- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
slett27 #6478 üzenetére
Még esetleg annyi, mivel CAD-re kell a gép, a giga lapon van lehetőség soros és párhuzamos port hátlapi kivezetésére is. A ajánlott asus-on, nem tudom melyik van. Már persze ha szükség van rá, régebbi plotter/scanner/hardverkulcs miatt.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
slett27 #6475 üzenetére
Hi.
SZiplán csak 1 vélemény de ki tudja mit írtak bele a programba h milyen "hardverkulcsal" működik igazán.Nem lepődnék meg ha lenne felhasználás/működés szinten különbség.
Jó lesz az a giga.saját home felhasználásra választottam volna de a munka az más.
látható a pc alapú rendszer eszközökhöz mindig hardver tipusra írt szoftverek társulnak.Nvidia-ból kiindulva nem éri meg kockáztatni, ugyanis láttam már 1-2 csodát. -
Joshi
titán
-
san diego
tag
válasz
slett27 #4956 üzenetére
asszem mintha ezt írta volna : Gigabyte MA790X-UD3P szal ddr2
várjuk a tesztet
Csibe74: volt pár asusom és tuningban igen gyengén szerepeltek egy crosshair-em chipsetzáras lett volt olyan lapom amibe a chipsethűtő halt meg, am2+ pedig a konkurenciának nagyobb a kínálata. Meg azért egy crosshair nem 140w-os
ezért kellett lecserélnem
-
SimonYana
addikt
válasz
slett27 #4815 üzenetére
Most mindkettő proci egy árban van a Hardverkernél.
Csak nem lehet kapni 775-ös asus lapon kívül semmit,az meg irreálisan drága.
Én nem adok egy sz@ros asus lapért 40-50 rongyot. Ami ráadásul lassan ki is fut (775).
Lehet giga ezért nem szállít 775-ös lapokat?Nem értem....
-
Osiris
őstag
válasz
slett27 #4689 üzenetére
Végülis (legalábbis számomra) ismeretlen vizekre evezek, mert egy DFI lapot sikerül szereznem (ma remélhetőleg): LANPARTY JR 790GX-M2RS
Esetleg tudtok róla valamit? Én eddig csupa jót halottam a márkáról az elmúlt pár évben.
Remélem a 940BE jól fogja magát érezni benne, ráadásul a G.Skill ramjaim is benne vannak a memory support list-ben, ami nem gyakori ezeknél a ramoknál. -
Osiris
őstag
válasz
slett27 #4681 üzenetére
Túlvagyok már egy Gigabyte MA-790X UD4P lapon amit már eladtam, mert nálam valamilyen okból (ram stb együttállás) képtelenség volt vele tuningolni, kizárólag teljesen alapon volt hajlandó rendesen működni, egyébként kékhalál stb., így giga most feketelistás lett nálam. A procinak (940BE) adnék még egy esélyt az új lap vásárlásával. Most egy MSI DKA790GX-el szemezek, de olcsóbbal is beérném, ha lenne vele kapcsolatban bíztató tapasztalat és beszerezhető is lenne..
-
- = Zk = -
félisten
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
slett27 #4597 üzenetére
én a tuningal ott ragadtam le, hogy megvan a 3,5G alapon..
de a 3,6-ot sehogy nemtudom előcsalogatni a gépből. egyelőre a hőfokra gyanakszom, de ha lesz kedvem és időm, újra nekifekszem. ha úgysem sikerül, kiborulok, mint egy tál lecsó...!" Agyf@szt kapok attól, hogy akárhány oldalon nézem a teszteket mindenhol más értékek születnek " -> ezért NEM foglalkozom a tesztekkel
amit itthon művel, ahoz viszonyítok, ahoz építek, ha tudok...
Oliverda: akkor nekemis azt javaslod, emeljek picit a feszen, és úgy szorozzak rá az FSB-re? hátha így összejöhet a 3,6G?
-
Oliverda
titán
-
slett27
addikt
-
- = Zk = -
félisten
válasz
slett27 #4595 üzenetére
igen, amikor megvettem Tőled az első Ph2-det, a beszélgetésünkből kiderült, hogy pártatlan vagy. nemépp a legjobb helyzet, de ilyen is van. ennyi!
nekem a tesztek nem mondtak soha semmit. nekem az a TESZT és BIZONYÍTÉK amit az orrom előtt látok. és ha kell, kézzel megfoghatom!
én nem vagyok pártatlan, mint látható. ha kell, és tudok, kiállok a választottam mellett...
demég mindig nemtudom, milyen deszka lesz a Phenom 2-d alatt?
szerk: marad az M3?4597: na az valóban nem lenne rossz. gondoltam rá énis, de jobbnak láttam ezt a sokszínűséget
-
bbchris
senior tag
válasz
slett27 #4570 üzenetére
Jó lesz az hidd el , főleg ha én mondom
. Majd összemérjük a gépeket ahogy megdumcsiztuk az tuti a valós eredményt mutatja majd . Ezekkel a tesztoldalakkal valahogy én sem vagyok kibékülve . Majd mérünk fps-t Arma2-vel az úgysincs senkivel sem elkötelezve legalább , ott tényleg a nyers erő számít .
-
Bluegene
addikt
válasz
slett27 #4570 üzenetére
nemtudom mit kell folyton cserélgetni
másfél éve ugyanazt az alaplapot nyúzom, 1 éve ugyanazt a videókártyát, majdnem 1 éve ugyanazt a 4850est
szal bő másfél éve van c2d-m(előtte E2160) és atim (3850, 4850), nem hiányzik se az i7 se a phenom2, se az nvidia
, és sztem 2010-be is elleszek ezzel úgy ahogy van(1280-ba játszom), egy erős-közepes konfig ami kiválóan teljesít 1280-ba, több nem kell, tökéletes, gyors, keveset fogyaszt és halk
majd ha elavul, megjelenik a sandy bridge vagy a bulldozer akkor lecserélem talán, de ha jól bírja akkor várhatok
a másik az h ha egy phenom 940-est lecserélsz egy Q6600-ra kábé olyan mint adni a sz@rnak egy pofont, ugyanazt tudják
-
keIdor
titán
válasz
slett27 #4474 üzenetére
Nem értem én ezt a Q6600 mániát. Az egy őskövület...
zabál mint az állat, emiatt fűt is, hiányzik az SSE4.x (ez ebben az árkategóriában igenis legyen meg) tuning se valami jó 45nm procikhoz képest... semmi pénzért nem vennék, inkább egy olcsó X4 800, vagy 920/925. Nem minden a clk2clk.
-
jones965
Modder
válasz
slett27 #4474 üzenetére
Nagyon szívesen, már ami a segítség nyújtást illeti.
Viszont nagyon gyorsan döntő üzletember vagy:este 10-kor bepostolod hogy milyen értéken megy a proci és hogy reméled lesz 4 Ghz is, erre 2 óra múlva írod, hogy már el is adtad.
Igen vannak bizonyos alkalmazások, ahol jobb a Q6600, de nem szignifikánsan.
Nem is ehhez a procihoz hasonlítják a phenom II-őt. -
Oliverda
titán
válasz
slett27 #4474 üzenetére
"Hiába, jól láttam, hogy azonos frekin kb 3%-al gyengébb (minden alkalmazás) mint a Q6600..."
Még jópár esetben a QX6700-nál is jobb nem is olyan kevéssel.
"szal marhára nem érte meg a csere."
Nem neked való az AMD Ubul... ennél olcsóbb unaloműző dolgok is vannk.
Azért remélem hogy 3 hónap múlva ismét lecseréled és jöhet az újabb sokatmondó konklúzió. Na de legalább egy procit sikerült kinyírni...már ez is valami.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
slett27 #4445 üzenetére
köszönöm segitségedet, a probálkozás ösvényén
de lehet megyek zaklatom Oli-t, a proci elsőszámú volt tulajdonosátnameg vanmég egy-két ismerős aki... esetleg, remélhetőleg!
ha javasolhatom, az oldallapba kéne egy nagyobb ventillátor. pláne ilyen meleg időben, és forró hardware-eknél jöhet jól. nekem egyelőre tervbevan, de amint lesz fizetés, egy 6,5k-s 225mm-es ventit beépitek az oldallapba.
körbeszimatoltam az erre szakosodott topicban, és akinek oldalventis a gépe, minimum 10-12 fokot dob. hűtve természetesen. nálam szobában egyelőre 26 fok van, mivel melegszik eza jószág is, éspersze húzva is van.... lassan nálam is lesz 30 fok....én everest-et használok monitorzás végett, most perpill magonként 47 fokos a proci. 1,34V és 3516MHz.
lehet megpróbálkozom a tuningal. kipórszívóztam a Zalmant, hátha...mert a multkor 73 fokig követtem, Prime és fagyhalál.apróbetűs rész:
egyetlen egy játéknál mondta az a jelenlegi konfig, hogy " nem megyek neked szépen, akármit csinálsz", és az a Cryostasis volt. de azt a játék optimalizálatlan szvsz... -
Ylgram1
tag
válasz
slett27 #4407 üzenetére
slett27, szerintem egy próbát megér, az első alkalommal a BIOS-ban állítsd be a CPU feszültségét, utána már nem lehet gond.
Pár forumozó az ASUS oldalán sikerrel próbálkozott a 1701-es BIOS-al. [link]
Ha azzal nem boldogulsz az egyel korábbi is működhet 1601 [link]
Sok sikert a próbákhoz.
Végleges megoldásnak egy rendes "alávaló" alaplap beszerzését javaslom.U.i: Nekem kb a 4. BIOS-al éledt fel a 940-es az M2N32-SLI-ben.
Üdv
Ylgram -
jones965
Modder
válasz
slett27 #4407 üzenetére
Nem a legjobb párosítás, de ettől függetlenül ha te magad nem feszeled túl, akkor a lap miért tenné. ( Gondolom nem AUTO feszen akarod használni, még ha ideiglenesen is.)
A procit a lap hibásan, vagy egyáltalán nem fogja felismerni, mivel a BIOS 4 MB méretű és a phenom 2-t támogatók ennek a duplája.
Ettől függetlenül mehet benne a proci, csak a tuning ne jöjjön elő, mert a tápáramkörök( ha jól számoltam 4, ) nem a legideálisabb ilyen proci ellátására. -
Osama
tag
válasz
slett27 #4301 üzenetére
Hali!
Nálam CPU virtualization kikapcsolása után lett az M2N-SLI Deluxban stabil egy PII 720 BE proci stabil. Ugyan ez a megoldás volt a PII 940 BE-nél... Mivel az a lap tovább lett passzolva, és a 720-asat tettem be a srácnak, így kénytelen voltam nyomozni, mit lehet tenni, hogy ne legyen vele gond. Egyébként tök jól ment a 940-el, és a 720-al is!
M4A79 Deluxe lapomban viszont fokozni lehet... -
- = Zk = -
félisten
válasz
slett27 #4293 üzenetére
üdv a csapatban. ismét
(akimég nemtudná, Slett procija dübörög nálam. ami Oliverdáé volt valaha)
nekemis pöpec a CPU-m, csak elakadtam 3,6GHz-nél. valamiért kifagyok kékhalállal. fesz emelés is volt pediglen...megami ilyenkor szokásos.(#4294) babu87:hát nemtudom. én nemvagyok megszállott ilyen téren, de egy Cooler Master V8-at vennék. az sokáig, sok CPU-t kiszolgálna. most jelenleg egy CNPS9700LED-em van zalmanból, de megvagyok vele elégedve. tavaly vettem még a 6400+ -omra, és azóta is megvan. csak néha portalanítani kell.. ennyi.
ezaz én véleményem -
Nikk
senior tag
válasz
slett27 #4285 üzenetére
C2 steppinges. Még a megjelenés után kb. másfél hónappal vettem.
Magasabbra azért nem mertem emelni, mert már úgy is 61 fokos volt, ami nagyon meleg (a gyári megengedett 62 fok). Ezért nem akartam tovább emelni az órajelet. Egyenlőre nem is nagyon lesz pénzem új cuccokra, mivel először a régi szemkifolyatós 17"-os CRT-met kéne lecserélnem...
Mindenesetre kíváncs ileszek, hogy neked majd mennyire sikerül túlpörgetni...
-
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz
slett27 #4247 üzenetére
énis Dragon platformos vagyok. melyet nagyrészben Neked köszönhetek
itt aprón gondolom körbenéztél, esetleg még hirdetést is adál fel...
ehez a Q szériás Intelekhez sem értek. de amit kellet, azt megértettem. régi platform+hőtermelés. akárhogy nézzük, az valóban nem egy élmény..a melegedés nálam is gondot jelent sajnos. most próbálok eszközölni ezt-azt ha tudok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest