- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
raszputyin #4451 üzenetére
Hmm, úgy nézem a suse eléggé elbonyolította.
Az /etc/init.d/skeleton fájlból indulj ki, és a linkeket pedig az insserv progival hozd létre. [link] -
ngabor2
nagyúr
válasz
raszputyin #4451 üzenetére
pedig elégnek kellene lennie, hogy elinduljon, ha az /etc/init.d/rc3.d-be is teszel egy symlinket.
-
Jester01
veterán
válasz
raszputyin #4434 üzenetére
suse 10.0, ha ez számít
Számít bizony! Ha jól sejtem az /etc/init.d/boot.local fájlba pakolhatsz saját cuccokat. -
escie
őstag
válasz
raszputyin #4290 üzenetére
minden működik, csak a hangban nem vagyok biztos. mert csak random rádugdostam a hangszórókat, szóval nem biztos, hogy teljesen jól működik...
nekem üzemel egy ideje nforce4-es lappal gépem, Gentoo-val, és semmi gond vele...
(C'nQ is rendben van, igen. esetleg szükség lehet a legfrissebb biosra...)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
nf3-mal nyomom. A CnQ-t elvileg a 2.6-os kernelek már támogatják, méghozzá kultúráltabban, mint a win. Én még 2.4-gyel nyomom még egy darabig, ebben nem volt időm életre kelteni.
Ami gond nálam (talán szintén a 2.4 miatt) az a szenzor. it87 chip van benne, és ha behúzom a modulját, onnantól kezdve nem szabályozza magának az alaplap a fordulatszámot. most hogy nincs behúzva, minimumon pörög a venti tartós 100% terhelés alatt is, tehát 40 fok körül van a proci.
nvidiánál is minden benne van a kernelben, bár talán a via egy kicsivel jobban támogatott (nem biztos, de az előző lapom viás volt, teljesen meg voltam vle elégedve). Az ATi-t is asszem támogatja elég jól, olvastam az MSI RS480M2 kapcsán róla, hogy megy minden része.
Intel chipsetet pedig nem találsz AMD-hez, bár látom, hogy nem is ahoz kereselÉn nem váltanék A64-ről Intelre, az biztos.
Szeintem bátran vágj bele az nF4-be, csalódni nem fogsz. -
zLegolas
őstag
válasz
Chipset: szerintem hótmindegy, ami márkás és a má$ikon jó, azzal valszeg Linux-on sem lesz gondod.
AMD ''Cool and Quiet'' : passz. -
warn!ng
tag
válasz
raszputyin #2991 üzenetére
vhol láttam, szerintem a hup.hu -n egy összehasonlító tesztet nyomtak gentoo vs. debian azaz forrásból telepítős péppé optimalizációs témábat avagy leszarom jó az i486/i586-tal fordított. Szóval ott ugyanazon a rendszeren nem túl sok +szólt a gentoo mellett.
de ha téved is a cikk biztos, hogy sokan nem a az opt.miatt használ gentoot.
>>> philosophy -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2248 üzenetére
DHCP protokoll segítségével kapnak IP címet a hálózati eszközök... feltéve, hogy úgy vannak beállítva, és feltéve, hogy van DHCP szerver a hálózaton. Ha felismeri minden a routeredet, akkor az egy működő DHCP szerver, ami feltehetően azonnal válaszol a DHCP kérésekre, tehát valószínűleg nem ezzel van a gond.
(Akkor szokott ez problémát, azaz induláskor hosszas várakozást okozni, ha DHCP-vel próbálja meg beállítani a gép egy hálókártya IP címét, de a hálózaton nem található DHCP szerver. Ekkor eltart egy ideig, amíg feladja a próbálkozást.) -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2246 üzenetére
''a ReiserFS-t (3.6) választottam, mert valahol azt írták, hogy gyorsabb, mint az ext3''
Átlagos otthoni felhasználásra általában tényleg gyorsabb, méghozzá észrevehető mértékben.
''Az is fura, hogy minden boot-nál sokat tököl a hálókártyával''
Nem lehet, hogy DHCP-vel próbálkozik?
''nekem számít a csicsás GUI''
GUI és GUI között is van különbség. Olvasd el ebben a topicban a #2210-et! -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2234 üzenetére
A SuSE-t nem igazán ismerem, de sejtésem szerint leginkább a fölösleges szolgáltatások kikapcsolásával lehetne gyorsítani a bootfolyamatot, és csökkenteni a memóriafelhasználást.
Nem tudom, teljesítmény szempontjából mennyire számít, ha néhány funkció kimarad a kernelből, de a memóriafelhasználást gyakorlatilag nem befolyásolja, mert itt néhány 10, esetleg néhány 100 KB-ról van csak szó. (Én mindig saját kernelt használok, de azért, mert extra funkcionalitásra van szükségem.)
Egyébként azt ajánlom, rakj még 256 vagy 512 MB RAM-ot a gépedbe, ez egyszerűbb és gyorsabb megoldás, és többre mész vele, mint bármilyen időigényes szoftveres bűvészkedéssel. (Vagy ilyen kis gépre ne rakd egy full-csicsa disztró legújabb változatainak egyikét!) -
CsY
aktív tag
válasz
raszputyin #2234 üzenetére
sztem érdemes...
pl egy full ide rendszerbe nem kell scsi support...
én általában elég minimal kernelt használok, épp csak a legfontosabb cuccokkal...
mjuk megvan a veszélye, h az első néhány kerneled nem lesz működőképes...
ami fontos, és nem szabad modulba raknod, az ext2,ext3 és a filerendszered támogatását. -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2183 üzenetére
Nem érdemes. Túl új cucc még, teszteljék (és szívjanak vele) inkább mások, ne egy kezdő, aki egyéb okokból is küzd még a rendszerével... Egy fordító rengeteg fejfájást tud ám okozni rossz esetben.
Debianra meg főleg ne próbálj ''felerőszakolni'' semmit, legalábbis komoly tapasztalatok nélkül. -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2180 üzenetére
Egyelőre nem kell aggódni a Security Chip miatt. Nem fog felülbírálni semmit, főleg, ha nem használod. Ha jól tudom, pl. titkosításhoz használt kulcsok biztonságos (szoftverből elérhetetlen) kezelésére lehet használni, opcionálisan. Nem tudom, mire még jó még, nem tudom, később milyen funkciókat építenek majd be hasonló néven a gyártók a gépekbe (a témával szembeni gyanakvás megvan bennem is), de jelenleg semmilyen hátrányod nem származik abból, ha van a gépedben egy kihasználatlan Security Chip.
''Tekintve, hogy kezdő vagyok, aki nem ért a konfigfájlokhoz meg a szkriptekhez, sztetek érdemes megpróbálnom?''
Ha tanulni akarsz, akkor igen, érdemes. (Mások is elkezdték valahogy...)
''Ha igen, válasszam a ''testing'' változatot, vagy jobb, ha az alapnál maradok?''
Felfelé upgrade-elni könnyű. Tehát ha a stable (3.1 Sarge) változattal indítasz, később meglesz a lehetőséged akár testing-re, akár unstable-re (Sid) upgrade-elni. Én a Sarge megjelenése előtt testing-et (a későbbi Sarge) használtam laptopon, mert az akkori stable (3.0 Woody) túl régi volt, de amikor a Sarge lett a stable, maradtam annál (persze felraktam egy-két újabb csomagot is).
Szóval azt javaslom, kezdésnek maradj a Sarge-nál, aztán majd (később, ha már több tapasztalatod lesz) meglátod. -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2176 üzenetére
A ThinkPad-ek jellemzően igen jól mennek Linuxszal, emiatt is tudom őket ajánlani.
Mindenképpen nézz szét a www.linux-laptop.net-en (Bővebben: link), sokféle laptophoz találsz sok linuxos leírást, telepítési tapasztalatokat.
Ha a ThinkPad mellett döntesz, akkor a thinkwiki.org (Bővebben: link) is kötelező olvasmány.
A disztribúció-választás nagyrészt ízlés dolga... én pl. laptopon is jól megvagyok a Debian-nal (ld. adatlapom), nem hiányzik más.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- VR topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Reklámblokkolók topikja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest