Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
hát lehet, biztos igazad van, de állatira nem tűnt fel, hogy az ubuntu megkérdezte volna tőlem, hogy akarom -e telepíteni a devel csomagokat. Viszont ha megkérdezte és én nem választottam, akkor csak magamra lehetek mérges, hogy nem választottam, hiszem akkor megkíméltem volna magamat egy csomó szívástól. (bár fogalmam sincs, hogy mi az a devel csomag : (( .)
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Nekem teljesen mindegy hogy a grubból indítom, vagy a windows bootmanageréből!
Amit leírtál már próbáltam, de az a gond, hogy az osx a hda1-s partíción van, a win meg a hda2, de mégis a windows-t indítja a hda1ről!
Direkt megnéztem linuxban(sudo fdisk -l) és a hda1-t írja a unknown partíciónak(Osx) és a hda2-t az ntfs windózos partíciónak!
Szal valami más?
Itt egy link, amiből talán valaki megérti mit kell csinálni, nekem nem sikerült:
[link] -
CsY
aktív tag
hmmm.. nekem ubuntuban nincs alsaconf om... pedig az összes alsa cuccos fel van rakva...
de kérdés... melyik az a csomag, ami konzolbol jatszik le mp3-at? play mp3neve és ennyiröl müködött még anno a kanotix nál.
operator...télleg...tölts le egy kanotix ot vagy knoppix t... ha azokkal megy a hangkarid, akkor biztos van valami müködö megoldás, h életre keltsd. Ezek is debian alapuak, és live cd-k...
www.kanotix.org és sztem jobb, mint a knoppix.. én haver videokariját néztem igy, és bevált... max forgatunk uj kernelt neked -
operator10
senior tag
E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11 Erőforrás ideiglenesen el érhetetlen)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another proc ess using it?
Igen, már ''bővitettem a sources.list-et.Megvolt az apt-get update is, de most ez lett a válasz. Ubuntum van. -
operator10
senior tag
Így van.Tessék segíteni
Mindegy nekem egyenlőre hogy alsa, vagy oss, vagy akármi, csak már működne a hangkártyám.Eddig Philipsem volt, vettem helyette az Audigyt, erre ezt sem támogatja a linuxomDecember óta próbálgatom a disztrokat.De állandóan azért kell váltogatnom őket mert mindig kiderül hogy valamilyen hardveremet végérvényesen nem támogatj
Erre itt az ubuntu.Kezdem megismerni, megszeretni.Jön a remény hogy majd lesz hang is.Erre még kerneltforgatnom is megkell majd tanulnom.Ami nem is lenne baj, sőt.Csak szeretnék már végre egy szuper működő linuxot
De ami késik nem múlik
-
-
PWR
aktív tag
nekem az a gondom vele, mint desktop, hogy alapbol nem jatszik le meg egy mp3-at sem es kesz küzdelem volt telepiteni ra progikat, melyeket nap mint nap hasznalok. hihetetlen dependency-k voltak, ha frissiteni akartam pl. a Mozillat, nem ment, külön kellett telepitenem melle egy masikat, ha le akartam szedni a regit, leszedte dependency-k miatt az egesz OpenOffice-t is, stb... en szivesen elszorakozok egy rendszerrel (ezert is van most Gentoo-m), csak van egy hatar, amig ugy gondolom, erdemes küzdeni es van egy hatar, amikor azt mondom, hogy eleg mar.
de jo volt a Fedora pl. arra, hogy gyorsan összedobjak egy webservert, egy routert vagy proxy-t, ilyesmi. Meg ugy altalaban szimpatikus, de desktopnak soha nem valasztanam. Persze a velemenyem biztos szubjektiv bizonyos fokig. -
Finwe
őstag
Kernel baja van, nem tudja telepíteni, nem tudom honnan és mejik kernelt kellene föltenni, hogy működjön!
dr_strange:
A videókértyát felismeri (6600GT és 66** driver fönt ven, ezt magától YOU-val feltette) a linux de a monitort nem! Ezért nem tudja használni a videókártyát. Az x és y értéket kéne neki megadnom, de ebből Bővebben: link (Részletes infók letöltése) nem találok 2 alkalmas számot erre a célra (nyílván vak vagyok) és a beállítások tesztelésénél elsötétül minden, majd sehogysem akar visszajönni, várhatok akármeddig.
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Hát a az xp indul el amikor nem húzom ki, nyilván a biosban kell sorrendet állítanom.
A skype-nak pedig rossz lessz a telepítője mert a yast rövid elemzés után kilép és egyetlen egy file sem kerül föl. Az nvidia drivernél pedig a .run kiterjesztésre panaszkodik, egyébként az init3-at nem tudtam megfelelően alkalmazni
-
-
Rodnas
csendes tag
A webmin fennt van és műxik (nagyon szupi).
Tavmanagelni a win2k szervert akarom de csak a Linuxon keresztül lehet elérni.
A progi nem más mint a Win saját terminálszolgáltatások ügyfélkezelő progija (tartalmazza a telepítő).
Snifferrrel megnézve tudtam meg, hogy a 3389 portot ''támadja''. -
Finwe
őstag
Hát jó, akkor fojtatom
Kettő vinyóm van, xp/suse és mikor indítom a suse-t mindig kihózom az xp tápkábelét, hogy ne vágja szét a linux. a bekapcsolva hagyom a vinyót és úgy indítom el a linuxot akkor nem lesz semmi baja a xpnek és az azon a vinyón tárolt dolgoknak, esetleg tudom őket használni linux alól?
-
Finwe
őstag
Köszönöm, amint lehet megnézem csak vissza kellett lépnem xp-be mert a skype-ot telepítés után nem találtam meg sehol (yast-al telepítettem) és pill szükségem van rá. Erre is van megoldás, hogy hova lett? Megnéztem a file-listáját, hogy hova fog mit rakni és sehol nem találtam amit ő állított?
a 3. lépést kifejted bővebben? az első 3.-at
[Szerkesztve] -
quby01
csendes tag
köszi a gyors segítséget, x felületen nem jelenik meg indításkor az egér, és az xorg.conf-ban az egérre vonatkozólag a következö van:
az egerem típusa: genius NetScroll Optical
Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ImPS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
ebböl en nem nagyon tudom megállapítani a hibát...
meg egyszer köszi a segítséget!! -
-
gege71.hu
addikt
Na tegnap csak nem értekeztem ezügyben veled
Simán elaludtam
Na annyit azért még kipróbáltam, hogy tudok e sima mp3 file-okból audioCDt pörkölni és igen...az mükszik(ahogy az kell). De ez az 1 db albumnyi mp3 file cue file-lal burn image-ként..ehh ez még mindig nem jön össze...De nem adom fel..keresek tovább -
gege71.hu
addikt
Az a baj(legalabbis az en olvasatomban), hogy ez a cuetotoc csak WAV-al tud szuttyogni.:
''Cue2Toc is a perl script that will convert a CDRWin CUE file into a cdrdao TOC file. The script can handle audio CUE files only. Data and MixedMode file support may be added in future releases. The script currently supports single and multiple WAV CUE files, CD text, and track pregaps.'' -
-
gege71.hu
addikt
INFO cuesheet keszitesrol
Bővebben: link
Itt egy pelda mp3-ashoz(reszlet):
PERFORMER ''VA''
TITLE ''E-§cension 2''
FILE ''01_va-e-scension_2_(mixed_by_jody_wisternoff_of_way_out_west)-tronik.mp3'' MP3
TRACK 01 AUDIO
TITLE ''Everytime - Lustral''
PERFORMER ''Everytime - Lustral''
INDEX 01 00:00:00
TRACK 02 AUDIO
TITLE ''Perception - Cass & Slide''
PERFORMER ''Perception - Cass & Slide''
INDEX 00 05:57:15
INDEX 01 05:57:17
TRACK 03 AUDIO
TITLE ''Vandenberg - Red Baron''
PERFORMER ''Vandenberg - Red Baron''
INDEX 00 13:46:07
INDEX 01 13:46:08
TRACK 04 AUDIO
TITLE ''Supertransonic - Poseidon''
PERFORMER ''Supertransonic - Poseidon''
INDEX 00 18:40:23
INDEX 01 18:40:24
....stb
.
.
.
udv
gege
Amugy altalaban ha egy album 1 mp3 file-ba van rakva akkor konvencionalisan csinalnak hozza cuesheet-et, tehat ez tobbnyire adott...
AudioCDnek azert kenyelmesebb megirni ''burn image'' modszerrel, mert a kesz korongon a szamok kozt atmenetmentesen jatssza a cd jatekos. (Tobbnyire valogatas-mix albumoknal alkalmazott modszer.).
Ha szamonkent lenne, azaz minden track egy mp3 file lenne, akkor ha mixalbumrol van szo akkor a szamok kozti szuneteket manualisan kene kiszedegetni ill 0-ra allitani az oszzeallitas(compilation) listaban.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
itt van egy pár, aminek kéne a hangja is.
ut2004, racer, xmms, kde zörög, de a flash cuccok valahogy nem. a /dev/dsp és a /dev/adsp nekem a /dev/adsp0 -ra mutat, amúgy. -
dabadab
titán
Nyitottam scriptes topikot, koltozzunk oda at a scriptes dolgokkal:
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Találtam egy nagyon kis 1x-ű-t. Stabil /gyors / eddig megbízharó FTP klienst és amire kell megfelel (ssl, auth tls biztonsági funkciók mennek, egyszerű kezelőfelület), még talán a FlashFXP-nél is jobban bejön(nekem), bár nincs annyi funkciója, de a lényege megvan (az a lényeg számomra amire használom).
A neve Kasablanca. Bővebben: link
.deb csomagost csak a régebbi verziót találtam meg.
A Kasablanca-0.4.0.2 (Debian Linux): kasablanca_0.4.0.2-1_i386.deb linkje sajnos törött/halott..
Hálás lennék ha vki megtalálná vagy egy linkkel megdobna ezügyben(bár a 0.3.** verzió is működőképes de kíváncsi vagyok miben más a 0.4.**
üdv
gege -
escie
őstag
az előző topikban keress rá, már megoldottuk.
én is felvetettem a problémát.
amúgy xhost, meg xinit környékén kell keresgélni.
és vigyázz, mert az első szabad helyre nyitja, ami általában az f8...
--
szerkesztetted, szerkesztem én is.
nos, én az első problémára írtam...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Elnezest kerek mindenkitol hogy ennyit postolok, de mindig elojon valami problema
Most az a problema, hogy ha init 3 utan juzerkent startx-el inditom el a kde-t, akkor rendesen mukodok a :0.0 monitor, :0.1 tv. Viszont ha init 5-kent atmegyek grafikus modba, es ott bejelentkezek ugyanazzal a juzerrel, akkor mar nincs meg a :0.1 mint TV... Esetleg erre valakinek otlet?
-
Out
addikt
Orommel jelentem be, hogy sikerult megcsinalni
Csak annyit kellett csinalni hogy a Server layout resznel a Screen 0 es a Screen 1 -et felcsereltem
Marcsak azt kellene megcsinalni, hogy a TV kepernyon ne legyen talca, mert az zavaro.. de ehhez gondolom a kde-ben kell majd valamit varialni, ugye? -
snowflake
tag
-
Finwe
őstag
Hát igen, ez lemaradt. Chello-s netem van de egy linux router ossza szét. Ahoz a géphez nem tudok hozzányúlni és aki tudna az már több mint 1 hónapja nemér rá. Ezt azért írtam le, mert lehet ha itt beállítok mindent a másik miatt még mindig nem fog menni. Egyébként kipróbáltam ezt is és természetesen nem működött (nyílván).
Ezeket a parancsokat használtam egyébként okosodni de nem tudom mi az ami lényeg lenne bennük: ifconfig, dmesg, ls -IR.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest