- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
old gray #5554 üzenetére
Auto-n hagytam a feszültségszabályozást. Úgy vettem észre, hogy ~2500-ig nem emel, viszont a mostanihoz (2769) már húz rajta. Tegnap csak gyorsan átsuhantam a BIOS-on, ha lesz időm, akkor úgyis elkezdem kézzel lejjebb venni az értékeket.
Alapban amúgy 1,4 az NB fesz. Meddig lehet ezzel elmenni, mi egészséges?Igazából szintetikus teszteket nem fogok csinálni, nem akarok hárdkór tuningolni, meg tényleg nem izgat a pontvadászat.
Be fogom lőni egy baráti tuningértékre, ahol még veszek észre változást az alkalmazásokban, amúgy nem akarom izzadósra hajtani meg felülfeszelni a masinát -
Morden24
nagyúr
válasz
Morden24 #5552 üzenetére
Nos, tegnap este nézegetve ~2700-ig emeltem az NB-t. Itt megállapodtam, majd a napokban tesztelgetem a stabilitását ill. azt, hogy jelen-e valami teljesítménytöbbletet (azon kívül, hogy a Win Experience Index 7,5-ről 7,8-ra emelkedett, de ugye azzal sokra nem megyek
).
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget -
Morden24
nagyúr
válasz
jones965 #5546 üzenetére
Igazából nekem az NB-nél is vannak opciók, tehát egy szép hosszú istából kiválaszthatom, hogy milyen értékre rakhatom.
Ezek szerint akkor nincsen összefüggés a CPU/ram sebesség és az NB/HT között, oksa.
A kérdésem annyi lenne, hogy itt milyen mértékű tuning jelenthet lényeges (tehát érzékekkel mérhető, a pontvadászat nem érdekel) teljesítményjavulást, mert igazából feszemelés nélküli tuningot szeretnék egyelőre eszközölni csupán.
Köszönöm az eddigieket mindenkitől, lassan kezdem azért kapisgálni, mi fán terem az AMD, legalábbis igyekszem
-
Morden24
nagyúr
válasz
old gray #5544 üzenetére
Értem.
És van valami egyéb összefüggés, számít, hogy a CPU ill. a memória milyen sebességen fut?Amúgy annyit sikerült kisilabizálnom a BIOS-omból, hogy az NB Clk az 2000MHz, ellenben a HT Link sebességét nem találtam sehol.
A megfelelő beállításoknál mind a CPU/NB Frequency, mind pedig a HT Link Speed "auto"-ra van állítva.
Akkor gyakorlatilag hogyan tovább?
-
Morden24
nagyúr
Látom éppen téma, szóval belekérdezek
Az NB tuningolásánál mit érdemes szem előtt tartani? Értem ez alatt, hogy van valami aránypár, amire figyelni kell, esetleg valaminél nem szabad alacsonyabbnak/magasabbnak lennie, ilyesmi...
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
A kérdésem annyi lenne, hogy az AMD Overdrive-ot érdemes-e használni, illetve ha igen, akkor Win7 x64 alatt jól működik-e.
Thx
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5313 üzenetére
Köszönöm!
Még kevés időm volt próbálgatni, gyakorlatilag épphogy össze van rakva a gép, meg azért ha nem is olyan sokat, de ismerkednem kell ezzel a patformmal (első AMD rendszerem). A bios-a a szokásosan átlátható, könnyen kezelhető ASUS cucc, sok beállítással. Az autotuning funkciót kipróbáltam, működött is (a 3,6-ra böktem rá), de aztán vissza is kapcsoltam, mondván hogy majd magam belövök valami lightos emelést, ha éppen lesz időm és kedvem foglalkozni a dologgal. Szóval egy szó, mint száz, egyelőre sok tapasztalattal nem szolgálhatok
-
Morden24
nagyúr
Üdv!
Kérdésem annyi lenne, mint új AMD-s, hogy az Advanced Core Calibration gyakorlatilag mit csinál és érdemes-e bekapcsolni?
Olvasgattam róla, de egyértelműen nem annyira találtam meg, csak azt, hogy feszültségszabályozásról van elvileg szó.Ha érdemes bekapcsolni, akkor milyen állásba kéne raknom? Van nálam auto, all cores, meg per core.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5100 üzenetére
Áhá, így már értem... én meg a chipset-nél keresgéltem folyamatosan.
W7 alatt fogom használni, szóval akkor adott esetben gond sem lesz, de ettől függetlenül azért szeretem az ilyesmiket tudni.
Köszönöm még egyszer a segítségedet.
Nem fenyegetés, de ha meglesz az új holmi, biztos jövök még kérdezni
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5093 üzenetére
Még annyit hadd kérdezzek tőled, hogy szerinted működőképes-e, ha egy pci-e x16-os sínbe egy pci-e x1-es eszközt dugok (konkrétan pci-e slot-ba való hangkártyát)?
Anno P5KE-n ez működött, de ott ha jól tudom, a másodlagos pci-e sín csak 8-szoros volt, bár nem tudom, ez számít-e.
Ja, és elnézést, ha nagyon láma kérdés, de az amd-féle chipset drivereket honnan lehet beszerezni? Mert az amd gyártói oldalán nem találtam meg (lehet én voltam a béna, sőt valószínű)... csak azért, mert jobban szeretem a legfrissebb drivereket a gyártótól beszerezni, mint pl. az alaplapgyártó honlapjáról...
Ari18: Köszönöm szépen, meggondolom a dolgot, meg olvasok pár tesztet neten. Ez is elég jónak tűnik, 7K vs 10K meg nem túl lényeges, szerencsére
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy egy PhenomII 955-ös procira milyen hűtőt ajánlotok?
Tuningot ugyan tervezek, de semmiképpen nem aggresszív túlhúzást, csupán lightosan.
Zárt, jól szellőző gépházba kerül, viszont semmiképpen nem akarom kicentizni a dolgot: nem fél évre veszem, és nem szeretném, ha egy ideihez hasonló nyári melegben már esetleg kevés lenne.Én személyes tapasztalat okán egyből a Scythe hűtői között nézelődtem, onnan is a Kabuto-t.
Várom a véleményeket, és előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- iPhone topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux haladóknak
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest