- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rumkola #19207 üzenetére
1x8GB ?
1., Ott elbukja a dual chanel néhány százalékos előnyét
2., Ha hibázik, vagy meghal egy modul, akkor vége (hasonlóan az integrált VGA nélküli lapokhoz)... itt is idő... idő... no meg pénz fog kelleni, hogy egyáltalán feléledjen a konfig.
3., 1 modul 2 helyett nem rossz, ha az illető bővítené később. De 1x8GB-al indulva: 1-2 évig kevés alkalmazás tölt meg Win7 alatt 16 GB-ot. A gép nem használja egy bizonyos mennyiségen túl és így nem is gyorsít...Még 2 Slotos lap tulajdonost sem biztatnék 1x8GB-ra, 4 Slotos meg végképp nem!
Ui és megjegyzés is egyben: 4 modulos 12GB-os vagyok Win7 alatt
-
siriq
őstag
válasz
rumkola #19001 üzenetére
Ezt irtam en is. Valahogy jobban megy a tuning. Az erdekes benne, hogy nem csak nalam. Eleg ha az ember utana nez vagy kap infot. Mas konfig mas, mas eredmeny a vegere. Ha lesz idom akkor kiprobalom 16 gigaval az nv-t. Egy ideje vissza raktam a 12 gigat mert szegeny phenom memo vezerlo haldoklik.
-
Alister71
nagyúr
válasz
rumkola #18948 üzenetére
Itt alapórajeles 955 van, és a 2100 nem húzható.
Ha már linkekkel dobálózunk: BF3 proci erő viszony. A 955 nekem is "csak" 3.7-en megy, alulfeszelve. Hol van az I3 2100?????
Kár belemenni ebbe, a 2100 nem vetélytárs egy 955 számára. -
-
Crossfit007
senior tag
válasz
rumkola #17515 üzenetére
Igen, ma hoztam haza szervízből, és srác ezt mondta : alaplap és VGA összeférhetetlenség lesz valszeg.
Ezeket próbáltam már:
1. Vissza régi monitor, új vinyóval - lag
2. Régi monitor, régi vinyóval - lag
3. Régi HD4770-es videokari betesz - lag
4. Egész vinyó formázása, újratelepítése - lag
5. Csak legfrisebb nVidia driver használata - lag
6. Régebbi nVidia driver használata ( 280-as ) - lag
7. Videokari órajelének visszarakása alapra - lag
8. Proci, RAM teljesen alapra állítása, feszek alapra állítása - lag
9. 2 memóriamodul cseréje egyenként - lag
10. Új táp 850W corsair hx - így is lag!!
11. BIOS frissítés régebbire alaplapon - lag
12. V-Sync ki és be kapcsolása régi és mostani videokarin is - lag
13. Lapozófájl kikapcsolása - lag
14. Lapozófájl win7 által ajánlott méretre állítása - lag
15. AHCI módra állítás SATA vezérlőt IDE módról - ugyanúgy maradt a lag
16. Vinyó átrakása másik SATA portra - lag
17. RAMDISK beüzemelése, 8GB RAM-ból leválasztva 2GB erre a célra - lag
18. VGA átrakása másik PCI-E slotba - még mindig lagVan egy király gépem és nem tudom élvezni, ez rosszabb még attól is, mintha egy 486-osom lenne kb...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
rumkola #17266 üzenetére
" oli és abu az elméletek és az amd reklám császára "
van bizonyítékod, hogy ők valóban azok? nem fórumlinkekre gondolok, hanem konkrétumok...bár ha van valahol, valamelyik fórum poros sarkában, ahol ezt bevallják, elhiszem.jah, és nem mond, hogy "ezek tények", és hogy "nyílvánvaló dolgok"
minden tiszteletem Fiery-nek...
jaj, ne offoljuk tele a Tropico-t
-
-
Crossfit007
senior tag
válasz
rumkola #16572 üzenetére
Most 1600-on van a RAM az XMP-je szerinti 7-8-7-24-34-re állítottam időzitéseit is full alapra, és így is Rounded-es geciségét nyomja a Prime random időközönként...
Meg azt mivel magyarázzátok 2 napja lefut 4 óra hosszáig hibátlanul a Large FFT 4070/2860as NB/1760-as RAM-al, és utána 4018/2678NB/1600as RAM-al is befosik? :S -
Crossfit007
senior tag
válasz
rumkola #16197 üzenetére
Köszi!
Érdekességképpen még leírom, akár 1.45V-ot adok procnak akár 1.475-öt 4200MHz felett már leromlik az olvasási sebessége a memóriának 11000 alá.
Hiába látni sok külföldi fórumon 4.4-4.5-ös 24\7 975-ös eredményt, valamiért 4.1-en érzi magát a legjobban memóriakezelés terén, érthetetlen. -
Beri
addikt
válasz
rumkola #16041 üzenetére
FSB-vel tuningolt proccc ugyanolyan órajelen gyorsabb, mint a szorzóval tuningolt.
Mivel FSB már nem létezik, így teljesen mindegy, hogy az adott órajeleket (CPU, NB, RAM) hogyan állítod elő, az eredmény ugyanaz.- = Zk = -:
64fok alatt kell tartani a cpu-t és oké? mivan ha fölé megy? mekkora százalék elfogadott eme esetnek?
Ha fölé megy, károsodhat a processzor. Nincs elfogadott plusz százalék, nem szabad fölé menni és kész.apollo12:
mit akarsz a pehnom-ok csak 1600 ig birják
Ez is csak félreértelmezés. A CPU memóriavezérlője adott órajelen jár. Az, hogy te a memória szorzóját meddig tudod feljebb pöckölni, innentől csak a laptól függ. -
oz82
senior tag
válasz
rumkola #15615 üzenetére
Szia!
A számból vetted ki a kérdést, közbe neten utánajártam, szerintem is sok, 1,2v-1,25v szerintem bőven elég. E felett már nem gyorsul olyan sokat. Úgy tudom Hogy az NB frekvencia a memória X3
Tehát ha a memóriáid 1600Mhz-en mennek, (az ugye 800x2) akkor (1600/2)*3=2400Mhz az ideális
ezt olvasd végig: [link]
-
krystman
őstag
válasz
rumkola #15146 üzenetére
De elmentem, mert ha újra belépek akkor ott vannak a beállítások, amit beállítottam a memóriának, proci FSB-nek! A Windowsba is az látszik hogy a memóriát visszább vettem, viszont amit amit a procin állítottam, olyan mintha nem csináltam volna semmit sem. Ez fura nekem is! :-) De én csak arra gondolok, hogy nem engedi a lap, mert 95W a max.
-
Skiller
tag
-
oz82
senior tag
válasz
rumkola #15095 üzenetére
Kösözöm!
Jól teljesít a X2 4200 mellet most is. Idle 36-40c. Persze a szellőzést jól megcsináltam, elöl hátul 2 házventi (1 pont a proc síkjában), a proc hűtő is hátrafele tolja a meleget, meg a táp 12 cm es ventije is szíjja ki a levegőt. Uh. szerintem se lesz a hűtéssel.
-
Skeleton01
aktív tag
-
Borokafa
őstag
válasz
rumkola #14757 üzenetére
Ez így szerintem nem igaz.
A HT az északi híd és a proci közti bus, órajele minél magasabb, annál gyorsabb a kommunikáció. Mindez tényleg nem befolyásolja lényegesen a rendszer sebességét egy diszkrét vga esetén.
De int. vga-nál igen, mert az ezen a buson kersztül komunikál. -
HellGreg
őstag
válasz
rumkola #14186 üzenetére
Szerencsére sikerült visszamondani telefonon, és mást rendelni helyette, 5k-val volt drágább az igazi phenom II x4. Én egyszerűen nem is értem, hogy dobhatták ilyen névvel a piacra. Az emberek többsége be is dől neki, én is majdnem, pedig mindig megnézem, mit veszek (most az egyszer csak az árát néztem, meg a nevét).
Úgyhogy mindenki vigyázzon a 8xx-es phenom II-vel. -
sith7
félisten
válasz
rumkola #13967 üzenetére
én sem tudom elképzelni, hogyan történt ...
Az a helyzet, hogy nincs kedvem megint szétdönteni az egész gépet, meg a digitális fényképező elromlott, a telefonom meg nem tud olyan képet csinálni, ami jó lenne, főleg ebben a helyzetben, hogy minden látható jól legyen ...
Bocs, de most nem akarom megint szétszedni
-
BalaNce87
addikt
válasz
rumkola #13650 üzenetére
Ez így nem igaz, mert az órajelemeléstől is jobban melegszik. Szóval szerintem próbáld meg alulfeszelni a procit egy kicsit és akkor talán. Ezt is csak akkor, ha nem zavar a hűtő hangja, ami már alapon is sok lehet.
Nekem pl ha megy Utorrent és kicsit komolyabb sebességgel tölt fel vagy le máris megjött a hangja. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
rumkola #13351 üzenetére
Kipróbáljuk, egyelőre minden alapon van, ramnak adok egy kis feszt. A Manuálban, azt írják - most olvastam - hogy az én ramonak 1.7v kell, a gyári 1.65. Lehet ez a baj. Este BIOS frissítés, Cmos Clear, ramfeszkó növelés, és okosabb leszek már.
De ezt a tippet is köszönöm, az 5let jó, lehet segít.
-
rumkola
nagyúr
válasz
rumkola #9704 üzenetére
nem tudják cserélni a HIBÁS cuccot, ez kimaradt az előbb
A „három napos szabály”, a jogszabályi előírásoktól eltérően, tévesen él a köztudatban. Hibátlan termék esetén a kereskedőnek a termék visszavételére kötelezettsége nincs. Az egyes tartós cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet értelmében csak hibás termék esetében, ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
-
old gray
addikt
-
Cadal
őstag
válasz
rumkola #8646 üzenetére
AMD-nél nem ritka hogy melegebbnek írja a kupakhőt az everest. Valóban igaz, hogy megkérdőjelezhető a szenzorok pontossága, és ha az ember abból indul ki, hogy a magoknak melegebbeknek kellene lenniük mint a kupaknak hát... El lehetne ezen vitatkozni.
Ha jól sejtem neked nem régóta van AMD-s konfigod ugye?
Nézd meg esetleg ezt az oldalt, a prime stabil eredményeket (X2-nél látni leginkább a Valid oszlop "#2" linkeket), ott van néhány hőfok érték. Érdekes hőfokok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest