Keresés

Aktív témák

• Jester

aktív tag

válasz amajom #4251 üzenetére

Mivel az aláírásodban Sapphire 9600XT szerepel, feltételezem azon a gépen akarod majd futtatni a Mandriva 2006-ot. Előre szeretnék szólni egy elég fontos dologról, hogy ne vegye el a kedved, ha mégis belefutsz:

Mandriváék előre szerettek volna szaladni egy kicsit, így x.org 6.9.1 CVS változat van fent alapból a disztribúcióban. Ezzel egy gond van: nagyon sok embernek ocsmány képet produkál az ATi kártyákkal alapból. (javítatlan x.org bug, mandriváék pedig megvárják, amíg megjavítja majd valaki)
    Megoldás: SeerOfSouls-éktól urpmivel egy újabb x.orgot felteszel, azzal megoldódik.

Remélem nem futsz bele ebbe a problémába, de van rá esélyed, ne vegye el majd a kedved, van rá elég egyszerű megoldás.

• Out

addikt

válasz amajom #4249 üzenetére

Szinte az osszes nagyobb disztribucio a tudomasom szerint tud magyarul. En eddig csak RedHat/Fedora alapu linuxot hasznaltam/hasznalok, de ezt egy kezdonek nem ajanlanam, mert van benne par olyan hulyesege a RedHatnak amitol egy kezdo rogton azt mondhatja ra, hogy szar, mert alapbol nincs benne ez meg az. Amit mindenki ajanlani szokott az az UHU, meg a Suse, meg a Mandriva (volt Mandrake), de mint mondtam nekem egyikkel sincs tapasztalatom, illetve van, de csak rossz :oD

Elso korben azt kellene eldontened hogy Live disztribet szeretnel kiprobalni, vagy rogton olyat ami a vincsidre telepedik. Ha ez megvan ezutan kellene szetnezned a neten, az altalam leirt disztribek oldalait bongeszve 64 bites linux utan. Az UHU nem tudom hogy all 64 bites teruleten, mert en eddig meg egy olyan iso file-t se lattam aminek a neveben bennelett volna a 64 bit, lehet ok nem veszik kulon a 32 bittol, nemtudom.

Mandriva: [link]

Suse: [link]

kicsit hosszabban mint elobb, ennyi :o)

• Out

addikt

válasz amajom #4246 üzenetére

Black Pantherhez nem ertek, csak annyit tudok rola hogy magyar fejlesztes, de hogy mire jo a megvasarolom gomb, azt nem :o) Termeszetesen vannak 64 bites linuxok is, de hogy honnan toltsd le, arra csak akkor tudunk valaszolni ha tudtal valasztani egyet :o) [link] -en van egy disztribucio gyujtemeny erdemes atnezni. Az hogy a windozt vagy a linuxot rakod fel eloszor az mostanaban mar teljesen mindegy, mert ha a windoz le is gyalulja a linuxos bootmanagered, 1 perc alatt visszalehet rakni, ha van boot disked :o)

Roviden ennyi...

Aktív témák