- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
xatos3 #60792 üzenetére
520W-ot???
'Valós csúcsjáraton' (játék közben) nem láttam még 420W felett a konnektorból felvett fogyasztást. Általában 350-400W között szokott ingadozni, ami teljesen optimálisnak nevezhető a hatásfokot tekintve. Persze, tegyük hozzá azt is, hogy jelenleg még a leginkább FX-re optimalizált játékoknál se dolgozik 100%-on a proci. Kíváncsi leszek DX12 alatt mennyit fog ez változni.
-
ViZion
félisten
válasz
xatos3 #60794 üzenetére
nV és Microsoft szerint minden dx 11 kari fogja tudni... [link]. Hogy ezt driver vagy hw oldalról oldják meg, az sztem a kutyát nem érdekli, ha normálisan fut majd a játék...
"NVIDIA will support the DX12 API on all the DX11-class GPUs it has shipped; these belong to the Fermi, Kepler and Maxwell architectural families. With more than 50% market share (65% for discrete graphics) among DX11-based gaming systems, NVIDIA alone will provide game developers the majority of the potential installed base."
-
AddyKing
tag
válasz
xatos3 #60787 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Igen.. a PSU.. Teljesítményben elegendőnek bizonyult.. Egészen idáig. 4200Mhz-nél feljebb nem mennék. Szeretném még kihúzni vele egy ideig. Ha minden igaz...Akkor a processzor most fogja élni a virágkorát, ha hinni lehet a Windows 10-nek.
A hűtéssel az elején gondjaim akadtak.. Bár könnyen előfordulhat, hogy ez a nem megfelelő VRM, álá 4+1-es fázis egyik mellékhatása.
-
válasz
xatos3 #56471 üzenetére
Értem én, nincs ezzel baj.
A hivatalos specifikáció egy dolog, meg a tapasztalat is.
Eddig bármi amire azt írták 1333/1866 a max az nekem ment jóval többet több modullal. 500Ft-os unlockolt "retek" Sempron 145 @ Athlon II X2 is 1866-ot ment.AZ IMC-re értettem, hogy szar példány, de akár a memóriákon és a lapot is borulhat a story.
-
Tanisz
senior tag
válasz
xatos3 #56391 üzenetére
Köszi, igen én is gondolkodtam a kivárason. Csak hát azt is alapul kell vennem, hogyha jönnek a radeon 3xx(x)-ek akkor a jelenlegi 7850em is kevesebbet fog érni
Most még kapok érte pénzt, 25 körül legalább.Főleg mert OC verzióValszeg maradok a ktg hatékony megoldásnál és maradok a 280x-nél, ha kapok jóárasítva, ha nem, akkor gyűjtögetem a pénzt
Igazából nem is a pénz lenne akadály, mert hál Istennek ki tudnék fizetni egy új 290xet is, vagy egy gtx980at is, de elvi okokból nem teszem. Megfogadtam, hogy 60e HUFnál többet nem költök VGAra, a használt 290 is kilóg már a sorból, mert használtan 70-80e HUFért mennek manapság.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
MaxxDamage
félisten
válasz
xatos3 #43350 üzenetére
mind1 hány watt, de lényeg... megy szépen !
(#43351) eldiablo: nyugodtan kijelenthetem, hogy hozzá való ! (igen)
meg konzultáltam a lap gyártóval is (tudta a teljes konfigom) és nem mondták pl., hogy nem kéne bele az a proci...pl.
/baromság , tévhit nálad már bocs../ más is megmondja a frankót és támaszt engem /remélem/L
-
ViZion
félisten
válasz
xatos3 #43165 üzenetére
öööö....nem. Azért vannak olcsóbbak is, mondjuk hogy esetleges bő 5+ GHz-t táplálni meddig tudják, azt nem tudom...
EnterR: szintén NEM. Ha úgy tetszik, azok válogatottak, még valamennyi tuning potenciállal. Viszont a 8320-nál nincs garancia az 5 GHz-ra sem... Ettől még best buy.
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #29337 üzenetére
alapból nekem is azt javasolták, de.... sok. drága egyelőre.
nekem az a lényeg, hoyg ne forrjon fel. sajnoshamar felmelegszik a szoba, és a gép még 1 lapátal rá is tesz...
ezért gondoltam a vízre. jó a noctua, mert jó... csakhát 38 fok van kint bakker....
BF3 alatt simán elvagyok ilyen 66-74 fokokkal -.- nem old le, semmi csipogás, vagy szaggatás... de engem azért "aggaszt"...
nem tudom, egy 23-27 fokos szobában, tud-e csodát művelni egy ici-pici vízhűtés... pass!
tapasztalatok esetleg?! -
- = Zk = -
félisten
-
laca000
őstag
válasz
xatos3 #26645 üzenetére
Értem én, nem kötekedem, de van akkora előrelépés egyáltalán mint a WINXP-hez képest volt?
Semmi problémám a WIN7 64bit-el.
Csak kissé szkeptikus vagyok a témát illetően.
De majd fölrakom egyszer, megígérem.
De az nem ma lesz.
Nem az életem múlik rajta.
Gyönyörűen muzsikál ez a WIN7 is. -
vakond5
őstag
-
vakond5
őstag
válasz
xatos3 #26527 üzenetére
Épp azt méregetem, bedugtam a borda legbelsejére a ventivezérlőm egyik hőszenzorát, és konstans 80-85 fokot mér, akár idle-ben vagyok, akár terhelem. Veszett egy hőfok, viszont olvastam sok helyen, hogy amíg instabilitást nem tapasztal az ember, addig semmi gáz nincs.
Pedig itt van, nézd meg:
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
xatos3 #26472 üzenetére
Ó igen, nekem az arany szériás 1700+ és 2100+ is volt, aztán jöttek a mobil bartonok, az is maradt a végére.Amikor váltottam 754-re odaadtam muttinak, had tanulja ki a zinternet rejtelmeit.újra lett már kondizva szerencsétlen, szinte minden eredeti már felpúposodott rajta, de még működik.Alulfeszelve, a legnagyobb terhelést a flash játékoktól kapja.
Dfi lapjaimból egy sem érte meg a 2 éves kort... de kaptak is rendesen. Régi szép idők, akkor még érdekelt is a tuning. Az tény, hogy ebben az asus lapban is lehet mit állítani, de a DFI-k mellet még mindig elbújhat.Kár a cégért.Jim76: nekem is csak ez az egy került családba, minden mást el szoktam adni és megy bele az új konfigba az ára
-
DeadMeat
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
xatos3 #26340 üzenetére
Ha volna egy erosebb APU cpu-szinten mint a mostani FX es a foglalat megmaradna 2-3 evig hogy tudjak majd fejleszteni, na meg ha volnanak olyan Sabertooth es ROG kaliberu alaplapok hozza akkor szivesen megvasarolnam.
Jo az a cpu, ha nem dolgozol vele akkor tokeletes, nalam is 4.6 ghz a jatek profil, minek kinozni ha nem muszaj.
-
vakond5
őstag
válasz
xatos3 #26171 üzenetére
Értem, értem.
Akkor én mit mondjak? CM Hyper TX3-ról váltottam a H100i-re
@sg22: Pontosan.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #26165 üzenetére
vízzel?.. nah, eriggy' szépen a sor végre, feltartod az érdemben hozzászólni vágyókat
(#26167) vakond5
nem nagyon.
max mindent levizezni ami melegedik. de csak CPU-t külön, nem. nem lesz olcsó, mert nem.... de.. ez van. és nem most lesz sajnos...
minek víz, amíg a levegővel is kényelmesen elvagyok, és az "álomhatáromat" már túlszárnyalta a cpu is és a hűtő is -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
xatos3 #26108 üzenetére
Dehogy a fele, 5 perc es 27 masodperc. Ami nagyjabol 10 perc 70 perces munkanal, tehat olyan 8 perc/ora. Napi 7 ora munkanal majdnem 1 ora megtakaritas !
Az en alaplapom + cpu = 330 font 115.000 HUF az o alaplapja meg cpu-ja = 510 font ami 178.000 HUF.De kar hogy nem tudom nyilvanosagra hozni, pedig nagyon szivesen kiraknak egy par "kek" forumra az eredmenyeket.
-
Jim76
aktív tag
válasz
xatos3 #25998 üzenetére
Én visszatennék mindent factory default-ra, NB-t főleg nem buzerálnám, HT max 2000-re, a magas HT orajellel instabilabb az oc. C6 c1e turbo apm kikapcs, és csak a szorzó, meg a fesz. Ram először legjobb, ha gyári alapon van, még, ha az 1333 1,5v akkor is, nehogy az is bekavarjon, ha nem betesztelt oc-s a lapodba, ugyse sokat számít, hogy 1333,1600 v 1866 ha nem igp-s a proc. Azok az 1,5 feletti értékek túl magasak a 4,7 körüli órajelekhez. LLC mire van állítva? AM3+ hoz 1/2-et ajánl az én uefi-m, és szépen teszi is a dolgát. CnQ be van kapcsolva?
-
Jim76
aktív tag
válasz
xatos3 #25994 üzenetére
Ha agysebészeti beavatkozást végzel, és ez vezérli a lélegeztető gépet, akkor akár egy napig is érdemes tolni. Ha nem stabil napi használatra, az meg fél óra alatt kijön. Prime nagyon fűt, Linx max. Ram-al 10x-est lefuttatva jobban terheli a cpu-t, és hamarabb lemegy. Ha a 10 menet okés, az már menni fog örökre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest