- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Netfone
- Légy kocka: ellesi a Huawei és az Oppo az iPhone 17 szelfitrükkjét
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát igen. Én is hamar rájöttem, hogy a fedezékből való lövöldözgetés már nem megoldás.

Eleve nagy veszélyben van, akire rálátnak. -
válasz
wednesday
üzenetére
A jobb páncélok tartalmaznak lélegeztetőt beépítve, ezért nem tud fojtogatni bennük a dög.

És ja, alapfeltétel, hogy az ember tudja, mikor kell előre mozogni, és mikor kell hátrálni.. classicon és feljebb megbüntet csúnyán, ha az ember nem ismeri a visszavonulás fogalmát.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Majd ha lesz olyan genetikai beültetésed az embereiden, hogy felfedik a közeledő ellenséget, akkor már nem is tud meglepni a polip. Meg úgy emlékszem a legerősebb páncélba nem tudnak már megszorítani, mert a páncél ahhoz túl erős.
Vannak mellélövések az biztos. Nekem volt, hogy egy Thin Man végigszaladt az embereim között aztán eltűnt. 5 miss lövés.
0.7-es szorzóval rontja egyébként a találat sikerét az overwatch (mert mozgó célra kell gyorsan reagálni). Az újoncok ezért gyatrák overwatchba. Egy újonc 65-ös aim-jával 65*0.7= 45,5% a találat esélye (most figyelem kívül hagyva a távolságot, ami rontja vagy javítja az esélyeket).Ráadásul ha dashing-al fut az ellenfél vagy a te katonád (egy lépésből ellövöd 2 mozgást, azonnal sárga mező), akkor még egy 0.7-el rontja. 80-as célzás mellet ez azt jelenti -> 80*0.7*0.7= 39,2% a találat esélye. De lehet kerekít így az 39%. Szóval van mikor érdemes elfutni, mint ácsorogni a tűzvonalban.
-
-
Kemènyek vagytok srácok!

Én most annak örültem hogy egy mectoidot úgy szétszedtem hogy rajta volt a pajzs de túl messze volt a sectoid akitől kapta.
Nem nagy dolog de nekem ezek tetszenek.
Az viszont vicces mikor megjelenik a polip, mindenki ow-be van és mind mellélő...
-
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az kemény. Mintha lenne olyan acsi, hogy egy UFO-t egy emberrel tisztíts meg. Az megvan?

Nekem eddig 81 órám van benne. Mondjuk vétkeztem is, mert a legelső végigjátszásom virágboltival volt, ami jönne rá még pluszba.

-
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Jaja a normál az bőven elég. Nehezebbhez már nagyjából ismerni kell a játékot. Tudod, mint Dead Space.

Én össz 3x játszottam ki a játékot, szóval nekem a Cassic most az ideális. Azt kellett megszokni, hogy ami normálon bevált az itt már nem biztos, hogy működik. Főleg a csatáknál.
-
válasz
wednesday
üzenetére
Értem én!

Jaja, normal kieggel. Az előző játékból annyival lettem okosabb hogy itt gyengébb felszerelésü alap katonákkal is megoldok pályákat halál nélkül. De persze az is előfordul mint írtam korábban hogy valami rosszúl sül el és akár egy erősebb katonám esik össze. De pont ezért elég nekem még a normal fokozat.
-
válasz
wednesday
üzenetére
Azt vágom hogy nem mindig a gyors a nyerő.
Bár a boncolásokra rányomok mert azok instantba vannak miután a múltkor volt egy visszatöltésem ami sokkal viszább volt és igy megmaradt brazília.Én most a fejlesztésekre startoltam. Mármint hogy a föld legyen lefedve satelit-el annyira amennyire tudom meg a bázis fejlődjön és a katonákra alig vettem valamit az elején. Pár medkit meg ilyen apróságok.
Most vagyok ott hogy megvannak a lézervefgyverek meg már egy fajta új páncél is.Na azt tudtam hogy megszakíthatóak a kutatások mert azt írja is. De azt nem hogy ha megszakítom akkor is vannak dolgok amik közben készlettek és azok megmaradnak. Azt hittem hogy ha megszakítom akkor kukázzák az egész kutatást míg újra nem indítom.

De ez a windows miatt van. Hozzá vagyok szokva hogy ha megszakítom mielőtt végig megy a csík akkor visszavon mindent.
(#385) dying_star
Ez jó trükk! Stimmel a rókás avatarod hozzád.
-
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ravasz. 😀
Erre nem is gondoltam. Azt hittem jön az értesítés, hogy lekapták.
Legnehezebb fokozaton van esély az összes országot megmenteni vagy szerencsfaktor kérdése?
-
válasz
wednesday
üzenetére
Alapvetően, ha hagysz egy scout ufót meglógni, akkor nem lesz semmi. Viszont a következő egy battleship lesz, ami a műholdadért megy, és leszedi kérdés nélkül.
Mikor már van hyperwave relay, és látod, melyik ufó milyen küldetéssel mozog, és pl nincs elég alien cuccod a fontosabb kutatásokhoz, akkor annyi, hogy hagyni kell meglógni a scoutot, hogy megtalálja a műholdad, küldik a battleshipet, amit lelősz, kipucolsz, és ott a sok loot. Rendszeresen csináltam, minden hónapban egyet.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Igen.
A leírás szerint jóval nehezebben találnak rá az UFO-k. Hogy ez mit jelent nem tudom.
Ezek nehezebb fokozatokra kelhetnek. Ilyenkor már sose lőtték le (sőt nekem még sose) műholdat. Ahol van műhold azt már igyekszem is bevédeni legalább 2 db géppel.Ezt majd kitapasztalod, hogy mit milyen sorrendben fejlesszél. Ráadásul végigjátszásonként ettől el is térhetsz. Nem mindig az a nyerő, ha a leggyorsabban kifejleszthető dolgokat pakoljuk be.
Én néha rástartolok a lézerre, de van olyan aki ki is hagyja a lézer fegyvereket és igyekszik a plazmára rush-olni. Vagy előbb páncélunk legyen vagy tűzerőnk stb. Az is egy taktika, amit fentebb írtam, hogy a boncolásokat kihagyom, addig berakok valami hosszabb dolgot és rástartolok Dél-Amerikára. Ügyelve arra, hogy ne húzódjon el a dolog, mert akkor nem lesz annyi találmányom például a repülőkhöz. Az is egy taktika, hogy Dél-Amerikába kezdesz és azonnal megvan a bónuszod. Kezdő kontinens is meghatározza mit fogsz csinálni.
Ezt nem tudom, hogy tudod -e:
Egyébként megszakíthatsz kutatást és betehetsz másikat. Az addigi eredményed megmarad. Például belekezdtél egy 10 napos dologba. Ledolgoztál már belőle 6 napot van még hátra négy. Hopp megvan pl: a boncolás bónusz, rögtön mész a kutatásra és elkezded benyomni ha összes boncolást, vallatást, ami van. Azonnal meglesznek és aztán visszateszed az eredetit és folytatod a megszakadt kutatást, ugyan onnan. -
válasz
wednesday
üzenetére
Az sose baj ha írsz olyat amit tudtam. Inkább mint hogy valamit rosszul tudjak és nem esik róla szó.
Akkor mostmár tiszta ez is.
Most van mindenből 4-4 db.
Az viszont hasznos hogy miből mit lehet kikutatni.
Ezeket majd kigoogle-zom mert a játèk rlején jó ha egyből olyat fejlesztgk smit használni is tudok avagy a játék elején sokat segít.
Ez is egy probléma még sz én szintemen. Hogy nem tudom miből mit kutatnak és így van hogy kapok valamit de azt még nem tudom használni mert épp mást fejlesztek.Meg ha már a légierőről beszéltünk akkor mi a hejzet a stealth satelit-el?
Kikutatom, megveszem és minden satelitem megkapja ezt a kèpessèget? -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Azt gondoltam egyébként, hogy már sok mindennel tisztában vagy a játékban, meg tudod mire való.

Csak mikor belekezdek a részletes leírásomba, akkor valahogy mindent leírok ami ép eszembe jut.
Ezek a repülőgépet segítő cuccokat le ki kell kutatni, le kell aztán gyártani. Általában sectoid hullák, floater hullák kellenek hozzá. Minden egyes használat után elhasználsz 1-et. Ez gondolom eddig megvan. Nem kell őket sehova felszerelni.
Harc közbe tudod ezeket aktiválni, mikor a 2D-s térképen lövi a géped az UFO-t.
Mikor benyomsz egy kitérést akkor a következő lövés biztos nem talál el, de azzal elhasználtál 1db-ot. Ha van 2db (mert annyit gyártottál) akkor 2dbot nyomhatsz el. Célzásnál a köv lövés biztos talál stb. Ott középen kéken világítanak, ha van belőle, ha nincs szürke. De el kell őket nyomni, csak akkor segítenek.Neked kell kisakkoznod, hogy ezeket mikor és mennyit használsz fel. Nyilván van egy korlátozó tényező, ez is pénzbe és erőforrásba kerül gyártani.
-
válasz
wednesday
üzenetére
Eza kitétés meg a többi úgy kerül a gépre hogy megveszem és annyi? Mert azt látom hol kell a fegyvert cserélni de ezekere a cuccokra nem láttam opciót.
Vagy melyikre rakja ràha veszek pl egy célzást? Az elsőre a listában vagy amelyik éppen fent van?Azt tudom hogy az emp nem tesz kárt a hajóban. Pont azért használtam.
Csak akkor igazàn lebéníthatná az ufo-n lévő eobot ellenfeleket is.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Talán 3 vadászgép ráküldésével lenne esély ellene. De ugye nem tudjuk hol fog felbukkanni, ennyi vadászt egy kupacba ritkán halmozunk fel az elején, közepén a játéknak.
Mikor egy komolyabb UFO-ra ráküldöm a vadászt, mindig ott a kurzorom a visszahívás gombon, ha esetleg a ő húzná a rövidebbet, nem hagyom, hogy lelőjék. Persze benyomok néhány képességet is ha szükséges (főleg a kitérést, persze ha van.). Aztán indítom is rá a következőt. Ilyenkor előfordulhat, hogy nem éri már utol az új gép az UFO-t, de általában befogja ő is.
Ha lézer fegyver van egy vadászon, az már jobb mint a rakéta viszont közelebb is kell menni légi harckor az UFO-hoz. Ide már elengedhetetlen, hogy nyomkodjuk a gyorsítást és a kitérés képességet. Plazmákkal meg fúziós lándzsával elég jók vagyunk. EMP fegyver meg sérülés nélkül kényszeríti leszállásra a hajójukat. Ennek az az előnye, hogy sokkal több loot marad sértetlen, több a fosztogatni való. De ilyenkor több ellenség is megmarad a harcra.
Úgy emlékszem volt nekem ilyen, hogy a 3. vadásszal sikerült egy idegen hajót lelőnöm. De ez már a múlt homályába vész.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azt vágom. Ezeket a kitérés meg célzás meg stb. Azok a fejlesztések megvoltak előzőbe meg az alien vadászgép is megvolt emp cannon-al. Szal ezeket pont vágom csak volt olyan ufo amit néhe ledzedtem könnyen néha meg esélyem se volt.
Na akkor sínágyum már van, gondolom az is jó azért valamire. -
válasz
Kvelstadt
üzenetére
A railgun az sínágyú, ej
A particle cannon a részecskeágyú.
Igen, az alap repülők nem sokáig jók bármire is.
Csinálnod kell rájuk fejlettebb fegyvereket, és védelmi képességeket, ezeket is kutatásokkal tudod megtenni.
Végső soron ki lehet fejleszteni alien technológiával a kis újfajta vadászokat, azok bármit lepirítanak már plazmával is.
A téglalap alakú supply barge lehetett. Ha már azt sem lőtted le, csatahajót esélytelen lenne, pedig az van jól megrakva loottal.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Tudom higy lehet fejleszteni. Csak még nem tartok ott. Nameg eddig elég jól bírja. Az meg külön jó mikor pl az exalt tagok elbujnak evy épületbe én meg csinálok rá kamionbejárót.

Részecskeágyú az a rail gun?
Mert az megvan már fejlesztésben csak még nem vettem meg.Wed:
Igen összefutottam és kapott is pajzsot a kicsitől de erre volt a vàlaszom a sniper-es ami után a mectoid be is menekült az űrhajóba.Ja igen. Ez a légierős harc hogy van?
Random vagy van egy bizonyos szintü ufo-t már nincs esélyem lelőni az alap repülővel?
Mert volt egy nagy téglalap alakú ufo akivel nem bírtam alap repcsivel meg alap fegyverzettel. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Akkor összefutottál sectiodból átalakított MEC-kel, Mechtoid.

Az a jó mikor egy másik sectoid rátol ilyen elmepajzsot is pluszba. Egy jó kis HEAT lőszeres Heavy-nek finom falat lehet. Mehet rá még Sniper vagy a mi MEC-ünk. Odaméesz a MEC-eddel és kinetic strike-al agyonvered.

-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
MEC-et is tudod fejelszteni, 3 féle van. Az első verzió elég szögletes, az utolsó már nem, és az már nagyon erős.
A részecskeágyú pedig must have hozzá.Igen, velem toltad DS3-at, de én is beszéltem (igaz, keveset, mert akkor még a laptop saját mikrofonját használtam, és az elég tré.
) -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Oké rosz példa volt a ds. De azért nem csőshooter. Nekem a csőshooter a sirius sam de még a cod is.
Tesóm olvasta a könyveket angolul és azért többrál van itt szó mint hogy átváltoznak az emberek mi meg feldaraboljuk őket.
Ismerős volt az avatarod (én azt jegyzem meg és nem a nick-nevet alatta.) Veled toltam úgy hogy csak én beszéltem mikrofonon?
Bocs hogy félbe hagytam. Nemtom már mi volt az oka de valszeg akkoriban volt nagyon kevés szabadidőm.(#373) wednesday
Te is ismerős vagy. vagyis ez a csiga avatar. Tudom hogy ez fórumos nem pedig egyedi de nem sokk csigával beszéltem a fórumon.
Az a cél hogy eljussak oda.
Nem tartom magam hardcore gamernek de easy-n már nem kezdek játékot. Van hogy csak normál de ha ismerem a stilust akkor kapásból hard vagy amit enged. Pl az új splinter. Realistic-en kezdtem ami kb a 4. és legmagasabb fokozat és úgy volt pont jó az élmény.
Ezt csak azért írtam le hogy szemléltessem mennyire ismeretlen vizekre tévedtem ezzel a játékkal. A normal-os bukta után nemhogy easy de legkönyebben kezdtem el játszani mert annyira nem vágtam mi van hogy ott is elég kihívás akadt.Amúgy gondolhattam volna de valahol reménykedtem benne hogy a tudást amit az idegenekből kinyerünk ők nem használják..
vagyis hogy nem fogok találkozni mec-aliennel.
De találkoztam, és míg az én mec-em ugyan veszéjesnek néz ki de látszik rajta hogy inkább funkció mint esztétika, addig az ellenfélé amellett hogy mec volt valami baromi jól nézett ki. Nem volt olyan szögletes vagy hogy mondjam.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Jaja, én is olvastam a Dead Space topicokba a leírásaidat, volt, hogy nekem adtál tanácsot

Ha kiismered a játékot nemsokára itt is eljuthatsz az impossible fokozat nagymestere címig.

Én sokféle játékot szerettem a lényeg a változatosság. Bár a legtöbb egy idő után kikopik, mert nem újulnak meg, nincs már benne az a váratlan érdekesség stb.
A stratégiai játékokat mindig is kedveltem. Régen a Total Warokat szerettem, most se rossz. De már ellaposodtak nekem, mert egy idő után monoton, kevesebb a taktika lehetőség. 90-es évek XCOM-jaival egyáltalán nem játszottam, nem is kerültek a látóterembe. Ezeket az új Xcom részeket sokan lehúzták, hogy nincsenek olyan jók, meg butítás. Hát nekem ezek kellően jók és szórakoztatóak.

Ilyen agyalós stratégiákba a Paradox játékai a királyok. Azokat évek múlva is lehet játszani. Pedig laikusan az ember azt hinné mi van abban, ha térképeket bámulok. Hát a legmélyebb játékmenet.
-
-
válasz
wednesday
üzenetére
De ez nem baj! Nem is tudom mikor játszottam ilyen gondolkodóssal. Inkább a storys játékokat szeretem ahol kapok egy jó storyt és azon lehet gondolkodni sokat akár még napokkal a vége után is.
Hasonló jellegű de csak távolrol hadonló a dead space vagy az evil within volt ahpl kb igy voltam a fejlesztéssel mint pl kéne nagyobb tár de erősebbet is lőni kéne de a sztázis is kurvára kell viszont ez erősebb ruha is kéne. De persze ez még igy is egyszerűbb volt és nem is ez a része fogott meg hanem a story meg a hamgulat. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
No igen, a játék felépítése gondolkodásra készteti az embert.
Kell műhold, de ahhoz először kéne uplinket építeni. Jó de ahhoz nincs még elég mérnök, energia sem ártana. Jön küldetés, ami adna mérnököt, de inkább a másikat kell választani, mert ország szempontjából az a jobb.
Aztán ha mind erre költök, hogyan szereljem fel az embereket illetve a tisztképzőbe is kéne haladni. Végre van műhold kéne hozzá repülőgép is, de kénének újabb műholdak.
A rendelkezésre álló lehetőségekkel kell ésszerűen gazdálkodni. Jól össze kell válogatni, hogy miket adsz el pénzért, ez a fő dolog ami kihúz a pénzszűkéből.
Igen az elrejti a műholdakat. Amire általában elérem ezt a fejlesztést a gépek meg is tudják védeni a légteret.

Az idegen bázis sikeres legyőzése csökkenti világszerte a pánikot. Az EXALT legyőzése, azt nem tudom, hogy csökkenti -e, arra már nem emlékszem.
Ha már elérted az összes megmaradt ország lefedését akkor már jó vagy. Hiszen nem tudnak az UFO-k észrevétlenül betörni, ami az Alien Abductions küldetéseket okozza, mikor választani kell.Ott már UFO lelövéseket kell csinálni, meg leszállt UFO-k kitakarítását.
-
válasz
wednesday
üzenetére
Akkor jó.
S bár a repúlő is logikus lenne, de èn eddig a müholdra koncentràltam. S el is basztam itt kicsit mert műhold az van repülô meg alig szóval most azt is bérelnem kell majd.
Viszont most volt egy olyan fejlesztés hogy stealth satelit. Gondolom az elrejti a műholdat.
Volt most egy olyan küldetés ami két régióban is csökkentette a pànikot. Nem tudtam hogy ilyen is van de nagyon tetszett!És ha megvan ez a nagy fellövés. Nemtom mi a neve de ez világszerte csökkenteni fogja a pánikot akkor utána már jó vagyok pànikkal ugye?
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Így van, hó végén lépnek ki, mikor megtörténik az értékelés. Azt nem tudod, de nem is kell elkerülni, hogy 1-2 ország max pánikot toljon, főleg az elején. Tudod, hogy őket fogod majd kezelni így arra összpontosíts, hogy ne legyen nagyobb gáz, mint amennyi műholdad van.
Ezért is szoktunk várni a hó végéig fellövéssel, hiszen jöhetnek egyéb események, ekkor már tisztán látjuk, hogy hol kell beavatkozni. Például jön egy terror küldetés, ami siker esetén csökkenti a pánikot adott országnál és így mégse veszíted el.
Persze sok mindent figyelembe kell venni. Ha már van műhold akkor kell repülő is, ami lelövi ott az UFO-kat. Mert különben légi fedezet nélkül ugyanúgy tudják támadni az országot, illetve lelőhetik a műholdat is, ami nem kellemes dolog.

-
válasz
wednesday
üzenetére
Na látod én még túlságosan az apró részletekre figyelek énem veszek észre ilyen egyértelmű dolgot hogy dèl amerika csak két ország.

De amúgy megvan. Egyszer visszatöltöttem és jól jött hogy néha elfelejtek menteni szóval most az van hogy még semmit nem buktam.
Élvezni élvezem a játékot rendesen!
Fantasztikus hogy ennyi scriptelt kis átvezető meg sokszor látott mapok ellenére is teljesen leköt.Na most az orszàgok csak hónap végén tudnak kilépni ugye? Tehát akkor tökmind1 hogy mekkora a pánik ha hó végén tudok műholdat lőni.
Meg ez a baj még. Ti már kivülről tudjátok ninől mit lehet fejleszteni meg mik a story nagyobb mozzanatai.
Én most megint ott vagyok hogy még idegent kell elfogni.
Viszont mèg nem olyan jó a csapat hogy a bàzist támadjan szóval ha be is adja azt, mèg várni fogok vele.Satelitem a játék eleje óta mindig van pluszba 3-4. Most engineer kell hogy uplink-et tudjak építeni ugyh épitem a workshop-okat.
Két thermo generátor már van meg lassan jön az elirium szal árammal legslább nem lesz gond. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
A lényeg, hogy élvezed és leköt a játék.

A mostani Classic játékomat úgy kezdtem, hogy Ázsiába tettem a székhelyem. Így kapásból megvan az ázsiai bónuszom. Tisztképző iskola és Öntöde projektek fele annyiba kerülnek. Ázsia (ugyanúgy mit Európa) 4 országos, sokáig tart teljesen lefedni. Arra koncentrálok ha véletlen országot kell veszíteni, akkor ázsiai legyen, hiszen a bónuszom alapból megvan már. Így választok a küldetések közül.
Dél-Amerika lefedésére törekszem, ha lehet. Mivel csak 2 ország a bónusza se rossz. Minden boncolás és vallatás azonnal megvan. Sok kutatási időt lehet így spórolni. Így sokszor már belekezdek a lézer fegyverek kutatásába, hiába hosszú idő, majd az előbb említett spórolással nem vesztek össz időt.
Tehát ha Dél-Amerikába van Alien Abductions küldetés, akkor hagyom őt, mert műholdat fogok oda fellőni úgyis. A többit meg ki kell sakkozni. Ha lehet rástartolok Észak-Amerikára, kellenek az olcsó gépek.
Úgy vettem észre, hogy egy teljesen lefedett kontinensen már nem jelenik meg az Alien Abductions küldetés. Nem tudnak belopózni, hiszen látjuk az UFO-kat. Bár nem egyértelmű, talán volt már olyan, hogy mégis...főleg az elején.
De a vége felé tuti nem jön ilyen választható küldetés lefedett országra.Minden hónapba legyen 2-3 műhold és kellő pillanatban indított támadás az idegen bázis ellen. Így nagy eséllyel el lehet kerülni az országok kilépését. Az alien bázis lerohanásával meg sok cucchoz jutunk hozzá, amiket el lehet adogatni. Használd bátran a Grey Marketet. Majd ráérzel, hogy miből mennyit tartsál meg és a többit meg el kell adni. Kell a pénz nagyon, hogy építkezhessél, műholdakat csinálj, felszerelést vegyél stb. Mert a hó végi pénz mindig messze van ahhoz, hogy kivárjuk.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez még mondig tanuló játék nekem. Sok mindent értek már de a kieggel mégtöbb újitás lett szóval meging nem ott vagyok ahol lenni akartam.

Az exalt beindult. Egy kűldetés slatt 4 régióba lőtték négyesee s pánikot. Vagxis gyanus hogy ők voltak mert a következő exalt küldetés volt.
-
-
Azt elárulom srácok hogy nem töltöm vissza mindig a mentést ha baj van.
A nagyon dúrva támadásba ha beleszaladok azt igen de egy ember halála az belefér. Már csak azért is mert így jobban megjegyzem, tanulok belőle mit hibáztam. Plusz az élmény is jobb ha nem folyamat visszatöltöm hanem próbálok elsőre jól menni.Most vesztettem egy snipert. Nem volt még maxon de az egyik első sniperem volt. Nehéz lesz pótolni de nem halt hiába.

-
válasz
wednesday
üzenetére
Nekem nagyon tetszett az EXALT. Imádtam konkrétan. A megvalósítás nem lett a legjobb, lehetett volna több egyedi küldetés, de így is nagyon ült.
Az animációik, meg az egész feeling, tetszett. Hogy nem lehet elkapni, inkább öngyilkos lesz, illetve néhány NAGYON kemény menetem is hozzájuk köthető impossible-n, szerintem a legnehezebb EXALT küldetéssel többet pepecseltem, mint az idegenessel. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Nekem se tetszet ez az új típusú ellenség. Kicsit erőltetett. Nem baj, katonáid legalább fejlődnek. Itt pár kevésbé képzett is megállja a helyét.
Szerk: hát én eddig meg voltam róla győződve, hogy genetikailag módosított is mehet, nem tudom. Majd rálesek valami leírásra.

-
Na mikor olvastam a tesztet ez a rész nem tetszett. Van elég dolgunk e nèlkül is meg az sem tetszett hogy az emberi faj küzd más fajjal és akkor még egymással is kell.
Viszont fantasztikus érzés úgymond árulót ölni!
A màsik dologra meg annyit higy pont ezért kérdeztem ki mehet a küldetésre mert volt egy génkezelt katonám aki már maxon van és active volt de mégsem volt ott a választható emberek között.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Na akkor beindult az EXALT ellenség. Ez egy emberekből álló terrorista szervezet, ami téged akadályoz, talán idegenek hatása alatt áll, ki tudja?
Ők mindenféle károkat okozhatnak neked, ellopnak pénzt, kutatási időt tesznek tönkre stb. És fejlődnek. Fel kell őket számolni idővel. Valamelyik országba rejtőznek, de nem tudjuk hol vannak. Random nem vádolhatunk meg országot, mert, ha tévedünk azonnal kilép a szövetségből. Ne várd meg még kárt okoznak, hanem, ha van 50 pénzünk felesleges (nincs felesleges pénz sose
) indíthatunk fedett műveletet valahol.Indítunk egy fedett műveletet 1 emberrel. Itt te kiválaszthatod, melyik katona legyen. Megmondom az őszintét én úgy tudom bárki lehet ez az ember, aki nem sérült vagy épp nincs elfoglalva (generikai beültetés, pszi labor). Ez most meglepett.
Ha sikeresen kivonjuk aztán az ügynököt és teljesítjük a pályát akkor információkhoz jutunk. Ilyen például, hogy az EXALT bázis nem Afrikában van. Aztán köv alkalommal nem Európában van. Végül már országokat kezd szűkíteni. A legvégén meg megtudjuk hol vannak és likvidáljuk az egész bandát egy bázis támadás keretében. Ha ügyesen haladunk, az EXALT nem is tud olyan gyorsan fejlődni, ergo mindig erősebbek és fejlettebbek leszünk náluk. Csak ne szaladjon el velük a ló.
-
-
válasz
wednesday
üzenetére
Köszi az infókat megint!
Am nem annyira zavar hogy vesztettem egy országot mert azt úgy veszítettem el hogy megpróbáltam megmenteni de nem sikerült.
Nem úgy mint előző játékban ahol azt se tudtam mi mit jelen meg mi történik.Vannak ezek a beépülős cüldetésrk amire először csak egy embert küldhetek egy pisztollyal.
Na itt mi dönti el hogy kit küldhetek?
Csak mert volt jobb katonám aki mehetett volna de nem volt az opciók között.
Persze meg lett így is de azért érdekelne hogy mi dönti el higy kik mehetnek. -
wednesday
őstag
válasz
wednesday
üzenetére
Jah nem valamivel kevertem. Assaultnak az a választható képessége ezredesként, hogy immúnis a kritikus találatra. Nem tom miért rémlik nekem ilyen képesség, hogy nem hal meg azonnal. Talán van ilyen genetikai fejlesztés azzal keverem.
Ha jól rémlik a második szív.szerk: igen azzal kevertem. A második szív nem okoz azonnali halált és +2 kör még elvérzik. Több idő áll rendelkezésre megmenteni az illetőt.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Fog ez menni. Pár játék és XCOM szakértő leszel.

Jah arra nem válaszoltam, hogy mitől függ, hogy valaki elpatkol vagy kritikus sebet kap. Random.

De befolyásolják egyéb tényezők is. Officer Training School épületnél van egy fejlesztés Don’t Die on Me (meg ne halj nekem) opció. Ez nagyban növeli annak esélyét, hogy csak kritikust fog kapni. Minél magasabb rangja van egy katonának annál magasabb ez az esély, hogy nem hal bele a lövésbe, ha tudjuk stabilizálni. Szóval az újoncok könnyen halnak.Illetve asszem az Assaultnak van egy skillje, hogy az első ilyen találat biztos nem fogja megölni, csak kifekteti. És akkor stabilizálni kell.
-
Köszi az infókat srácok. Sok új hasznos infót kaptam ma már sokadjára.
Elveszítettem braziliát.
De sebaj legközelebb majd ügyesebb leszek. -
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha végignézzük a képességeket igazából a nagyon fejlett Alienek vannak itt hátrányban.

-
válasz
wednesday
üzenetére
Van egy nagyon hasznos képessége a MEC-nek.. az EMP. Amikor szemezel egy mondjuk két Sectopoddal, mellé két drónnal, melettük lebegő 2 cyberdisc.. akkor odaszaladni mellé, EMP on, egy körre lebénulnak, és addig ki lehet szedni őket.
Snipereknél még must have, hogy ki tudják kapcsolni az ellenfél fegyverét a következő körre. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Azért a Heavy MEC nem egyenlő a Heavy katonával. A MEC nem kap rakétát, max gránátvetővel szerelheted fel, ami a gránátot tudja messzebbre kilőni. Nem tud lefogó tüzet sem stb. Másban erősebb persze. Nem tudom megmondani, hogy melyik a pusztítóbb.
A legerősebb fegyvereikben sebzés terén 1 pont eltérés van. 8-10 vs 9-11. Illetve a MEC-nek van 10% esélye egy kritikus 15 - 17 pontos sebzésre. A Heavy nem tud kritikusat lőni..öö mármint tud (oldalba támadott ellenfél) csak a fegyvere nem ad + kritikust.

A sárga fej a a flankelt (oldalba kapott) ellenség. Aki nincs fedezék mögött, vagy nem jó irányból van fedezékbe. Illetve a te katonád is járhat így. Ilyenkor nincs Cover -20 meg -40 célzás büntetés, illetve +50% kritikus esély, hogy ha eltrafálják kritikus sebzést kap. A second ware opció bekapcsolásával meg 100%, hogy kritikust fognak lőni rajta. Erős fegyverrel lövünk egy ilyen ellenfélre vagy a alien a te katonádra vagy nincs annyi életerő, akkor annak reszeltek.
Minden állam kilép hó végén, aki elérte az 5 pánikszintet. Igen a Satalites is. Ezért mikor nincs teljes lefedettség egy kontinensen pl: Észak-Amerika. Mondjuk USA felett van műholdat de 2-es szinten pánikol. Megtámadják Kanadát, és nem oda szervezel akciót. Akkor Kanadába nő a pánik 2-3-al (nehézségtől függ), akkor az USA-ba és Mexikóba is nő 1-el (vagy 2-vel stb). Tehát apránként el lehet veszíteni satelites országot is, erre figyelni kell. De ha jon terror küldetés és sikeres vagy, akkor meg csökken. Illetve jól megválasztod az Ailen bázis megtámadásának idejét. Azt is valamelyik hó végére szoktam hagyni, mert utána általánosan csökken a pánik szint az összes országba 2 mezővel. Lehet könnyebben többel is, nem tom.
Ha tudod, hogy bizonyos országokat a hó végén le fogsz fedni, akkor oda nem kell szervezned mentőakciókat, mert le fogod húzni. Óvni kell néha a többi területet is.
-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
MEC-re külön kell fejlesztened fegyvert. Van minigun, sínágyú, részecskeágyú.
Ha sárga, az azt jelenti, hogy flankelted, szóval ha bekapcsoltad, és eltalálod, kritikus hit garantált az ellenfélen (ha nem kapcsoltad be, akkor is nagy a valószínűsége).Én heavy-t jellemzően arra használtam, hogy lebontsam a falakat.
Zsír, mikor szétkapok egy épületet két rakétával, a sniperek pedig egy kör alatt leszednek mindent, ami mozog.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Zárt terekre szintén snipert használok, tök egyszerű, miért: pisztollyal bónusz sebzést adtam nekik, így lézerpisztolytól felfelé igen halálosak úgy is, ráadásul a double tap pisztolyra is működik.
Viszont, csak nagyon közeli ellenfélre kell elővenni a kézifegyvert, mert ilyen 110-140-es aimos snipereim szoktak lenni, ők nem nagyon szaroznak, ha valami kicsit is távolabb áll pár kockánál, az instant döglik.
Mennyi mechtoidot lőttem meg egy plazmasniper lövéssel..
Amúgy normalon holt mindegy, mivel mégy. Van helyed kísérletezni. A classic már néha vicces, de még sima, az impossible az olyan, hogy belekényszerít, hogy minden lépésed előtt gondolkodj, taktikázz, gondolj előre lépéseket, és ott már az van, hogy kezdettől el akarod kerülni, hogy bárki is kritikust kapjon, mert nem nagyon tudod a képzett embereid nélkülözni a küldetéseken, mert küldetések sikere, ezáltal országok múlnak rajta.
Erre nagyon jók a sniperek, messziről adnak le sorsdöntő sebzést. -
válasz
wednesday
üzenetére
De volt vonatos pàlya. Simán meglett. Volt sebesült de halott nem.
Volt eszem és nem mentettem rá az anyahajósra. Újra lenyomtam úgy higy kikapcsoltam a dolgokat. Jutalmam az elerium generátor lett.
Egyébként egy heavy mec ki tud váltani egy sima heavy-t ugye?
Úgy értem ha kap majd rskétát akkor onnantól heavy helyett használok inkább heavy mec-et mert az így egy buffos heavy lenne.Az mitől függ higy egy lelőtt katonàm meghal vagy van még lehetőség stabilizálni?
A sárga ufó fej piros helyett mit jelent?
Ja meg azok a régiók ahol már van satelit ki tudnak lépni az xcom-ból?
Mert remélem nem. Van most 3 satelittel 4es pánicon és ha megkapom küldibe az egyiket a másik kettő eléri majd a max pánikot.Nagyon jók az új pàlyák! Voltam háztetőn, havas pályán, kikötőben meg stb.
Meg végre az ufo nem mindig erdőbe zuhan le hanem városba is.Dying
A sniperrel nekem is volt ilyen élményem hogy valami nagy életüre lőtt egyet, 25 sebzés és ösdze is esett.Mikor olvastam a tesztet fèltem hogy túl sok az újitás a játékban és valóban sok de lehet kezelni apránként és nagyon jó új színt visznek a játékba.
Útóirat:
Én szeretem az assaultot pont a kiugrasztó képessége miatt. Nagyon jókat szoktam vele akciózni.
Dehát kinek mi jön be.
El tudom képzelni a te sniper-es stílusod és biztos baromi jó de én meg szeretek a terepen is dolgozni az emberekkel. -
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szerintem a játék itt is az emberre bízza, hogy mi a kedvenc felállása. Van, akik az Assaultra esküsznek és a Heavy a full felesleges nekik. Végül is ha bármelyik Classt kihagysz egy küldetésből, akkor is meg tudod oldani a pályát, csak másképpen kell hozzáállni.
Assault szűkös tereken folyosókon lévő harcnál nagy előny azért. Mindenkit pofán lő cselekvés nélkül aki 4 méternél közelebb jön stb.
-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Nálam a legjobb felállás a 2-3 maxos sniper, squadsight-tal, illetve in the zone, vagy double tap képességgel, 2 support, maxos medkit slotokkal, és vagy 1 heavy, vagy 1 heavy + 1 MEC.
egyszerűen a heavy rushol előre, a sniperek pedig szedegetnek.
Brutálisan OP-k a sniperek, volt olyan is belőle, aki az egész játék alatt alig lőtt mellé 2-3 alkalommal.
Vége felé főleg durvák plazmával, mikor a Muton berzerker 1 hit...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagy ritkán viszek csak assaultot, alloy cannon-nal, de az egész classnak semmi értelme szerintem, a support kiváltja minden szempontból. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Én szeretem a vegyes csapatot, szerintem mindegyik használható. Talán nehezebb fokozatra szoktam 2 heavy-t is vinni a gránátok és a rakéta miatt. Ott elsődleges, hogy a katonák megússzák a dolgot, mert elég könnyen lepuffantják már őket. Például a fél fedezék nem fedezék. El is lehet felejteni, -20 célzásbüntetés az ellenségnek Classic felett más szinte semmi. Full fedezékből is könnyen kiszednek. Általában még 2 Sniper, eltérő képességekkel. Egyébként váltogatom, hogy éppen melyik Classból legyen 2 darab. Eleve van egy rotálás a sebesültek miatt, meg vinni kell újoncokat is, hogy ne csak kevés ember fejlődjön, mert ha baj lesz akkor nem lesz elég jó "cserepad".
Így inkább robbantok, amit érek. Főleg ez az újoncokra és friss katonákra értendő. Hiába csökkenti a fegyverek kutathatóságát (robbanásban megsemmisülnek a sérült részek). Természetesen nem muszáj robbantgatni alient. Ha nem olyan erős fedezék mögé állt akkor egy gránáttal lebontod a fedezékét (csak az sérüljön), aztán egy másik katonával a védtelen dögöt lelövöd.
Mikor már kifejlődtek a katonák, nagyon jól össze lehet kombinálni a képességeiket. Mondjuk a Heavy-vel suppression fire-t raksz egy ellenfélre és a Assaulttal meg kiugrasztod a fedezékéből Flush képességgel. Így akár le is szedhetsz egy olyan ellenfelet, akire nem olyan magas találati százalékokat adott a játék.
Egy jó Supportos MEDIC ágon fejlesztett katona is alap. Érdemes a füstgránátját is használni saját katonákon a +20 védelem miatt.
Város felett lebegő anyahajós? Előtte nem volt egy vonatos pálya, ahol ki kellett kapcsolni cuccokat, hogy ne robbanjon fel?
-
-
válasz
wednesday
üzenetére
A bio skill az hülye kérdés volt.

A többit meg köszi!
Igazatok van. Ki kell használni mindent amit ad a játék. Bár még mindig háttérbe szorul majd a mec fejlesztés de csak azért mert másra kell a pènz.Ahogy így leírtad nekem az assault és a heavy jön be.
Egyébként nektek can valami séma amit követtek küldetéseken katona class szempontból?
Gondolok itt olyanra hogy pl hasznosabbnak tartottok pl több heavy egységet annak rovására is hogy pl akkor nem lesz support. -
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
A bio, vagyis a génsebészet nem befolyásolja a katona fejlődését és skilljeit. Ugyanúgy fejleszted tovább, mint a normál katonát (ugyanúgy a heavy, support, sniper stb vonalon), csak exra képességeket tudsz hozzárendelni. Te magad döntöd el, hogy milyen módosítást kihez akarod hozzárendelni. Olyan mint a kitüntetés adományozása, de annál erősebb képességeket adsz.
A MEC már más tészta. Számít, hogy ki volt előtte. Egy alap képességgel indul attól függően melyik kasztos ember "szedtél szét".

Assault különleges képesség: Ha 4 mezőnél közelebb van az ellenség és onnan ér el találatot a sebzése csökken 33%-al.
Heavy Class: Erről már beszéltünk a -20 célzásbüntetés ellene, aki először rálő.
Sniper Class: +10 célzás és kritikus találat egy célpont ellen, ha nem mozogtunk abban a körben.
Support Class: A közelben lévő katonáinknak +10-es védelem.
Ezen túl viszont egyen skill fájuk van a MEC-eknek. Ahogy léptek előre a rangban ugyanúgy dobálod szét rájuk a képességeket. Illetve ha egy ezredest szedsz szét már szét is oszthatod az összes pontját.
Újoncokat nem ajánlom MEC-nek. Először fejlődjenek valamilyen szintre. A Sniperhez ezredesi rang jó szerintem. Mert a gyalogosnak sokkal jobban javul a célzás képessége előrelépéskor. És mikor MEC-ket csinálsz belőle ezt megőrzi. MEC is fejlődik persze, de talán nem olyan léptékben. A többi kasztnál nem kell ezredesig eljutni, egy hadnagy szerintem jó is.
A medálok random jönnek bevetések után. Eldöntöd, hogy milyen képesség érvényesek legyenek rájuk, ez már végleges. Ha ilyen medált dob megint a játék akkor ez a képessége lesz neki. Nem fontos rögtön kiosztani meg is fontolhatod ki kapja, vagy még fejlődjön stb.
-
-
válasz
wednesday
üzenetére
Köszi az infót. S hiszek neked hogy jó a mec meg brutàlis de én egyelőre hanyagolom. Van 3, azokat megtartom és fejlesztgetem de újakat most nem gyártok. Inkább a bio részt fogom használni mint korábban írtam is.
Egyébként ha egy emberből mec vagy bio lesz akkor a skilljeit is a szerint kapja hogy mi volg előtte?
Pl volt egy heavy katonàm akiből mec lett. Akkor a skilljei is olyanok lesznek vagy ugyan az mint pl egy sniper-ből készült mec-é?Ja meg a medalomat pontosan miért kapom? Vagyis mit kell tenni bevetésen amiért jár?
Dying
Lehet igazad van de nekem akkor sem tetszik ez a módszer.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Végül is opció az egész.
Azért a MEC nem egy rossz dolog, brutális tűzerő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tud fedezékbe vonulni, de ellensúlyozza a nagy életereje és egyéb fejleszthető képességei. A fedezék úgyis csak egy célzásbüntetés a játékban, nincs kihatással a sebzésre sem. Nem olyan védtelen a MEC sem egyébként ha lejjebb ásunk a képességekben.
Heavy Class MEC például alapból megkapja a "Body Shield" képességet. A legközelebbi ellenség -20 célzással lőhet csak rá (half coverrel egyenértékű) és kritikust sem lőhet rajta. Tehát nagyobb biztonságba van, mint egy katona fél fedezék mögött. Persze a távolabbiakra már nem áll fenn.
Aztán a tizedes MEC-et skill ágát lehet arra fejleszteni, hogy overwatchba +15 védelmet kap. Ez is alulról súrolja a fél fedezéket.
Aztán ha kifejlesztjük tudja magát öngyógyítani a MEC "Repair Servos". 2 életerőt tölt vissza minden körbe egészen 6 kockáig.
Van sebzés csökkentő skill is, "Damage Control". A bekapott sebzésből leszed 2 egységet. Eltalálnak 7-et szedne le, de csak 5-öt fog. 2 körig tartó hatás.
Ezredesi rangon meg az a skill ez a választható "Absorption Fields". Ez is redukálja a bekapott sebzést.
Én azt mondom egy katonát könnyebben puffantanak le az idegenek azonos körülmények között, mint egy MEC egységet.
Természetesen nagyon jók a génsebészeti fejlesztések is katonán. Tehát nincs rád kényszerítve, hogy mit akarsz használni, van annyi szabadság a játékban.

-
-
válasz
wednesday
üzenetére
Nagyon köszönöm a magyarázatot!

Az előző játékban minden bevolt kapcsolva mert ugyelőtte amit meg buktam normálon nagyon megijesztett és elsőre míg megtanulom a játékot azt akartam hogy ne szopjak annyit.
Csodálkoztam is néha hogy kb egy méterről a shoti maxos katonával sebzett pl kettőt.Más.
Nem mondom
Hogy a mec fejlesztés nem jó de nekem nem tetszik.
Kipróbáltam és először is az nem tetszett hogy a katonámnól csak egy fej maradt. Játék szempontjàból ez lényegtelen de nekem nem tetszett hogy a katonám nemhogy a tökeit de minden mást is elveszített amitől ember volt kivéve a fejét.
A másik dolog hogy én pont ezt a fedezékkes harcrendszert szeretem még akkor is ha szétlövik. Az meg csak àll ott magának.
Tudom hogy tud pajzsot emelni de akkor sem tetszik.
Szóval én a bio fejlesztéseket fogom erőltetni és remélem ez csak opvió és nem kerülök emiatt nagy hátrányba be s mec-ek nem lesznek erőltetve.
Viszont azt aláírom higy brutàlisan jól néznek ki a nagy robotruhába.
-
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
"Ez a second wave opció mire jó? Játék előtt van nehézségi fokozat választásnàl."
Nem egyértelmű, hogy nehezít vagy könnyít inkább mássá teszi.
Damage Roulette: Sokkal nagyobb lesz a fegyverek sebzés szórása. Alapból pl: karabély 4-es, az lehet 3-5 közötti kritikus nélkül. Ezzel sokkal jobban szór. Min 1 Max: 150%. Kiszámíthatatlanabb a sebzés, én nem szeretem. Odaállsz shotival és pofánlövöd az ellent aztán a végén csak 2-s sebez (persze bejöhet a 9) A neve is mutatja, rulett az egész.
New Economy: Az országok véletlenszerűen adják a pénzt a műhold lefedettség után. PL: Lehet az USA csak 50-et ad, Nigéria meg 160-at.
Not Created Equally: Az újoncok nem fix képességekkel indulnak. Alapból 65 célzás(aim), 40 akaraterő(will).
Ebbe visz bele egy random faktort. Range of Will: 25~59, Range of Aim: 50~80. Lehet gyengébbet kapsz, mint az alap, lehet jobbat. Vagy nagyon jól lő és az akaratereje meg béka segge alatt kombinációk stb. Továbbá a fejlődésük és véletlenszerű, vagy magasabb értéket kapnak vagy alacsonyabbat. Ez még talán egy jó opció, ha az ember ki tud cseresznyézni magának kiváló képességű embereket a "tömegből".Hidden Potential: Ezzel a katonák véletlenszerűen kapják meg a skilleket az előléptetésnél. Előfordulhat, hogy egy Heavy kap Assault képességet mondjuk egy run & gun-t vagy egy sniper féle duplázást stb.
Red Fog: Ha megsebesül a katonád a képességei is romlanak. Gyengébb célzás és kevesebb mozgás mezőt tud haladni, amíg sebesült. Asszem ez Alienekre nem vonatkozik viszont, tehát csak téged büntet.
Absolutely Critical: Az oldalba támadott ellenfél (és saját katona is) mindig kritikus sebzést szenved el, ha eltalálják.
Marathon: A neve is mutatja, hosszabb lesz tőle a játék, a kutatások építési idők hosszabbak.
Még talán van több is, amiket egy végigjátszás hoz elő nem tom.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én gyógyulást meg látást adtam mert az volt kikutatva.
De egyenlőre nem eröltetem ezt még mert nagyon kell a pénz satelitre meg uplinkre. 5 ország van 4es pánikon úgy hogy mindig ara mentem ahol a legmagasabb és esődlegesen a satelitekkel foglalkoztam.
Most pont a council előtt egy nappal fogom tudni fellőni a meglévő kés sateliteket. -
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Az overwatch mindig fontos. Az a dög főleg nehezebb fokozaton, a játék elején irritáló, mert igaz, hogy keveset sebez, de elég sok időre lesérül tőle a katona, mikor még nincs fejlett páncél.
Genetics-ben én először mindenkinek muscle fibert adtam, azzal fel tudnak ugrani nagyon magas helyekre is...
Snipereknél must have a high ground miatt, de az összes többinél is fontos, minden class profitál a magasságból. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Aha köszi!
Közbe megtaláltam az opciót ahol lehet kezeltetni őket.
El is küldök egyet higy kipróbáljam ezt az újitást is.
Ja meg vilt olyan ellenfél hogy láthatatlan mátrixpolip. Kicsit op a játék elején higy láthatatlan aztán az arcomba jelenik meg avagy az overwatch fontosabb mint valaha!
-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
A genetics lab MELD-et használ a katonák genetikai átalakításához. Külön kell megtenned, van egy csomó képesség, amit adhatsz nekik (persze ezeket fel kell oldalon előbb kutatásokkal, mint minden mást). Pénzbe, és MELD-be kerülnek, valamint időbe, tehát addig nem használhatod az adott katonát.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
De most ez nekem semmibe nem kerül?
Megvan a bio lab és ott van a katonán a képesség. Nézegettem mi mit tud de sehol nem kellett érte fizetni.
Ja meg kaptam kitúntetést! Oda is adtam legjobb katonának. Ez nagyon tetszik hogy még ilyenekkel is lehet apránként buffolni a katonákat. -
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jaja így sokkal átláthatóbb.
Na most épithetek cyber vagy gen lab-ot.
Azért írom hogy "vagy" mert itt az elején úgysem lesz pénzem mindkettőt fejleszteni.
Biztos jó a mecha de nekem a felbuffolt ember jobban tetszik. -
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja értem.
De nem kezddm előröl (egy pàlya van kész
).Nagyon jó ez a ruhaszinezés! Nem ment időre a játék de rengetegszer gyorsan el akartam rendezni a körömet de véletlen rosz embert küldtem.
Na majd most jó lesz mert adott tipusu katona adott színű lesz.
Jobb lett a játék. Kényelmesebb lett a cél kijelölés meg a grafika is mintha letisztultabb lenne vagy hogy mondjam.
Amúgy szerintem konzolon a kieg tartalmazza az alapjátékot. Be se csekkolta hogy megvsn e az alap meg nem is látja.
-
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Nanotech anyag, amiből nagyon sok mindent lehet majd kraftolni.
Nem mind könnyítés, de kihatnak a játékmenetre. Én bekapcsoltam párat.
Pl hogy flanking garantáljon kritikus hitet, ez valósághűnek hat, ha valakit oldalba lősz, az bizony oldalba van kapva.. normalon ennek sincs különösebb jelentősége, ott azért elég sok lövést bead amúgy is.
Legfontosabbak úgyis a sniperek squadsight-tal.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én előnynek vagyis könnyítésnek láttam őket etért nem kapcsoltam be.
Mag mi ez a meld? -
-
Ez a second wave opció mire jó? Játék előtt van nehézségi fokozat választásnàl.
-
Na vége van!
Kurvanagy gém ez gyerekek!
A befejezésbe meg úgy az egész játékban az tetszett nagyon hogy nem kaptunk hőst nèvvel és múltal hanem mi adtunk neki nevet de még arcot is és mi alkottonk belőle hőst!
Nem csak ez tetszik persze de a záróvideót nézve ahol beáldozza magát ezek jutottak eszrmbe. -
válasz
wednesday
üzenetére
A végcsata végén megbacták az agyam. Volt öt emberem, 3 mindcontrolos el is vett hármat meg volt egy lövészük és két emberrel kevés voltam ez ellen.
Konzolon van meg s bár az első futna pc-n de már nem veszem meg mégegyszer. Jó ez így akkor. Majd kérdezgetek meg rájövök a dolgokra.
Egyénként az a poén hogy ugyan mentettem a játékban de vissztölteni csak egyszer töltöttem mikor buktam egy jó katonát és eszembe jutott hogy bazz ebbe lehet visdzatölteni..

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én csinálok valamit rosszul vagy ez az oldal angol. A kulcsszó a magyar leírás lenne. De am köszi!
Wednesday
Ez kurvajó skill!Asszem a végére értem. Az egyik psi-s karakterem bement egy csarnokba ahol volt egy gömb amit szereztem. Volt kis videó és már csak egy küldetést lehet választani.
Gondolom meglesz de úgy akartam odamenni jogy a fullps csapattal, de kettő gyengélkedőn van az előző harc miatt.
Tekerni kellett volna az időt mielőt rányomtam ere a jósgömbrr és nem rögtön utána menteni.
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
"Az mit jelent mikor a bal felső sarokba a piros alien fejen ( ami azt mutatja hány idegenre célozhatok) van egy sárga cèlkereszt?"
A mesterlövészednek (mert csak fele látod) olyan képességet választottál ki a skill fán, hogy "megosztott látótér", "osztag látótér" (Squadsight). 2 irányban indulhatsz el tizedesként. Van ez a képesség meg a Snap Shot, ami mozgás után is engedi a snipert lőni -20 célzásbüntetéssel. Mivel rohangált ezért kapkodva veszi a levegőt és nem tud pontosan lőni.

Visszatérve a Squadsight képességre. Ez azt jelenti, hogy maradsz azon a szinten, hogy sinper mozgás után nem lő a puskájával. Viszont azokra az idegenekre is tudsz lőni, akit a társaid látnak, akármilyen messzire. Természetesen tereptárgy nem akadályozhat a lövésben, nincs takarásban a célpont, mert akkor nem jelenik meg.
Ez mikor jó? Felküldöd egy magaslatra vagy egy nagyon kis jó helyre a snipert, hogy belásson minél nagyobb területet. Nem is kell annyit mozogni vele. Mennek előre a csapattagok és felfedik az ellenséget. És innentől már nem számít, hogy milyen távol vagy a sniperrel, simán rá tudsz lőni az ellenségre.
-
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mikor legelőször játszottam a játékkal nem is lett blasterem. Persze akkor még nem volt kieg. Alap játéknál felbukkant még az elején (talán 2 hónap vagy 3 nem tom) egy csatahajó. Mondja is, hogy elég nagy küldjük fel a legjobb gépünket legjobb felszereléssel. Na de ilyenkor alap gép van rakétákkal
2 db sem elég hozzá. Gondolom abba is lett volna cucc. A kieg mondjuk ezen sokat könnyített. -
-
válasz
wednesday
üzenetére
Akkor megvan a full gear. Sőt most már van psi lab ahol tudok szerezni a katonáimnak psi képességet. Plusz volt egy tag aki ilyen köpenyes volt és csak ilyen mindfuck tàmadásai voltak.
Nem volt nálam az az egy ember akinél van sokkoló ezért cafatokra lőttem ő felsőbbrendüségét.
Kihalgatás igy elmaradt de kaptam psi pàncélt ami jó a psi skillel rendelkező katonàmnak.Az mit jelent mikor a bal felső sarokba a piros alien fejen ( ami azt mutatja hány idegenre célozhatok) van egy sárga cèlkereszt?
Meg nekem nem magyar a játék és nem tiszta minden skill vagy item tulajdonság. Nincs valami oldal ahol le vannak ezek irkàlva?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na, kértem, kaptam.
Szóval, ugye a Slingshot Pack nevű DLC-vel .eltéríthető és leszedhető Kína fölött egy idegen csatahajó, és az tartalmaz két darab olyan fúziós motyót, ami kell a blaster launcherhez
Az egyik classic játékmenetemben így lett még a lézerekkel egy időben blasterem.
-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Két osztagom azaz 12 katonám van fullos gear-be. Legjobb páncélokkal és frgyverekkel. Hacsak nem ad be újat. A fegyverek a harmadik féléből vannak. Először volt az alap, aztán ilyen piros lézer valami mostmeg már zöld, asszem plazma alapu.
Páncél meg van titán, ghost meg archangrl ami jó.
Igen még az alappal játszom. Ha vége felrakom a kieget és úgy kezdek új játékot hamarosan. -
-
wednesday
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
SPOILER

A kiegészítő hozta be. -
-
wednesday
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Az idegen bázis megtámadása végül is rajtunk múlik, hogy elején, közepén vagy végén van. Bizonyos dolgok a mi játékunkon múlik mik lesznek meg. Lehet úgy is játszani, hogy fejlesztéseket átugrassz és más dolgokra koncentrálsz.
(#303) dying_star: Nem a kiegészítő eseményére gondolsz?
Szerintem toturi még nem azzal játszik. -
-
Na megtámadtam a bázist. Jött egy új elem a játékba. Mind controll. Vicces képesség. Ha overwatch-ba rakom a katonáim szétlövik azt az egyet akit irányítanak, de olyat nem játszok mert egy maxos katonát nem fogok így elveszíteni.
Plusz most megy valami scan mert építettem egy nagy relay-t ami scannel valamit és nem írja mikor lesz kész de még folyamatban van.
Kaptam új páncélt is. Nemtom mennyire vagyok a végén de tetszik higy még itt is ad be új dolgokat a játék. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Amiket leírtatok mostmár látom és a szerint fogok eljárni.
Most néztem àt a bázist és túl sok powerem meg satelit uplinkem van. Elkezdtem bontani hogy rendberakjam őket.
Vicces higy a játék elején alig vilt áramom most meg egy thermo mev egy elerium ellátja az egész kócetájt.
Ja és igen! Nagy respecta játèknak!
kicsit bugos meg stb, de akkor is hatalmas játék!
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bejelentették a Genigods: Nezha-t, a kínai mitológiára épülő akció-RPG-t
- Alkoholista nevelde
- Apple iPhone 17 - alap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung kuponkunyeráló
- BMW topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060 (ELKELT)
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Új Creative Sound Blaster JAM V2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Simán bevisz kritikust is. Nem nagy kritikust, de 5-6-ot simán belő.

A particle cannon a részecskeágyú.
De a vége felé tuti nem jön ilyen választható küldetés lefedett országra.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2 db sem elég hozzá. Gondolom abba is lett volna cucc. A kieg mondjuk ezen sokat könnyített.