-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bali27 #78093 üzenetére
Ha jól emlékszem, az APM bekapcsolva hagyásával nem engedi túllépni az adott CPU-hoz tartozó TDP keretet, azaz ha az ember túlhúzást akar, akkor ezt tiltani kell.
A Turbót (ACC) szokták még tiltani (manuális OC-nál amúgy sincsen értelme), ha gyenge a lap/táp/hűtés, ez esetben base CLK-ig fog csak menni és nem adja hozzá a turbóhoz szükséges + Vcore-t.A fix 4 GHZ 1,248 Volt Vcore-al nem rossz, de szerintem még érdemes vele kísérletezni, hátha lejjebb vive is stabil marad/nem csökken a teljesítmény.
0,05 Volt-os lépcsőkben szoktam lépegetni (esetedben ha nem lehet a BIOS-ban fix Vcore-t magadni, hanem csak offset van, akkor -0,05V), aztán stab.teszt, pl. LinX-el (és előtte is, hogy lehessen mihez a teljesítményt viszonyítani). -
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #78052 üzenetére
Időt, dátumot megjegyzi?
Ha igen, akkor valami beállítás miatt vissza áll, akkor egyenként kell tesztelni mi nem tetszik neki.Nekem a Gigabyte 970 UD3P úgy halt meg, hogy egyik nap a stabil tuning beállításokon instabillá vált, majd másnap megint rendben működött, majd egyre csökkent a stabil állapot, végül alapbeállításon is haldokolni kezdett, végül el sem indult.
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #77947 üzenetére
Én egy 8350-et@4500MHz-t cseréltem le meghalt alaplap miatt, egy Ryzen 5 3500X-re @ 4000MHz. Szintetikus tesztekben majdnem 2szeres a teljesítmény, pedig 4"mag" 8szál Vs 6mag 6szál. Nekem nagyon drága volt a csere, csak a procit adtam el, és nagyon drága volt minden, és kevés Ryzen volt kapható, amikor venni kellett. 150e -18 e az eladott proci. Most jobb a helyzet.
Valamelyik R.O. rész nekem is megvan, én is régi címekkel játszom, Company of Heroes 1-2, Division 1. BF4, most mindenhol vga limitem van. -
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #77945 üzenetére
Akkor esetleg egy környékbeli számtechbolt, vagy környékbeli PH! tag, aki bevállalja a bevizsgálást?
Alkatrészekkel nem vagyok képbe, itt érdeklődj: [link]
Esetleges tápcsere miatt eladni egy komplett gépet?! Hibásan nem érdemes eladni, mert ha nem tudni mivel van hiba, csak nagyon nyomott áron lehet eladni.
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #77943 üzenetére
Aida és társai szoftveresen találgat, táp teszterrel ki kell mérni.
Ki kéne mérni 12V és 3,3V ingadozást. Nincs valaki, akitől tudsz kölcsön kérni egy tápot teszt erejéig?Esetleg, minden fölös eszközt kikötni a tápról, kevesebb ram, esetleg kisebb vidkari, csak ssd. plusz venti a wrm fölé?
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #77941 üzenetére
Elsiklottam a gépleírásodban a tápod felett, vagy valóban nincs leírva milyen tápod van?
Ez nekem inkább tápnak tűnik., ellenőrizd le a csatlakozókat, 12V-os és a 24 tűs. Ha tudod szemmel is vizsgáld meg a 12V-os csatlakozó érintkezőit, nekem a 8350@4500MHz-n megégtek az érintkezők. Tied jóval kevesebbet fogyaszt, de inkább nézd meg, menjünk biztosra.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bali27 #76385 üzenetére
Nagyon is számít.
Most már kezdünk oda érni, amire anno 2012 körül az FX-et tervezték.
Én úgy látom, hogy most kezd beérni a vetés, most pontosan az van mint 2008 körül, amikor bejött pl. a GTA valamelyik, és hiába volt az adott C2D az egekbe húzva, jobban ment a játék egy stock c2Q6600-on is.
-
Pitralon
tag
válasz
Bali27 #76385 üzenetére
Ezekkel próbáltam eddig: Shadow of The Tomb raider...(na itt recegett a falvakban rendesen a 6300 4.5 gigán, sokkal jobb a 8300-assal...) Far Cry New Dawn (bekapcsoltam alatta a feladatkezelőt...,ha hirtelen kilépek ALT+TAB, akkor látszik, hogy szépen cincálja mindegyik szálat-magot.
Ja, és még a Metro Exodust próbáltam ki, az is teljesen frankón megy.
Valszeg nem a videókárrtya a ludas, mivel az egy GTX 1070-es.
Azt akarom csak ezzel mondani, hogy a többszálasitásé a jövő, az újabb grafikai motorok már most is kihasználják, és reméljük, hogy nem visszafelé fognak fejleszteni.... -
BlindMind
tag
válasz
Bali27 #76340 üzenetére
Végig néztem a beállítási listát, nem hiszek benne hogy ezek érdemi megoldást adhatnak illetve, hogy valóban gyorsulás érhető el vele . Max 1-2 címben 0,5-1% de ezt is csak a jóhiszeműségem mondatja velem. Win10 már eléggé jól kezeli az erőforrásokat (nyilván a régi Win-hez képest és nem egy linuxal összemérendő) , régen még a betű simításon is lehetett nyerni erőforrást de ma már ez nem igaz. Szerintem itt mindannyian a Hardveres "tuningban" hiszünk nem véletlen vagyunk itt és osztjuk meg tapasztalatainkat! (Ha a VW Golfodba teszel 110-es verseny benzint talán kicsit jobban fog menni de attól még marad a 90LE
) Ezek az "optimalizáló" szoftverek nem érnek sokat.
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #76302 üzenetére
Nézd, egy 6300hoz lehet elég lenne, de olvass vissza ki mivel hűti a 83x0-es prociját! Alapórajelen, alulfeszelve talán elég lenne a hűtőd. Alábecsülöd a fx fűtési teljesítményét terhelve. Mi tudjuk, mert van. Ez tanács, nem kötelező egyetérteni, de akkor majd ne gyere hogy mi azt mondtuk jó lesz...
-
BlindMind
tag
válasz
Bali27 #76295 üzenetére
Én nem ajánlom abba a lapba a 8370-et ezzel a hűtővel semmiképpen, Ha alapon el is menne a nyári 35 fokban lehet lenne gondod, szerintem pipáld ki hogy megoldottad a gondot és csak használd! Én nem öntenék bele pénzt, már csak azért is mert a 8370 elég ritka,használtba (persze az más ha újonnan veszed).Egyszerűen nem éri meg, nem nyernél vele annyit...
-
belaazallat
addikt
válasz
Bali27 #76295 üzenetére
"Az a kérdés hogy ha vennék Fx8370-et az a vga-t jobban meghajtaná -e. Azaz lehet -e több vagy stabilabb fps?"
A puding próbája az evés, alap órajelen, 4GHz-n alulfeszelve, nagyobb hűtővel talán. De ezt is csak akkor érdemes, ha nagyon minimális ráköltéssel sikerül beszerezni a procit és a nagyobb hűtőt.
-
M0ng00se
őstag
válasz
Bali27 #76290 üzenetére
Ahogy Draxon írta, a vrm borda alatt hővezető szivacs (gap pad) van, aminek van egy kis vastagsága, ami miatt nem szabad pasztázni. Ha pasztáznád akkor lenne egy kis rés a chipek és a borda között, nem érne oda hozzá. A gap pad viszont kitölti a rést és faszán odaér. Idővel elhasználódnak, bár én még nem láttam olyat.
-
DraXoN
addikt
válasz
Bali27 #76290 üzenetére
előfordulhatott, hogy elfáradt ami a hűtőborda alatt volt, de az nem is paszta, hanem gap-pad többnyire.
paszta oda nem jó! ... az egy dolog, hogy összeken mindent, de nem biztos, hogy tökéletesen egyforma magasak a vrm chippek.
Windows nálam is frissített, de nem tapasztaltam problémát.
(#76285) Cseri0058
Én egy RX470et használok (Ami gyárilag kb. az RX570 órajelein megy, Red Devil RX470 volt a leggyorsabb 470es).
a modern játékok meglepően jól kihasználják az FXeket, így többnyire a VGA fogy el nem a CPU és amiatt kell visszavennem a grafikából.. ennél a kártyánál az RX590 kb.30%al erősebb.
Szerintem ha nem alapórajelen megy az FX, akkor nem okozna neki problémát. -
M0ng00se
őstag
válasz
Bali27 #76281 üzenetére
Amit bejelöltem feljebb kis bordára és környékére rakj egy ventit ami telibe fújja.
Anno én is így tettem
(gyalázatos képminőség, de igazából ez egy videó)
Az a venti egy 9,2cm-es ipari valami volt. Tökéletesen oda tudtam rakni, az egyik oldaláról tartotta a gépház hátulja, a másikról meg fogta a cpu hűtő. Ekkoriban sikerült kicsikarni az FX8150-ből kb 4,3Ghz stabil (játék\sony vegas alatt nem fagyott) órajelet , télen.
Nyáron persze borult az egész...
A venti alatti kis fémszínű pöcs, az a híres vrm hűtő mégpedig :Thermalright HR-09 TYPE 2. Sz@rt sem segített de legalább nem volt drága. Valahol még mindig megvan, csak a lefogatók hiányoznak... -
DraXoN
addikt
válasz
Bali27 #76281 üzenetére
Fújni könnyebb mint elszívni. többnyire nagy huzat se kell.
A toronyhűtőkkel ez a gond, a VRM körül meg tud állni a levegő, mert hiába abba az irányba megy tovább a cpu hűtő levegője, pont elfúj a VRM rész felett így az nem kap a "huzatból"..
Ebből a szempontból jobbak az alaplap irányába fújó CPU hűtők, csak ott a teljesítményt korlátozza, hogy a méret jobban behatárolt azzal az elrendezéssel.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #37622 üzenetére
Nem is volt róla szó, hogy nem gyártanak több FX procit 2014-ben, csak arról, hogy talán már nem jön új fejlesztés AM3+ tokozásban. TEsetleg még a Warsaw lesz...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Bali27 #37622 üzenetére
Olvasd itt. 2015-ben lesznek meg FX-ek.
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36796 üzenetére
És még mindig Win8.1 alatt csinálja ezeket?
Próbáltad már mondjuk Win7-el? Vagy linux alatt? Esetleg valami live CD-ről indítva? - csak mert, ha hardveres baja van, akkor ezeknél is elő kell jönnie a hibának, de ha csak Win8 alatt szórakozik, akkor meg driver-ekben kell keresni a hibát.
Ha mégis hardveres probléma, akkor én még utoljára azt megcsinálnám, hogy kiszedném a lapot a gépből, és asztalon felépíteném minimális hardver összeállítással (egy RAM, egy HDD), CMOS Clear után alapon indítanám és úgy tesztelném (lehetőleg nem Win8-al) -
Bali27
addikt
válasz
Bali27 #36789 üzenetére
Nem értem.. Multkor 2 napig semmi baja nem volt a gépnek, a primeot is birta, most meg akár böngészek akár nem kb 5 percenként restartol.
Természetesen Kernel Power 41 / 63-as hibára hivatkozik, ami igen csak tág fogalom és kis híján az rá a válasz hogy a Microsoftnak sincs fogalma arról hogy ez mitől lehet.
Szóval most 5 percenként restart.. Már csak arra tudok gondolni hogy a nagyszerű rezsicsökkentés miatt xarakodik az áramellátás, mert már hallottam hasonlót, igaz az ország másik feléből. -
parkr
őstag
-
asvald
senior tag
válasz
Bali27 #36668 üzenetére
itt le van írva "részletesen" mi is a Secure Boot , meg is találod a választ
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36665 üzenetére
Szerintem nem.
Ez minden biosban alapértelmezettként be van kapcsolva, hiszen így teljes a kompatibilitás. Ha valaki ki akarja használni 64 bites oprendszernél az UEFI boot előnyeit, az kikapcsolhatja. Abból, hogy az MBR-be menti a boot adatokat nem hinném, hogy probléma lehet.
Erről jut eszembe, hogy az én jelenlegi oprendszerem (Win7 64 bit), még egy C2D BIOS-os gépen lett telepítve, majd átkerült a vinyóval egy AM3-as gépbe, utána pedig SSD-re ghostolva a jelenlegi gépembe landolt. Ha a CSM ki lett volna kapcsolva, akkor csak pilláztam volna, miért nem akar bootolni... -
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36580 üzenetére
Amúgy nekem anno egy VGA miatt volt hasonló szívás, onnantól, hogy XP-ről win7-re álltam át... de akkor csak olyan hetenként - havonta egyszer fordult elő, legtöbbször csak netezés közben, és mivel nem tudtam a hiba okát, együtt éltem a problémával, egészen addig, míg lecseréltem a VGA-t, és meglepődve tapasztaltam, hogy megszűnt a hiba. A VGA egy másik gépben a mai napig teljesen jól működik.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36576 üzenetére
Akkor ott követted el a hibát, hogy a proci csere után rögtön nekiestél az oprendszernek is. Így most nem lehetsz biztos benne, hogy hardver / beállítások / oprendszer miatt instabil.
Lehet érdemes lenne kipróbálnod Win7-el, amennyi időt rászántál már... fél óra alatt megvagy vele, egy napot nyúzod, teszteled, és kiderül, hogy mi a helyzet. -
miresz
veterán
válasz
Bali27 #36561 üzenetére
Ez nem az FX-től van. A Win8-nak a frissítései miatt.(friss telepítés mielőtt azt hinnétek,hogy valami régi) Már egy hete szívunk haver gépével (PH II X4 965) mert random kékhalálozik.Mire rájöttem,hogy miért,addigra már mindent leteszteltünk másik gépben is,és minden jó is volt. Win 8 (és a 8.1 is) valamelyik frissítésétől van ez.Külföldi fórumok is tele vannak ezzel. Általában AMD gépekkel fordul elő,valami driver hiba amit a win frissít.
Most Win7 van neki,mert elege lett a 8-ból .
Ezzel tökéletes minden. De a Sima Win8-al is az csak ki kell kapcsolni a fasz frissítéseket egyből telepítés után.
(Egyre sz@rabb ez a -winfos. Minél többet frissítenek rajt annál sz@rabb. Egyre jobban gondolkozom a linuxon. )
-
Maximow
tag
válasz
Bali27 #36522 üzenetére
Én is próbálgattam mindenféle beállítást a biosban, volt, hogy 1-2 napig nem fagyott, nem kékhalálozott, de utána ismét elő jött.
Win 7-et használok, a 8.1-el kapcsolatban nem tudok segíteni, de szerintem simán mennie kellene régebbi biossal is.
Remélem megoldódik a problémád.
-
Maximow
tag
válasz
Bali27 #36519 üzenetére
Próbálj meg esetleg egy régebbi biost felrakni a lapodhoz.
Nekem az ext. 3-ban csinált hasonló dolgokat a 6300 az akkor legújabb biossal. kb. 1 hónap szívás, és több kihullott hajszál után feltettem a legrégebbi, még 6300-at támogató biost, és megoldódott a gondom.
Szerintem egy próbát meg ér.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36479 üzenetére
Ugye csak a CPU szorzót állítod, az FSB-t nem?
A RAM-okat egyelőre ne nagyon rakd 1600-nál feljebb, 1866-hoz már játszani kell az időzítésekkel is, hogy bírja, vagy nagyobb feszt kell neki adni.
A HT-t pedig állítsd fix. értékre (általában 2200MHz stabil szokott lenni, NB is lehet ennyi szerintem) -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36469 üzenetére
Sajnos nekem nincs már ötletem... nem hinném, hogy a 2 proci között olyan jelentős különbség lenne beállítások terén.
Az NB feszt kellene kideríteni, hogy van-e különbség a 6100 és 6300 között... de talán itt az FX topikban hátha meg tudja valaki mondani.
Én amikor próbaként minden feszt, így az NB-t is visszavettem 1,2V-ról (már nem tudom, mennyire) de akkor produkált fagyásokat meg restartot, így azt visszatettem 1,2V-ra.Köszi az infókat!
Szerintem akkor nekem nem kell ez a ROM izé... de az Agressive Link-et is hagyom inkább engedélyezve, mert már vagy egy éve így megy, és teljesen jól működik az SSD.(#36471) Taifa Díaz: Igazad van, de én a linkelt képből láttam, hogy 800-ra állította neki a Bios.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36465 üzenetére
Hmm... nagyjából minden OK!
A HT BUS frekit vajon mennyire lövi be automatán? CPU-Z-vel nézted már? Lehet azt is be kellene állítani NB freki értékére.
DDR3 RAM érdekes. Időzítéseket nem piszkáltad, auto-n hagytad? A feszültségét beállíthatnád auto-ról 1.5V-ra, vagy inkább 1,55V-ra. (2 vagy 4 modulod van? Ha 4, akkor lehet akár 1.6V is neki.)
CPU NB Voltage 1,175V volt alapból? Lehet azt felteheted 1,2V-ra, hátha az kevés neki.
AHCI BIOS ROM - az nem tudom, mire jó, nálam nincs engedélyezve - szerintem nekem nem kell...
Mondjuk nálam így néz ki. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36460 üzenetére
Azért bekérdezhetnél oda is... meg rakhatnál be UEFI Tweaker menü beállításaidról print screent - hátha kiszúrunk valami gyanúsat....
Persze, ha most jó lesz, akkor inkább csak örüljünk!Upsz... Win8!?? - erre nem is gondoltam, azzal mondjuk nincs tapasztalatom, de nem hinném, hogy azzal lenne baja - vagy mégis??
-
-
miresz
veterán
válasz
Bali27 #36233 üzenetére
Tedd fel ezt: BlueScreenView és megmondja,hogy mi volt az előidéző. De ha böngészés alatt(flash) csinálta akkor az lehet proci kevés fesz is.
(#36234) kungzi: Hiába tépem én itt a számat. A Giga lapok sajnos még mindig nem ajánlott kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest