Aktív témák
-
Out
addikt
ha a moncsid tudja azt a felbontast es a szinmelyseget es Hz tartomanyt amit beirsz az Xorg.conf-ba akkor tuti nem. Arra figyelj oda, hogyha Nvidia kartyad van akkor vagy 16 vagy 32 bit legyen a szinmelyseg, ha ATI akkor meg 24, asszem :o)
mod: mindez persze csak akkor igaz ha fenntvan az Nvidia vagy az ATI drivere
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Section ''Screen''
DefaultDepth 24
Subsection ''Display''
Depth 24
Modes ''1024x768'' ''800x600'' ''640x480''
ViewPort 0 0
EndSubsection
Ez egy pelda, hogy szerkeszd at az Xorg.confodat, hogy 24 bitben 1024x768-ban induljon el a rendszer alapbol. Ha a monitorod nem birja az 1024x768-at olyan hz-en amit megadtal neki a monitor sectionben, akkor probalkozni fog a 800x600-al, ha az se birja akkor a 640x480-al. -
tierbatyo
senior tag
xorg.conf-ban keress Modeline sorokat. Ezek általában ki vannak kommentezve. unkommentezd, amit szeretnél, de az nem biztos, hogy jó lesz. Inklább csinálj magadnak saját Modeline sorokat is a gtf paranccsal, annak a kimenetét meg bekopizod az xorg.conf-ba. Pl.:
gtf 1204 768 100 kimenete:# 1200x768 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 81.40 kHz; pclk: 132.84 MHz
Modeline ''1200x768_100.00'' 132.84 1200 1288 1416 1632 768 769 772 814 -HSync +Vsync
Ezt bekopizod és ezután mondjuk gnome-ban (én azt használok) gnome-display-properties-ben ez megjelenik választható felbontásnak. -
mandrake83
csendes tag
Igen. Ha két vinyód van nem szükséges bootmanagert (LILO, GRUB) feltenned, elég ha boot menü-ben kiválasztod, hogy melyik vinyóról boot-oljon.Bár szerintem egyszerűbb és kényelmesebb a kis vinyóra feltenned egy ilyen managert. az NVidia kártyákat támogatják általában a linuxok alapból, bár én sokat szívtam a Geforce 2 MX/400-assal mert azt nem ismerte fel pl. a DEBIAN, de első telepítésnél még a Mandriva sem. Ubuntu-ból én a PowerPC-s disztrót telepíteném a helyedben, nem a 386-ost, ugyanis az 386-os architektúrákra van, nem Pentiumokra...nagyjából ennyi...
-
eddie303
őstag
-
-
ngabor2
nagyúr
Erre szinte bármit. Hasonló erősségű gépen futott már nekem Uhu, Debian. Valószínűleg egy Ubuntu is elboldogulna vele. A kérdés, hogy melyiket tudod megszerezni a legegyszerűbben.
Plusz memóriát meghálálja.
A Tomato lapok annakidején az olcsóságukról voltak híresek, nekem is volt egy, aztán félig elhalálozott.
Aktív témák
Hirdetés
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Haditechnika, harcászat
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest