- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smani
senior tag
Hát az első pár órában a gyári pörgettyű volt rajta. Gyárilag 1.425V-ra lövi be a 770T-UD3 így szinte majdnem megfőtt. 70c fölé is ment ha megterheltem és 6000rpm fölé ment a hűtő. Aztán levettem 1.25V-ra a feszt és maxra terhelve sem ment 55c fölé a mag a hűtő meg 2800-3000 körül.
Most EKL Cold tower van rajta ilyen sárga hűtő. 4Ghz-n 1.4V-al próbálom tesztelgetni. Mivel a legjobb?
-
waterdragon1
tag
Alpenföhn brockent néztem de amd-ben a felső tápom fele fújná a meleget így elfelejthetem.schytech mugent tudnék szerezni min próbára, vagy vételre úgy 5-6 k-ért eladó a srácnak
, de ez még az 1-es nem a 2-3 -as verzió nem tudom mennyiben rosszabb a 2. és 3. variánstól ?? Esetleg a CM 212+ hűtő
-
Yeffy
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
Nem a BF3 nem szereti. Ha instabil a proci, akkor a komolyabb játékok alatt megfekszik. Én húzott proci alatt toltam ki a BF3-at és nem fagyott.
Egyébként a BF3 alig csinált valamit a procival, magok kb. 50-60%-on mentek, a VGA-t ette, de azt nagyon.
GTA 4 ami jó proci tesztelésre, abból is multi 1-2 óra sok emberrel. Ha azt bírja, mindent bír
-
varmi2
nagyúr
üdv!
Nekem egy Gigabyte GA-MA78GM-s2h van az egyik gépemben. Amíg egy sempron 3400+os proci volt benne, addig volt lehetőség a cpu feszültség csökkentésére. Utánna bios frissítés után tettem bele egy athlon II x2 250-t, és eltünt a lehetőség hogy csökkentsem a feszültséget, csak pluszban tudok adni hozzá. Én sem hittem volna, hogy ilyen van, de van.
-
-
-
-
-
Gyufaaa
veterán
-
->Raizen<-
veterán
Hozzáteszem még nem mert jövőre költözés lesz.
Van valamelyik kollegának itt a topicban lézeres hőmérője? Lemérné valaki nekem hogy a cpu körüli fetek maximális terhelésnél akár húzott pc-vel is hány fokot ír a készülék? A legjobb az lenne ha hűtő borda nélküli alaplapnál mérné le valaki! -
-
Crossfit007
senior tag
Azt is csinálom közben, tesztelés közben filmezem.
Amúgy a másik:
Játékok alatt full stabil volt 2925-ös NB-vel is, 1800-as RAM-okkal...
Ki tudja, lehet Large FFT szórakozik csak velem, de ez az utolsó tesztem én már befejeztem a Primeolást, kurvára beleuntam...
Beállítok gépemnek egy 4GHz-t, RAM-nak 1800-at amin jó volt oszt kezit csókolom részemről befejeztem a kísérletezgetést már...belefáradtam ebbe a genyó Prime-olásba is már. -
Motaba78
addikt
megerősítem, ilyen melegben nem veszélyes hőfok az,
nekem egy c2rev 965 (140w) van egy tx3 társaságában, igaz egy haf 932-es kuckóban de nekem is 58° körül mocorog terhelés alatt (panel lakás
), jelenleg dirt 3 ami a legjobban terheli most a gépemen.
A negyedéves takarítás holnap lesz, kiderül mennyit javít rajt, cicák biztos lesznek a lamellák között. -
Gerisz
addikt
Valószínű szarul mér a lap, ha mindet rendesen csináltál.
Nekem 2 ventivel (egy a procihűtőben) egy pedig mögötte a házban 1000rpm-el 51°C szokott lenni a max játék alatt ( a vidkari még befűt alatta)
Mondjuk a "1.56V-on, 4.25GHz-en, Prime alatt volt ~60C° környékén a proci Mugen 2-vel."
inkább fölötte, de nekem is fölötte lenne simán, ha bírná egyáltalán a mostani venti mennyiséggel, de mindjárt kipróbálom. -
reset
senior tag
Szia!
Bocs, hogy közbeszólok. A kérdésedre: "...az nem lehet gond, hogy a HT az >>csak<< 2000 a válasz ebben a cikkben:
"A HT órajelét lehetőleg tartsuk mindig 2000MHz közelében, mivel az emelése nincs túlságosan nagy hatással a gép összteljesítményére, kivéve abban az esetben, ha fontos az IGP teljesítménye. Ekkor ugyanis a GPU a HyperTransport-on keresztül fér hozzá a RAM videó memória gyanánt elkülönített szekciójához (UMA)...." -
Alister71
nagyúr
Nem volt stabil a 2800 -as NB-m, a Vantage már kivágta nála a biztit. Ráadásul be se kapcsolt utána a gép, jumperelni kellett a biost.
Lehet még egy minimál feszes 2600-at megnézek én is, ha 1.15-ön viszi, akkor maradhat.
De már estére nem szórakozok vele.A vantage 2-300 pontot szór, ha egymás után 2x elindítod, a második eredmény mindig több lesz.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
A 2400-as NB nem azért nem megy, mert a ramok...
Ott arra gondoltam, hogy azért állt le a prime, mert valami kis ram gond van még, minden bizonnyal időzítés. De ez se biztos.
Ramokat hagyd egyenlőre autón, és próbáld a 2400-as NB-t. Ha nem akar menni alap feszen, adj neki 1 lépcsőt, nem tudom a lapodba milyen egységenként lehet állítani az NB feszt, nézd meg. Elvileg 1.1 az alap. -
Alister71
nagyúr
Ugye, ugye
, az üreg nem mindig beszél hülyeséget.
Menni kell annak az NB-nek 2400-on is.A DDR3-as ramokat nem ismerem egyenlőre, mert még leragadtam a DDR2-őnél, de azzal nem nagyon fogsz már nyerni.
3.8-on működik még nálad a CnQ? Mert nekem csak 18.5-ös szorzóig veszi vissza, 19-essel már fullon megy folyamatosan.
-
Alister71
nagyúr
Ha megnézed a Vantage képemet kicsit fentebb, azon láthatod, hogy a procim, hogy van beállítva, a CPU-Z-vel le is tudod ellenőrizni, a beállításokat.
Ha valamit beállítasz a biosba, de restart után visszaáll alapra, akkor valamiért nem tetszik a lapnak. katt
A CPU-Z memory fülön láthatod az NB frequency-t, 2.4 -
Alister71
nagyúr
Nekem 1.375-ön megy 4.0-án, 2.4-es NB és 2.2-es HT mellett. Minden más alapfesz.
Gyufaaa: én nem vagyok a feszelés híve, alapon próbálom meg kihozni a legtöbbet. Sokszor 200MHz miatt már 0.1 voltot kell emelni, annak meg semmi értelme.
nanus: vagy csak egyszerűen szarul van beállítva a gépe.
-
Alister71
nagyúr
Ha az "fsb"-t 200-on hagytad, akkor an NB szorzóját emeld fel 10-ről, 12-re. Így már 2.4-en fog menni. 2.6-on nekem már nem megy, feszt meg én nem emelek.
A cpu feszt is próbáld minél lentebb venni. Ha pl. 3.6-on akarod használni, teszteld ki, mi az a legkisebb fesz amin még stabil. Nekem 1.4 az alapfesz, de 1.275-ön már stabil.Rammal azért óvatosan, mert ha nagyon leveszed az időzítést, nem fog elindulni a gép.
Próbáld ki ezt:
200x18 1.275 volt
NB: 200x12 alapfesz
HT: 2200 alapfeszA memória időzítésekkel még várj, előbb a proci legyen stabil. Addig azokat hagyd autón.
-
Gyufaaa
veterán
C3. Korrekt!
Tuning "barát"!Hogy értsd mit jelent.:
"A stepping a processzor gyártásánál felhasznált szilícium-mag verziószámát jelenti. Magasabb stepping szám/kód többnyire azt jelenti, hogy pár CPU hibát orvosoltak, az adott proci által kibocsátott hőt sikerült lejjebb szorítani és a kibocsátás/frekvenciák nőttek. Leginkább úgy képzelhetjük el, mint egy új BIOS verziót, tele hibajavításokkal."
-
Alister71
nagyúr
Nekem a 6850 820/1100-en megy, PCS+ verzió.
Azt a kis vackot nem néztem, ezért nem láttam az 1.4 voltot, ha észreveszem nem kérdezem.
Mivel a 3.6-hoz elég neki 1.275 volt, viszont a 4.0GHz-hez már 1.375 kell, ezért sem használom annyin. A gyorsulás annyira minimális, hogy nem éri meg azt a + fogyasztást és + hőt.
De a vantage-ot veszed most alapul, akkor próbáld ki, ugyan azon a vga órajeleken, úgy, hogy a proci alapon, 3.6-on, 3.8-on majd 4.0GHz-en megy. Nézd meg a vga score mennyit fog változni. -
ádika86
aktív tag
akkor tehát, ha jól értem:
vagy a C&Q-t hagyom bekapcsolva és akkor netezés közben visszaveszi a teljesítményt, de játéknál stb, feltoltja 3,6ghz-ig.
vagy letöltöm a phenom tweaker progit, a C&Q-t kikapcsolom és a progi szabályozza a cpu.
de gyakorlatilag a kettő megoldás ugyanazt tudja én döntöm el, hogy melyik szimpatikus?
-
ádika86
aktív tag
igen igen, közben turkáltam egyet bios-ban és ott is írta, hogy ha húzni akarom akkor a CnQ-t ki kell kapcsolni, úgyhogy kikapcsoltam.
ez az amd overdrive nekem nem akart működni, újraindításkor elfelejtette a beállítást, inkább átállítottam biosban ugyanúgy 18x200-ra
ASROCK biosában van ilyen tweaker rész, legalább olyan egyszerű a kezelése, mint az amd overdrive-nak.
így már elvileg működik
remélem nem rontottam el semmit
vagy arról már tudnék?
KÉP -
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
Ha tuningbarát procit fogsz ki akkor persze hogy mennek 4ghz-et a 965esek is.
Azért van több 955es itt a fórumon mert olcsóbbak voltak mindig a 965estől, és nem éri meg a plusz 2-5e ft azt a +200mhzer, így hogy BE procikról van szó
Persze mindkét versenyzőnél előfordulhat, hogy nem tudják a 4GHzet, és mivel 965esből kevesebb van valszeg jobban terjed a "rossz híre"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest