- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Gabor970 #8554 üzenetére
Köszi.
Közben találtam még infot arról, hogy vki 965BE-n használja, neki is 60 fok prime alatt a gyári hűtővel, és most a TX3-al 48 fokra lement...ha igaz akkor ez szép és nekem pont jó lesz.
A szobám télen hideg, nyáron forró, nem tudom hogyan, de nyugati a fekvése...éjjel szinte nekem is mindig nyitva nyáron, ennek ellenére mértem már 28-29 fokot, a 30 az csak olyan lehetséges durva maximum érték. -
Badi82
tag
válasz
Gabor970 #8485 üzenetére
Köszi!
Na megvettem az új hűtőt, és fel is raktam a 955-re. Tényleg nem volt túl komplikált
Amúgy az everest-nél melyik hőmérséklet a mérvadó? Úgy értem, hogy van olyan, hogy CPU, és vannak külön a magok. Melyiket kell nézni? Mert a magok mindíg vagy 5-7 fokkal melegebbek, mint a CPU. Így terhelten 55 fokos a cucc. -
antikomcsi
veterán
válasz
Gabor970 #8461 üzenetére
Érdemes lehet, és is szoktam. Csak én azt tapasztaltam, hogy, amiket én nézegettem az mindig drágább volt, mint itt az aprón. Vagy postával együtt annyi lenne, mint üzletben. Én még nem jártam szerencsével hardver ügyben a vaterán.
A borda maga nem nagyon megy tönkre, bár ha hőcsöves az illesztéseknél lehet lazulás, ha meg lett nyomorgatva, le lett ejtve. És egy 2-3 éves venti napi használat után, már lehet hangos, nyikorgós lesz. Ha van valami nem túl régi akkor megérheti, de ha esetleg ventit kell cserélni, akkor lehet ugyan ott vagy, mintha újat vettél volna.
(#8462) Zoli-206
Ahogy Gabor970 mondta. Semmi gond nem lesz, nyugodtan használhatod. Minden proci más, ezért nyugodtan keresd meg magadnak azt a legalacsonyabb feszültséget amin stabil és állítsd be arra.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gabor970 #8452 üzenetére
Jaaa, nem úgy gondoltam.
A #8431-ben írták, hogy úgy mondtuk, hogy a TX3 nyáron a melegben, már kevés lesz.
Erre írtam, hogy elég lesz a TX3 főleg tuning nélkül, csak akkor nyáron, majd hangosabb lesz, mint most. (télen)
Nem minél gondolom hangosabbnak, hanem mikor. Ha most használsz egy TX3-at és mondjuk semmit nem állítasz el nyárig, akkor az hangosabb lesz, mint most,
-
kdezso30
csendes tag
válasz
Gabor970 #7757 üzenetére
Köszönöm a segítséget, ha nem mellékelted volna az ábrát, akkor még most is a feszültségekkel szórakoznék, miközben azon gondolkodnék, vajon átvágtak-e ezzel a processzorral vásárláskor. A gépházam egyénként még at AT-XT váltás időszakából való (vannak rajta ventillátor helyek, csak eddig nem volt rá szükségem), az eddigi összes processzorom (AMD k5 pr 100, AMD k6-II 450, AMD Semptron 3800+, Amd Athlon XP 4000+, AMD Athlon 64 X2 4000+) ment gyári hűtéssel, és egyikkel se volt soha semmiféle problémám.
-
kdezso30
csendes tag
válasz
Gabor970 #7742 üzenetére
Azt hiszem hogy kicsit sok feszültséget kaphat a procim,az alaplapom nem egy mai darab és mindent auto-n hagytam, bár érdekes biosom van, mert manual adjustnál csak feszültség növelést enged, azt hiszem meg kell próbálnok AMD Overdriveval ügyeskedni valamit. Esetleg más tipp?
-
agemate
addikt
válasz
Gabor970 #7713 üzenetére
A cikk szerint jártam el a pasztázást illetőleg, de nincs változás. Windows-ban, ha netezek, kb 37-45 között mozog, attól függ, hogy mit csinálok a neten, 3D-ben meg igaz, csökkent 2 fokot: 64-ről 62-re. Ez a magok hőmérséklete.
Fogok venni a közeljövőben egy hűtőt rá, mondjuk egy TX3-at talán (vagy helyette mit ajánlotok ebben az árkategóriában?).
Ha lejjebb venném a BIOS-ban a procim órajelét, 3.2-ről mondjuk 3.0-ra, vagy 2.8-ra, azzal csökkenne a melegedés? -
antikomcsi
veterán
válasz
Gabor970 #7702 üzenetére
Na igen, pontosan ez a lustaság táplálta az elszántságom.
Csak egy kapcsoló kell, egy régi venti 3-as csatija, és egy kiszuperált egér vezetéke. 3 perc forrasztás, és meg is van. A legtovább az előlap méretre reszelése tart.
(#7703) nebancsa
Ha a proci a ludas akkor igen, de memóriánál nállam is csak a bios reset segít.
(#7700) beta
Na igen, ezért veszem ki a kulcsot.
Az abit front panelon volt reset gomb, ha valaki meglátta, rögtön kérdezte, hogy mi az és közbe párhuzamosan már nyomta is.
-
Oliverda
titán
válasz
Gabor970 #7657 üzenetére
Hát az biztos nem a mi földi fizikánk törvényei szerint működne ha csökkenne az áramerősség a feszültség emelés hatására.
Leegyszerűsítve elmondható hogy az áramerősség az órajel növelésével lineárisan nő egy adott CPU esetében. Viszont előfordulhat hogy példának okáért egy akármilyen Deneb-nek 3200MHz-en mondjuk 75 amperes áramerősség kell még egy másiknak mondjuk 72 mert az egy jobban sikerült darab. Ebből adódóan a 75ös darab 1.35V mellett kb. annyit fog fogyasztani mint a 72es 1.40V mellett.
-
kd1988
csendes tag
válasz
Gabor970 #7615 üzenetére
most csináltam egy beállítást. 3.8 ghz en jár a proci stabilan 1 ora prime 95 után.
3d markba 20503 pontot kaptam az egészre.Videokártyára 10108 pontot
procira 5890 pontezek a pontok azért jók nem? 4 ghz et nem tudom elérni mert akkor kékhalál és fizikai memoriat ir ki. probáltam beállitani a ramot de nem tudom. segits ha tudsz
ezekkel a beállításokkal a proci höfok 52 fok terhelve, alapon 34 fok
alaplap 27 fok különben meg sokat dolgoztam érte apám baszik adni ijenekre.
-
Badi82
tag
válasz
Gabor970 #7561 üzenetére
Okés, akkor megnézem majd a legjobb memóriaidőzítést, a Win7-es rendszerrel nem lesz gond, már most is az van
Köszi szépen a segítséget
Még egy kérdésem lenne, ha megengeded:
Írtad, hogy C3 steppingeset kell venni. Honnan lehet tudnom, hogy olyan a proci, amit veszek? Amúgy mit jelent az a C3 Stepping?
Köszi még 1x
-
superTibcsi
aktív tag
-
Badi82
tag
válasz
Gabor970 #7553 üzenetére
Szia!
Köszönöm a korrekt és gyors választ. Sajnos nincs + 50-60k-m a dologra, és a ramok is csak 800-asak. Igazából nekem csak azért kellene, hogy végre kihajtsam a HD4870-et, mert ez eddig nem nagyon ment. Tuningot nem szeretném erőltetni, nekem elég lenne az alap 3,2 Ghz.
Tehát akkor van értelme megvenni? Későbbiekben szóba jöhet a lap+ram is..
Előre is köszi!
-
nebancsa
senior tag
-
emmm
őstag
válasz
Gabor970 #7461 üzenetére
Hm. Na igen, a magyarok.
Márai Sándor is írta az egyik naplójában, hogy mikor vonatra szálltak és mentek külföldre, nem címkézték fel senki bőröndjét sem. Mikor a vonat megérkezett és kidobták az összes bőröndöt egy helyre, Márai odament a kalauzhoz és megkérdezte: "Nem félnek attól, hogy valaki más viszi el az adott ember bőröndjét?" - a kalauz fel sem fogta a kérdését, mert nem értette, hogy jut egyáltalán eszébe valakinek ilyesmi... Szerintem ez baromi sokat elárul az egyes népekről...
off vége!
-
varsam
őstag
válasz
Gabor970 #7461 üzenetére
2szer regeltem be, van egy 25ezres procim és egy 50ezres vga-m. Egyébként ha egyik nap csak az egyik terméket regeltem volna be, és másnap eszembe jut hogy be lehet a másikat is, akkor nem is tudnék róla hogy csak egyszer lehet, mivel éjszakára áramtalanítok mindent, így a routert is, szval másnap alapból más IP-m van. Egyébként megértem teljes mértékben amit mondasz, ha akarnám megrendelhetném mind és árulhatnám is, de nem fogom, pont emiatt.
-
realmadrid92
tag
válasz
Gabor970 #7363 üzenetére
igen, ok, akkor az i5 felejtős, és amúgy is jóval drágább..
de ha amd akkor 955 vagy 965?
annyi pénzem nincs alaplapra...
Ha a 770t-be veszek akkor az hány ghz-et tudna gyári hűtővel?
HOzzáteszem, jelenleg van egy q6600-am, viszont szar a lap, nem lehet benne húzni,
Az szted nem lenne jó megoldás ha vennék egy jó 775-s lapot, és abban húznám a q6600-at? -
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Gabor970 #6678 üzenetére
szállás+kaja benne van.
nem, fix 40óra/hét....itthoni fizumhoz, ha nézzük. nagyon is jó ez a pénz.
de mivel kint fogok élni, az első X-Y hónap nehéz lesz. de sztem nem lesz vészes.
kaja van, lakás van. ennyi nekem elég első körben(#6679) kem: első külföldi melóhelynek nekem megfelele. majd ha sokadik alkalommal látogatom a szigetországot, lehet elkezdek feljebb lépni
de te mióta is vagy kint?..... -
Konfigos
őstag
válasz
Gabor970 #6116 üzenetére
Én 1 óráról beszéltem prime közben.Meglepődik az ember hogy 1-2óra terhelés meg 10-20perc között mekkora a különbség.Arról nem is beszélve hogy én maghő-re gondoltam nem kupakra.Maghő neked nem látszik mivel moddolt a proci de +8-10fok mint a kupak.
Hidd el megvan neked is az a 65fok vagy több maghőre 1 óra alatt amiről beszéltem.De továbbra is mondom.NEM kritizálom a hűtést csak azt mondtam hogy ekkora tuningnál már kevés.De árában nem biztos hogy van jobb választás
gyiku: Mi ez a *ar?
Desktop változatát elfogadnám később
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Gabor970 #6125 üzenetére
jó ha van, igaz....
én félszobányi 3 fázisú motorokkal dolgozom, fordulatszámszabályzós gépekkel dolgozom. az azokat vezérlő "panlek" is tudnak durcizni
....
pláne, hogy 4-10kV-os gépekről beszélünk...AD1:
ilyet is lehet ezzel a progival? besz..rás.....
az eredmények magukért beszélnek -
- = Zk = -
félisten
válasz
Gabor970 #6123 üzenetére
Én ilyennel
hűtöm a mosfetjeimet. alapból ugyebár csupaszok voltak. sőt, az NB kapott egy Zalman "kéklegyezőt", és vígan eldöcög a gép 3,7G-n 1,4V-nál enyhén több fesszel.. alapfeszen 3,5G a határ...valszeg nálam is 1,5V kell a 3,8GHz-hez....szerk: a gugli nem volt a barátom ,de ez a kereső remélhetőleg az lesz
éncsak teszt erejéig szeretnék feszt emelni. alapfeszen 3,5G nekem megfelelő. CnQ-t nem használok, mivel manuálos a venti vezérlésem -
AMD X2
senior tag
-
vctm
csendes tag
válasz
Gabor970 #5881 üzenetére
Kedves Gabor970.Amint elolvastam ezt a remekművet rájöttem hogy eszméletlenül poénos vagy.De mindegy nem ez a lényeg,csak annyi hogy szerintem abba az egy dologba nem gondoltál bele hogy valószínűleg azért nem tudok túl sok mindent ezekről mert nem ez az életem és nem ezzel foglalkozom minden nap reggeltől estig,hanem mert legtöbbször inkább eljárok szórakozni,sőt van egy lassan 2 éves kapcsolatom is de ez sem fontos,és éppen ezért fordultam az itt fórumozókhoz mert biztosra vettem hogy sokkal jobban értenek hozzá mint én.egész nyugodtan lehet szúrkálódni csak gondolkodj mielőtt írsz;) köszi
-
-
Lui76
őstag
-
zaja8
aktív tag
válasz
Gabor970 #5449 üzenetére
Szia!
Akkor azt hiszem meggyőztél!
Ígyis valamiért odahúzott a szivem, most meg már nem is gondolkozom ezen...(de azért remélem hogy a lapodnak nem lett baja)
CHIPman: az asus nem a legtuningbarátabb lap ennyi problémám van vele, régebben én azt hittem az viszi a prémet, de magam is rájöttem meg mondták is hogy nem a régi... -
válasz
Gabor970 #5445 üzenetére
Furamód olcsók, tipikusan 20-25kHUF között vannak, kb a 770 UD3P-vel egyárban. Ami drágább, azon komolyabb hűtés is van (ld az 785GM-E65-öt) ergo ha kiadsz +2-4k-t, akkor a VGA-n kívül más hasznosat is kapsz. CF sajna ezekben sincs (az egyik Asusban elvben megy, de 16+4x-es párosítással nem sok haszna van, max ha vkinek már megvan 2db 3850-je v hasonló)
-
válasz
Gabor970 #5438 üzenetére
A "vagy..." után esetleg érdemes +nézni a 785G-s lapokat, nagyon jó darabok is vannak közöttük, pl MSI 785G-E65 (ez még Mo.-gon nincs) vagy a szintén combos MOSFET hűtéssel ellátott Asus M4A785TD-V EVO.
Elvileg mindkettőnek jól tuningolhatónak kéne lennie, ráadásul van bennük egy használható integrált VGA, ami jól jöhet, ha épp eladta az ember a régi grafikust, de az új még nem jött meg.
(ja, és nem lényegtelen szempont, hogy jóval olcsóbbak, mint az UD5P, UD4P, és személyszerint nem látom, hogy ezeknek a drágaságoknak mi lenne a gyakorlati előnye pl az MSI 785G-vel szemben)
-
zaja8
aktív tag
válasz
Gabor970 #5436 üzenetére
hát ha megnézed a konfigomat ott van a 9800GT kártya az maradna és a procit memóriát meg alaplapot szeretném cserélni(+ tápot de az nem lényeg most)
szal ennyi a keret rá most idővel énis cserélném a kártyát is ATI-ra mert tudom h sokkal jobb ár/érték arányuk van!
(tudom h ehez a VGA-hoz bőven sok egy 955 de később lecserélném jelen állás szerint egy ATI 4890-re vagy majd a közeljövőben érkező DX11-es karira) -
zaja8
aktív tag
válasz
Gabor970 #5434 üzenetére
hát az az igazság hogy amit kilehet hozni belőle maxot azt ki is szeretném hozni...
Vennék én 550BE procit is ha tudnám h rendesen működne 4maggal, de ugy tudom h azok is X4-nek készültek csak hibás lett 2mag és azért árulják X2-ként.
az olyan X4-nek meg örülhetek aminek 2 magja hibás
esetleg a 790X tuningbarátabb vagy a 770?
esetleg ha még tudnál segíteni abban hogy mien hűtő kéne a procira ha pl sikerülne kihozni belőle 3.6-3.7GHZ-t azt megköszönném -
-
-
-
ooooobi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest