- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
gYaLo
őstag
válasz
Thrawn #10857 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Most irodában vagyok, majd este tudom állítgatni a lapot
darál0w: Azért szeretném kikapcsolni, mert nem szeretem annyira, ha ingadozik az órajelem, legyen mindig gyors, ha meg torrentezek vagy valmi és nem vagyok gép előtt, akkor úgyis három kattintással bekapcsolom az EPU-t
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Thrawn #10842 üzenetére
Szia.Nem igazán akarok veled harcba szállni nem ezért írtam,én már megtanultam nem igazán nagydolog a tuning,ez valami olyasmi mint az autóverseny ki tudja jobban tuningolni a verdáját.De a helyzet az hogy azt nem tudják hogy ezek az autók csak igen kevés ideig működnek megbízhatóan,aztán hengerfej,szelep,hajtókar stb hibák jönnek ki rajta.Ez csak példa volt,büntetlenül a számtekben sem lehet döngetni a határokat előbb utóbb elszáll valami.Az meg hogy a Blackes procikban szabadon hagyták a szorzót az egy dolog,de több barátom van akinek PC-boltja van (MÉG)és sorba viszik vissza a Blackes procikat.Nincs velük bajom de nekem is volt vissza is vittem melegedés miatt.Nem fikáztam le ezt a procit csak leírtam azt amit tapasztaltam ennyi.Ha úgy érzed hogy megbántottalak evvel most rögtön elnézésedet kérem,nem volt szándékomban.De ha volt egy szar verdád arra nem fogod azt mondani hű de jó.ÜDV.
És ezért jó a fórum hogy mindenki elmondja és megvédi amiben hisz,és amiben menő.
-
lvnt
őstag
válasz
Thrawn #10498 üzenetére
Furcsa. Ugyanez a verzió volt fent amúgy is, mint kiderült. De amit linkeltél az normálisan jelez mindent...
Köszönöm!Szerk.: Nem, mégsem ez volt fent. Ahogy látom ez egy beta verzió, én meg automatikusan a stabil töltöttem le, de az meg ugye rosszul jelezte a dolgokat. Ez legalább normálisan működik.
Sajnos, a lapkakészletet még mindig rosszul jelzi az alaplapomnál. -
-
Gorneck
legenda
Tehát...nem elég, hogy AMDvel bűntetem magam, de akkor még vegyek Asust? Azt azé nem...
Persze ettől még szép egy jószág...
Jó lesz nekem az MSI, no tuning, megbízható, mutatósss és matx ami tán a legfontosabb számomra. Remélem jól kezeli majd az SSDm és a Velocim is...
-
Ren Hoek
veterán
3 böngészővel próbáltam, flash legújabb, prebéta 10.1-el is próbáltam, catalyst alap, DVD-s, hotfixes
OS reinstall format c-vel megvolt. Utcsó kettőt kihagynám, mert linux alapú Express Gate-n simán gond nélkül megyOliverda: Pont ilyen lapom van amúgy! Jó cucc, csak ajánlani tudom. Azt leszámítva hogy elviekben a tesztekben kb 20 Wattal többet fogyaszt az ugyanolyan chipsetes Giga lapnál... Persze EPU-val CNQ-val lehet már nem. Vagy ez azóta megcáfolódott?
Amúgy gigához képest van pár előnye, 128 MB sideport memória, 8+2 phase, passzív hűtés a feteken.
-
old gray
addikt
Neeem, nincs negatív mellékhang, csupán arra gondoltam, hogy a jobban sikerült Denebek eggyel nagyobb szorzóval 975BE-ként fognak napvilágot látni, így kevesebb 965BE lesz ami igazán tuning-bajnok. Persze nem tudom, hogy az AMD hogyan szelektál, de nekem törvényszerűnek tűnik, hogy az első széria egy adott cpu-típusból (hacsak nem az adott cpu-sorozat leggyorsabb tagja és már nem várható magasabb órajelű példány) mindig jobban tuningolható mint a későbbiek.
-
CHIPman
nagyúr
Az Intel folymataosan ezt csinálja, nem vetted még észre?
A boltban kapható lapok elindulnának egyből C3-as procival, vagy valahonnan kell szereznem egy olyan procit, amit visznek, és azzal biost frissítenem?
Az ipon meg b@szik elárulni, hogy van-e C3-asuk, asszem hanyagolom azt a boltot, ha már egyszer átvertek. -
Lacc88
senior tag
Úgy néz ki ,hogy holnap hozzák a Procimat (AMD || 955) és , milyen ventivel lehetne 4 GHZ fölé húzni stabilan ?! Csak kiváncsi vagyok nem akarom hajtani így a gépemet !
Csak kiváncsi vagyok , hogy ezzel a lappal - > GigaByte GA-MA790FXT-UD5P alaplap
Mit lehet belőle kihozni , meg ventivel !köszi
!
-
bsh
addikt
hát reméljük... este kiderül, mennyire fog megbírkózni vele.
már persze csak akkor, ha a tápom megbírkózik az új procival...lehet abból is kéne picit nagyobb.
chieftec 450w-os, gps-450aa-101a
phenom II 940, nforce 720d alaplap, 2x2gb ddr2-1066, 4 vinyó, 2 optikai, floppy+kártyaolvasó, bfg geforce 9600gt oc, pci-os tv tuner kártya, 2 hangkártya (pci + pci-e), minden usb használva (pl. két külső hangkártya) szóval azért van ami fogyasszon a gépben. lehet a 450w-os táp necces lesz? -
slett27
addikt
Ezt én is kipróbálom. PLL-eket érdemes változtatni ?
CPU VDDA Voltage : Auto
CPU Tweak : EnabledEzeket kell állítani ? Bon3ss linkelt valamit, de nem tudom lefordítani, webfordítás meg...
1,65V-ot állítottam BIOS-ban, 3,9GHz-en Prime elindít, majd gép kb 3mp-en belül lekapcsolt.
-
-
jones965
Modder
-én inkább maradok a hagyományosnak nevezhető koktéloknál.
Oliverda:-ezt igazán nem tudnám megmondani, mivel azért a csíkszélesség csökkentésével nagyobb feszültségértékeket adott meg a specifikációban a gyártó, ami végül is arra enged következtetni, hogy a szilícium rétegek között alkalmazott szigetelés valójában nagyobb tuningolhatóságot enged a plusz feszültség hozzáadásával, amit ugye a mellékelt eredmények hűen tükröznek.
Na csak kijöttem ebből a mondatból.. -
-
dezz
nagyúr
Azt hiszem, ezért az AMD mérnökeinek is kijár egy kis
. Bár az IPC-t nem tudták drasztikusan növelni (nem is csoda, ahhoz sokkal komolyabb áttervezés kellett volna), de amennyire a lehetőségeken belül tudtak, kitettek magukért. (Már csak a csorbult büszkeségűk valamelyest helyreállítása érdekében is.)
O_L_I: "(megjelenik az indirekt útvonalak jóslása, így javul az előbehívó hatékonysága (ezt javítsa valaki aki szakemberebb nálam /"
Nem előbehívó (prefetch), hanem elágazásbecslő.
(A két utolsó nem új -- akkor nem lehetne improved--, csak "túl technikai".)
Overlocker: Nem olyan biztos az... Az AM2+/AM3 140W-os keretébe bőven belefér még magasabb órajelű típus, főleg hogy vélhetően (szokásához híven) még finomít az AMD a gyártástechnológián.
bélanéni: Ha ki van kapcsolva az integrált grafikus mag (nem pedig kártya
[tudom, sokan így mondják, de ez ilyen technikai analfabéta megfogalmazás]), akkor kb. semmit sem fogyaszt, és a 790GX példája alapján a tuningolhatóságra sincs számottevő hatással, ha egyátalán. Az új ASUS lap-család a 8+2 fázisos tápellátásban mutat fel főleg újdonságot, de ha nem akarsz tuningolni, akkor ez sem sokat számít. Nem tudom, az új "turbó gomb" (= power gomb röviden benyomva) mennyit számít nálad.
(További esetleges kisebb különbségeket én is most akartam megnézni, de jelenleg nem jön be az asus.com.)
-
TomBoy1986
veterán
Mindegy, ha különböző is a kettő, akkor is az FC2 eredmény teljesen azonos.
Számomra valamelyest mérvadóbbak lesznek az anandtech, guru3d, computerbase, tomshardware stb... tesztjei, amelyekről már minimum hallottam. És mivel elég közeli a csütörtök, ezért feleslegesen nem elemezgetek ilyet...
bsh:
Huhh... neked aztán vannak eszméid... -
TomBoy1986
veterán
Bocs, de amit linkelt, az totál ugyanaz, csak annyi, hogy translateelve van. Ha megnézed a linket:
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=el&tl=en&u=http://www.hwbox.gr/showthread.php%3Ft%3D3253
Láthatod, hogy ugyanaz a görög izé...
És a Far Cry II eredmény még mindig súrolja a megmagyarázhatatlan kategóriát. -
leviske
veterán
Jó, csak én 3Dmark eredményre gondoltam (már persze, ha ez nekem jött). És ezzel is csak arra akartam kitérni, hogy ha visszaszámolom a 4GHz-es Denebet 3GHz környékére, akkor már bőven nem lesz meg a 10/20% plusz teljesítmény. Azt pedig kétlem, hogy pont a háromdémárkot ne érintené az L3 cache növelése.
De mivel biztosat én sem tudok, ezért tartom teljességel feleslegesnek ezeket az eredményeket linkelgetni. Úgyis már csak ~3hét van hátra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest