- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Hát nálam is a power gomb szivatott pár napja és ugyanígy. Felpörgött, majd leállt. Szerencsére nekem 3 sörömbe került csak, havernak van otthon régi lomok és az egyik házból átrakta a gombot.
Én is mindenre gondoltam, már a lapot akartam procistól visszaküldeni az iponba(#25862) stratova: köszi, én is végignyálaztam azt a hozzászólást, be is lőttem úgy mindent ahogy ott van, csak marha sok feszt ad még így is gépnek. Vagy mauál és akkor állandó a fesz, vagy offset és akkor visszaveszi ha nem terhelem, de másfél volt fölé tolja ha terhelem.
Azt a fesz +/- dolgot nem vágom. Ha minuszra állítom és úgy pöckölök rajta 1-2 tizedet, akkor az csökkenti a feszt? -
djculture
félisten
Akkor szokott az lenni hogy az alaplap megfeszül és valahol érintkezési hiba lép fel. Első körben a hátlapi panel nélkül kell megnézni és úgy a távtartókra csavarozni hogy ne feszüljön valamelyik irányba az alaplap. Az is lehet hogy távtartókat kell cserélni vagy alaplapi tálcát mert megvan vetemedve.
-
HopeckoR
aktív tag
A pasztázás tuti nem. Esetleg az okozhatja, hogy ha a CPU a ludas akkor meghalt a CPU vagy nem illeszkedik rendesen a foglalatba. Tapasztalat. Mikor használtan vettem a 965BE-t akkor az valamiért nem "esett" bele a foglalatba hanem rendesen bele kellett nyomkodni. Először ugye nem volt benne rendesen akkor a gép elindult de csak a ventik pörögtek, se sípolás semmi... Találd ki mi a hiba
Régi CPU be azzal ment... Szóval a helyedben megpróbálnám kiszedni és visszarakni. Nem azt mondom, hogy kalapáccsal próbáld utána visszarakni, de 1 próbát megér.
-
joci2000
senior tag
Igazából nem az alacsony fogyasztás ami számít, hanem a hő amit generál a proci működése. Jelenleg prime alatt full teszten kb fél óra után 54C°- ot mutat az alaplapi mérő. Ami még elmegy ha jól tudom. 60-70 már nem egészséges neki. A maghő meg ennél pár fokkal alacsonyabb szokott lenni everest szerint. Meg aztán a power saving módszer nagyon jó, és így olyan 35 (mag 30) körül szokott lenni net-film-zene alatt.. teljesen jó...
Amúgy már megvan a proci, és a +6mb cache miatt vettem phenomot. Ráadásul mivel alkalmazható rajta a +2 mag opció, így méginkább örülök, hogy ezt vettem, mint athlont. Hosszú távra ez jobban megfelel nekem.
jah és a 955-ös 3200Mhz-en megy, míg a b50 3100Mhz. De ennyitől nem lehetne ekkora fogyasztásbeli különbség. Főleg, hogy a 945-ös is 125W-ra van hitelesítve (C2 steppinggel).
-
Joshi
titán
Na találtam adatokat igaz hogy nem azt ami nekem készült.
link1, link2Ha figyelembe vesszük hogy a teszt alatt a proci 1.5V-ot kapott 3.8Ghz-en ráadásul a monitoron kívül minden benne van a fogyasztásban akkor nem is olyan sok.
Kb reális amit én írtam, mert alapórajelen és feszültségen terhelve olyan ~20W-os különbség van X2 és X4 között. -
keIdor
titán
Mindenképpen 790FX és X4 955 BE kell, de köszi!
Előbb eladom ezt, (alaplap+CPU) 115k-ért minimum, ha ennyiért nem megy el, marad. Így még nyerek is rajta...
Ha elmegy, akkor Gigabyte 790FXT-UD5P (30k) és X5 955 BE (40k) van kiszemelve... egy stabil 3,8GHz kellene mindenképpen. Előtte Q9550 @ 4GHz volt, nagyon visszalépést meg nem szeretnék.
De még Asus, MSI lapokat sem vetettem el...Mod: Igen, kihasználatlanság lenne az oka az eladásnak.
-
slett27
addikt
Ami neki van lapja az jóó drága, viszont egy 790X-UD3P ideális lehet, ami azt jelenti hogy maradhat ~30k. CPU ott tényleg nincs nagy különbség (használt i920 45-50k, SimonYana-nál új Phenom II 955BE ~45k). Használtra kellene cserélnie, hogy jó legyen a biznisz.)
szerk. : off
-
Gabor970
addikt
Első nekifutásra, miután nem találtam jumpert idehaza, csak kivettem az elemet, és azt hittem azzal le van resetelve a bios. szal ugye ez nem segített.
alaplap könyve elővesz, kihámoz miként a bios reset.
No itt le vagyon írva, hogy nem elég kivenni az elemet, ezen kívül kb 5 mp-re az elemtartóban rövidre kell zárni egy csavarhúzóval a két pólus érintkezőjét. Megtettem. Bekapcs.
Akkor már bejött a bios, betöltöttem az alap beállításokat. Mikor mentettem, s kilépett, jól megijesztett mert ismét jött a korábbi hibaüzenet a MAIN Biossal kapcsolatban. Ismét elindította a helyreállítást, majd miután végzett vele, rendben elindult a gép.
-
bsh
addikt
á, jó ez nekem. tökéletesen elviszi a procit és csendes is. nem tudningolok én, ezt most csak így a móka kedvéért kipróbáltam.
majd azért veszek egy jobb hűtőt, csak az a baj, hogy nem találok. a legjobban egy gelid silent spirit tetszene, de az teljesítményben nem jobb a freezernél, csak legalább normálisan hűtené az nb-t meg a vrm-et is.
valami olyan kéne, ami az alaplap felé fúj, nincs hangja, és simán a kétfüles kis amd-s rögzítő híddal felszerelhető, nem kell neki hátlap meg hasonlók. mondjuk egy scythe shuriken szerűség, de az szerintem kevés lenne. -
Joshi
titán
-
Borokafa
őstag
Most vettem észre, hogy te is győri vagy
Amúgy mikor ezzel kínlódtam és mérgemben levettem a kupakot utána már egy sima gyári hűtő is bőven elég volt. Az szépen felült a kereten a mag meg éppen annyit állt ki a keret síkjából (kb.0,5mm) hogy még le sem lehetett sarkazni, és nem is feszítette az alaplapot. -
Borokafa
őstag
Szerintem is igaza van TomBoy-nak. Az a fekete hővezető (ragasztó) a mag és a kupak között kikeményedik, megrepedezik és a hővezetésnek annyi. Ha a hűtő bordái (vagy hőcsövek) csak langyosak a kijelzés szerint meg forró a proci ,akkor nagy valószínűséggel ez lesz a gond. Amúgy meg a freezer jóval erősebben szorít, ez is befolyásolja. Csak próbaképp engedd fel a szorítást és csak tartsd meg kézzel a hűtőt, szerintem úgy meg jó lesz a hőfok
-
TomBoy1986
veterán
Hello!
Ha nincsen gari már a CPU-ra, akkor csináld azt, hogy leszeded róla a kupakot, mert nagy valószínűséggel a mag és a külső kupak közti paszta megadta magát teljesen. Ezt kellene lecserélni, még mielőtt megsül a CPU. Aztán valahogy vissza kell majd ragasztani a kukapot - bár nem muszáj, ha hozzáér a maghoz rendesen a hűtő kupak nélkül is.
-
sith7
félisten
Mert egy beszari alak
De akkor most mégse kéne ?
Vagy akkor most mégse gáz, amit mutatnak az értékek ?
Vagy chipset - et kellene frissíteni ?Áh.... mindegy, jövő héten elvileg lesz egy bikább hűtő...
5192 - re: akár percekig is tudnám fogni...
Akkor a cpu hőmérsékelt a 44 fok az lehet valós ?
Csak a magot irja ki rosszul ? -
bsh
addikt
a biosnak semmi köze a hőmérsékletekhez. a programok közvetlenül a szenzorcsipből (nálam pl. ite 8720f) olvassák ki az értékeket, isa, pci vagy smbuson keresztül.
itt magát a programot kellene megfelelően konfigurálni, csak ahhoz egyrészt tudni kéne, milyen ellenállásokkal osztják a szenzorokból jövő értékeket a csip előtt, másrészt meg kéne egy rendes hőmérő, amivel kalibrálni lehet. -
bsh
addikt
miért kapcsolna már ki a proci? az általad emlegetett 62°C az az ihs tervezett max megengedett hőmérséklete. egy 125W-os 940-es phenom II-nél, aminek "I" "hőprofilja" van, az ihs hőellenállása 0.19 °K/W, azaz akár 23°C-kal (125*0.19) hidegebb is lehet, mint maga a mag, és a megadott Tcasemax 62°C az erre az IHS-re vonatkozik. márpedig a cpu-ban lévő szenzor az a maghőmérsékletet méri és nem az IHS-ét (case). ahhoz, hogy elérd a Tcase maxot, ahhoz a magoknak legalább 80-85 fokosaknak kell lenni.
egyébként meg ezek a szenzorok lófaszra sem jók, összevissza baromságokat mérnek. ha nincs hőmérőd, akkor egyszerűen kézzel megfogod a bordát max terhelés közben. ha 60 fokos, akkor már baj van, de 60 fokot nem tudsz sokáig taperolni. szal ha rá tudod tenni a kezed és rajta tudod tartani kényelmetlenség nélkül, akkor semmi gáz. -
sith7
félisten
-
TomiLi
addikt
Köszönöm így már tisztán látok!
Pont az a cpu support lista ütöt szöget a fejemben....
Még csak most ismerkedem az Amd-vel és elsőre nehéz volt kibogozni az x3,3,4, Am2, Am2+,Am3, jelőlések mivoltát, és akkor még külön a proci típusok ....
Nah igyekszem, kezdem átlátni, amihez köszönöm a segítséget!!!! -
sith7
félisten
az oldal szerint F4 kell neki
nekem F5 van... az nem lehet baj...
15 mp - ig ment a prime.... 65 fok
-
Pero
senior tag
a 720 is ugyanazon a soron készül mint a denebes 955 vagy a te 550esed csak éppen a 3magosokban 3 egészséges mag van míg x2ben ugyebár csak 2. azt viszont senki nem tudja előre megmondani, hogy miért is került a mag/ok letiltásra, lehet h csak fogyasztásilag nem stimmelt de lehet az is h nem tudta az elvárt órajelet,, szóval sokféle oka lehet.
-
Pero
senior tag
nemtom de matek ismereteim alapján a 3 közelebb van a 4hez mint a 2, de lehet tévedek
amúgy meg 720 ugyan úgy unlockolható mint a te 550ed, szóval mind1akkor a prci végét kerestem, és csak kíváncsi voltam h mennyit megy stabilan, de 24/7ben én sem használom annyin, sőt, 1,28Val használom 3400on, 2400as NB vel
-
szki
őstag
-
Joshi
titán
-
szeva000
addikt
hali!
áh...nem szoktam én berágni semmin
Nem azért döntöttem az intel mellett,mert bármelyiket is pártolnám,hanem azért,mert gyors vételként ahhoz tudtam tegnap hozzájutni olcsón.Főleg ez az oka és nem véletlen kerestem az amd között is alternatívát. Így,hogy olcsóbban jutottam mindenhez,egyértelműen jobbnak láttam megvenni egy q9550-et,mintegy félresikerült 3magos amd-t,hameg agyanilyen teljesítményű 955-re költöttem volna most,akkor jóval többe jöttem volna ki.A PS alkalmazások és főleg a hirtelen olcsóbb vétel döntötte el a dolgot.Azért vannak ott a 955-nek is olyan jó tulajdonságai,amit hiányolok az intelből.De gyorsan és azonnal kellett döntenem,így phenomot nem is tudtam volna 60k alatt szerezni,az intel cuccokat(GA-EP45-UD3P,Q9550,4GB ram) 80k-ból vettem meg az este.
Természetesen a 3magos úgy qrva jó vétel lenne,ha bizta mennének a 4. magok isakkor nem is sokat agyaltam volna
,de most nincs időm kivárni,meg sztem azért nem véletlenül dobta ki úgy az amd őket.De nem bánnám ha minden második procin aktiválható lenne a mag,akkor beneveznék egy próbára
-
szeva000
addikt
ember..neked az agyad megtámadta az amd vírus..vagy a +2mag sztem
nem az a baj,hogy nem jó vétel,hanem nincs...erre írtam,hogy ha véletlenszerűen veszek bárhol,akkor nem igazán látok arra esélyt,hogy egyben is aktiválható a 4mag.
Node már úgynéz ki tárgytalan is a dolog,mert arra a célra mire nekem kell,csakis az intel jöhet szóba,az amd messze elmarad.
Nomeg majd ilyen hibbantós procikra bízzak több órai munkát...eszed az sok van komám -
Bluegene
addikt
nézd videótdigitalizálni csak pontosan szépen ahogy a csillag megy az égen, intel processorral vagy célhardverrel érdemes
én nem bíznám kétes eredetű gyaníthatóan hibás magokra a dolgot, mert simán hibázhat, hiába tesztelték le, másban hibázhat, szal nem 100%
szeva000: egyébként miért nem veszel egy profi leadtek v. pinnacle videodigitalizálót, ahhoz nem kell erős gép hisz egy célprocessor digitalizál(20K)
-
jones965
Modder
Igen támogatják mind a DDR2-es és DDR3-as memóriákat. Döntsd el milyen lapot veszel hozzá( AM2+ - AM3).
Ezeknél a prociknál már az NB freki sebessége is számít mind valós -mind szintetikus alkalmazásokban.Egyébként a sajáttopikjamost elég aktív.Egyébként biztos vagy abban a 4 magban?
-
Oliverda
titán
-
jones965
Modder
Ha már alternatívaként a ddr3 ramot hoztad fel, akkor a 940-es phenom proci kilőve, mert az csak ddr2-t támogat.
Marad a i7 proci, vagy a ph2 955. Namost ha figyelembe veszed, hogy mennyit szívnak az intel csodaprocijával az érintettek( nagyon érzékeny a memvezérlője a plusz feszre), akkor marad az AMD platform.Kevésbé árérzékeny-nem kell alá 70-80 ezres lap, valamint az AM3-as procik olcsóbbak mint az intel procija, Nem utolsó sorban a felhasználási dolgaidat figyelembe véve még jobban is kijössz az AMD-vel.
Lehet hogy elfogult vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest