- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
Morden24 #5555 üzenetére
Érdekes, hogy nálad auto-n az adott érték függvényében ad fesz.-t az NB-nek, az én lapom nem tud ilyeneket. Az, hogy mennyi az egészséges CPU-NB fesz.... jó kérdés
Egyesek szerint 1,4-1,5V a határ. Viszont: CPU-NB voltage-re vagy sima NB voltage-re vonatkozik a hsz-ed? Az NB voltage a chipsetre vonatkozik azaz a HT-re / pcie buszra a CPU-NB voltage pedig az integrált memória-vezérlőre. CPU voltage 1,45V-ig mehet, ez még belefér az AMD ajánlásába is, ha jó a hűtésed akkor mehet akár 24/7-ben is ilyen érték mellett. Egyes AMD guruk szerint jótékony hatással van a tuningra és stabilitásra, ha a cpu voltage és a CPU-NB voltage értéke megyegyezik. A ramokat unganged módban érdemes hajtani tuning esetén, szintem a stabilitás érdekében.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
MOD: egyértelmű, hogy a CPU-NB voltage-ra vonatkozott a hsz-ed, az adatok alapján.
-
old gray
addikt
válasz
Morden24 #5553 üzenetére
Nem rossz elsőre!
Emelted a cpu nb feszt vagy alapon érted el? (ha alapon akkor durva eredmény!). Igazából szintetikus tesztekben fogsz tapasztalni teljesítmény növelkedést, főleg memória benchmarkokban, ill. (állítólag) a 3DMark eredményekre is hatással van, én nem teszteltem. HT-t nem érdemes piszkálni, igazából semmire nincs hatással ha növeled a sebességét.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Morden24 #5552 üzenetére
Nos, tegnap este nézegetve ~2700-ig emeltem az NB-t. Itt megállapodtam, majd a napokban tesztelgetem a stabilitását ill. azt, hogy jelen-e valami teljesítménytöbbletet (azon kívül, hogy a Win Experience Index 7,5-ről 7,8-ra emelkedett, de ugye azzal sokra nem megyek
).
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget -
Cadal
őstag
válasz
Morden24 #5549 üzenetére
Ahogy Jones965 Kolléga is mondja, az NB frekit, olyan 2200 - 2400Mhz (vagy ameddig alapfeszen bírja) esetleg kis NB CPU Vid (már ha van ilyen a biosban) feszültség emeléssel tovább növelhető. Nekem a max 2800Mhz volt, egy teszt erejéig, de nekem sokkal gyengébb a lapom.
-
jones965
Modder
válasz
Morden24 #5547 üzenetére
Mivel a prociban lévő NB vezérli direktben a ramot, így igen is van összefüggés. Továbbá ugyancsak van összefüggés a ref. órajel és az NB- HT sebességében is.
A tuning pedig rendszerenként más. Mivel neked azért egy elég high-end géped van, ott azért fesz emelés nélkül a 3,6 Ghz proci órajel, valamint a 2400 Mhz NB freki elérhető. A rammal kapcsolatosan nem nyilatkoznék, mert még DDR3-as rendszert nem próbáltam. -
Cadal
őstag
-
-
Oliverda
titán
válasz
Morden24 #5097 üzenetére
Igen, persze.
Attól függ milyen op. rendszerhez. Elvileg Vista-hoz és W7-hez nem is kell driver. Amúgy meg az AMd oldaláról a Motherboard/Integrated Video Drivers alatti Catalyst-ot kell letölteni mert abban benne van minden. Mivel látom hogy ATI kártyád van ezért ez all in one tartalmaz már mindent (VGA + chipset).
Más:
all air with dual San Aces @ 260CFM each
room temp 20cAlakul...
-
Ari18
őstag
válasz
Morden24 #5097 üzenetére
Itt egy hazai teszt róla. Szerintem megéri azt a +3k-t. Mivel tuti csendes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Konteó topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest