- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Vilmoskorte
tag
válasz
mandrake83 #4559 üzenetére
Et csak úgy lehetséges (stable rendszernél), hogy beállítottál más forrást is az apt-nek, ahol talált csomagokat, viszont ezek nem egyeznek a stbal csomagjaival. Ezért van az ütközés. Nem igazán értem, hogy ha egyszer adva van egy igen jó csomagkezelő (dpkg), akkor miért nem azt kell használni? Mi abban olyan bonyolult? Beírom: apt-get install amit_akarok_telepíteni. Vesszek meg, ha értem.
Esetleg dselect indítás, átnézés segíthet, vagy apt-get -f install. Ha nagyon kókányoltál, akkor nem lesz egyszerű.
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
mandrake83 #4561 üzenetére
Az /etc/apt/sources.list rendben van? Csak a stable szerepeljen benne. Ha nem, akkor tedd rendbe (apt-setup). Ha ez tiszta, akkor apt-get install x-window-system-core, majd apt-get install kde kdebase kde-i18n-hu
Ennyi lenne. Ha most egy összezavart rendszered van, akkor előszőr én a forrást tenném rendbe, majd utána az X-et és a kde-t. Esetleg szedd le teljesen (--purge) a csomagokat, majd telepítsd úgy, ahogyan leírtam. -
ngabor2
nagyúr
válasz
mandrake83 #4559 üzenetére
és az x-et is a saját csomagjai közül telepítetted, vagy csak leszedted a legfrissebbet egy deb tükörről, aztán hajrá?
nekem nagyon úgy tűnik, mintha disztib-verziók harca lenne. csinálj egy apt-get update-et, aztán egy apt-get -f install-t, hátha helyre jön. -
Jester
aktív tag
válasz
mandrake83 #4082 üzenetére
Egyszer nálam is előfordult hasonló. Nálam a KAT Desktop search volt a ludas, bugos volt, és alapból benne volt a KDE automatikusan induló szolgáltatásai között. Miután kivettem onnan, megszűnt a jelenség.
Kikapcsolni a következő módon tudod:
-szöveges módban indítasz egy mc-t.
- megkeresed a /home alatt a saját home könyvtáradat. (valószínűleg abban leszel alapból)
- belépsz a .kde/share/config könyvtárba
- a kdedrc fileban a [module-katd] alatt az autoload értékét false-ra állítod.
- kész vagy.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
Még egy 5let: a csiricsárébb disztribek szoktak ezekről a fájlokról (XF86config, fstab, stb...) magánszorgalomból másolatot csinálni az igazi mellé! Nézd meg van-é ilyemid, pl. ''XF86config.valami'' vagy ilyesmi néven! Ha van, az jó! Másold le az ilyesmit biztos ami biztos valahá (pl. a root mappájába), majd nevezd át a ''XF86config.valami'' -t ''XF86config'' névre, ezzel elvileg egy régebbi állapotot állítottál vissza. Oszt kilép-belép, ha nem indul a graf.felület akkor ''startx''.
Hátha...
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
Három tipp:
- vagy reseteltél
- vagy új VGA hardver vágott rendet magának
- vagy nem'tom
Mindenesetre elsőként a SaX-ot, vagy SaX2-t próbáld, lehet, hogy nem a KDE hórt meg, hanem az X beállításaid estek hasra. Ezt egyébként megnézheted egyszerűen: indíts másik ablakkezelőt, pl. FVWM-et vagy IceWm-et.
Ha ezekkel megy, akkor KDE-hiba, ha nem, akkor az X a ludas (ez a valószínűbb). Ekkor jöhet a SaX2, ha nem megy, akkor az XF86Config matatása jön. Semmi pánik, menni fog!
Pontosabb segítséghez további infókat kérek, a fentiek alapján. -
escie
őstag
válasz
jelentkezz be konzolról, és próbáld meg törölni, a home-könyvtáradban a .kde(pont van előtte) könyvtárat, vagy a hasonlóakat. nem igérem, hogy működik, de ez a kde beállításainak a könyvátram szóval akár működhet is.
amúgy a mandriva rpm csomikezelővel van szerelve, úgyhogy talán egy rpm-hez értő egyén segíthet majd, én sosem használtam érdemben ilyen disztrót.
(amúgy S.P. vagy?ha jól sejtem, akkor igen. ha nem, akkor sry.)
-
Roxy
tag
válasz
mandrake83 #4068 üzenetére
Csá! A Powerpc-s változatot biztos, hogy felfog menni? mert van még A64-es változat is
[link] -
Jester01
veterán
válasz
mandrake83 #4068 üzenetére
Ubuntu-ból én a PowerPC-s disztrót telepíteném a helyedben, nem a 386-ost, ugyanis az 386-os architektúrákra van, nem Pentiumokra
-
zLegolas
őstag
válasz
mandrake83 #4038 üzenetére
Lásd az
/etc/sysconfig
fájlt!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest