- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
milomi
tag
válasz
nebancsa #8231 üzenetére
Hát felénk is ez a helyzet :S de úgy vagyok vele hogy sztem érdemes egy erőebb procit venni ..és nemterhelődik 100 % osan.. hanem csak 20-30 max
am én azthittem az AMD re hogy nemvalami jók... de ahogy megvettem ... azóta is örvendezek mint majom a farkának
és a Q 6600 at 3,2 GHZ re húzva sztem 955 ös kategória... már mint nem neked írom .
-
antikomcsi
veterán
-
antikomcsi
veterán
válasz
nebancsa #6613 üzenetére
Csak az a gond, hogy a 2x18A az nem biztos, hogy 36A, sokkal inkább 2x18A.
18-20A-es tápokat régen használtam, akkor még szinte mindnek 1db. 12V-os ága volt, és az volt az alapelvem, hogy barton, es T.bred tuningoz a 18A a minimum. Az ilyen 12-14-16A-es tápok, már akkor is felejtősek voltak, főleg a dömping szerűen érkező codegenből.
Bár ha ezeket a codgány tápokat úgy választottad meg, hogy maximum 50-60%-ig legyenek terhelve, akkor évekig mentek, telán még ma is. Viszont egy T.bred b, és egy fx5900 mellé ha egy 400-as csodát raktál, elment egy darabig az igaz, aztán megadta magát. Az más kérdés, hogy az a 400-as táp, jó, ha 280W-ot tudott.
Én nem bíznám a gépem 2x18A-ra, és a tápnak sem esik jól 90-100%-on hajtani a ventit, és izzadni.
Az alaplapra jön a 24+8 tűs csati, mind a kettőn keményen haladnak az elektronok a procba, egy vga kártya esetén, 75W a foglalatl, ahogy mondták, 75W a 6-os vga csatiból, és 150W a 8-as csatiból. Ez már eleve nem lehetséges 18A-al. Egy 200W-ot fogyasztó vga-val éppen határeset, rátolsz 1 tized voltot, és megemeled az órajelet, nő 20W-al a fogyasztás, és be is halt az egész. Ha a másik ágat nézem, egy tuningolt phenom II 170W, lapkakészlet, és kisebb fogyasztók 40W, és megint pengeélen az egész hóbelebanc.
Igaz, annyira nem vágom én sem a tápokat, és tévedhetek, de a számok ezt mondják.
Ja, a munkát felveszik........ reggel 6-kor a gyárban.
-
jones965
Modder
válasz
nebancsa #6611 üzenetére
számold ki, hogy mennyit fogyaszt alapból az alaplapon a 2 db chip, a memóriák és pl. az 1 db vga, ami a pci-e aljzatba van helyezve.
Segítek: átlagosan az alaplapi vezérlők 30-40W hőt disszipálnak el darabonként. Ez függ a rákötött hdd-k mennyiségétől, a külső USB eszközöktől, valamint a memória modul kapacitásától. Ezekhez még hozzáadódik a vga áramfelvétele a slot-on keresztül, ami a példa alapján ugye 75 W lehet max.
A perifériák ugye pedig túlnyomó részt az álltalad is említett külső beviteli eszközök ellátásához szükséges.
Abba meg nem mennék bele, hogy a tápok hatásfoka mennyiben függ az igénybe vett különböző feszültség ágak terhelésétől.
Na akkor most számoljál, hogy egy tuningolt PH II x4 proci tuningolásához milyen áramerősségű osztott vagy közösített 12V-os táp szükséges. -
jones965
Modder
válasz
nebancsa #6581 üzenetére
JA végül is tök feleslegesen adják meg az ATX 2.2-es szabványban hogy a 3x3,3V-os bemenet legyen az 5V-os meg 5 db. az alaplap csatiján Meg nem is értem mért úgy tervezik a tápegységeket hogy a teljesítmény 30-40% nem a 12V-os ágra esik. Szóval vágjuk le a csatlakozóról az a sok kábelt, csak a sárgákat hagyjuk meg, azon folyik úgyis az a 12 Volt.
Már ne haragudj, de ez nem alátámasztás a szóban forgó tápáramkörök feszültség ellátására. Máskülönben a teljesítményt más néven munkának nevezik. Na mármost ilyet a proci max elvégez, és nem az alaplaptól kapja.
Feltevésekbe meg ne bocsájtkozzunk szakmai topikban. -
antikomcsi
veterán
válasz
nebancsa #6578 üzenetére
Itt most inkább arról van szó, hogy ne azt nézzük már mi van a tápra írva, hanem azt, hogy mit tud valójában, mert a kettő gyakran nem egyezik.
Miért, honnan veszi fel a cpu a szükséges áram nagyrészét?
Van nekem egy tápom, ami a mai napig hibátlan. A paraméterei kb. ugyanezek.
Gondoltam, jó lesz ez a 6400+ és 8800GT pároshoz is.De nem volt jó, amikor játék közben megugrott a terhelés egyszerüen feladta a harcot.
Olvasd el, mit írnak róla itt a ph-n. Ezek a tápok egyszerűen nem bírják. Ugyanakkor igaz, hogy egy másik 550W-os táp, ami képes leadni 40A-t, és 430-450W-ot az már gond nélkűl elviszi.
Viszont célszerű úgy választani a tápot, hogy 75-80%-nál jobban ne kelljen kihajtani, és ehhez manapság egy jobb gépbe egy valóban minőségi 550-600W-os táp kell. A jobb gép persze nem egy 905e-s procis gép 9800GT green-el.
A gigának is vannak jó tápjai, de azok, nem ezek. Illetve ez így nem igaz, úgy a pontosabb, hogy nem tuning célra vannak kitalálva egy izmos gépbe.
Egyébként szíved joga, nyugodtan vehetsz 400W-os tápot a gépedbe a HKC-től.
-
antikomcsi
veterán
válasz
nebancsa #6568 üzenetére
Vitatkozni, azt lehet, de a tény az nem változik.
Sok esetben csak rá van írva a tápra, hogy 550W, de nem elég egy konfighoz.
Egy 940-es proci tuningolva simán bekajál 170-180W-ot, egy izmosabb vga is eszik manapság 200-250W-ot. Egyszer véletlen ráküldtem 1.6V-ot, csak néztem a fogyasztásmérőt, aztán lekapcsolt a gép.
A szóbanforgó táp pedig tud 360W-ot, hiába 550-es.
Van nekem egy asus 550-es tápom, ami egy 6400+-al és egy 8800GT-vel együttesen már nem bírkózik meg.
Lehet, hogy most csak az egér okozta a hibát, bár elég érdekes dolog, viszont az biztos, hogy hosszú távon kinyírja a tápját.
-
-
chegauvara
csendes tag
válasz
nebancsa #6518 üzenetére
Állítottam process affinitást, kiraktam csak két magra különböző kombinációkban, próbáltam CPU controllal, csökkentettem videókártya órajelet, de valahogy mindig ott van ez a probléma, és egy ilyen konfiggal szerintem ez nem elfogadható, igazából olyan jellegű a dolog, mintha úgy átlag 5 másodpercenként átugrana egy-két frame-t a megjelenítés során. Én már csak az alaplapra tudok gondolni, vagy esetleg, hogy hibás a proci belső cache-e!?!?! Ami még furcsább, hogy például GRID-ben nincs ilyen jelenség, de pl az OFP 2 -ben megint nagyon tapasztalható a dolog, ha valaki tud valamit ötletet még, annak nagyon örülnék. Próbálkoztam még a memória modulok különböző variációban való berkásával, az sem segített.
-
eszakas
őstag
válasz
nebancsa #6388 üzenetére
http://hardverapro.hu/apro/jetway_ha06_beszerzesi_lehetosege_amd_780g_lap_128mb_sideport_memoria/hsz_199-199.html
nézd meg ezt a linket. A cikk a lényeg nem a hirdetés. Az ABIT KN9 SLI lapomnál is van egy plusz molex csatlakozó hely arra az esetre ha esetleg SLI-ben hajtom de másképp nem kellett beledugni semmit.
-
miresz
veterán
-
tome.jr
addikt
válasz
nebancsa #6211 üzenetére
Mellesleg ennyin járatva sem egy kevésfogyasztású gép lesz, fog annyit fogyasztani mint az i7 ha nem többet.
Ha neteznék akkor BIOS-ból betöltök egy alulfeszelt beállítást, ha meg játszom akkor jöhetne a 4 Ghz-es profil.
6216# Azért ez elég szomorú, hogy egy 965-ből nem lehet tutira stabilan kihozni a 4 Ghz-et
-
tome.jr
addikt
válasz
nebancsa #6211 üzenetére
A hybrid SLI megy a 9800 GT, 9800 GTX, 9800 GX2, GTX 260 és GTX 280 VGA-kkal.
Viszont annyiban igazad van, hogy az újabb nv kártyák már nem támogatják (275, 285, 295, Fermi
)
leviske: Én is maradok Vistán, ez a Win7 csak egy lehúzás, ráadásul még elég sok anomália van a VGA driverek terén.
jones965: Részben igaz, de lehetsz te bármilyen ügyeskezű tuningmester, kékhalálozni fog a rendszer ha túlmelegszik a proci. És azért a Phenomoknak kell a fesz, lényegesen több mint az Intel prociknak.
-
Dezike
tag
válasz
nebancsa #6140 üzenetére
1.35V az alap 3,2GHz 955BE.
HT 1.22V
NB 1.1V
NB PCIE 1.8V
CPU NB na ezt nem tom mert csak +/- lehet állítani a lapomon de adtam neki próbaként +0,1V-ot akkor sem ment 4GHz-n
Az eddigi találkozásaimon a 955BE-vel ha nem ment alapon 3.8GHz-t akkor semmi fesszel sem maradt stabil 4GHz-en(nem pretested példányok)
-
szki
őstag
-
- = Zk = -
félisten
válasz
nebancsa #5886 üzenetére
3,5 alapfeszen
....
3,6-on vagyok most, 1,424V.. ez felmegy 1,440-re, ha terhelem...
bár BIOS-ban 0,075V-ot dobtam rá az alapfeszre, csak a Win félreinformál keményen...(de ez a lapom hibája, már megtudtam)nem kesergek, isten őrizz. bocsánat, ha úgy tünt...
ellenben ha sikerülne megcsípni a 3,8-at stabilra, nagyon boldog lennék. Éspersze baromi büszke, hogy elértem. Persze segítséggel, de akkor is...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
nebancsa #5683 üzenetére
ezt passzolom, biztos meg lehet oldani, de elég macerás lehet.
az alaplap aljára már kigondoltam egy olyat, hogy kivágok egy ventinek helyet a tálcán a proci mögött, és odateszek valami izom ventit ami fújja mint állat és akkor talán nem lenne vizes.de a legjobb megoldás már régóta motoszkál a fejembe, csak eddig nem éreztem szükségesnek így csinálni, de most itt az alkalom
így lesz legközelebb a motyó, na ebbe jönnön elő akár 1 csepp is.
bővebben és még több képpel : AwardFabrik
-
Zé_Mester
őstag
válasz
nebancsa #5637 üzenetére
áhhh, annyira nem merem bántani, még a végén megsértődik a kis lelke
de 1,95V-ot még lekifurka () nélkül merek neki adni.
csak el fog fogyni a nitrodzsé, úgyhogy kénytelen leszek jöv. héten is nekiugrani még egyszerGrof-Zero:
lesznek képek nemsokára, írok majd a logout-ra egy kis beszámolót a hétvégéről és hogy mit hogy sikerült. és persze teszek bele jó sok képet is -
zaja8
aktív tag
-
nebancsa
senior tag
válasz
nebancsa #5401 üzenetére
Viszont azt észrevettem ezzel a programmal, ha valamibe megcsúsztam, a windows összeomlik, de még a BIOS-ba be tudok lépni, ott visszaállítom a megváltoztatott értékeket, akkor sem lesz jó, hiába is mutatja a BIOS a helyes beállítást a windowsom nem boot-tól. Legingább a memória időzítés változtatásánál tapasztaltam ezt.
Ilyenkor a Bios-t default-ra kellett állítanom, és egyenként visszaállítani az értékeket.Vagy egy elmentett profilt visszatölteni...
-
Joshi
titán
válasz
nebancsa #5358 üzenetére
Az biztos hogy valami ilyesmi lehet a probléma forrása, de még a Freezer 64 Pro-val is ez volt ami azért annyira nem nehéz. Holnap direktbe rakom a kupaktalanított procira a gyári hűtőt, ha akkor se lesz érdemben változás akkor az alaplapokkal lesz a probléma persze a procit ebben az esetben már kipróbálom más alaplapban is.
-
Joshi
titán
válasz
nebancsa #5341 üzenetére
Igen sajnálatos módon eddig úgy néz ki hogy a Gigabyte és az Asrock nem tudta megoldani ezt a C&Q-es dolgot a többi gyártónál ez nem probléma. Egyébként bakosgabor57 gyűjti az alaplap tulajokat akiknél megy a szorzóállítás felfele+C&Q, ha gondolod dobj neki egy képet de előtte nézd meg a referencia képet.
-
Cadal
őstag
válasz
nebancsa #5222 üzenetére
Most konkrétan mi a bajod? ahogy nézegettem az eredményeket, szerintem nincs azzal semmi baj. Nálam is hasonlóak az értékek ennyi pontnál és szintén Win 7 64 bit.
Pero: Valahol vannak DDR2 tesztjeim mentve, 2200Mhz-es NB-vel. megnézem, és jövök.
Amúgy köszi a tanácsokat a ST ramokkal kapcsolatban. Nagyon szépen mennek. -
Joshi
titán
válasz
nebancsa #5081 üzenetére
Főleg az bosszantó hogy valaki kiadott az X4 955-ért 60k-t amíg egy X4 B50 kevesebb mint a fele.
Ha működik akkor nem selejt csak így olcsóbb a vásárlórétegeket kiszolgálni és nem kell új gyártósorokat létrehozni. Végül is logikus az AMD üzletpolitikája csak nem számoltak a moddolással.A magokat fizikailag kellett volna letiltani, de az is lehet hogy előre eltervezett stratégia volt az AMD részéről az Intellel szemben. Mindenesetre én örülök a leginkább ennek.
ui.: egyébként az X3 705, 710, 720 gyártásának nem sokára vége és szvsz az X2 550 is kérész életű lesz.
-
SimonYana
addikt
válasz
nebancsa #5025 üzenetére
Mondom csak 10 k-val drágább!
Ne dobálozzunk 5 rugóval ha anyagiaskodunk.
Szerintem sem lehet jobban tuningolni a 940-nél,csak ebben benne van a DDR3-as vezérlő is és én úgy gondoltam , hogy ki tudja mi lesz.Ha valaha valaki úgy gondolja vált DDR3-ra többet fog bukni a cserével mint az a 10 rugó!
Én tudok bárkinek küldeni 39-ért 940 BE-t, és 49-ért 955 BE-t 3 év garral! -
syC
addikt
válasz
nebancsa #5019 üzenetére
a 24/7 alatt azt értem, hogy egy olyan feszültséget adok a procinak, ami magasabb a vid-jénél, az alapfeszültségénél , de hosszútávon, mindennapos használatra ( 24órán át a 7 minden napján=24/7) nem degradálja a procit.
A 940-es is BE, 15k-val olcsóbb mint a 955, ha nem lehet jobban tunningolni akkornem látom értelmét a plussz költségnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Zyxel NAS326
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest