Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hokunda
senior tag
Ez tiszta sor, erre figyeltem. Bár én energiaellátásra egyből az idegen technológiát használtam (ami +30 energiát ad, igaz elég költséges 250$+15 mérnök+idegen alkatrészek) valamint építettem műholdközpontot is (ami 4 helyet ad egyből), valamint az idegen vallatót (ezt csak prioritás miatt, igaz kár volt még megépíteni). Más épületem nincs is, egyszerűen pénzszűkébe vagyok, még úgy is, hogy a feketepiacon eladtam néhány alien holtestet. Élőket is fokdoztam be rendesen, csak a hajós pályán vesztettem 1 embert, de azóta csőstül jönnek a gondok. Kéne egy tolvajkulcs a földalatti ufo bázisra, Ázsia fölött egy új típusú űrhajó leamortizálta a vadászgépemet - visszavontam mert lelőtte volna - és egy fedett küldetés is ki van adva, Afrika pedig 3 medikitet vár. Heavyt azért nem vittem többet, mert egyszerűen nincs az eddig kiképzettek között (a barakk 13 főjéből 10 volt küldetésen és egy sincs köztük heavy csak a kezdő emberem)
Szóval lehet újrakezdem az egészet, a játék addiktív, jók a random pályák is, viszont az építkezéseket jobban át kell gondolnom. Elrablási helynél is kimentem még az első küldetések között egy őrmester katonáért ahelyett, hogy pénzért vagy mérnökért mentem volna, azon a szinten még felesleges volt a tapasztalt harcos, mostanra meg már jópáran elérték ezt a szintet.
Mégegyszer nekifutok ennek a hajós pályának és meglátom mi lesz, mert utána csőstül jönnek a gondok.
-
Gabás
addikt
műholdvevőket telepíteni lehetőleg egymás mellé, így kapsz 1-2 bónusz műholdat (meg általában a hasonló épületeket egymás mellé), ha van gőzforrás, arra generátort telepíteni mihamarabb
az adott pályára nem emlékszem, de nálam mindig van legalább 2 heavy rakétavetőkkel meg plusz gránátokkal, így a páncélos ellenfelek nem jelentenek gondot
-
Hokunda
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A hajós pályán, szupercsapatom volt (semmi rookie, hanem tapasztalt veteránok, százados-őrnagy), 6 fó (1 heavy, 1 support, 2-2 assault-sniper). A hajó belsejéig szép volt minden, talán az egyik assautlom vesztett 2 életerő pontot. Elkövettem viszont két hatalmas hibát (1 stratégiai a felszerelésekkel és 1 magában a harcban).
Szóval csak a nehézfegyveresem volt felszerelve gránátvetővel a többiek kábító, medikit meg páncélokkal jöttek, valamint a csatában elhasználtam a rakétát már jóval a kivonás előtt - ugye addig ilyen pálya nem is volt szóval nem tudtam, hogy erre tartalékoljak. Viszont maga a kivonás nem tudom, hogy valósítható meg profibban? A jeladó kikapcsolója ugye nagyobb távot kell megtegyen mint a csapat többi tagja, egyszerűen kb "fél" környi lépéssel kevesebbet tudott haladni, mint a többiek, a többieknek pedig futni kellett. Nem fért bele az overwatch semmiképp mert akkor mindegyik ott marad. Így is 1 köröm maradt a kivonás előtt.
Most majd újrajátszom és megpróbálom úgy hogy viszek +1 gránátot és a rakétát a kivonáskor lövöm a csoportosuló alienekre. Kábító nem kell, mert nem volt mit befogni, ezeket a starship trooperses bogarakat nem lehet.
Egyébként legnagyobb sajnálatomra nem túl aktív a topik, pedig jól jönne 1-2 tanács, hogy a folytonos energiaszükséglet és műholdhiány, hogy orvosolható országvesztés nélkül? Egyszerűen hó végére 5-10 egységnyi pénzem marad, aztán kéregetik a műholdakat meg a fedett akciókat. Miből?

-
Ha nem játszottál hasonlóval előzőleg, biztos szokatlan. De bele lehet jönni.
Azok a pályák idegtépőek néha, amiken civileket kell menteni, azokat piszok nehéz megcsinálni jóra, főleg ha már robotok és chryssalid-ek vannak az ellenfelek között.
Az, hogy nem veszítünk csapattagot, alap
Nekem a hajós pályán "szerencsém" is volt, mert az elejétől gyanús volt, hogy nagy akció lesz, úgyhogy együtt tartottam az embereim minden körben, lássanak keveset, de ha ellenfél tűnik fel, mindenki tudjon lőni rá.
Meg nekem mindig van legalább 3 sniper a csapatban, mindegyiknél van double tap, szóval lehet védekezni keményen. Mondjuk így is necces volt, de végül pár próbálkozás után nem maradt ott senki. -
Hokunda
senior tag
Nemrég vettem meg akcióban a packot. Eddig nekem eléggé izzasztó mutatvány a dolog, pedig csak normálon játszom. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy emberveszteség nélkül, hogy abszolválják egyesek. Főleg a kivonási övezetes pályák állítanak kihívások elé. 8 kör kivonásra a bombázás előtt, úgy hogy az embereimnek nincs ideje őrködni, hanem futni kell ha élni akarnak, az egyik ott is maradt mivel ő kapcsolta be a jeladót a hajón, egyszerűen lehetetlen volt megmentetni.

-
Sziasztok, nézegettem az achikat (EU, kb a felét értem el), létezik az, hogy néhányhoz kelleni fog az EW?
-
JamesHun
addikt
jártatok már úgy, hogy a psi tréning végén amikor valamit meg kéne néznem (gondolom az új tudást vagy valamit) akkor lent csak forog a kis jelecske és semmi nem történik, nem tudom túllépni
De nem ez az első psi tréningem és elsőnél volt "átvezető" meg minden.
PS3 nál olvastam, hogy több embernél is hasonló gond volt, de megoldás nagyon ott sem volt -
Kareszovics
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Civ V, illetve XCOM sajátosság sajnos...

-
CriticalHit
addikt
30EU egy DLC-ért?

-
CriticalHit
addikt
szerettem, de a vége ellaposodott,
jöhetett volna többféle küldetés,
a végső csata pedig állhatott volna egymásra épülő több kisebb boss csatából, mielőtt bejut a csapat a fővezér elé,
2 support (plazma, mindshield, medkit, +2 lépés, psi pancél) és 3 sniper (plazma, squad sight, double tap, archangel pancél) lett a kedvenc csapatom
kiváncsian várom az Enemy Within DLC-t -
wednesday
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Leszállni letudnak. De akkor beméri őket a műhold és mehet a semlegesítés, ez 1 akció, 1 országot érint.
Olyat nem tudnak, hogy egyszerre bead több területen lévő idegen akciót. És akkor választanod kell, hogy mégis kit mentsél meg illetve hol hagyod magára az országot (és ott értelemszerűen nő a pánik). Ez főleg a játék első felében okozhat gondot.Én néha eladogatok mindenféle cuccot. Van olyan amire persze szükséged van, vagy másnak szüksége lehet rá. De lehet olyan, hogy ezek a készletek is hegyekben állnak egy idő után. És akkor érdemes kicsit ritkítani a raktárkészletet.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
wednesday
üzenetére
A hibás cuccokat el szoktam adni, Weapon Fragments, Elerium meg Alloys az, amit folyamatosan tartok, hullákból 5-10, űrhajófelszereléseket meg nem szoktam eladni, mert Requestelni szokták.
A landolások azért érdekesek, mert műholddal megfogyelt területekre szállnak le, mint Kína és az Államok.
Pedig már Phoenix Cannon van minden gépen és már gyártósoron van az első idegen vadászgépem is. -
wednesday
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
A zsákmányolt eszközök egy részét ad el. Nagyájból be tudod lőni mi a "felesleges", nem üti ki egy kutatásodat, fejlesztésedet stb. Minden lényből 1-2 hullát eladsz, egy kis felszerelést stb. Ezek a pénzek nagyon jól tudnak jönni, fejlesztésekre.
Minél több helyen van műhold lefedettség, akkor adott helyen már nem tudnak váratlan támadást indítani a földön. Hiszen észleled az UFO-t. Persze ha elmenekül vagy lelövi a géped akkor ott megint jöhetnek az elrablásos küldetések (amikor 3 ország közül kell választani).
-
Mister_X
nagyúr
válasz
wednesday
üzenetére
Behoztam egy korábbi mentést, azzal szépen haladok már. De elvesztettem Nigériát, Argentínát és Mexikót is - utóbbit az Észak-Amerikai bónusz miatt sajnálom. A "lázcsillapítást" bevetettem Indián, Ázsiát nem akarom elveszíteni. Sikerült minimalizálnom a veszteségeket is, minden katonának már lézerfegyvere és fejlett páncélja van. Nigériát egy civilmentős küldetés eldobásával vesztettem el. Csak a zombicsináló rovarok voltak, három újoncom és két képzett katonával nem tudtam megcsinálni. Most elmentettem, Amerikában leszállt egy UFO, most bevetésre kész a "bajnok csapat", csak félek, hogy valami nagyon komolyat is kapunk. Van az a repülő korong, ami egy halálosztóvá alakul át, na abból egyet sem látnék szívesen.
Volt is egy hősi halál is, Lt. Elfelejtettem a nevét ausztrál hölgy Support, becenevén Angel halt hősi halált. Felcsáklyázott egy épületre, leszedett egy Mutont, de a következő Alien körben körbevette a magasban négy Floater. Az első kettő elvétette, a harmadik viszont bekritelt, egy élete maradt. A negyedik ki is végezte. A másik öt katona nem sérült meg.
-
wednesday
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Szia.

Milyen nehézségi fokon játszol? Ha már sokan kapituláltak az nem jó. Ha az országok fele kilép, game over, visszavenni őket már nem lehet. Mellesleg rosszat tesz a költségvetésnek eléggé, ha kevés az ország.
A pánikot műhold fellövésével lehet csökkenteni. De ezzel óvatosan és körültekintően kell bánni. Jól be kell osztani a költségvetést, hogy jusson uplinkre, műholdakra, közben egyéb fejlesztésekre is. A több fronton támadó idegennek elhárítását is meg kell gondolni, melyik 2 országot hagyjuk cserben stb.
Jó ha van tartalék műhold, (és szabad uplink hozzá), amivel váratlan helyzeteket tudsz kezelni. Hó végén, még az értékelés előtt érdemes fellőni őket. Mindig értékeléskor lépnek ki az adott országok, ahol már káosz van. Úgy kezeld mint egy lázcsillapítót, ott vesd be, ahol "felszökött a láz".
Normál fogokozaton elképzelhető, hogy az összes országot meg lehet menteni (nekem sikerült), de ne ez legyen az elsődleges cél. Hanem az, hogy a többséget megmentsd.
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég kezdtem neki eme gyöngyszemnek (PS3-on) és meg kell mondjam, nem hittem volna, hogy lesz valami, ami a The Last of Usnál, Sleeping Dogsnál és a Battlefield 3-nál is jobban lefoglal. Pedig de. Pár hátránya van a PC-s verzióhoz képest, mégpedig az, hogy a Skyranger textúrája leszállásnál nem mindig tölt be (az Unreal Engine nem mozog otthonosan a PS3-on) és a kijelölés néha nehézkes - mondjuk eddig csak egyszer fordult elő, hogy félrenyomtam és fedezékbe menetel helyett csak odaállt az emberem. Az már más kérdés, hogy ez a szerencsétlen újonc életébe is került

Nem tudom, de lehet rosszul csinálok valamit, mert a fél világ pánikol, sokan már kapituláltak is
New game? -
CriticalHit
addikt
válasz
Sident96
üzenetére
én is igy játszom, amig meg nem lesz a 2x2 nexusom (most 2 van)
nem fejlődnek de új és erősebb fajtájúak megjelenésére számithatsz (pl. berserker, disc), illetve igencsak húzós pályákat is bedobhat (pl. civil kimenekités a nigériai kikötőböl)
nem akarom elkapkodni, élvezem a taktikai részeket, had tartson minél tovább -
Sident96
tag
Üdv
Kezdőként játszom, nagyon tetszik a játék. A kérdésem az lenne, ha a fő szállal leállok (pl. az elején írja, hogy fogjak el egy idegent, fejlesszek neki tárolólabort...), akkor addig nem erősödnek az alienek, csak random missionok jönnek, ugyan olyan szintűek? Tehát ha nem megyek tovább, van időm gyüjtögetni, fejlesztgetni a jelenlegi dolgokat? -
hogy van a coop ebben?
-
Aftershock
csendes tag
Nekem lenne egy olyan gondom hogy amikor mennek a videók vagy beszélnek a katonák akkor nem halom a hangjukat. Mi lehet a gond
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Steam-en töltöm most le a játékot. Az lenne a kérdésem, hogy a magyarítást csak simán telepíteni kell? Tudni fogja, hogy steam mappába van?. Még sosem magyarosítottam steam-es játékot. Köszi.
-
wednesday
őstag
Emberek is elég jól leszedik őket. Mondjuk egy Heavy HEAT lőszerrel, rakétával stb. Sniper is jó, aztán az assault kivégezheti közelről.
Igazából inkább azon kell gondolkodni a S.H.I.V vagy katona küldetésen, hogy egy jó katona elvesztése az fájó dolog lehet. Ha van elég pénz nyersanyag akkor a S.H.I.V-ért annyira nem kár, mivel nem is fejlődik. (nálam tartalékban van 3db).
Ezért lehet előretolt bástyaként használni. Felderít, magára vonja a figyelmet és a tűzereje is tisztességes, pszi támadás és a pánik sem veszélyezteti. -
nubreed
nagyúr
Hmm minden rendben, bevált a taktika, hogy nagyon rámentem a műholdak gyártására meg persze az uplinkek telepítésére. Azóta nem lépett ki újabb ország a tanácsól, sőt a hóvégi jelentés azóta kiválóra értékeli a teljesítményt. Ahogy haladok előre a játékban, úgy veszem észre, úgy lesz egyre nagyobb a harctér és az ellenségek száma is, egyre jobban át kell gondolni a taktikát. Most belefutottam egy két batár nagy ufóba, amikhez lelövésük után leküldöm a gyalogos egységet ugye.
Kérdés: az ellenségnek is vannak mechanikus egységeik, ezek ellen hatékonyabb ha S.H.I.V -eket vetek be vagy jó lesz oda a legjobb fegyverekkel felszerelt gyalogság is? -
wednesday
őstag
Jaja. Nyugodtan adogass el dolgokat, ha van belőle "elég". Én is onnan szereztem elég pénzt. Csak annyi alient vagy egyéb dolgot hagyjál meg, ami a kutatásokhoz, vagy gyártáshoz szükséges. Mondjuk van 10 Thin Man-ed 3-at simán eladhatsz, de akár többet is. Csak arra figyelj, hogy éppen milyen kutatást végzel, vagy milyen tárgyat akarsz legyártani, amihez talán kell. De mivel egymás után jönnek a bevetések, úgyis jön az utánpótlás anyagokból.
-
nubreed
nagyúr
Egy dolgot elfelejtettem megkérdezni. A szürke piacon, ha hirtelen szükség van egy kis pénzre, mi az amit érdemes eladni? Gondolom, hogy nem jó taktika túlzásba vinni ennek a használatát, de pl néhány "szürkén" vagy Thin Man -en túl lehet adni minden gond nélkül? Esetleg egyéb dolgokon, mint pl ufo navigációs berendezés, vagy energia forrás, ha van belőlük több is, ezekért már akár több mint 40$ lehet kapni darabonként, nem gáz ha túl adok rajtuk?
-
nubreed
nagyúr
Szia!
Köszi,
teljesen igazad van, annak semmi értelme nincs, hogy a tapasztaltabbak elmondják, hogy mit hogy csináljak szájbarágósan, ezt nem is vártam el.
Igen, az újrakezdés legetősége mindig ott van... Most még nem fogom újrakezdeni, mert így legalább van benne kihívás, megnézem, hogy beválik e taktikám, hogy most rámegyek ezerrel a műholdak fejlesztésére és remélem, hogy több ország nem távozik a tanácsból.
Azért jó ez a játék, mert sokkal több van benne szerintem, mint amennyi elsőre látszik, nagyon kell benne gondolkozni, ez nagyon tetszik.
-
HaaS
addikt
Hali!
Ha engem kérdezel, én azt mondom, hogy nem lehet "elrontani" semmit. Ez egy játék, meg kell ismerni, aztán "túljárni az eszén".
Ha úgy érzed, hogy sokkal jobban is tudtad volna csinálni, mert találtál valami újat, vagy túl nehézzé vált, és úgy érzed, hogy másik stratégiára van szükséged, bármikor újrakezdheted. Amíg viszont tanulod és élvezed, addig nincs gond, ez a lényege
!Persze elmagyarázhatjuk, hogy pontosan hova kattints és mikor, de szerintem ez öli meg az egészet, szóval ilyet tőlem ne várj
(majd max vki más
)Ha alap fokozaton kezdted, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lenne, még ha vesztettél is néhány területet... és a mentés/újratöltés is nagy segítség
! Ha úgy érzed sok mindent tanultál a játék közben, amit másképp csinálnál és sokat segítene, akkor legyen restart, ámen, oké
-
nubreed
nagyúr
Üdv!
Kicsit keménnyé vált a helyzet, és el kellett dönteni az Abduction Mission -öknél, hogy kinek segítek és minden jó akaratom ellenére sajnos két ország elhagyta a Councilt, ezek az országok később vissza jöhetnek a Councilba vagy erre semmi esély nincs már?
Közben olvastam visszafelé és felmerült bennem ez a kérdés: nagyon elcsesztem a játékot azzal, hogy az elején nem építettem sok műholdat illetve satelite uplinket? Sokkal inkább a katonák felszerelésének fejlesztésébe fektettem a pénzt és az erőforrásokat illetve egyéb épületekbe. Azt hiszem, hogy már 3-4 hóvégi Council reporton is túl vagyok, és csak most kezdtem el műholdakat fejleszteni jobban.
-
Tegnap megvettem a játékot, van valami tippetek kezdésnek? Mire érdemes figyelni, el lehet-e rontani már az elején a fejlesztéseket, ilyesmi
Köszi! -
wednesday
őstag
Szerintem azóta már tudod a választ, sőt lehet már profi XCOM játékossá váltál, de azért leírom.

Építeni kell műholdkapcsolatot (Satellite Uplink) későbbiekben akár Satellite Nexus-t is letehetünk. Törekedjünk a szomszédsági bónuszok kihasználására. Persze a pénznek, mérnököknek, nyersanyagoknak rendelkezésre kell állniuk, úgyhogy ennek fényében tervezzük meg az építkezést.Műholdakból is érdemes betárazni, már előre gyártani pár db-ot, mert 20 nap míg elkészülnek, tehát ha hirtelen kéne, akkor nem tudjuk bevetni, így elcsúszunk vele. Én is elkövettem az elején azt a hibát, hogy rendszertelenül lőttem fel a műholdakat. Épp elkészült egy már lőttem is fel, akár alacsony pánik szintnél is. Pedig ezt úgy kell használni, mint a lázcsillapítót, ha láz van bevetni. Hó vége felé érdemes fellőni őket (ha éppen nincs gáz), értékelés előtt.
-
_stick_
őstag
Hali! A szatellit uplinket hogyan tudom fejleszteni?
Tegnap kezdtem a játékot, még az elején vagyok és nem tudom, hogy folyamatosan kapom majd a lehetőséget a fejlesztésre, vagy elhaladtam valami mellett...
-
bencze
senior tag
Öö ma reggel frissített a steam, patch, second wave-el... ha valakit érdekel

Én modból nem tettem fel annó mert féltem a bugoktól, most ha befejezem a railroad tycoon 3-at akkor azt hiszem előkerül az xcom. Egy kontrollert is vettem, hogy a kanapéról tolhassam 50 colos tv-n
-
Keksz03
senior tag
vki tudja h mulitba ha játszok J betűvel írok chatbe de hogy küldöm el? nyomtam én mindent de nem küldte el, nem tudtam emiatt senkit irányítani és ki kellett lépnem Ctrl + Alt + Del-lel...azt hittem szétverem a billentyűzetet...

-
persil
nagyúr
Srácok, volt pár hónapja hír egy új xcom játékról, ami szakított a hagyományokkal és fps nézetes volt.
Egyetlen néhány perces trailer-t láttam csak.Azzal mi van? Vagy végül semmi nem lett belőle?
-
bencze
senior tag
válasz
Killer01
üzenetére
Ha eddig nem tűnt fel akkor talán nem sokat toltad még.
Igen előfordul, egyszer egy sectopod teleportált rám. Ha peches vagy akkor lőnek is egyből, de az azt hiszem, ritka.
Ha minden igaz, következő patchben megpróbálják kijavítani:
http://forums.2kgames.com/showthread.php?177126-XCOM-Enemy-Unknown-2nd-Patch-%28Now-live%29 -
Killer01
őstag
Halihó,
valaki találkozott már teleportálós Muton elittel? Mer' a játék során most először jött egy csatahajhó, empés tűzvihar szétkapta 3 lövésből (ez is vicc, kis gizda ufó meg félig rommá lőtte ugyanezt a gépet 1 hónappal korábban), odamentem - 20+ ellent írt az infó, ennyi még sosem volt - és kezdődött az araszolgatás előre. kb 30 méterrel -és 3 körrel- később volt egy nyitott lépcsős/párkányos rész, ahol belefutottam egy hatos csapatba, kisebb sérülések árán sikerült leküzdeni mindet. Ilyenkor mindig egy helyben maradok, fele banda őrködik fele meg újratáraz. Nah, ekkor megjelent az embereim között csak úgy a semmiből egy Muton elit, marha nagy mákom volt, hogy az ötvözet shotis rohamosztagos is őrködésre volt állítva, gyakorlatilag rommálőtték az alient
Viszont felettébb érdekelne, hogy ez a komplett pályán várható? Esetleg később is? Mer' enélkül is durva tud lenni..... -
bencze
senior tag
válasz
Mr.White
üzenetére
Nem rossz, és azzal sincs gond, hogy első játszásra az ember elront dolgokat.

Amúgy valaki megvette a Slingshotot? Én gondolkodtam rajta mert olcsó, mondjuk pont nem olyasmit tartalmaz aminek örülnék. Általánosan lenne jó bővíteni a lehetőségeket nem pedig ilyen scripted cuccokat beletenni. Vagyis azt hiszem, egyelőre kivárok vele...
-
Mr.White
senior tag
válasz
scyllafren
üzenetére
köszi szépen, akkor nem gondoltam hülyeséget annyira.

a baj csak ott van hogy szerintem nagyon elrontottam a dolgokat, mert nincs pénzem közbe meg rengeteg kutatást megcsináltam és nem tudok egyet se használni.
most végeztem a dél amerikai küldivel ahol egy idegen támaszpontra kellett bejutni, hát nem volt egyszerű, sajnos két emberem oda is veszett.
amúgy eszméletlen mennyire be tud szippantani a játék.

-
scyllafren
senior tag
válasz
Mr.White
üzenetére
99%-ban oda érdemes, ahol magas a pánik, mert 2-vel csökkenti. Valamint érdemes hó vége előtt 3-4 nappal telepíteni, mert akkor pont akkorra lesz fent, amikor a pénzt adják, és akkor még a pluszpénzt is be tudod zsebelni. Nameg ha pont megvan a földrész, akkor annak a bónuszát is.
Azaz hó elején, amikor pénzt kapsz, gyárts le 1-2 szatellitet, és hó végén lődd fel őket, ha van "radarod" hozzá. Mivel 20 nap a gyártás, pont időben lesznek kész. Ha találsz vagy energiacellát vagy alien kommunikációs cuccot, fejleszd ki, azzal sat nexust is tudsz gyártani, ami több műholdat tudsz vezérelni. 2 sima és 2 fejlesztett egy 2x2-es elrendezésbe már elég a teljes föld levédéséhez. De minig legyen 1-2 extra műhold, ha valamelyiket lelőnék...
-
Mr.White
senior tag
sziasztok!
most kezdtem el játszani a game-el nemrég és eszméletlen bejövős!
a kérdésem az lenne hogy műholdat hova érdemes telepíteni?látom hogy miket dob ha telepítek, de pl van e annak valami befolyása hogy az adott ország mennyire pánikol.egyáltalán érdemes olyan országba telepíteni ahol magas a pánik?
köszi!
jó játékot! -
Ren Hoek
veterán
Rendesen elment nekem is vele 2 órám, mire meglett a rohadék a hajó tetején. Halál ideges voltam már tőle
Aztán a küldetés alatt patch-eltem, és utána az összes nem küldetésen lévő ember "On mission" állapotba ragadt, szóval kb elvesztettem 3 erős tartalékost. Nem kicsit voltam ideges... -
Kazimír
őstag
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
felmászott a hajó tetejére
... de meglett. Kérdésem, hogy ha két földrészen is magas a panic (de már műhold is van akkor mit tudok a pánik növekedésével kezdeni? -
FehérHolló
veterán
válasz
wednesday
üzenetére
Nehezebb fokozaton már az is megkönnyebbülés, ha eggyel kevesebb jószándékú földönkívüli próbáld veled diplomáciai kapcsolatot létesíteni. Még akkor is, ha csak 3 körig tart ez a felüdülés.
A fejlődésüknél szerintem csak az számít, hogy milyen messze jutottál a fő történetszálban.
-
FehérHolló
veterán
Az utolsó 1-2 szörnyetegnek szokott olyan hirtelen indíttatása lenni, hogy sürgősen elbújjon a kezdőhely melletti erdőben. Ilyenkor végig kell söpörni a pályát, nincs más megoldás.
Vezérlőteremben érdemes legalább egyszer elfogni mindent. Van a nagy, hosszú látnok csávó, aki 50%-os gyorsítást jelent a fejlesztéseidnél, amennyiben kihallgatod. Mondjuk kicsit gyanús, hogy kihallgatás után közvetlenül lehet már boncolni is, de ilyen az élet.
-
elakadtam a játékban (a küldetés talán az operation cryptic heart) a gondom az, hogy mindig másfelöl hallok hangokat (mármint 1-1 katonám és ha oda szaladok vagy arra akkor a következő körben megint másfelöl jön a hang... kb 10-15 ellent már legyilkoltam de nem tudom mi a gond vagy mit kéne csinálni. Tényleg játék közben a mission infot hogyan lehet előhoz (mármint azt, hogy mit kell csinálni a küldetésen)
plusz kérdés az ürhajók vezérlőtermében előtünő emberkéket érdemes elfogni vagy sem?
-
wednesday
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát így, hogy akaraterő veszteséget okoz, hogy lelövik már nem szimpatikus ez az agykontroll, pedig eddig tetszett. Nem is az a lényeg, hogy megöljön valakit, hanem nem várt akadályozó dolog az alieneknek (ugyanúgy nálunk is).
Na kipróbáltam, hogy elmekontroll alatt álló emberemet lepuffantottam a többiekkel. Az rendesen saját csapattárs veszteség volt (akaraterő csökkenés mindenkinél). Tehát itt rendben van.
Egyébként mi számít az alienek fejlődésénél, erősödésénél?
Az eltelt idő (hónapok) vagy a legyártott és kikutatott cuccok, vagy talán mindkettő? -
FehérHolló
veterán
válasz
wednesday
üzenetére
Itt végül is csak gyengébb ellenfeleknél van sikere az agykontrollnak. Nem arról van szó, hogy Elite Muton-okat állítunk át és szétcsapunk velük.
A megfelelő páncélban és elég nagy akaraterővel akár a legerősebb elleneket is át lehet állítani, én az utolsó harcban egy etherealt csaptam ki vele.
-
wednesday
őstag
Hát de akkor is érdekes. Ne legyen saját veszteségnek számolva már. Most akkor a mi megbűvölt katonánkat puffantjuk le, ezen a logikán akkor az sem saját veszteség, mert átállt (ezt most lehet kipróbálom kíváncsiságból). Kicsit poénosan hat, hogy egy thin man-t sirat az osztagunk.

Nekem is jól jött, hogy pofán lőtte a társát a Thin man, majd a gép körébe próbálták kilőni és nem velem foglalkoztak, lehetett helyezkedni. És ennek köszönhetően nagy mészárlást rendeztem, könnyedén és gyorsan.
Itt végül is csak gyengébb ellenfeleknél van sikere az agykontrollnak. Nem arról van szó, hogy Elite Muton-okat állítunk át és szétcsapunk velük. Ezért nem hiszem, hogy ez szándékos balance lenne a játékban. Bár biztosra nem tudom.
-
Kazimír
őstag
válasz
wednesday
üzenetére
Mivel úgyis csak 3 körig tudjuk irányítani az ellent (úgy emlékszem), én alapvetően felderítésre használom ezt. Úgy vettem észre, hogy nincs hatósugárkorlát. Esetleg egy-egy könnyebb ellenfél likvidálására is bevetem, aztán olyan pozícióba állítom az eszméletét visszanyert idegent, hogy többen is könnyedén le tudják szedni. Így már nem saját veszteség lesz.
-
wednesday
őstag
Egy kis érdekesség.
Most a psi képességekkel szórakozom. Sikerült nem is egyszer elmekontrollal (mind control) átvetni egy alien felett az irányítást. Jól el lehet vele szórakozni, mert eltereljük magunkról a figyelmet. Viszont ha kilövik a kontrollált dögöt, akkor azt saját csapattárs veszteségnek számolja.
Mármint negatív hatásként (csapattárs veszteség, lelki tehet és ezzel járó negatív bónusz a küldetésre) és kihat az összes katonára, pontosan ugyanúgy, mintha tényleg saját emberünk esett volna el. -
wednesday
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Abból az FPS-ből úgy tudom már nem lesz semmi. Egy akció TPS UFO-s játékról hallottam, valami olyasmi fog készülni.
A lehető legegyszerűbb játékmenetet preferálják a kiadók és a kitaposott ösvényen szeretnek haladni. Ha belegondolok, hogy először a Bioshockot meg a COD MW-t nem engedték a saját kiadóik, mert túl "radikálisnak" tartották őket. Már ez ellen is agyvérzésük volt, csak kiharcolták a fejlesztők. Pedig szerintem semmi forradalmi nem volt bennük, csak pont tartalmaztak egy egészséges változást, hogy embernek volt egy olyan érzése, hogy végre valami rendhagyó. Ma már nem is arról szól a játék kiadás, hogy visszahozza az árát+jó kis nyereség. Hanem el kell tartani a giga mamutvállalatokat (amik nyelik a pénzt a rengeteg közvetett költséggel) és plusz jó sok nyereség. Ezért van az, hogy néha olvasni veszteséges negyedévről még acti-blizzardnál is, ahol a COD és WOW dollár milliárdokat hoz menetrendszerűen a konyhára.
Egyszerűen a kiadók fejlesztők is ránéznek a statisztikára és pontosan látják, hogy a mélyebb tartalmat a játékosok 10-15%-át érdekli. Például ha nézem az acsikat, ami sok játéknál megvan. Egy példa van pár Total War játékom Steam-en, és gyönyörűen látszik, hogy a játékban lévő lehetőségek kihasználásával (hard fokozat, sikeres kémkedések, szabotálások, teljes földrészek elfoglalása, világuralom, gazdasági uralom) nagyon kevesen éltek. Kb 18-12% Aztán Mass Effectnél már nem emlékszem az arányra, de első végigjátszásnál is átlapozták a párbeszédeket talán a játékosok 1/3. Magyarán szimpla TPS-ként játszottak vele. Olvastam is fórumon pár olyan kommentet, jó játék, csak sok a pofázás és lehetne több az akció.

Azt, hogy miért nem tették hasonlóvá a régihez nem tudom. Talán az is belejátszott, hogy nem szimpla másolatot akartak, hanem a saját fejlesztést. Az összetettebb játékmenetet meg mindig kerülik, szerintem így is rétegjáték lesz ez a rész is. De remélem sikeres rétegjáték, aztán elképzelhető, hogy a folytatásnál már bővítik a lehetőségeket, bár ez a lépésrendszer szerintem marad. Aztán ki tudja még milyen DLC-k fognak ehhez a részhez is jönni. Ígértek sok tartalmat még hozzá.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
wednesday
üzenetére
Sajnos igen, itt is mint mindent a pénz határoz meg. Remélem a Kickstarteres dolog beválik egy-két projectnél.
Amúgy értem én a változásokat... csak az itt a kérdés, hogyha 1:1-ben lemásolták volna az eredetit, kiegészítve új grafikával, meg néhány újdonsággal, az miben fájna a tömegeknek? Ezt a logikát nem teljesen értem, hogy miért lesz egy játék többeknek eladható, ha mondjuk harmadannyi lehetőség van benne? Például ez igazából nem intelligencia kérdése, hogy minden gyártott eszközt el tudjak adni, ne csak azokat amiket kijelöl a program (vagy küldetésről hoztam) netán az inventory rendszer kivétele a játékból..stb...
Szóval ha 1:1-ben lemásolják a régi rendszert, ha már remake, szerintem akkor is ugyanúgy eladható lenne, csak nagyobb mélységgel. Skyrim is világsiker lett, mégis eléggé összetett azért.
De mondom, összességében jól szórakoztam én is (kivéve az utolsó küldetés volt csalódás), és örülök, hogy megjelent. Bár engem a másik XCOM is érdekelt volna. Az FPS-es, kutatós, fekete szurokkockás UFO-s. Tudom, sokan utálták, de trailerek eléggé bejöttek, főleg az egyedi hangulata miatt...Nem sok köze volt az XCOM-hoz, mégis a gameplay videó is tetszett. Most ebből lesz még valami?
-
wednesday
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Így igaz, hogy régen töredéke volt a játékosok száma a maihoz képest. Elég volt 100 ezer példány eladása is, a sikerhez. Mert nem felhasználók milliói volt a célcsoport, hanem direkt rétegek, akiknek rétegjátékokat lehetett eladni. Sok kis- és közepes kiadó és fejlesztő sokféle játékot kínált. Anélkül, hogy belemennék mélyebben mi változott azóta, azt látjuk, hogy most már teljesen más a helyzet.
Sokkal nagyobb összegekre van szükség bevételként a nagyra nőtt cégeknek és ezt csak szélesebb vásárlóréteggel tudják elérni. Gyakorlatilag annak is el kell adni a játékot, akit nem is érdekel annyira, csak megnyerik valamivel. Ez nem is intelligencia kérdése.
A régi játékok az a hőskor volt. Minden hőskor hasonló ebben a tekintetben bármiről is legyen szó. A fejlesztők akkor kicsit magunknak is fejlesztettek, olyan programokat hoztak össze, amikkel maguk is biztos szívesen játszottak. Ma már ilyen nincs, illetve talán megjelenik újra a kickstarternél.
Egyébként már annak is lehet örülni, hogy ez a játék egyáltalán elkészült és zöld utat kapott. És ebben a formában is összességében élvezetes lett.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Jah, egyetértek...az a "minőségi" nagyon idézőjelben van... A régi játékok mélységben igényesebbek voltak sokkal. Pedig a gyerekek intelligenciája mit sem változott, ugyanúgy felfognák a több lehetőséget kínáló játékokat ma is.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Harmadik bekezdésre:
Régen tizedennyi játékosnak volt egyáltalán vasa a játékhoz. És ezen nem a gamer PC-ket értem, hanem egyáltalán a számítógépet.Negyedik bekezdésre:
Jól érzed, pont ezeket a rétegeket célozzák, akik alapban nem akarnak annyi időt elszúrni a gép előtt, de "minőségi" szórakozásra vágynak. Manapság már keménymagnak számít az is, aki hajlnadó húszszor visszatölteni egy mentést, mert 5-10 perccel később a döntései következtében meghal egy csapattag. -
Ren Hoek
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Pedig a régi psi rendszer sokkal jobb volt szerintem. Egyrészt, miután kikutattuk, rengeteg hátralévő küldetés, bázistámadás stb volt még. Itt kb 3 küldetésen használtam ezeket a képességeket, mert hirtelen vége is lett a játéknak.
Másrészt, a régiben ugye minden tulajdonság akkor fejlődött, ha használtad. Volt psi támadás és védekezés is, minden katonánál. Így lehetett psi-re specializálni a katonákat. Külön inventory-s kézbe kellett adni egy elmekontrollert, aztán lehetett nyomatni a mind controlt
Szóval nem csak egy mind shield állt rendelkezésre, amivel védekezni lehetett az Ethereal-ok ellen. Nekem nagyon szomorú volt, hogy itt a legjobb psi katonámat is simán mind controlozták, mert nem volt nála mind shield.Amúgy nosztalgiaképpen megnéztem egy X-COM Apocalypse videót (Sokaknak az X-COM: Enemy Unknown az alap, de ez méltó folytatás) ... Elképesztően összetett volt, szinte mindent meg lehetett benne csinálni. [link]
(A sokféle repülőben cserélgetni a motorokat, a hatalmas városban minden épületet külön meg lehetett támadni, a kereskedelem, a szövetségi rendszer, a bázismenedzsment stb...)Nem értem, hogy mi gyerekként anno simán felfogtunk ilyen mélységű játékokat... ma ennyire lebutították az embereket, hogy kb harmadára kelljen leegyszerűsíteni egy játékot? Vagy valami gazdasági elemzésben kikalkulálták, hogy a mai gyerekeknek gyorsan és könnyen fogyasztható akciót kell adni, és az ostobább réteget is el kell érni?
Az mondjuk igaz, hogy 7 éves unokahúgomon is látom, hogy instant, pörgős, egyszerű és gyorsan fogyasztható szórakozás kell neki. Sokszor ami kicsit nagyobb figyelmet igényel, vagy nehéz először, rögtön megunja. (Persze amúgy nagyon szorgalmas és okos, csak ezt diktálja nekik a mai társadalom valahogy)
Amúgy nagyon jól elvoltam a játékkal, pörgős, és valamilyen szinten azért taktikus akció van benne. Ha nem tudnám, hogy milyen szinten összetettek voltak a régi részek, simán 10/9 és nem húznám a számat.
-
FehérHolló
veterán
Na, sikerült kijátszanom a harmadik nehézségi szinten.
Összességében a véleményem:- Elég szórakoztató játék, nagyon le tudott kötni. Mindazok ellenére, amit alant negatívumként leírok.
- Psi rendszert kiemelten jól sikerült megcsinálniuk szerény véleményem szerint. Mind a random kiválasztás esélyét (játék indításkor eldőlt és megfelelően kicsi az esély az élmény kedvéért), mind a képességeket.
- Más körökre osztott lövöldöző stratégiai játékokhoz képest szerintem visszalépés a körönként két fázis lépsz/tüzelsz megoldás. Nem játszottam a régebbi részekkel, de a hozzászólások alapján régen nem volt itt sem így. Mindenesetre az új bodriknak sokkal szokhatóbb.
- Bár nem impossible-t választottam a tutorial szüksége miatt, meglehetősen könnyűnek éreztem a játékot. Kicsit későn jöttem rá, hogy menet közben is lehet változtatni a nehézségen. Ismét: impossible alatt eggyel vittem végig, mielőtt még valaki értetlenkedik.
- A user interface elég gány, Sokkal jobbra meg lehetett volna csinálni.
Valószínűleg a konzol-támogatás miatt van ez így, ahhoz képest viszont elég jó. Esc+space kombó csak egy pici odafigyelést igényelt, mégis zseniális. Az meg külön jó, hogy a hotkey-nél nem kér megerősítést. Mondjuk azt nem tudom, hogy egy colonel support egységnél hányadik gyorsbillentyűre rakja a psi képességeket, de mindegy. Magyarázat: kimaxolt support katonánál már amúgy is 9-ig van számozva.- Utolsó harc lehetett volna kicsit véresebb. Menet közben (a vége felé) pár abduction jobban megizzasztott, mint az utolsó harc, ahol 2 egymást követő sniper critical hit (100% chance) volt a főellenség...
- Fejlesztések hatását kicsit jobban részletezhették volna gyártás előtt. Az rendben, hogy kifejlesztéskor nem tudod a pontos értékeket, de kicsit túlzás, hogy csak az első legyártott példány után lehet róla infot kérni (gyártásnál bal alul kérdőjelre kattintva, legyártott példánynál "jegyzet ikon").
-
Ren Hoek
veterán
Simán van ilyen, szerintem... Beparázik aztán lő összevissza, nem érdekli ki van előtte és ki nincs.
Itt pl élesben, amikor ordítja, hogy FUUUUCK YOUUU! ... Ezekből a videókból sokszor az jön le, hogy a snipereken kívül a sima M16-os és golyószórós katonák általában szinte csak supress fire-t lőnek, aztán vagy talál, vagy nem... Persze élőben teljesen más mint a játékokban. Háborúban sokszor azt sem lehet tudni ki és honnan lő, és szerintem simán előfordulhat, hogy friendly fire áldozata lesz valaki a csata hevében.
(Ezért jó a modern technika, ahol pontosan lehet tudni, hol vannak a saját egységek, honnan lő az ellenség, és fedezékből is lehet lőni, mert a fegyver scope-ja látható a sisakkijelzőben.)Amúgy játékhoz visszatérve, a régi XCOM játékokban kicsit reálisabb volt a lövés rész. Itt ugye bármivel lősz, mindig csak egy lövésed van, (mint a sakkban). A régiekben pedig időegység, célzási szint és lövedék függvényében alakult, hogy mennyit tudtál lőni. Ha az ellennek már alig volt élete, elég volt egy célzott lövés és vége is volt. Kár, hogy ezt nem másolták le teljesen 1:1-ben.
-
wednesday
őstag
Ezt az saját katonákra lövöldözést a régi részekből örökölte a játék.

Érdekes, hogy az idő tényleg megszépíti a dolgokat. Ha nosztalgiaként emlegetik a régi XCOM-ot, erre pozitívként emlékeznek inkább. Milyen kihívás volt a játékban, a bepánikolt katona gránáttal még több embert is megölhetett stb. Egyébként van benne valami, a pánikoló mindenre lő, már teljesen eszét vesztette. Tényleg zavaró, ha a csapat legjobb tagját lelövi és a küldetés is veszélybe kerül ez áltat.
Szerencsére nálam még nem puffantották le egymást. Van idegenre lőtt, vagy lehúzódott és kimarad a következő körből. Akkor néznék aztán nagyot, ha egy VIP küldetésnél egyszerűen lekapná a VIP személyt.
Igen lehetne ilyen benne, hogy pl célzás nélkül kilövi a tárat, vagy kiszalad a fedezéke mögül egy véletlen helyre (talán ilyen van) és ezzel hozza magát talán hátrányba a következő körnél, vagy az overwatch-ban lévő ellenségnek kínál fel kedvezőbb lövési lehetőséget. -
Kazimír
őstag
válasz
wednesday
üzenetére
Mondasz valamit - akkor is, ha nem nekem címezve - nincs háború veszteségek nélkül.
Egy kocajátékosnak mégis fura érzés, hogy a saját embereim kezei által esnek el a társaik (legutóbb egy hirtelen pániktól az egyik mesterlövész - nálam úgy látszik csak ők viselik rosszul a stresszt - végzett egy ellenséggel, egy csapattárssal, egyet pedig súlyosan megsebesített) Ilyenkor lenne, jó, ha bárhova lőhetnénk célpont nélkül is. Nem kizárt, hogy egyes esetekben (pánikrohamban a körülötte állókra lövöldöző) a kezdő katonát - kegyetlenség tudom - lelövetnék. Háború van, na! Bizonyos viselkedésformák nem tolerálhatók. -
wednesday
őstag
Ez a pánik lövöldözés a régebbiben is benne volt. Sőt ott olyan is előfordulhatott, hogy a bepánikolt újonc eldobta a gránátot a szállítóhajó belsejében és a fél banda kifeküdt már rögtön kezdéskor. Erre kellemes nosztalgiaként emlékeznek, de ha most lenne egy ilyen.....
Más, ezt általánosan írom, nem neked címezve

Olvastam más fórumokon a játékról és a negatív kritikák sokszor ellentmondóak.
Egyrészt idegesítő, hogy elvesznek az országok, de a játékmenet ebben az egyben nem változott. A valamit valamiért elv, az, hogy melyik ujjunkba harapjunk éppen most. De aztán mégse nyúlt kellő kihívást és izgalmat a játék. Túl könnyűek az ellenfelek, halomra lőjük őket, de ha lekapják a mi embereinket akkor már csaló játékmenet. Nevetséges inváziós erők, akik egy emberi katonánál nem jobbak, de ha aim bónusza van akkor az már zavaró. kiszámítható sablonos, de ha véletlen jön a nehézség akkor jöhet egyből a mentés-visszatöltés, mert mi az már, hogy hátrányból folytassák (egyesek) a játékot. Nem hal meg elég katona, ez nem háború, nincs veszteség érzés, de ha mégis, akkor meg az a probléma.Az tény, hogy nagyon nagy a szerencse (vagy nehezebb fokozaton a szerencsétlenség) faktora a játéknak.
Vannak bugjai (főleg most a egérkezelés) és hiányosságai a játéknak, lehetne tényleg összetettebb a taktikai és fejlesztési része. Bár én ezt annak tudom be, hogy a XCOM-ot megvásárlók 90%-a valószínűleg újonc ebben a játékban és az elődről max hallott. Ha lesz következő rész, talán lehet abba reménykedni (bár ez csak remény), hogy bővítik minden téren a játékot, hiszen már megalapozták az új közönségét, akiknek szintén kell újdonság az elődhöz képest. Lehet nagyobb, összetettebb, változatosabb minden téren.
-
Vukmuty
tag
Sziasztok,
Kb. kezdésnek mi a jó stratégia?
Elég fura,hogy kivették az AP rendszert és ezzel az új bugyuta módszerrel helyettesítették.Talán ennyire nem tud számolni a mai fiatalság?Se guggolás,se hasalás?visszafelé fejlődnek a játékok?
Magam részéről S2: Silent Storm sokkal izgalmasabb volt.Már ott voltak rombolható épületek pedig nem egy mai játék. -
Kazimír
őstag
Klassz kis játék, éppen a végső roham előtt állok.
Viszonylag kis veszteséggel sikerült elérnem idáig egy kis intermezzot leszámítva amikor az Ethereal és a Sectopod először megjelent. Na ott elhalálozott mindenki, és még mentésből visszatöltve és újrajátszva is volt veszteségem. Lehet, azért mert a sztorival akartam haladni és fontos fejlesztések hiányoztak.Az a pillanat azért bosszantó volt, amikor az egyik gyenge akaraterejű kezdő mesterlövészem bepánikolt és lepuffantotta az ezredes rangú supportot..
Nem hiszem, hogy nagyon reális dolog (inkább dobná el a fegyvert - amit nem tud - és futna vissza a szállítógéphez)
Ezt a műhold-pánik összefüggést szintén idegesítőnek találom, de szerencsére nem ront annyit a játékélményen.Egy-két apróbb hibát leszámítma összességében tetszik, nem tudom, hogy végigjátszom-e még egyszer. Talán némi szünettel.
-
S e t h
nagyúr
Kezdéskor melyik országot/kontinenst/ érdemes választani a későbbi nehézségek tekintetében?Kapásból Európát választanám, kérdés az adja-e a legtöbb előnyt.
-
HaaS
addikt
Ócsó! [link]
Köszönjük, AkosAkos!
-
bencze
senior tag
Jó lenne, ha lehetne amolyan feketén feketével írni a sok spoiler miatt... de talán aki idejön a végére pörget annak mindegy?
spoiler alert
A zűrfájtokról, nem muszáj mindet megnyerni. Másrészről észrevettem, hogy bizony igyekezni kell gyúrni elég hamar a firestormra, meg a fegyverekre - én pl tettem lézerfegyvereket a ceptorokra, és igyekeztem a segítő cuccokat is legyártani, a dodge talán a legfontosabb (amikor kevéds pénzem volt akkor minimum 1-1 volt belőlük egyszerre). Később főleg ha pl észak-amerikát választottad akkor elég könnyű 2 ceptort tartani mindenhol (az a 20 pénz azért elég kevés), 2 már majd mindent le tud lőni.
-
bencze
senior tag
Normalon minden elég könnyű, classic+ -on minden nehezebb, de jó tervezéssel lehet pánikot menedzselni - 1-2-3 ország kiléphet, belefér, főleg ha a jókat igyekszel megtartani (usa, oroszország, afrika). Mivel azt mondod könnyű a harc gondolom normalon játszol, pedig szerintem ott is lehet katonát veszíteni, igaz nehezebb (ott nem tudom, lehet-e országot veszíteni ha nem rontod el).
Az aimmel nekem nincs különösebb bajom - fedezék-, skill-, fegyver- és távolságfüggő. Azért 4 befolyásolható tényező van, plusz a scope ötödiknek. Lehet a randomot szidni de azalienek extra aimjét leszámítva (ami bizony fájdalmas) a rendszer elég kiszámíthatóan működik. Legalábbis normalon az esetek többségében menedzselhető a dolog, ha kiszámolod mit csinálsz (számítasz a missekre).
Van olyan érzésem néha, hogy kapok aim bónuszt normalon, nem tudom, tényleg így van-e. De a katonák többnyire példásan jól lőnek, a colonel sniperem szerintem eddig kb 5 lövést misselt összesen... classicon reálisabbnak tűnik a saját aim. Csak ne lenne az ellenfélnek bónusza... meg a 4 hp is fájdalmas...Minden hó vége előtt kell fellőni a szateliteket, mondjuk 1-2 nappal a council meeting előtt, akkor oda lövöd fel ahová muszáj (5-ös pánik) ill. a többit ahová lehet (sok pénz, bónusz).
-
q13579
senior tag
Én azt az opciót sajnálom piszkosul, hogy nem választhatom ki, melyik régióba menjek rendet tenni. Pánikolnak, pánikolnak, de nem tudsz ellene mit tenni. Ha esetleg VÉLETLEN oda dob egy küldetést, szerencséd van. Ha nem, akkor így jártál és buktak a régiót.
Nem azért, de mondom, nekem 5 ország van perpillanat, akik lassan 5 csillagosok lesznek pánikból. Ez azt jelenti, hogy legalább 5 műholddal és 3!!! uplink-kel kevesebbet gyártottam le, holott egyáltalán nem csináltam felesleges dolgokat. Mindig csak azt építettem, ami a misszió szerint szükséges volt. Ja és már így is buktam 3 nemzetet... Katonám még nem halt meg egyetlen kivétellel (az első kettő természetesen nincs beleszámolva).
Nagyon agyalok, hogy nem ölök bele több időt, mert elég sablonossá vált sajnos és nincs már kihívás a dologban. Mindig azt lesni, hogy éppen mire vagy rákényszerítve, mert éppen akkor kell lelőni valahol egy UFO-t, ahol pont nincs max felszereltségű repülőd... Túl sok a szűk keresztmetszet a játékban, amiket bármennyire is akarok, nem tudok feloldani.
-
HaaS
addikt
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az akciópontos rendszerrel sem tudtál többet lőni, ugyanis maga a lövés - bár három típus is volt - százalékos rendszerű volt, szóval tökmindegy hogy 10 vagy 100 pontod volt, ugyanannyiszor lőttél. Az más kérdés, hogy előtte-utána többet rohangálhattunk, be lehetett térdelni a lövéshez, miegymás. Ráadásul ott is simán mellé lehetett lőni bárminek.
A tereptárgyak megsemmisítése, falak lebontása az nekem is hiányzik, bár azért fura lézerpuskával két lövésből leomlasztani egy komplett falat, vagy lelőni egy bokrot. Rakétával, gránáttal meg ugye itt sincs gond. Hogy melyik jobb nekünk, az egyértelmű, hogy melyik élethűbb, azt már döntse el mindenki magának.
Ebben a játékban benne van, hogy veszt egységeket az ember, tökugyanúgy, mint a régiben. Ott is voltak a "feláldozhatók", alacsony pontossággal, reakcióval bátorsággal, meg itt is vannak a beszariak. A játék elején meg felértékelődik a gránát, mert az mindig talál... később már nyugodtabban lövöldöz az ember, csakúgy, mint a régi Defence-ben.
Mondjuk nálam még a Heavy is scope-pal járt sokáig
! -
Ilsyde
őstag
Ha nem gyúrsz rá már a legelejétol muholdakra és mérnokokre akkor véged van. Csalóka a sok opció amit a játék mutat mert igazából nincs más választásod. Ha pl. alapból nem jó helyeken lovod fel a muholdakat (én tudósokat és sok pénzt akartam, ezért egy kontinenst pécéztem ki) akkor ropi van mert nem lesz pénz csak pánikolás.
Harcokban szintén azt utáltam hogy overwatch módban kell araszolgatni elore (baromi idoigényes és unalmas) kulonben túl sok múlik a szerencsén és bedarál az ellen. Más taktikai elem meg nincs benne. Fedezék sincs, csak %-os véletlenszeru változó, tehát nem azon múlik a csata kimenetele hogy milyen jó a stratégiád hanem hogy mekkora a szerencséd. A katonák simán mellélonek fél méterrol (lol? ezt meg honnan szedték), csak oda célozhatsz ahol látsz ellent stb.
-
q13579
senior tag
Hát sajnos akkor ez nálam bukó lesz, ugyanis nincs elég erőforrásom mindenre.
Ezzel taccsra is vágták a játékot szerintem. Egyrészt pl teljesen random, hol tűnik fel pl UFO, természetesen ha nincs ott elfogó repülő, akkor alapból bukta... Ha rakok mindenhova repülőt, akkor nincs elég erőforrásom már azokat felfejleszteni, így hiába lesz mindenhol már repülő, ha kevesek... Na most ha még van is cucc, amit rá tudok rakni, ugyan melyikre rakjam...
Nincs esetleg valami opció, amivel kiválaszthatom, hogy hol szeretnék küldetést csinálni? Mert nekem pl eddig nagyrészt olyan régiókban volt, ahol amúgy sem volt magas a pánik szint. Azokon nincs is mit csökkentenem...
Igazán lehetne egy lehetőség, mielőtt kiszállna egy ország, hogy odamenj és megpróbálj rendet tenni.
Tényleg túlbonyolították...
A harci része pedig szerintem már túl egyszerű. 6 fős csapatokban, ha van egy maxos csipa és két rakétavetős, 2-3 mediccel, semmi kihívás nincs. Előre 5 mezőt és overwatch... Ha jön valami kraftosabb csapat, akkor max közéjük lövök rakétát és vége.
Sajnálom, mert sokkal többre számítottam az első pár óra után.
-
Ren Hoek
veterán
Küldetéseket megcsinálod rendesen? UFO-kat elfogod? (Kellenek új repülők is hozzá, lehetőleg EMP ágyúval)
Amúgy én Classic-on vagyok, ott úgy-ahogy rendben van, bár nekem már az elején kiszállt két nemzet. Semmit nem lehet csinálni utána már.
Sajnos kissé az egész játék a szerencsére épül, illetve társasjáték jellegű. A szatellit rendszer nekem furcsa, mivel eleve 2 perc alatt leszedhetnék az összeset a csúcstechnikás UFO-k, másrészt kár, hogy ettől függ nagyban a pánik szint. Jobb lenne, ha csak a küldetések teljesítése számítana. A nemzeteket meg nem lehet visszacsábítani (logikailag nézve, miért jó nekik, ha megszakítják a kapcsolatot végleg?) A bónusz rendszer sem túl reális, inkább asztali játék hangulat kb.
Ahogy a taktikai rész 2 egységes rendszere is inkább társasjátékra emlékeztet, mint taktikai szimulációra. Lehet pörgősebb és egyszerűbb, de a Time unit rendszer sokkal szabadabb kezet adott. Eldönthettem, hogy mozgok és lövök, tárgyakat cserélek, guggolok, hasalok, szétrakétázom a környéket, vagy egyszerűen csak felszedek egy kutatandó idegen hullát és húzok vissza a repülőhöz... Lövöldözésnél is, nem csak egy lehetőség volt ami totál a szerencsétől függött (sőt szerintem csal is kicsit a rendszer nehezebb fokozaton), hanem több lövés időegységtől függően.
A kereskedelem rész is társasjátékos, mivel a szerencsétől függ, hogy kapsz-e megrendelést. Nincs rendes kereskedelem és egy UFO alkatrészt el lehet adni, de egy plazma puskát, vagy repülő fegyvert már nem. Így egy kis vagyont sem lehet termelni. Apocalypse-ban még a motort meg a célzórendszert is ki lehetett szedni a gépből, és attól függött a kereskedés, hogy milyen kapcsolatban vagy az adott vállalattal ami a felszerelést gyártotta.
Összegezve a régi részekben több mindenre kellett figyelni, viszont ezekkel sokkal élvezetesebb volt foglalkozni, mint izgulni a szatelliteken és a szerencsén.
-
HaaS
addikt
Hát a magam részéről: folyamatosan gyártottam a szatelliteket, mikor volt pénz, függetlenül attól, hogy fel tudtam-e lőni őket, aztán mikor igen, volt hogy három is röppent a magasba,
Ezeket már írtuk, de figyelni kell azt is, hogy olyan helyen csináld a kvesztet, ahol a többi (!) ország a zónában is idegbajos... na meg sietni kell egy kicsit... folyamatos nyomás alatt voltam én is, nem akartam haladni a sztorival, de nem lehetett, mert egyre idegesebbek lettek a népk, lépni kellett.Egyebet nem mondhatok... a pénzesebb országokat próbáld az elején választani, na meg a bónuszt összehozni az extra pénzért.
Tudomásom szerint nem lehet visszaszerezni az országokat.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Ti hogy tudjátok megoldani, hogy ne legyen pánik a régiókban. Egyszerűen nem tudok gyorsabb ütemben műholdakat fellőni és már 3 ország kilépett, 5 pedig határon van. 6 műhold van fenn, még csak most tudom megépíteni a satellite nexus-t, amivel ugye több műholdat is tudok irányatani.
De sima uplink-ből nem tudok többet, szinte mindig építettem, ahogy erőforrásaim engedték.
Tudnátok segíteni?
Illetve kilépett nemzettel lehet valamit kezdeni?
-
HaaS
addikt
Na az még egy kézmeleg zacskós trágya, az a rebeles tacsifos
!Viccet félretéve, valóban nem könnyű játék, de korántsem egy Battle for Wesnoth, ahol először a haj, majd a szemöldök tépkedése teljesen normális reakció...
Egyszerűsödött, de semmivel nem nehezebb a harc, mint a régiben. Sőt. Nagyon jó kis remake lett, kicsit pörgősebb. Ironman nélkül ugye
.
Gondolom a patch-ek, modok meg még jobbá teszik. Esetleg még hasonlóbbá a régi Defence-hez. Gyóez. -
Ilsyde
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Én nem bírtam végigvinni sem, annyira kimutatta a foga fehérjét. Túlságosan bugyuta és lineáris. Harcokba nagyon beleuntam, totál random az egész.
Meglátszik hogy ezt már nem Julian Gollop készítette. Most kezdtem el a Rebelstar Tactical Command játékot (Game Boy Advance verzió
) és az is sokkal normálisabb mint ez a primitív iteráció. -
Ren Hoek
veterán
Ajjj, felhúzott ez most...
Patch felment, és 4 full katonám elveszett csak úgy. Azt írja rájuk, hogy On mission, pedig otthon voltak tartalékban...
Mindezt egy durva ufós küldetés után, ahol kiidegelt az a bug, hogy néha a tetőt mutatja és mindig visszaáll a kamera. A régi mentéseket meg kitöröltem, egy harmadik bug miatt... Éjfélkor valahogy meghülyült a mentések sorrendje, és nem a tetejére pakolta. Azt hittem nem ment a patch óta, ezért kitöröltem pár mentést, hátha ez a baja. Na mindegy 4 tartalék katonának annyi a 6-os pakk mellett. Látni őket felszereléssel, csak nem vihetem küldetésre őket 
Mellesleg jó játék, jót szórakoztam vele eddig. DE. Nekem is vegyesek az érzéseim... Miért kellett ilyen szinten leegyszerűsíteni? Miért nincs inventory, rendes kereskedelem, bázistámadások, sok-sok fajta fegyver, felszerelés átadás, egység tulajdonságok, környezet rombolás stb...?... El se hiszem, X-COM Apocalypse milyen összetett volt. Minden cég, külön-külön ki volt dolgozva, mindent lehetett gyártani, eladni... Városi légiharcok voltak a rendőrség és a bandák között, Cult of Sirius megtámadta a bázist stb. Első X-COM is sokkal összetettebb volt a 2012-es résznél.
Azt kell mondjam, nekem az UFO:Aftermath kicsit talán jobban hozta a régi szintet. Kövezzetek meg, de nem volt az olyan gagyi szerintem. Összetettebb volt kissé valahogy, és volt egy egyedi története, meg világa.Na de persze tökéletesen jól elvagyok ezzel a résszel is, stílusában tökéletes és igényes alkotás. (Thin man-t kivéve...ugra bugra Disney-figura, ez hogy kerül ide kb?...) Csak nem értem, hogyha gyakorlatilag 1:1-ben lehozták újra a történetet, miért nem foglalkoztak jobban a részletekkel? Taktikailag és játékmenetileg rendben van ez a 2 lépéses fedezékes rendszer... Izgalmas, taktikus harc, csak mellette rengeteg dolog hiányzik, ami a régiben megvolt. Nem beszélve arról, hogy az X-COM Apocalypse-ban még tovább finomították és bővítették a játékot. Ott gyakorlatilag mindent meg lehetett csinálni a városban. Ha akartam ufót vadásztam, ha meg nem, akkor megtámadtam pár ellenséges vállalatot

-
bencze
senior tag
Nekem harmadik hónapban derült ki, hogy nincs elég engineerem a sat relayhez (19 volt 20 helyett). Kb -3 ország de lehet több is. Pedig kétlem, hogy két workshop beleférne (most így utólag nem tudom, szerintem nem nagyon csináltam felesleges dolgokat, így is mutont és floatert kellett standard cuccokkal lelőjek ami elég unfair), így sincs semmire pénzem (most már tudnék lézert csinálni ha volna miből).
Ez a pánik dolog kicsit el van qrva, és azért azt sem tudom, hogy csinálják egyesek a classic(+) ironmant, szerencsével is legalább 1.5-2 missiononként elhull egy emberem (talán inkább 1/1) aminek ha nem töltenék vissza a következménye kb az lenne, hogy beletolok 10 órát utána fail. Az a baj a normal túl könnyű, 2 missiononként ha van egy oh shit pillanat amit többnyire meg is tudok oldani. Kéne egy normal.5 ... talán classic az alien aim/crit bónuszok nélkül, és mondjuk 4/6 hp helyett 5 játszható lenne számomra is...ui. az előző próbálkozásomnak (classic ironman) ott lett vége, hogy 2 hét után kaptam egy bomb küldetést thin manekkel, a 4-ből 2 ember meghalt, ott azt is mondtam, ok ennyi... az a LPR elég 'i win' gomb főleg az így is erős bónuszaikkal.
-
Sonja
nagyúr
XCOM: Enemy Unknown MOD készítők a Megváltók!
Egész jól összeszedett mindent az illető cikkíró.

-
Szasinka
tag
SPOILER
A két robot mindig ott van. A heavy-k Heat ammo képessége+aoe rakéta; mind fray (asszem ez a neve az aoe psi támadásnak); squadsight, double tap-es sniper(ek)+ghost felderítő. Ezzel a kombóval kezelhető a dolog.
Valaki használ modot? Ha igen mik a tapasztalatok (warspace ext-re gondolok elsősorban)? -
gyiku
nagyúr
normal modon 3 plazma sniperrel 2 plasmacannon heavy-vel es egy plasma rifle supportal mentem a vege fele, igy az utolso mapon is. a 2 sectopodot egy mind controlled egyennel lattam meg, (talan elite muton volt), de az nem sokaig vakeralt ott

2 heavy-s raketaja +30% robotics ellen, a maradekokat a sniperek intezek. van 1 olyan skill, hogy ha kilovi az ellent, akkor lohet ujra. igy hamar elfogytak a dronok, es a teraszrol 1 kor alatt megvolt a 2 dög.
en a vegere nehezebb dologra szamittam, de remelem csak a normal miatt alakult igy. nemsokara elkezdem classicon. -
HaaS
addikt
Haller!
Kösz a spoiler kiírást! A relay infójára én csak bólintottam, nem is foglalkoztam különösebben vele, addigra már megvolt a "kemény mag", azokkal mentem mindenfelé.
A Sectopod az húzós, de az egyik heavy-m robot speces volt, az is segített. Mondjuk én nem sokszor láttam őket, de arra a kettőre emlékszem. Mikor megláttam őket, gyorsan szétrebbentem... mivel normal+ironman volt, ezért csak óvatosan mentem előre, szóval onnan a magas párkányról már megláttam őket. Mindenki elrohant szanaszéjjel, a sznájpert - szokás szerint - betettem olyan helyre, ahol rájuk tud lőni, de őt nem látják, aztán a láthatatlan assault a bal alsó folyosón előrement, hogy megmutassa, hol vannak. Visszavonulás közben egyébként így is bekaptunk egy aoe-t, de csak egy soldier volt benne. Szóval tuti "érzésből" lődöznek, mert az egyik mellétrafált. Szépen le is bontották a fél teraszt. Utána meg kiálltunk a terasz szélére és halomra lőttük őket.
Lehet, hogy nekem máshogy nézett ki a hajó, esetleg máshol volt a sectopod duó, de megoldható volt. Classicon gőzöm sincs mit csinálnak.Ami az utolsó bekezdésedet illeti: nos, én káromkodni szoktam
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- eBay
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Chromecast topic
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model WIred O illetve I Bolti ár:14k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model I 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model D/D- USB Bolti ár:10k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious Model O 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model O Wireless Bolti ár:35k INGYEN FOXPOST
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung 50" 4K smart Wifi-s okos tv UE50NU7022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) és az is sokkal normálisabb mint ez a primitív iteráció.
Mindezt egy durva ufós küldetés után, ahol kiidegelt az a bug, hogy néha a tetőt mutatja és mindig visszaáll a kamera. A régi mentéseket meg kitöröltem, egy harmadik bug miatt... Éjfélkor valahogy meghülyült a mentések sorrendje, és nem a tetejére pakolta. Azt hittem nem ment a patch óta, ezért kitöröltem pár mentést, hátha ez a baja. Na mindegy 4 tartalék katonának annyi a 6-os pakk mellett. Látni őket felszereléssel, csak nem vihetem küldetésre őket