Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
10.500s (1M)
-
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
jó, nekem legeslegolcsóbb 2 gigás memók vannak, nem is KIT, 2-2 egyforma csak
(#37897) Lord Vader:
000h 00m 10.092s [ 1M] -
Alister71
nagyúr
A super pi-t megnéznétek, mondjuk 1 megával?
-
-
Buci21
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
jajj, hát 1866-ról könnyű indulni

1866-al majd bepróbálkozom a kicsikéknél, talán olyan 1,65V-on tudni fogják... csak sajna 4*2 modul
-
bandika0626
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Teljes mértékben igazad van.
(#37892) Buci21 Nem 1866.
-
-
Buci21
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
de ezek 1600-as RAM-ok?
-
Buci21
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
-
Buci21
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
nem enged rá frissíteni, újítsam meg a licencemet... forduljon fel xD
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Nekem egy samsung 2TB-os van bent az SSD mellett, és az elsőnél is hallom ahogy meghúzza. De most nézem, tényleg nem csak a ram XMP profil beállítása, de bármi más CPU-val kapcsolatos szorzó vagy ilyesmik elállítása után jön a dupla boot. Hát ez van..
Sanyi19: Mindjárt megnézem..
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, nekem is 2x indul a cucc tuning hatására, de megéri.

Kroni1: Írtad, hogy 4 Ghz-en megy az FX6300-ad, tudnál csinálni egy ilyen tesztet? Jöhetne CPU Queen is, nekem az 26 000 lett, meg PhotoWorxx (az 9800) kíváncsi vagyok mennyivel gyorsabb a Vishera mint a Zambezi. Mert írták, hogy vagy 15 %. Előre is köszi.

-
Maotun
őstag
válasz
Cseneles
üzenetére
üdv!
Most a ramjaim izgatnak, cl9 1600Mhz 4x4 Gb van most, gondoltam eladom.
Patriot 2x4 Gb cl10 2400Mhz,
Kingston 2x4 Gb cl9 1866Mhz
Corsair 4x4 gb cl7 1600Mhz ebből csak 16gb-os kiszerelés van de CL7!!!-es
közül melyik lenne a jobb a sebesség szempontjából
az ár nem számít 
-
Brekkk
őstag
AVX-es Linx nem fut le FX-8350-en? Vagy csak nekem van rossz verzió letöltve?
Elindítom és semmit sem csinál, csak azt mutatja mintha menne közben semmi sem történik.
Ha mégis futna, küldenétek egy linket hozza ami biztosan megy.Köszi
-
dergander
addikt
válasz
Andrewstarr
üzenetére
Akinek UEFIs giga lapja van annál mindenkinek,a tunningolsz akkor mindig 2x indít

-
koni016
tag
Üdv!
Az FX 8320-as procimnak a gyári hűtőjét most cseréltem le egy Alpenföhn Brocken 2-re és akadt egy olyan problémám hogy nem ugyanoda dugtam a mostani venti kábelét ahol az előző volt és most minden bekapcsolásnál kiírja a gép hogy nincs csatlakoztatva a venti.
Egy asus M5a97 evo r2.0-ás alaplapom van. Későn vettem észre hogy előbb bekéne kötni a ventit és csak utána kéne rászerelni a hűtőt a procira és most nincs hely a hűtő miatt. Így egy másik dugaljba kötöttem a ventit.
A kérdésem hogy nem e lehet megoldani hogy ne reklamáljon emiatt a gép vagy pedig muszáj lesz bedugnom az eredeti helyére? -
lee56
őstag
válasz
Kroni1
üzenetére
Elvileg a kisebb Asus lapok mind 6+2.esek, de digitális tápellátással. (970 evo, 990X pro?/evo) Csak a 990FX chipes lapjaik 8+2 pl Saber, Crossshair.
Most akkor hogy tisztázzuk a 2x indulást csak a RAM mahinálás váltja ki, vagy bármit változtatsz a BIOS-ban előjön, vagy csak tuning hatására? Alapból akkor nincs ez?
-
lee56
őstag
válasz
Andrewstarr
üzenetére
Nekem meg még sose volt ilyen
. Csak pislogok, nem értem hogy miért lehet ez a 2x indulás, a ramokat is állítgathatom nyugoadtan, csak ha túl kevésre vettem a latencyt vagy a trfc-t például, akkor volt ujraindulás, és akkoris csak 1x, miután újra beléptem a BIOSba, visszaállítottam amivel gondja volt és azóta normálisan indul, meg azelőtt is.. -
Ribi
nagyúr
válasz
Andrewstarr
üzenetére
Megnézem én is a turbót, hátha segít.
-
Kroni1
veterán
válasz
Andrewstarr
üzenetére
igen emléxem, most már tudom miről beszéltél!
(sajnos) -
Andrewstarr
aktív tag
válasz
Kroni1
üzenetére
Üdv a csapatban!
Emlékszel, ugyanezt kérdeztem pár napja. Hiába emeltem a feszt is, talán még rosszabb is lett, volt, hogy el sem indult. Viszont ha vissza kapcsolom a turbo-t akkor jó.
Valami a lappal lesz, mert néha csinálta nekem az X4 965-el is. Hallottam már mástól is ezt a jelenséget. -
Kroni1
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Köszi a tippet, én is néztem az Asus-t is, csak régebben (P4 időkben) még nagy giga fan voltam ezért esett erre a választásom. amugy ez az ASUS lap is 8+2 fázisos?
Amúgy most 4Ghz-en megy a lapban az FX-6300-asom az 1.2375V-os alapfeszen, ami nem lenne rossz tőle de ez a 2x felpörgés idegesít, ez meg kéne hogy oldódjon!
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Mármint ezzel a dupla inditással nincs bajod?!
Azért a HDD-k élettartamát semmi nem csökkenti jobban. A folyamatos üzem sem árt neki annyit mint a nagy fesz inditásnál, ami a felpörgéshez kell. Szervereknél is jellemzően inditásoknál jön a HDD halál és nem menet közben. Engem azért ez eléggé zavar!
vakond: Szerintem más tipussal is ez lehet, mások is irták, pl most Zsivaagoo fórumtárs. És egy másik asrock lap meg simán indult ezekkel..
-
miresz
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Hmmm. Érdekes dolgokat művel az a lap. Van jó pár kollégának itt a fórumon ilyen lap,esetleg ők majd tudnak segíteni,én nem ismerem a Giga UEFI-ét.
(De én ebben az árban ASUS M5A97 EVO R2.0-t vettem volna. Ha bent vagy a 3 napba szerintem cseréltesd ki. Azzal nem fogsz szenvedni.
) -
Ribi
nagyúr
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nekem is ezt csinálja a szaros giga lap.

-
Kroni1
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Próbálkozásaim eredményeképp a következő Gigabyte 970A-UD3P lapot érintő tapasztalatokkal és problémával lettem gazdagabb:
Ha 1333MHz-en járatom a gyárilag 1600-as ramokat akkor hibátlan, de ha 1600-on akarom akkor inditásnál egyszer felpörgés közben leáll, (a ház elején a PowerLED is kialszik) majd a 2 felpörgésre indul csak el! (Az 1600MHz is csak XMP profillal megy, ha manuálisan állítom be az 1.65V-ot és az 1600MHz-et akkor hibaüzenettel belép a biosba és default setupot akar!) (Patriot 1600MHz 2x4GB CL9, 1.65V kit)
Ez igazán zavaró, mert szörnyű hallani ahogy felpörög a vinyóm, majd OFF-ol a lap, még leállni sincs ideje a tányéroknak és már pörgeti újra!
Ha tud valaki megoldást kérem jelezze mert még 3 napon belül vagyok és le szeretném gariztatni ha nem sikerül megoldani, mert sztem ez nem normális!!!
-
Kroni1
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Gigabyte lapok Biosában van aki jártas? Már kérdeztem a saját topicjában de eddig nem sikerült megoldani:
Lecseréltem a sokak àltal szidott 4+1 tàpellatasos asrock lapomat egy 8+2-es giga 970a-ud3p lapra, és hát eddig még nem vagyok tul boldog.. Az FX-6300-at a másik lapban 5perc alatt belöttem: Turbo ki, 4ghz-en 1.25V-on stabil, így is használtam 24/7-ben, de 1.4V-on is stabil volt 4.5GHz-en! Azon ment minden energiatakarekos funkcio, üresben 1.4ghz-en visszavette a feszt 0.88V -ra.
Ezzel szemben a Giga lapnak mintha a 4ghz is nehezere esne, csak magasabb fesszel megy. Alapbeállításokkal ez is visszavesz 0.88V-ra, de amint beállítok neki egy picivel magasabb feszt mint ahogyan az Asrocknál tettem, úgy már idle alatt nem akarja visszavenni.. És van olyan, hogy (amit más is irt) inditásnál sokszor csak második felporgés után indul..
Az lehet h valamit en allitottam be rosszul, vagy valamit nem állítottam amit ennél kellett volna?!

-
Yutani
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
OS?
Win8-hoz tipp:
You need to enable graphing of logical processors. Right click CPU, and choose "Change Graph to > Logical Processors". This should allow you to see all 8 cores (This is the process I took to see all cores on my similar AMD chip, so it should work for you).Bár ekkor 3 magot kellene látni alapból, ezzel a megoldással meg mind a hatot.
-
Belefutottam egy érdekes problémába. FX6300 egy 990fx-es Asus-ban. Eszközkezelőben 6 mag van, de a feladatkezelőben csak 4-et mutat és minden más program is csak 4-et lát. Elvileg minden engedélyezve van mégis ez a helyzet...Ötlet?
-
hdav5
csendes tag
Hát a hűtő amire kellene hyper TX3 és az illetékes akitől venném ami a képen van oda is TX3 van írva úgyhogy a méretei állítólag megfelelnének csak nemtudom hogy ebben a lefogatóban a középső fém lyukba lehetne e dugni a müanyag fület, vagy csak a két szélsőbe. Most ideiglenesen egy cold tower hűtő tartója van rajta de az sztem egy kicsit erősen sorítja, de még nem tépte le
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Tudni kellene, hogy milyen hűtőd van és azt is, hogy a kínált lefogató milyen hűtőhöz való.
Attól, hogy AMD-s és kb. sok ilyen van, nem biztos, hogy a lefogató íve és magassága jó a Te hűtődhöz.
Ha más a méret akkor vagy nem szorítja le eléggé a hűtőt vagy túl erős és esetleg letöri a műanyag pecket ami tartja. -
hdav5
csendes tag
Hello!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy hűtőm, amihez nincs AMD lefogató lemezem.
Találtam egyet a hardveraprón, de az ez a féle:
http://hardverapro.hu/apro/amd_lefogato_cpu_hutohoz
ez én alaplapi lefogatóp pedig olyan ami a képen vanhttp://prohardver.hu/dl/upc/2013-12/18/467382_t9sqxzpsi6macsi6_amd.jpg
És az lenne a kérdésem, hogy ezt a lemez lefogatót erre rá lehetne e tenni, vagy sem.
Válaszotok előre is köszönöm! -
Pancsermeste
őstag
válasz
HANDO88
üzenetére
Jól szellőzik a kuckó, az biztos!
Nálam most nincs felhelyezve a ház oldallapja (mert kivettem a VGA-t és várom az újat), és így a lap és proci idle hőmérséklete egyaránt 32 fok!
Most végeztem egy kísérletet: a nagy szobaventit ráállítottam, tehát telibefújja ezerrel a cuccot, és így is 29 fokos a lap az amúgy 24 fokos szobában, tehát 5 fokot így is melegszik a szoba hőmérséklethez képest.
Ezért is gondolom, hogy brutál házszellőzés mellett az alaplap hőmérsékletből nyugodtan levonhatunk 5-6 fokot, hogy megkapjuk a környezeti levegő hőmérsékletet. (bár az is igaz, hogy nem mindegy, hogy melyik lap, hol monitorozza a hőmérsékletét. Ebből a szempontból reálisabb mondjuk az SSD hőfokból kiindulni.... -
-
HANDO88
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"a lég az lég... vizes jobb"
Akkor a készen kapható vízhűtőknek miért csak a felső kategóriája tud versenyezni a jobb léghűtőkkel?
-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
de majd HANDO88 jól megmondja, hogy hány fok van nála, kíváncsi lennék rá! --> már 1x leírta !

akármilyen hűtő a lég az lég... vizes jobb
(sőt.. még talán a vizes se hűti le annyira amennyin neki van.... prime95 megizzasztja a CPU-t rendesen...)L
-
HANDO88
senior tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem reális lehet, nincs agyon feszelve a proci, és azért az a hűtő se piskóta, én is szemezgettem vele...
Plusz azért az is biztos, hogy a számítógép házban jóval hidegebb van, mint itt nálam a szobában, ha a lap csak 24 fokos, akkor sztem max. 20 fok lehet nála a szoba... még ha jól szellőzik is a ház. - de majd HANDO88 jól megmondja, hogy hány fok van nála, kíváncsi lennék rá! -
-
HANDO88
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
-
=HG=
addikt
-
HANDO88
senior tag
-
-
HANDO88
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nekem játékok alatt 30-35 fokos az FX63000, 40000 mhz-en hajtva. Egy Alpenfhön Matterhorn ül rajta.
vassp : Nálam is ugyan az van. pl aida64 az oldalsávban látja mind a hat magot de a stressz tesztnél csak négyet lát.
-
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
De az egy kalap sz@r.
-
vassp
csendes tag
Sziasztok!van egy kis gondom!most vettem egy fx6300 at és egy asus m5a99fx pro 2.0 (bios 1708) lapot és az eszközkezelőben látja mind a 6 magot és minden más progi csak 4 et!az alaplap tuti jó mert egy giga 990fxa-ud3 nál is ez volt!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
55c fok.
-
Gerisz
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
A legtöbbet a program számít. Az R15 előtt fele ennyi pontot kapott csak.
-
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Kár hogy ezt bármelyik középkategóriás léghűtés tudja
-
HANDO88
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Oké.De ez terheletlenül váltogatja folyamatosan, 1 perc alatt kb 4-5 alkalommal.
-
HANDO88
senior tag
Segítene valaki?
CPU-Z szerint a procim terheletlenül is folyamatosan váltogatja az órajelét 1404 és 4013 mhz között. Ezt miért csinálja? FX6300 -
Cseneles
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akkor meg is van a karácsonyi ajándékod

-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Fertőző betegség ez
Próbálj egy olyant hogy CPU 1,4v CPUNB 1,3v kezdésnek azon olyan 4,6-4,7 környékén illene futkosni
Bár ez mindig zsákbamacska 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Crimson Desert
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Konteó topic
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- Mikrotik routerek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(most már Inteles ^^ - tudom a lehetőségek... ezt dobta a gép !
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

közben a CPU szorzót 37-ig feltornásztam egy kis hűtés-optimalizálgatással:

az ár nem számít