- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz
JoolsNOS #14179 üzenetére
Egy kis kedd esti duhajkodás.
(Erre már nem merem ráengedni a Prime-ot. Igaz, 4.25GHz-en még simán bírta a Small FFT-t...)
-
csokad
senior tag
válasz
JoolsNOS #14149 üzenetére
Szia! C'N'Q-t kikapcsoltam és most nem laggolnak a videók tehát tényleg a levétellel lehetett a gond csak most nem tudom mit tegyek, hogy ne legyen gond, viszont kellene C'n'Q. Win 7 Prof. 64bit van. Amikor CNQ be van kapcsolva és tesztelek Primeal ugye akkor sem laggol mert ugye 100%on megy a proci és nem szaggat. Lehet BIOS-t kéne frissíteni, de ahoz nem értek
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
JoolsNOS #12777 üzenetére
Akkor jó. Im happy
"Idővel 4000ren pörög majd a proci"
-
-
-
Zyelor
aktív tag
válasz
JoolsNOS #10743 üzenetére
nem nem... DDR3-as RAMom van, és DDR2-400asnak írja. Korábban már jól kiírogatta, hogy DDR3 meg az időzítést is a teszteknél, de most nem tudom miért azt írja, hogy DDR2.... Pedig már írta jól, és pedig nem az.
A Dual channel az hogyan értelmezett? mivel én a DIMM A1-be és a DIMM A2-be raktam a RAMokat. Lehet, hogy úgy nem dual channel? Mert ebben a kiosztásban azt írja a kézikönyv, hogy Channel A. Akkor lehet, hogyha áttenném az egyik RAMot úgy, hogy "egymás mellett legyenek" dual channel lenne?
Ekkor gyorsabb lenne a gép? -
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
JoolsNOS #10649 üzenetére
szorzoemelésnél elszáll a c'n'q...ez BE procik esetén eléggé gáz...ott ilyen szempontbol hasznos a Win aloli szorzoemelés...de a hátrányai ugyan ugy megvannak.
10650) whatnot igen...mindennek emelkedik az orajele, ha piszkálod a ref clockot...de erre vannak kitalálva a szorzók. vagy bonyolult lenne?
-
-
antikomcsi
veterán
válasz
JoolsNOS #10416 üzenetére
Na igen, ez csak erre jó.
Van különbség nem is kicsi, ha emeled a cpu nb-t, de ez leginkább everestben mutatkozik meg memória olvasásban, késleltetésben. akár több ezerrel megugorhat az érték, vagy jóval alacsonyabb lesz a késleltetés.
És az pedig egy másik kérdés, hogy ez így nagyon szép, és jó, de játékok alatt gyakorlatilag semilyen jelentősége, haszna nincs. Sokkal jobban jár az ember 4 giga "lassú" memóriával, mint 2 giga hiper-szuper eszméletlen sebességű memóriával.
Azonban 2000-2200MHz cpu nb akár még alap feszültséggel is mehet, és ha úgy bírja, akkor nyugodtan ott hagyhatod. Ha nem bírja, azt a blend teszt megmondja.
És mivel 920-asod van, állíthatod a szorzóját, de csak 9-ig, mert záras a proci, BE procinál felfele is lehet, így sokkal könyebb alap referencia órajel melett felnyomni a cpu nb-t.
Röviden, a különbséget everestben látod, gyakorlati haszna egyelőre nincs otthoni felhasználóknál, mint mi vagyunk.
-
antikomcsi
veterán
válasz
JoolsNOS #10393 üzenetére
Nem tudom, hogy Te hányat tudsz emelni, de lehet adni plusz feszültséget az alaplap északi hídjának (NB), és lehet a procin belül (CPU NB).
Ha a processzor NB értékét akarod megemelni mondjuk 2400/2600MHz-re, akkor a CPU NB feszültséget kell emelned. Ami még így is alatta lesz a CPU V-core-nak (CPU magfeszültségnek).
-
antikomcsi
veterán
válasz
JoolsNOS #10390 üzenetére
Szia!
Ha proci NB-t emelsz, akkor a CPU NB-nél, ha az alaplapon az északi hídét akkor sima NB-nél kell a feszültséget emelni.
(#10391) Lucifer6280
Az indítás, és helyreállítás menünél, a rendszerhibánál kiveszed a pipát az automatikus újraindulás elől.
Start - Számítógép (jobb gomb/tulajdonságok) - Speciális Rendszerbeállítások - Speciális fül - Indítás és helyreállítás (Beállítások)
-
antikomcsi
veterán
válasz
JoolsNOS #10369 üzenetére
Melyik tesztet futtatad? Small FFT, vagy Blend? Érdekesség, hogy small FFT-vel simán elmegy akár órákig, mert az inkább a magokat dolgoztatja, ám ha blendet nyomatsz rá, akár 1 percen belül elszálhat az NB miatt. Így legalább külön meg lehet nézni, hogy mit bír. Előbb fel lehet nyomni a mag órajelet, aztán be lehet állítani az nb-t.
Nem nézted meg mi a hibaüzenet? Bár szerintem is a proci, és nem a vga.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
JoolsNOS #10250 üzenetére
1. lehetőség : fekete képernyő, még BIOS sem jön elő. előfordult már velem.
2. lehetőség : elindul, de nem ismeri fel rendesen a procit...egyértelmű biosfrissítés kell neki.
3. lehetőség : elindul és minden rendben is megy. ez is előfordult már velem, és az adott bios nem támogatta a procit.
-
darál0w
Jómunkásember
-
csdm
senior tag
válasz
JoolsNOS #9747 üzenetére
Mostanában azér már vannak játékok amikhez tényleg kell a 4 mag. Metro 2033, Dirt 2 bár, mondjuk annak rendesen elbszták az ajánlott konfigját, mert egy 2 magoson is rendesen süvít, nem kell alá i7 LOL, de Battlefield Bad Company 2, akkor a jó öreg GTA 4 is sokat gyorsul 4 mag hatására. Szóval, énszerintem az a kijelentés, hogy játékra inkáb erősebb 2 magost vegyen, idejét kezdi múlni. Ha az Intel E8XXX szériájára gondolsz, mint erős 2 magos, akkor azt mondom oké, azok nem rosszak. Nade annyiból már egy 4 magos Phenom II 925, 940-et lehet venni, vagy egy B55-t, ami azért sokkal jobb mint egy E8XXX, a Core2 Quadokkal van pariban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Automata kávégépek
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest