- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bluegene #4566 üzenetére
Az a baj a Northwooddal, hogy még a saját korában is visszalépés volt, mert a PIII-k még alacsonyabb órajelen is erősebbek voltak, akár a Wilmatte, akár a Northwood CPU-knál. Arról már inkább ne is beszéljünk, hogy mennyibe került az a rakás szerencsétlenség mondjuk egy hasonló Athlon XP-hez képest (múltkor néztem egy 2002-es árlistát, és ~2x annyiba).
De látom az idő baromira megszépíti a dolgokat...
-
szeva000
addikt
válasz
Bluegene #4528 üzenetére
Figyu...ez a 955-ös phenom...ez mennyit is kóstál???
és alapból magasabb az órajele...A Q9550+4GB ram+A P45-ös deszka megvan 85k-ból
a Phenom meg alapból 60k fölött van...akkor mi is éri meg jobban??
Ráadásul ha 1szintre húznánk az órajelet sztem már nem lenne semmi különbség,így sem sok van.Nomeg a disszipáció az intelnél úgynéz ki,hogy jóval jobb.
Azért én főként a PS szoftvereket használom...ahogyan elnézegettem,ott az intel bőven jobb....és nekem az a fényképek szerkesztése a fő lényeg,nem az,hogy melyik játékban van 2% előnye a procinak.A videódigitalizálásnál meg 1-2% nem lényeg -
-
csiga8
senior tag
válasz
Bluegene #4089 üzenetére
Augusztusra már biztos lesz UD3 rev2 is, bár addigra lehet inkább AM3 lesz a nyerő.
A memória árak mondják majd meg, melyiket érdemes, de tippem szerint az AM3 nagyon időtálló lesz. Ha én vennék, akkor augusztusban AM3-t vennék.A 770-ben nincs annyi tuningopció, bár az élő példája vagyok, hogy az UD4 épp ugyanannyit tudott ezzel a procival, mint az UD3. Valamint nem lehet vele 4-ik magot aktiválni, és nem tudja a két kártyás rendszert.
Az AM3-as verzió már igen.
A fetek hűtését én is néztem, erre a lapra nem nagyon tudtam megoldani, kicsi a hely még a ramsüniknek is.
Egyenlőre bírja, aztán meglátjuk. A 3 év gari, az 3 év gari....
-
old gray
addikt
válasz
Bluegene #4095 üzenetére
Meggyőzni nem akarlak, ha nem tervezel übertuningot akkor az UD3 is elég lehet. Én személy szerint nem venném meg a csupasz fetek miatt (+CF-et tervezek) ha van rá garancia ha nincs, mert lehet anyagilag nem bukok ha tönkremegy, de a gariztatási procedúrától nekem herótom van.
-
old gray
addikt
válasz
Bluegene #4093 üzenetére
Pl. a DS4-nél a csupasz fetek miatt sok lap megadta magát tuningoláskor. Mert az adatlapodat megnézve gondolom tuningolni szeretnél. Én nem bíznám a cpu-hűtő által kelltett légmozgásra a fetek hűtést az is biztos. De te tudod, látom konok vagy, szal vegyél UD3-at ha már kinézted magadnak. Csak ha eldöntötted mi kell neked akkor miért kérdezel?
-
old gray
addikt
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #4072 üzenetére
Egy szavazat az AMD-re. Én ezt venném alá.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #4072 üzenetére
most látom van 710-es 28K-ért
ez megérheti?
mind1 milyen lapot vegyek?
ezek közül? nem is olyan drágák
-
bnss
veterán
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #2974 üzenetére
"igazából semmivel sem gyorsabb a ddr2-esnél"
Tényleg nem.
"és ráadásul bugos"
ha 2 modulnál többet használsz és 1333-on járatod akkor előjöhet kb. ugyanaz mint ami AM2 esetében már egy modul esetében is előjöhet az első Phenom-óta ha 1066-on járatod a RAMot [link]. Egyrészt elég kevesen használnak két mudulnál többet úgy általában, másrészt ha annyira kell 4 modul akkor használhatják 1066-on, harmadrészt pedig még ha 1333-on használnák akkor sem jönne elő ez a büdös életben mint ahogy AM2-nél sem jött elő. A C3 steppingben pedig valószínűleg ki lesz javítva.
Azért mi köszönjük a hírt emese!
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #1065 üzenetére
Nem írtam sehol hogy kevés lenne a 2 mag és mindenkinek azonnal négy kellene. Arra gondoltam a zsákutca alatt hogy a jelenlegi Penryn magos verzióknál újabb fejlesztés már nem lesz a LGA775-ös foglalatra. Lesz még pár alacsonyabb fogyasztású modell de semmi komolyabb. Aki viszont AM3-at választ majd az ismételten megkapja a jövőbeni bővíthetőség lehetőségét mivel a majdani Bulldozer alapú processzorok is AM3 tokozásúak lesznek. Tehát hosszútávon jobban megéri a hamarosan bemutatkozó AM3-as platform mint egy LGA775-ös.
-
Bikerider
aktív tag
válasz
Bluegene #1065 üzenetére
Hi
Majusba szeretnek venni Core7 920 -ast,addigra remelem jo ara lesz.
De az se kizart hogy Deneb 940 -es lessz.
ATI/AMD -mindig is a legjob ar/ertek -u Hardvereket csinalt.
Akinak AMD2+ rendszere van annak csak bios friss. es uj Phenom II es mar uj gep
Ez nagyon jo otlet.Nem kell se lapot se ramot cserelni. -
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #1001 üzenetére
Attól hogy téged nem érdekel még mást érdekelhet. Másrészt ezeknek marketing értékük van. Főleg ha sikerül megtartani a legmagasabb órajelre felhúzott Quad címét.
whitehand: Tudtommal most 5.5GHz a rekord. Gondolom nem akármilyen bolti procival érték el. Ezekszerint az Intel jövő héten árat fog csökkenteni.
Másrészt nem vagyok "olika". Ezt jól vésd bele abba a nagytudású fejedbe!
-
dr.radon
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Bluegene #921 üzenetére
Ha érdekel a fosszílis tüzelőanyagok égetésekor nagyságrendekkel több radioaktív anyag kerül a légkörbe éves szinten, mint amennyi egy atomerőmű teljes életciklusa alatt keletkezik.
Csernobil katasztrófája nem az atomerőművek, hanem az emberek megbízhatatlansága és felelőtlensége miatt következett be. Szóval akkor az embert kell kivonni az egyenletből, és minden flottul fog menni. A Paks 2. blokk-ban bekövetkezett üzemzavar is emberi hibára vezethető vissza.
-
törölt tag
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #794 üzenetére
Nekem csak az a furcsa hogy még az XS-en is elég sokan (magánszemélyek) eltakargatták az eredményeket meg a procik sorozatszámait is az NDA-ra hivatkozva. A sorozatszám alapján az AMD-nek egyszerű beazonosítani hogy milyen úton jutott el hozzájuk a tesztelt proci, és nem hiszem hogy pénzjutalmat kapnak/kapnának ők és azok akiken keresztül eljutott hozzájuk a CPU (már ha valóban eljutott). Ezen felül egy darab kép sincs a tesztkonfigurációról, de még egy CPU-Z vagy Everest vagy bármilyen benchmark screenshot sincs fent. Az eredmények között is akad furcsaság, de szerintem erről kár is tovább beszélni. Csütörtökön végre már kint lesznek a hitelesebb oldalak tesztjei is. Akkor érdemes lesz elemezgetni az eredményeket.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #778 üzenetére
ennek alapján a yorkfield 6mb cache-el szerelt változata ellen lesz nyerő, vagy a q6600 (8mb cache), vagy a 4mb cache(Q8200)
bár ki tudja, én is tevezem 2009 végén, 2010 elején a négymagosra történő váltást, core i7-t nem akarok(addigra 32nm-es lesz de méregdrága), vagy phenom2 vagy quad, a quad mellett szól h a lapom tudja, bár nagyon jó amd-s lapok vannak
szal nagyjából a quadokkal van egy szinten
-
Raymond
titán
válasz
Bluegene #684 üzenetére
3DMark egy lof@sz. Elfelejtve azt a tenyt hogy semmi koze nincs egy rendszer a jatekokban nyujtott teljesitmenyehez van meg ott par aprosag. Eleve az hogy a CPU pontszam tul sokat szamit a vegso eredmenyben, physix hasznalata, szar kinezet (egy rakat jatek tobbet tesz le az asztalra kisebb gepigeny mellett)...
-
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #673 üzenetére
Felesleges messzemenő következtetéseket levonni az eddigi "tesztekből". A 3dmark eleve nem egyezik meg a játékokban nyújtott teljesítménnyel. Ezen a téren eddig is jobban levoltak maradva a Phenom-ok, mint játékok esetén.
Én inkább megvárom a rendes teszteket a károgás* helyett.
*Nem szükséges kommentálni.
-
bnss
veterán
válasz
Bluegene #673 üzenetére
Azért vedd figyelembe, hogy Win 7 és Vista alatt készültek az eredmények, de nem tudni, hogy x86-os vagy x64-es verzióval.
szerk.: ez a második "tesztre" vonatkozik, amelynek eredméyeit linkelte az illető.
(Az alaplap BIOS verziószáma elég érdekes, mivel ilyen BIOS nincs a hivatalos oldalon.)
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #672 üzenetére
vantage CPU score QX9650: [link]
sajnos nem találtam olyat ami pont 4ghz, de ennek alapján a phenom II veszít, a fórumos belinkelés eléggé eredetinek tűnik, a fenti eredményhez még annyit hogy nem kavar be a nv féle physics sem, igaz hogy gyorsabb a VGA, lehet az felhúzza a quadot
illetve 3dmark06: [link]
tehát phenom II@4ghz:
Vanatge: 13520
3Dmark06:5846quadok 4,2 ghz:
Vantage: 16360
3dmark06: 6502veszít a phenom II
-
laci666
senior tag
válasz
Bluegene #422 üzenetére
Hát ezen jót röhögtem
Természetesen az AMD 3 GHz-es Phenom II-es újdonsága nem állít majd konkurenciát az Intel Core i7-es processzorainak. Ezt egyrészről azzal lehet magyarázni, hogy az AMD termékei "csak" kétcsatornás DDR2-es támogatással bírnak, szemben az Intel Core i7-es modelljeivel, amelyek háromcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel vannak ellátvamásrészt pedig az AMD új processzorai sokkal olcsóbb alaplapokban kapnak helyet, mint az Intel felsőkategóriás újdonságai
Mert ha már olcsó lapba van a proci akkor már szar is.Kész röhej ez az Ipon meg ez a 3 csatornás memória vezérlő ááá már nem is folytatom.
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #422 üzenetére
Ipon... egy vicc
Egyrészt az i7 920 olyan $299 körül mozog.
Na de ami igazán vicces:
"Természetesen az AMD 3 GHz-es Phenom II-es újdonsága nem állít majd konkurenciát az Intel Core i7-es processzorainak. Ezt egyrészről azzal lehet magyarázni, hogy az AMD termékei "csak" kétcsatornás DDR2-es támogatással bírnak, szemben az Intel Core i7-es modelljeivel, amelyek háromcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel vannak ellátva..."
LOL
-
bnss
veterán
válasz
Bluegene #375 üzenetére
Számomra nem ilyen egyértelmű, hogy azonos órajelen alulmaradna multimédiás alkalmazásokban (egyik lehetőségre sincs bizonyíték, megint oda lyukadtunk ki, hogy egy hónap múlva kiderül).
Tisztában vagyok a "cherry picked" kifejezés jelentésével, azért köszönöm, hogy ékes, magyar nyelvünkre fordítottad.Varoz: gondolom AMD-ék is ezt szeretnék, elég csúfos lenne, ha a "régebbi" architektúrának nem tudnának ellenfelet állítani egy új architektúrával.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #300 üzenetére
mert hiába vesz pár fanatikus 180-300 ezerért nehalem proci+lap+ram-ot ha kiderül h egy QX9650-nel vagy Denebbel ugyanazt el lehet érni tunningolhatóságot, értéket figyelembevéve, szal én azt mondom érdemes kivárni, és ha kijön és jó lesz a deneb olcsóbb lesz a napelem is
ráadásul addigra lesz AM3-mas is lehet az megfogja a nehalemet(vagy tunninggal felülmúlja), ki tudja? még sötétben tapogatózunk, never say never
-
bnss
veterán
válasz
Bluegene #274 üzenetére
Indexes hír még arra sem méltó, hogy elolvassák - szvsz. Másrészt semmi újdonság nincs benne, már jó pár napja linkelte/átszámította az árakat Oliverda a Phenom II hírben.
Fudzillról is megvan a véleményem... Légyszíves ilyen indexes híreket ne linkelj ebben a topicban a nyugalom megörzése végett. Köszönöm.
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #268 üzenetére
Oké, akkor csippents le innen még pár lábat:
Vagy forrassz fel 940-et. Sima ügy, bármelyik hobbi műszerész meg tudja csinálni. Főleg hogy ennek 1207 érintkezője van.Gorneck23: Valamennyivel biztosan, de hogy mennyivel... Nem tudom hogy a memóriavezérlőn mennyit variáltak 65nm-hez képest. Amúgy mint említettem annak ellenére hogy a CPU-ban van az IMC az alaplapon is elég sok múlhat. Ezt elég jól reprezentálja ez a teszt: [link]
-
Atocha
senior tag
válasz
Bluegene #248 üzenetére
Nem tetszik az árazásuk, a stílusuk.. ez a csakazértis megmutatom, hogy én vagyok a jobb, a gyorsabb... jah és elintézem, hogy az áruházak ne áruljanak AMD gépeket stb.
Ne menjünk ebbe bele, nem akartam megbántani senkit, nem akarok flémet indítani, inkább bocsánatot kérek. AMD rulez számomra, akkor is, ha az Intel 90000 Ghz-en fog járni 100 maggal.Bocs, nem szoltam semmit, felejtsük el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Villanyszerelés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest