- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
sith7
félisten
válasz
SimonYana #5328 üzenetére
Úgy tűnik igen
Nem volt rossz az a hűtő, csak nem fedte le teljesen a procit, és mig a 720BE - t lehűtötte, ezt már nem bírta... ugye az 95W - os, ez meg 125W - os
Ha belegondolsz, majdnem 32% - kal több... gondolom ott nagyobb a hőtermelés is
A 2 hűtő között sem kicsi a különbség... sem méretben, sem árban... ez majdnem a 3 - szorosa.. minden tekintetben
Na mindegy, ez is megvan, köszi a segítséget
-
old gray
addikt
-
AMD X2
senior tag
válasz
SimonYana #5251 üzenetére
NB-nek engedj egy kicsit több frekit ,kicsi feszültség emeléssel és jelentőssen javulnak ezek az eredmények még .NB szorzóját emeld úgy ,hogy kb.2400 MHz legyen azt simán kell tudnia annak a lapnak.
Ha beállítottad csinálj újra Everest testet és látni fogod a változást. -
szki
őstag
válasz
SimonYana #5246 üzenetére
266 "fsb". Ha maradt a 16-os szorzó, akkor 4256 Mhz?
Amúgy bírja bőven a lap az emelést, de valóban sok mind visszaosztandó.
Nekem a 78G-s AM2+ lapom PII-vel 300 MHz "fsb"-t simán tudott, de tovább nem is teszteltem. Ugyanaz a lap K8, azaz AM2+ procival 240-es "fsb"-t produkált.Mod: látom az új eredményt: 13x275=3570 MHz.
Akkor a 13,5x már sok (3,7GHz)?
Amúgy AMD-nél inkább a szorzó és "fsb" együttes emelése hoz sikert. Intelnél tudom ez másképp van. -
szki
őstag
válasz
SimonYana #5239 üzenetére
Próbálj ki másik biost is!
CPU NB fesz emelés is segít a stabilitásban (1,1V-ról 1,2 v. akár 1,3V is lehet).
Az alaplap 60 C fok nekem soknak tűnik! Megy nálad a ház oldalsó ventije? Nekem is HAF932 van, és ha tuning megy, akkor bekapcsolom az oldalsó ventit is.
Akár próbálhatod visszább venni a HT-t 2GHz alá. -
Pero
senior tag
válasz
SimonYana #5168 üzenetére
nem vagyok egy nagy 3d mark rajongó, mivel véleményem szerint nem igazán azt tükrözi amire használják az emberek a gépeket.
szép, emg jó, csak még nem tudom h mire, mert hiába kap közel 10 ponttal többet az i7 ha tényleges játékban néhol azonos a 2 teljesítménye.AMD vonalon sem volt egyszerű az elején a ddr3, és most sem mondom h nem lehetne jobb, de, akkor ha az ember talál jó Ramot érdemes elgondolkodni.
nem tudom mi gond volt ezekkel a Ramokkal neked, de AMDben szépen mennek.
igaz gyári adat szerint 1333 cl7 1,5V on de megy ez kis fesszel 1600ot is -
SimonYana
addikt
válasz
SimonYana #5163 üzenetére
Phenom 955 (3.7Ghz) + GTX275 3Dmark teszt
i7(4Ghz) +GTX280 3Dmark tesztNem tudom ki hogy van vele,de engem nem hat meg , hogy 18-20 ezres everest számokat mutat az i7.Nem vagyunk egyformák!Van akit az elégít ki!
-
Pero
senior tag
válasz
SimonYana #5154 üzenetére
nem veszekedni akarok de aki crosshair lapot nézz akkor vszinüleg okkal teszi, és nem tudom, te miről beszélsz én 15k ért vettem a 4GB memómat ami simán megy 1600 cl7et.
de AM3ból is vannak olcsóbb lapok pl: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 21 ropi és okos kis lap. és máris kompenzálva van,
de mivel nem láttam h lenne összeg megjelölve ismételten mondom h a crosshair 48ropis árából indultam ki h lehet abból faragni a 955 javára.de az általad említett UD5P helyett ott az UD4P ami megint egy 10es sporolás, szal lehet AM3ból is jót venni AM2+ áron
-
Pero
senior tag
válasz
SimonYana #5148 üzenetére
most már nem vennék AM2+os lapot meg DDR2-t mivel vannak tök jó kis AM3as lapok és a DDR3 ára is teljesen elérhető közelségbe hozta.
a ASUS Crosshair III Formula-nál már majdnem 1 10essel olcsóbb a GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P és szintén felső kategóriás lap, vagy ott vana GD70 is(bár azzal még necces az unlock) de az GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P is egy jó választás, és mindjárt marad lové 955re
ami az Unlockot illeti azért azt nem szabad biztosra venni h vesz az ember egy 550BE-t vagy 720BE-t és majd egy 4magos jól tuningolható procit kap.
DE pl játékoknál lehet jobban jár az ember egy jól húzható 720al vagy 550el mert a többségnél még a magas órajel számít, viszont időtállóbb egy 955. -
TomiLi
addikt
válasz
SimonYana #5145 üzenetére
Hát ebben igazad van!
Ki vagyok számolva! 2 hónapja rendelés alatt van egy "barátomnál" a lóvém és nem lett, belőle semmi.... Elfogyott a türelmem és most hirtelen felindulásból mindent egyszerre meg akarok venni.... Eléggé necces a keret, az elképzelésemre...... de igazad van nem fogok egy procin spórolni, mondjuk egy ház miattMindenkinek köszönöm a segítséget!!!!
-
old gray
addikt
válasz
SimonYana #5048 üzenetére
Az 58fokos alaplap hőm. kissé soknak tűnik.
Megpróbálhatsz gyári szorzó mellett az Host Clock emelésével is tuningolni, lehet v.melyik szorzót nem szereti a lapod. Pl. 250*16=3840MHz 1,425V-1,45V cpu fesz., NB-nek adhatsz +0,25-0,5V-ot, a HT és NB sebességet manuálisan állítsd be 2GHz-re (nekem ehhez a legújabb bios verzió kellett, alap esetben csak szorzókat tudtam állítani ill. volt még egy auto lehetőség is), PCIE freki szintén manuálisan 100MHz-re, memória 4x szorzóval 1000MHz-re unganged módban, laza időzítésekkel, hogy ne itt bukjon el a dolog. Arra mindig ügyelj, hogy az NB frekinek nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie mint a HT frekinek, különben instabillá válhat a gép
-
nebancsa
senior tag
válasz
SimonYana #4998 üzenetére
A 70 fokot csak azért írtam mert 71 fokot bír gyári adat szerint [link]
60 fölé nekem sem ment, még akkor sem mikor 1,65 volt a fesz alaplap szerint, viszont az everest szerint a magok hőmérséklete ilyenkor 61-63 fok volt.Ennyit számít a 64 bites oprendszer? úgyis ki akartam próbálni a windows 7-et...
Ez a Z600 nagyon dúrva, gondolom görbül az alaplap
Én házi-gendács H2O-t használok...
-
-
-
san diego
tag
-
san diego
tag
-
san diego
tag
válasz
SimonYana #4936 üzenetére
tuti nem vennék még1szer Asus-t volt Crosshair-em 2is és azt kell hogy mondjam szaar ha már ennyit akarsz lapra költeni vedd meg az enyémet Giga kenterbe veri ezt a csili-vili karácsonyfa díszt
szerk.: bővítési lehetőség pci téren az nincs, dual lan nincs, a hangkari meg lószar csak a matrica van rajta kijelző meg vicc (Tapasztalatból mondom)
-
Osiris
őstag
válasz
SimonYana #4931 üzenetére
Hát igen, egész szépen javul a forint, így most eléggé átrendeződtek az árlisták, aminek azért örülök annak ellenére, hogy irgalmatlan bukta eladni.
Ha jól fog menni a procid akkor lehet, hogy megjön a kedvem és én sem várok a 965-ösökre, hanem beleugrok egy jóáru 955-ös upgradebe. -
HERR Z
veterán
válasz
SimonYana #4897 üzenetére
végülis újonnan 35-40-ért mennek a 790fx-es lapok amik sb750-el vannak ellátva
valjuk be elég szűk rétegnek számít a 4 pci-e finoman szólva, amivel az többet tud a mostaniaknálde nézzük pozitívan: ha ennyire sokat ér, akkor énis szétkapom tesó gépét és jut belőle moddolható PH2-re és egy alig szarabb lapra
-
san diego
tag
válasz
SimonYana #4894 üzenetére
van egy csákó aki 37-ért adja most pár napja mikor érdeklődtem akkor 40-ért, olyan privit írt h besza-behu
fel volt háborodva h mer h merem mondani h az drága mert h boltba ami van 43-ért az nem BE mondom ember Brekk-nél is van mondom ne vicceljé máá mer agyonvágom magam szívlapáttal
most meg még 37ért sem viszik el tőle várom már mikor ír privit h enged belőle még csak vigyem a retekbe -
san diego
tag
válasz
SimonYana #4892 üzenetére
hát igen azért az úgy kicsit közel van
hasonló a helyzet a 940es phenommal használtan árulják 40-ért amikor az új ára annyi azért viccesnek tartom és akkor mindenki azzal jon h én milyen hülye vagyok mert amiket 40k-ért árulnak újak azok nem BE meg ilyen olyan.... na mondom -
-
san diego
tag
-
Osiris
őstag
válasz
SimonYana #4839 üzenetére
Az van és a lapom támogatási listáján is szerepel, meg a memteszt is zökkenőmentesen végigmegy.. Viszont az érdekes, hogy a lap támogatási listáján szerepel a ram, de mégis csak 5-5-5-16-ot lehet időzítésnek beállítani a biosban.
Kiváncsi vagyok a 955-ös proci mit fog bírni, remélem a hétvégén leteszteled. -
Osiris
őstag
válasz
SimonYana #4821 üzenetére
Már hetek óta primeolok
, ahhoz vagyok szokva, hogy a gép tuningolva is bármeddig bírja, de úgylátszik változnak az idők..
Igazából az IGP (790GX) hőmérsékletén kívül semmi nem magas viszont az 70fok fölé is megy, pedig diszkrét vga-t használok nem igp-t. Nem tudom hogy ez az integrált HD 3300 ilyenformán lehet e a hibák oka.. Mindenesetre én már a 965BE procikra várok, hátha alapon menni fog 3.8-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android játékok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest