- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ragazzo #4683 üzenetére
az uhunak nem igazán találtam ''szériahibáját'', csak elég érdekes, véletlenszerű hibákat. volt, ahol a mozilla nem ment rendesen, volt, ahol a hálózat nem ment a jó, máshol működő beállításokkal. sok volt vele a szívás.
az ubuntu telepítése egyszerű, még akkor is, ha expert módot választol. ekkor több beavatkozási lehetőség van, főként a partícionálásoknál. asszem alapból egész vinyót akar lefoglalni, expert módban te állíthatod a partíciókat és csatolási pontjaikat.
szerintem a gnome legalább annyira felhasználóbarát, mint a kde, az ubuntu jelenleg még inkább arra alapoz, a kde része nem annyira ''ubuntura kész''. kipróbáltam mindkettőt, felesleges csak ezért kubuntuzni. -
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #4678 üzenetére
UHU azért jó kezdésnek, mert teljesen magyar, nagyon sok program alapból van telepítve. Jó kezdésnek, mert saját anyanyelveden könnyebben el tudod mondani, hogy mi a bajod, és érthetőbben (''szájbarágósabban'') tudják elmondani a megoldást. Egy kis rutin megszerzése után, már tudsz majd lazán programokat telepíteni, megbarátkozol a parnacssorral, nem okoz gondot csomagból telepítés, mert ugye ha függőségi hibába nyúlsz tudod, hogy mit kell olvasni, hogy feloldd ezeket. Ezek után az Ubuntu tud barátságos lenni, vagy éppen nem, lsd ngabor is most barátkozik vele, volt egy 3 éves sid a gépén, kihegyezve teljesen neki, és most elég sok minden új neki Ubuntu-ban, de hát a jó pap holtig tanul ugyebár. Hogy a kérdésre válaszoljak, UHU azért lehet elsőre jobb, mint a többi, mert barátságosabb...persze mikor fejlődsz, észrevehetsz benne olyan korlátokat, amik esetleg zavarni fognak, és emiatt cserélsz. Az is megeshet, hogy teljesen magadévá tudod tenni, minden úgy megy majd ahogy akarod, és így nem érzed kényszerét a cserének, mint ahogy pl a barátod/ismerősöd is tette ezt valószínűleg.
Én pl azért nem használok UHU 1.2-t, mert külsős, USB meghajtóról nem tudom feltenni. Kb 1-1,5 hónapig leveleztem a fejlesztőkkel, és nem sikerült megcsinálni. Hogy miért? Az nekik is rejtély volt, pedig az egyik fejlesztővel IM-en keresztül készítettünk el egy különleges UHU telepítőt, de azzal sem akart menni. Én pl ezért tartok most Ubuntu-n ott ahol, de mikor látok egy UHU-t, én már szoktam látni , magamnak korlátot, ami nem bizots, hogy az UHU hibája, de mégis némi ''korlát''. -
Vilmoskorte
tag
válasz
ragazzo #4678 üzenetére
Nem tudok róla, hogy a guruk fedorát vagy debiant használnak
Én mindkettőt, sőt jelenleg slackware-t, ami talán a legjobban tetszik eddig. De persze én nem vagyok guru
Mindenki azt használ, ami neki a legjobban megfelel. Kipróbál többet, időt szán rá és választ. Amiért én nem szeretem az uhut: eleve nem szeretem a sok varázslót. Ebből nem fogod tudni, hogy mi, miért nem működik vagy működik. Kattogtatással hosszú távon csak szívni fogsz. Ennek pont az ellentéte a salak. Végtelenül letisztult és tiszta rendszer. Pat semmit nem ad hozzá az eredeti kódhoz, nincs benne suse spec, meg rh spec dolog. Például. Nincsenek varázslók. Ezt azt eredményezi, hogy elsőre (talán másodjára is
) hihetetlen nagyon fogsz szívni. Átesel a holtponton és olyan tudásra teszel szert, amivel már nem esel kétségbe, ha nem tesznek alád egy varászlót. Ez tehát a nehezebb út. Neked kell döntened, melyiket választod.
Otthoni gépen is salak van, kde-vel. Asszony életében nem látott linuxot, de első perctől kezdve tudta használni csont nélkül. Minden alá volt téve. No problem. Salak stabil, mint a szikla. -
emitter
őstag
válasz
ragazzo #4590 üzenetére
meg amennyire én értek hozzá, úgytudom, h más profibb disztribekhez képest sokkal jobb a csomag-ellátottságuk, ami a kezdőknek nagyon fontos, hisz nem kell fordítgatniuk állandóan
meg alapból minden hardvert felismer a telepítéskor - legalábbis nálam (ubuntu) - ez is fontos szempont (ezáltaal jobb mint a windóz
ahol mindent neked kell kézzel telepíteni)
mod: #4585-re egy nagy UP!
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
-
ngabor2
nagyúr
-
zLegolas
őstag
válasz
ragazzo #3645 üzenetére
A világon az első vírus is asszem UNIX-on futott, szal semmi pánik! Nem azért nincs linux-ra, mert senkinek nem jutott eszébe, hidd el.
Ja, ilyenkor szoktak az okosok beszólni, hogy ''Azé' nincs, mert Linux-ot úgysem használ senki, nem éri meg rá írni, majd ha elterjed akkó' szerintem sokkal jobban ellepik a vírusok mint a Windows-t, mert ott már nagy tapasztalata van a védelemnek ezért is nincs olyan nagy baj, pl. én is naponta frissítek...''
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
ragazzo #3645 üzenetére
szerintem erről hallottál: [link]
amennyiben nem futtatsz webszervert, dőlj hátra nyugodtan, a rettegést meg főleg hagyd abba.(legalábbis emiatt a vírus miatt.)
ha engem kérdezel, ez inkább talán apache vagy php hibákat kihasználó vírus, mivel úgy van megírva, hogy csak linuxos szervereken fusson, tehát mesterségesen linux-specifikus.
relax...
root-ként tényleg csak akkor dolgozz, ha nagyon muszáj.
--
GD,
whoaa, 2.9-es kernel??
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
ragazzo #3348 üzenetére
érdemes feltenned a netcraft toolbarját. (firefoxra biztos van, másra nem tudom...)
ez pont ilyen adathalászat(phising) ellen van, ami a legtöbbször szóba jön webbank esetén.
(ha jól értem a problémád. webes felületen akarsz bankozni, ugye?)
egy jól beállított, friss rendszer esetében szerintem mindegy, hogy win, vagy linux, de én persze a linuxot javaslom.
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
válasz
ragazzo #3345 üzenetére
egy biztos: Linux alatt nem lesz annyi gondod a virusokkal meg egyéb kártevökkel, kisebb az esélye, hogy felkerül rá vmi okosság, pl. keylogger, egy trójai, stb. de óvatosság sosem árt oprencertöl függetlenül
és könnyebb rá ingyenes tüzfalat, viruskergetöt, stb. szerezni -
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #3345 üzenetére
Esküdözni mindenki tud.
Nos, szerintem mindenképpen biztonságosabb egy megfelelően frissített Linux + Firefox kombóval bankozni, mint egy esetlegesen warez, nem frissített, Internet Explorer alól. Ez egyéni vélemény, semmi rosszallás nincs benne, csak úgy érzem Mozilla gyakrabban foltozgat, mint a Microsoft, ennek ellenére lehet, hogy azzal sem történik baj. -
dr_strange
senior tag
válasz
ragazzo #2358 üzenetére
itt nézz körül: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Kés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dying Light: The Beast
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest