) reszeknel 10-20, de valahol 40%al lassabb, mint a q6600. a legdurvabb a dirt2nel, az eddig 54fps helyett 37. amit probaltam: def biosbeallitasokkal, tuningolva, chipset drvel, nelkule, osszes drv reinstallal. eddig semmi se segitett.a win7et nem installaltam ujra, de csuklobol felismert mindent. mar csak ez a tippem maradt. egyeb otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest